Lekker positief

Ja hoor, je kon er op wachten. Jeroen Pauw denkt dat hij seropositief is. Arme Loretta Schrijver. Zou hij haar al hebben ingelicht? En Daphne Bunskoek? En Manuëla Kemp? En Mieke van der Weij? En al die honderden andere dames die ooit het bed hebben gedeeld met de 48-jarige rokkenjager?

Kijk ’m daar toch eens zielig kijken op die campagneposter van het Aids Fonds. Of u en ik nog aan zijn lippen hangen als hij seropositief is, wil hij weten. Verkeerde vraag. Eigenlijk wil Pauw weten of hij nog bij dames aan de lippen mag hangen, mocht hij seropositief zijn. Jeroen is namelijk een rare. Ooit legde hij uit waarom er zo weinig vrouwen te gast zijn in Pauw en Witteman: “We willen er graag met enige regelmaat een vrouw bij hebben, maar het kan niet omdat vrouwen gewoonweg minder interessant zijn dan mannen“.

Let wel, minder interessant om mee te praten. Voor de rest vindt Pauw vrouwen reuze interessant. Zijn woonboot geniet niet voor niets de bijnaam loveboat omdat vrouwelijk schoon uit de grachtengordel er altijd terecht kan. Want Jeroen Pauw mag dan in de televisiestudio weigeren aan de lippen van dames te hangen, op zijn loveboat doet hij niets anders. Jeroen Pauw is namelijk de beste beffer van de grachtengordel. Iedereen weet dat. Hij kan dames een lippendienst bewijzen zoals niemand anders dat kan. Tong uit de mond en schudden maar met dat enorme hoofd van hem. Net zo lang tot het vrouwtje gillend als een fluitketel klaarkomt. Dat is altijd het moment waarop hij zegevierend met zijn krullenbol tussen haar dijen uitkomt en quasi verbaasd in de rondte kijkt. Zo van: is er iets?

Een prachtige traditie die niet verloren mag gaan. Daarom steunt het Aids Fonds Jeroen Pauw. Onder het motto ‘Sluit hiv uit, niet de mensen met hiv’, roepen zij u via affiches in bushokjes op eenmalig vijf euro te doneren. Waarvoor? Geen flauw idee. Ik vermoed dat ze een flinke voorraad beflapjes willen inslaan.

18 reacties op “Lekker positief”

 1. Marjolein

  Jeetje, ben je jaloers op Jeroen Pauw of zo? Wat is nou eigenlijk het probleem? Hij komt op voor seropositieven en hij krijgt veel aandacht van vrouwen. Nou En?
  Je andere columns zijn zo scherp!

 2. Niet grappig, helemaal niet grappig. Beetje de kift, lijkt het. Leuk hoor, een campagne expres verkeerd interpreteren. Ga je nu ook de andere campagneposters van het Aids-fonds allemaal afkraken, op dezelfde manier? Henk Schiffmacher (zou ik je nog mogen tatoeëren), Ryan Babel (zou je me buitenspel zetten), Sophie Hillbrand (zou je nog een biertje met me willen drinken). Ga je ook over hen zeggen dat ze met iedereen aanklooien en dat ze wel Hiv zullen hebben? Of dat ook zij beflapjes nodig hebben. Lekker makkelijk, insinueren dat Jeroen Pauw en die andere drie geld krijgen van het Aids Fonds. En, wat doe jij, ooit al iemand met Aids geholpen? Ik kan vaak om je lachen, nu moet ik kotsen. Bah!

 3. Nighttripper

  Hahahaha mensen, het is een column, neem een bak koffie en adem in, adem uit…

 4. DeBuurman

  Hiv is zooo last-century. Je kunt beter geld geven aan mensen met een ziekte die daar niets aan kunnen doen dan aan Hiv-lijers die zich onbeschermd hebben laten nemen na een avondje stappen in de Regulierdwarsstraat. Oke, heb je Hiv na een bloedtransfusie of je bent ermee geboren omdat je mama je het meegaf dan gun ik je die 5 Euro van harte.

