Lichaamshaar? Scheer je weg!

Hier Koelman vanaf het naaktstrand van Hoek van Holland. Grote hamvraag terwijl ik hier in adamskostuum van duinpan naar duinpan spring: vrouwen met lichaamshaar, bestaan ze nog? Mijn eerste bevindingen doen het ergste vrezen. Een keurig aangeharkt tuintje onder de oksels kom ik hier bij het andere geslacht niet tegen. Integendeel, bij de moderne vrouw is het kaalslag wat de klok slaat. Ook tussen de benen. Nergens is dat koddige staalsponsje van moeder natuur nog te bekennen.

Vrouwen die er van onderen uit zien als een kaalgeplukte kip. Venusheuvel en schaamlippen vol in beeld, het blijft wennen. Enkele jaren terug was het verticale streepje (‘de landingsbaan’) helemaal bon ton bij dames in de grachtengordel, maar daar is vandaag de dag niets meer van over. Het liefst ziet de moderne vrouw er uit als een meisje van tien. Zelf noemen ze het de Barbie-look, want Barbie is ook streeploos glad van onderen.

Erg genoeg allemaal. Maar wat alarmerender is, het slaat over op mannen. Laatst nog in het vrouwenblad Esta. Hugo Borst en Viggo Waas onthulden dat zij hun ballen scheren. Ja, Hugo vond het maar wat raar dat sommige mannen hun ballen ní­ét scheren. Wat moet je nu met zo’n stugge bos onwelriekend schaamhaar tussen je benen?

Wat je daarmee moet? Zitten laten natuurlijk! Waarom als man terug naar de tijd dat je een jongetje van tien was? Nou? Waarom?

Het antwoord op deze vraag is even sneu als opmerkelijk: met een geschoren balzak lijkt de penis groter. Nu wil ik niets afdoen aan de dappere voortrekkersrol die Hugo Borst en Viggo Waas vervullen voor heren met een kleine pielemoos. Erg lief dat ze zich zo kwetsbaar opstellen, maar is dat nu een reden voor mannen om massaal aan het scheren te slaan? Heren, doe het niet. Dit gaat van kwaad tot erger. Vrouwen willen op Barbie lijken, mannen op Ken. Mijn hemel, dat belooft wat. Ooit wel eens Ken zijn broek uitgetrokken? De ongelukkige hééft niet eens een piemel.

close

Genoten van dit artikel? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox.