Koningsdrama Beau van Erven Dorens

Beau van Erven Dorens. Het is lief dat hij zijn grenzen niet kent. Gisteren vonden in La Bonbonnière in Maastricht de opnamen plaats van zijn oudejaarsconference. Het was druk bij de kassa, want via twitter was uitgelekt dat Beau betaalt voor zaalvulling: € 22,50 per persoon. De gehele clientèle van de Maastrichtse daklozenopvang bleek plots geïnteresseerd.

Druk overleg tussen Beau en Hebbes Casting, het bureau dat verantwoordelijk is voor de zaalvulling. Veel zwervers zagen er niet uit, maar met hen erbij was de zaal toch maar mooi voor eenderde gevuld. Daarom werden in allerijl colberts en enkele potten gel geregeld. De mevrouw van Hebbes Casting sprak de zwervers streng toe. Als ze zich netjes gedroegen en regelmatig lachten, kregen ze na afloop die tweeëntwintig en een halve euro. Toen kon de conference beginnen. Na een minuut of acht gestommel in de zaal. De opnamen werden stilgelegd. De zwervers wilden weg. Commotie. De mevrouw van Hebbes Casting riep op hoge toon dat ze hun geld enkel kregen wanneer ze de gehele rit uitzaten. Wegwerpgebaren van de zwervers. Dan maar niet. Na een half uur was de rust weergekeerd, alleen was de zaal nu zo goed als leeg. We bleven met zijn dertienen over. De regisseur klom op het podium. Of we misschien met zijn allen heel even plaats wilden nemen op het balkon links? En daarna op het balkon rechts? Kon de cameraman mooi wat shots maken. Zo gezegd, zo gedaan. Uiteindelijk moesten we allemaal op de eerste rij plaatsnemen. Ik zat naast Selly, de echtgenote van Beau. Ze was met hun zoontje Bobbie. Ze zuchtte vaak. Toen Beau de pauze aankondigde, hoorde ik Bobbie zeggen: “Kunnen we nu naar huis mama? Dan ga ik wel meteen naar bed.”

Ook na de pauze werd het er niet beter op. De conference sleepte zich verder. Na afloop schuifelden we met zijn dertienen stilletjes naar buiten. Toch was ik diep onder de indruk. Wanneer je deze conference ziet als een inktzwarte monoloog waarin Beau van Erven Dorens een mislukte cabaretier speelt die op de laatste dag van het jaar met een sierlijke duik keihard op de bodem van het zwembad des levens klapt, is het onovertroffen theater. Een koningsdrama. Allemaal kijken dus, zaterdag 31 december , SBS6 om 20.30 uur.

*********

Update: ja, en toen dacht Albert Verlinde dus dat je een satirische column best wel voor ‘waar gebeurd‘ mag laten doorgaan.

52 reacties op “Koningsdrama Beau van Erven Dorens”

 1. zandkorreltje

  Was je er serieus bij Luuk? Is dit historisch? Hoe kan die man zo vrolijk blijven. Ik weet zeker dat-ie iets heeft wat weinig mannen hebben, als je vrouw nog steeds bij je is na alle misluksels. En nog steeds zegt SBS niet, joh, we hebben nog iemand in de kantine nodig. Op zich is hij zoals hij is best al een prestatie…

 2. Tja, dit gebeurt er dus met je als je aan succes proeft en gelijk meer wilt. Gevangen raken in de beerput van SBS6, de zender die programmering ziet als vervelende onderbrekingen van reclames.

 3. Dit soort journalistiek van L Koelman is ZO FOUT. Mij best als je iemand afkraakt (dat doe je vaker en graag trouwens) maar blijf wel bij de WAARHEID en ga geen fictieve overdreven onzin schrijven. Ok dat er mensen zijn geworven voor een voorstelling maar de rest is schromelijk uit de duim gezogen. Maakt alle andere columns vn Koelman ongeloofwaardig. Afvoeren of ontslaan zo’n persoon zou ik zeggen!

