Lekker positief

Ja hoor, je kon er op wachten. Jeroen Pauw denkt dat hij seropositief is. Arme Loretta Schrijver. Zou hij haar al hebben ingelicht? En Daphne Bunskoek? En Manuëla Kemp? En Mieke van der Weij? En al die honderden andere dames die ooit het bed hebben gedeeld met de 48-jarige rokkenjager?

Kijk ’m daar toch eens zielig kijken op die campagneposter van het Aids Fonds. Of u en ik nog aan zijn lippen hangen als hij seropositief is, wil hij weten. Verkeerde vraag. Eigenlijk wil Pauw weten of hij nog bij dames aan de lippen mag hangen, mocht hij seropositief zijn. Jeroen is namelijk een rare. Ooit legde hij uit waarom er zo weinig vrouwen te gast zijn in Pauw en Witteman: “We willen er graag met enige regelmaat een vrouw bij hebben, maar het kan niet omdat vrouwen gewoonweg minder interessant zijn dan mannen“.

Let wel, minder interessant om mee te praten. Voor de rest vindt Pauw vrouwen reuze interessant. Zijn woonboot geniet niet voor niets de bijnaam loveboat omdat vrouwelijk schoon uit de grachtengordel er altijd terecht kan. Want Jeroen Pauw mag dan in de televisiestudio weigeren aan de lippen van dames te hangen, op zijn loveboat doet hij niets anders. Jeroen Pauw is namelijk de beste beffer van de grachtengordel. Iedereen weet dat. Hij kan dames een lippendienst bewijzen zoals niemand anders dat kan. Tong uit de mond en schudden maar met dat enorme hoofd van hem. Net zo lang tot het vrouwtje gillend als een fluitketel klaarkomt. Dat is altijd het moment waarop hij zegevierend met zijn krullenbol tussen haar dijen uitkomt en quasi verbaasd in de rondte kijkt. Zo van: is er iets?

Een prachtige traditie die niet verloren mag gaan. Daarom steunt het Aids Fonds Jeroen Pauw. Onder het motto ‘Sluit hiv uit, niet de mensen met hiv’, roepen zij u via affiches in bushokjes op eenmalig vijf euro te doneren. Waarvoor? Geen flauw idee. Ik vermoed dat ze een flinke voorraad beflapjes willen inslaan.

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!