 5. Arme Jeroen. Hij ziet er ook niet goed uit, zie die foto nou! En dat hij HIV besmet is wist ik ook niet. Ik betrapte mezelf er wel op dat ik soms wat moeite had hem van Paul Witteman te onderscheiden. Maar wat erg, Jeroen Pauw heeft dus AIDS. Zie je ook wel hoor. Ik dacht eerst dat het Harry Jekkers op de foto was, en daar heeft ook niemand ooit nog iets van gehoord. Ik bedoel maar Ow en inderdaad, wat vreselijk, al die vrouwen die hij besmet heeft. Die zullen nu wel doodsangsten uitstaan. Vlekken zien, bultes voelen. He bah. Sneu ook voor Linda de Mol. Ze had het al niet gemakkelijk. Jeroen heeft net als Kluun echte fans, zoals Linda. Die hem waarderen om wat hij doet, en niet om hoe hij zich gedraagt. Goh wat erg dat Jeroen nog een paar weken te leven heeft. Wel fijn dat hij tijdens zijn stervensproces een goede vriend heeft aan Kluun. Die zag er trouwens ook niet al te fris uit laatst. Hij zal toch niks onder de leden hebben. Zal toch niet? Hoe dan ook: RIP Jeroen Pauw.

 6. Pfff… KoelMan.com ‘n Scherp in de huid krassend pennetje. En daar is deze column een voorbeeld van 🙂
  If you don’t like it, leave it!

 7. tjeezus zeg, er gebeuren toch waarachtig wel meer interessantere zaken dan een bewustwordingscampagne. En dan zo zurig afzeiken. Je vakantie was ongetwijfeld veel te kort.

 8. Gillend als een fluitketel … die moet ik onthouden !! Doet me een beetje denken aan Jiskefet:

  “… en wat denk je … in een keer die hele vietnamees naar buiten … en lucht jongen !!”

 9. han van mourick

  héé Luuk,

  heb je er de tering over in dat JIj niet het bed heb mogen delen met daphne ???
  je komt nu écht over als een verongelijkt typetje….

  ken mij het nou schelen wie het met wie doet, misschien roei jij wel in de reet van onze lichtgevende tv nichten…

  vindt deze colum meer van een borderliner gehalte…

  eerst tot 10 tellen luukje groet han

 10. Hey Luuk,

  Normaal grote fan van je columns en trouwe lezer van elke nieuwe. Toch vrees ik dat ik het eens moet zijn met bovenstaande reacties… beetje flauw verhaaltje!
  Je mist totaal de boodschap van de campagne.

  Rob

  [update – zie verder]

 11. Scherp, Koelman, scherp!
  Wat moet dat Aids Fonds met mijn € 5,- of mag het ook minder/meer zijn?
  Aids bestaat nu eenmaal en is uiteindelijk (nog altijd) niet te genezen. Net als (veel soorten) kanker overigens.
  Wie of wat wordt er allemaal door het Fonds betaald?

  Overigens wil ok, HIV of niet, _niet_ aan Paul’s lippen hangen. Met Sophie Hillebrand zou ik wel wat willen drinken (geen bier), ook als ze HIV zou hebben. Of varkensgriep.
  Eigenlijk maakt het niet uit wat iemand heeft zolang het maar geen kapsones of godsdienstwaanzin is.

 12. Vind het geen slechte campagne qua bewustwording maar ook ik vroeg me wel af, waar is de vijf euro voor?

 13. Kijk Koelman als je deze reactie, en dus jouw achterliggende gedachte met de column, er ook in had gezet, dan had deze simpele ziel ook begrepen wat je ermee bedoelde! Wis mijn vorige reactie, ik ben het met je eens.

  Gegroet,

  Rob

 14. @Rob: gedachten lezen niet mogelijk, door reclame campagnes heen kijken wel.

  @Luuk
  Laten ze bijvoorbeeld massaal ‘de kerken’ bestormen zodat Aids niet langer als ‘een straf van god’ geprogageerd wordt.
  Dat Het Vaticaan condoom gebruik niet langer afwijst.
  Laat de Paters in de rimboe i.p.v. auweltjes condooms uitdelen ter voorkoming.
  Richt de campagne in Nederland echter niet alleen op Aids maar op ALLE SOA’s (!!)

 15. Inderdaad, zolang de paus rondbazuint dat condooms niet werken komt er nooit een oplossing.

 16. Echt een leuk stukje waar ook jeroentje trots op mag zijn, istie nog altijd “alleem”?

 17. O ja wat ik me afvroeg . . . hoeveel verdient zo’n jongen nauw en strak aan zo’n gebbetje?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top