 4. Bij deze wil ik Joshy bedanken voor haar geweldige doortastendheid. Ik krijg nu ook het vermoeden dat meneer Koelman zich soms niet uitsluitend bij de feiten houd. Hij schrijft regelmatig stukken waarbij ik twijfel of de omschreven situatie daadwerkelijk zo heeft plaatsgevonden. Je zou bijna denken dat hij overdrijft, verzint en verdraaid om de lezer aan het denken te zetten.

 5. LOL Wat is iedereen toch zuur in de commentaren. Dit prikkelt toch minstens te gaan kijken, prima reclame dus! Wegens visite en de nood de top 2000 op te nemen, zal ik het niet zien. Maar er is vast later wel ergens een herhaling te vinden.

 6. Heb je nu echt niets belangrijkers te becommentarieën dan zo’n figuur als…hoe heet hij ook al weer, even kijken….Beau van Erven Dorens…?
  Als je echt een vent bent geef je bijvoorbeeld een commentaar op de wijze waarop ons Staatshoofd weer haar Jaarlijkse Standje uitdeelt aan haar onderhorigen…
  Of, speur eens in de Achterlijke Wereld Der Moslima’s….
  Je was zo goed op weg met Greet Duisenberg…maar tegenwoordig….

 7. gerrit uitdenhagen

  Wat een waanzin, luuk koelman: misantroop
  beau van erven dorens: held,

  het publiek gaf een terechte staande ovatie, aan een man die iets ontzettende gedurfd heeft gedaan, en met vlag en wimpel is geslaagd.
  de eerste oudejaar conference met iemand die kwetsbaar er stond, die duidelijk plezier had in wat hij deed, die de clichés bewust gebruikte, maar ze daardoor bloot legde, op een niet belerende manier, een cabaretier (ja dat is ie wat mij betreft nu ook), die geen makkelijke linkse meningen gaf, en die zich niet verloor in allerlei slechte woordgrappen en ook nog tamelijk muzikaal bleek te zijn.
  Dit alles voor iemand die dit pas een paar maanden voorbereid, z’n eerste show, onvoorstelbaar knap.
  beau is een goeroe

 8. een vrolijke fan

  Gezien de reacties van de henk & ingrids van Nederland heb je blijkbaar bij het sbs-klootjesvolk de gevoelige snaar geraakt.

  Vind m zelf maar matig, maar ja nu het nieuwe jaar in met nieuwe kansen!

 9. Ferdy Verhagen

  Tsja.. als je geen humor hebt, begrijp je deze column niet en kijk je naar Beau van Erven Dorens.

 10. tja iedereen in zijn waarde laten hij heeft het toch geprobeerd zoals die Albert Verlinde hier mee omgaat wat een………..alsof alles wat hij doet zo geweldig is wat een walgelijk persoon

 11. Ik vind het knap van Beau dat hij in zo’n korte tijd dit aangedurft heeft, dat op zich is al een prestatie en wij en meer dan 350.000 mensen vonden het toch ook de moeite waard om te kijken en eerlijk gezegd vonden wij het niet eens zo slecht. Ga er maar aan staan als je zoiets nog nooit gedaan hebt en dan op oudejaarsavond je zo kwetsbaar opstelt.
  Waarom moeten mensen toch altijd gelijk zo oordelen? kunnen ze het zelf zoveel beter dan?

 12. Mario van der Made

  Als het waar is dat de heer Koelman het artikel voor 99% uit de duim gezogen heeft en Albert Verlinde dit klakkeloos heeft overgenomen dan is dit te triest voor woorden. Laten wij in 2012 stoppen met elkaar te vernederen en positief en opbouwend te werk te gaan.

 13. Die Beau heeft het toch maar gedaan , dat getuigt toch van veel lef . Daar alleen al heb ik bewondering voor . Een groot risico nemen !!!…..Wie doet hem dat na ???….
  Voor hem is dit nieuw ” Een nieuwe uitdaging ” . Hij heeft het er voor een jongen met geen enkele ervaring op dit terrein , nog niet zo slecht afgebracht .

