Lafhartig

Wat was Eimert van Middelkoop, onze minister van Defensie, blij toen hij in de jaren zeventig van de vorige eeuw niet in militaire dienst hoefde. Ja, dat gaf hij volmondig toe tegenover het weekblad Vrij Nederland. “Tijdens die twee dagen militaire keuring voelde ik: Dit is helemaal niets voor mij. Hier ga ik doodongelukkig van worden”. De reden: Eimert heeft naar eigen zeggen moeite met het opvolgen van bevelen. “Het woord gezag zit niet in mijn vocabulaire”.

Eimert van Middelkoop hoefde als jongeling dus niet in dienst. Maar waarom eigenlijk niet? Had hij platvoeten, brillenglazen met sterkte -12 of was hij geestelijk zwaar instabiel? Welnee! Van Middelkoop hoefde niet in dienst omdat hij officieel ‘onmisbaar’ was op zijn werk.

Wat voor belangwekkende arbeid had Van Middelkoop te verrichten, wilt u weten? Was hij aankomend atoomgeleerde, briljant wiskundige of wellicht een begenadigd profvoetballer? Niets van dat alles. Eimert had net zijn studie sociologie voltooid en kon als beginnend fractiemedewerker aan de slag bij de mannenbroeders van het Gereformeerd Politiek Verbond. Dat betekende de stencilmachine smeren, koffie zetten en de voorraad kroontjespennen op peil houden.

Die Eimert, hij was allerminst onmisbaar. Toch kreeg hij als jongste bediende de partijleiding van de GPV zover een vrijstelling voor hem te regelen. Hoe? Niemand die het weet, maar Eimert slaagde erin op legale wijze zijn snor te drukken. Dat getuigt van politiek talent, zoveel is zeker. Logisch dus dat deze man anno 2008 beslissingen neemt over leven en dood. Lekker veilig vanuit het pluche stuurt hij Nederlandse militairen op patrouille met (zo bleek afgelopen week) te weinig pantservoertuigen en wapens die op kritieke momenten weigeren. Kamp Holland klaagt, maar Van Middelkoop wuift alle kritiek weg. Volgens hem loopt niemand gevaar.

Dat levert vast weer prachtige plaatjes op bij de bekendmaking van de volgende opgeblazen Nederlandse militair. Vanzelfsprekend is onze minister van Defensie ook dan weer “diep geraakt” over zo een “lafhartige aanslag.” Haha, lafhartig. Alsof Eimert recht van spreken heeft.

6 reacties op “Lafhartig”

 1. Ik stel voor dat we een diepgravend onderzoek doen. IEDEREEN in NL die na 1945 vrijgesteld is van de militaire dienstplicht – uitgezonderd zij die wegens broederdienst vrijgesteld werden (ikke dus)- alsnog verplichten om vervangende dienstplicht op te leggen. Er is werk zat, bijvoorbeeld de archieven van Fortis uitpluizen op frauduleus handelen of het onderwerp: gokverslaafden als bankdirecteur.

  Wedden dat het dan ineens minder erg lijkt?

 2. [quote]
  Vanzelfsprekend is onze minister van Defensie ook dan weer “diep geraakt” over zo een “lafhartige aanslag.” Haha, lafhartig. Alsof Eimert recht van spreken heeft.
  ]unquote]
  —————–
  Natuurlijk heeft hij dat :

  Hij is immers direct verantwoordelijk voor de het sneuvelen van de soldaat .

  De Taliban kun je het niet verwijten, die zijn van mening is dat we een bezettingsmacht zijn die weggejaagd moet worden .

  Dat zag iedereen aankomen, behalve de door ons gekozen jaknikkers in de Haag …..

  vrgrjoep

 3. Met zoveel gristenen in de kamer heet zoiets waarschijnlijk,
  de andere wang toekeren…

 4. 1) Ik vind dat Frans zijn mond moet houden, hij wil een diepgravend onderzoek, terwijl hij lekker is vrijgesteld omdat hij broertjes had.Bovendien blijkt hij een bedrijf te hebben dat in harmoniums doet.Zegt mij genoeg.
  Voor de rest vind ik EI-mert van Middelkoop een zachtgekookt ei dat niet geschikt is voor zijn taak.
  Zout er op, (op dat ei dus ) en WEG.

 5. kon ik niet zeggen in 1957,dat is niets voor mij,middelkoop laat andere de kastanjes uit het vuur halen.
  waardeloze kerel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top