Kruistocht

Wie het in zijn hoofd haalt de 22-jarige Brit Thomas Sawyer te bedonderen, die rookt een zware pijp. Sawyer kocht via veilingsite eBay een laptop bij een anonieme particulier. Hij betaalde vooruit (niet zo slim) en toen hij na twee maanden aandringen eindelijk de notebook in huis had, bleek het apparaat in het geheel niet aan de opgegeven technische specificaties te voldoen. Sterker nog: de laptop werkte niet eens. Sawyer klaagde per mail, maar de verkoper gaf niet thuis. Einde verhaal. Maar niet heus.

Sawyer repareerde vloekend en tierend de laptop. Zijn humeur verbeterde echter aanzienlijk toen hij ontdekte dat de verkoper een enorme verzameling persoonlijk en pornografisch materiaal op de harde schijf had laten slingeren. Ook wist Sawyer nu wie de verkoper was: de 19-jarige student Amir Massoud uit het Engelse Barnet.
Sindsdien is Sawyer op kruistocht. Hij startte een website en publiceert daarop nu beetje bij beetje – het lijkt wel een spannende soap – alle info die hij op de laptop aantrof. Meest pikant zijn de negentig foto’s van damesbenen en -billen, stiekem in de trein genomen, van onderaf met een cameratelefoontje.

Inmiddels bezochten alleen al in Groot-Brittannië enkele miljoenen mensen de website. Amir is ondergedoken. Zijn leven is een hel, want de gehele natie weet nu dat hij graag vrouwentenen likt. Maar ook biljartende, naakte mannen met een erectie van hier tot ginder, mogen zich in zijn warme belangstelling verheugen.
Arme Amir. Wat zal hij een spijt hebben. Niet van de oplichting zelf, maar wel van het feit dat hij Sawyer de laptop überhaupt ooit heeft opgestuurd…

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!