Leven in zonde

De meeste mensen zijn geen helden. Waar zij in het dagelijks leven de moed niet voor hebben, doen ze daarom op internet. Biechten bijvoorbeeld, want kruip vandaag de dag maar eens als modern mens uit de 21ste eeuw bij meneer pastoor in het biechthokje. Mooi niet!

Het Amerikaanse evangelische videonetwerk LifeChurch, dat via internet kerkdiensten uitzendt, zag het gat in de markt. Via hun net opgerichte website MySecret.tv kan voortaan elke sterveling anoniem en online zijn zonden belijden. En dat is maar goed ook, want geheimen zijn slecht voor een mens en God ziet alles.

Maar niet alleen God kent al onze zonden. Ook de bezoeker van MySecret.tv is nu tot in detail op de hoogte, want alle biechten zijn online in te zien. En dat levert veel lezenswaardig klein leed op zoals I like to masturbate. I would never cheat my wife. When I masturbate I think of her. She hates sex and I hate masturbation. God help me.

Voor wie biechten alleen niet voldoende is, maar ook wil weten wat hij moet doen om weer met de Heiland in het reine te komen, is er altijd nog de website biechten.be. Vul je zonde in, druk op enter en de site vertelt je hoeveel Weesgegroetjes en Onze Vaders je moet bidden om vergeving te krijgen. Voor de masturberende man in gewetensnood hebben wij dan ook goed nieuws. Voor slechts 12 Weesgegroetjes en 4 Onze Vaders is hij weer helemaal schoongespoeld.

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!