 14. Richard Amsterdam

  Beau, je hebt me positief verbaast. Zeker met jouw zang en je pianospel. Goede teksten, van jezelf? En de rest van de grappen? Een deel van jezelf? Niemand mag verwachten dat je met een Guido Wijers tempo en temperament je grappen over het publiek uitstrooit, maar het was een waardige poging. Blijf trots, . . . . . maar niet nog eens. 😉

 15. Beau is een held! Minder kan ik er niet van maken; immers wie durft het aan om niet gehinderd door kleinkunstacademie of toneelschool een cabaretprogramma uit de grond te stampen?! Om dwars tegen de stroom in te roeien en er plezier in te hebben? Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze een oudejaarsconference gemaakt hebben? En natuurlijk zat de zaal niet vol met zwervers! Wel was Ruud de Wild in de kleedkamer om Beau te feliciteren en samen een potje bier te drinken en de strijdbijl definitief te begraven. Beau chapeau jongen, je staat in het rijtje Wim Kan, Toon Hermans en Youp. Tuurlijk was het niet volmaakt en viel er veel te verbeteren maar ik heb de topcabaretiers van dit land ook wel eens schandalige en respectloze grappen horen maken. Beau kan tenminste pianospelen en hij heeft lef; dat zouden meer mensen moeten hebben!

 16. Koelman, is ook een fantast, nooit zelf iets gezien en toch al een mening hebbende , is er mischien een “toiletman nodig”.
  Dat Beau van Erven Dorens in het kader van zijn programma, iets wil doen wat hij niet snel zou doen is al bewonderswaardig om dat ook nate streven.
  helaas de tijd stippen van uitzending zijn wel erg beroerd voor al zijn programma’s, hij verdient echt wel iets beter, een andere dag, en tijdstip zal wonderen kunnen verrichten.
  Mischien kan hij dan de nieuwe “toiletman” overteffen daarin.

 17. Jef Diederen

  Ach, altijd nog 100x beter dan die vreselijke over het paard getilde gast die meent ook alles te kunnen, hoe heet-ie ook alweer? Theo Maassen, dat is nou echt de loser onder de cabaretiers! Slechte teksten, kan alleen anderen door de zeik halen en is blijven steken in het stadium dat je als cabaretier nog je brood kon verdienen door mensen te shockeren in een verder inhoudsloos programma. Die Theo Maassen verschijnt af en toe ook nog als acteur op TV als ze weer om een psychopaat of een TBR-veroordeelde verlegen zitten. Eenzijdige rollen dus. Tja, even beperkt als acteertalent als lolbroek. Hulde Beau, ik heb het evenmin gezien als vriend Koelman, maar voor 22,50 kom ik wel naar jou kijken, hoor!

 18. marjolijn

  waarom zitten jullie altijd te zeiken en te katten in dat wereldtje van jullie ik ga er van over mijn nek stelletje galbakken helaas ik heb er geen anderen woorden voor ga zo door en maak elkaar kapot

 19. Mark de Koning

  Marjolijn ik ben blij dat jij niet meedoet aan die vuige praatjes en je zo keurig en genuanceerd uitdrukt..

 20. LOL en Albert Verlinde tuin er volledig in (op Q-music), 100% echt waar en net of het zijn eigen verhaal is 🙂

 21. halo vroeger vond ik albert van de linde een lueke home,maar van af dat hij getrouwt is ne een burger meester, denk hij dat hij de luekste is. die lach van hem op tv is heel erg verveleent en irietand.die lach ooo wat irietand zeg!!!!!!!!over een ieder heeft hij rare dingens te vertelen of mensen voor schut te zeten, maar haar man heeft geen spiegel voor hem gekocht, wat is hij zo iritand zeg!of die zwervers betaalt zijn of niet, is tog een goede doel, eindelijk voor die zwervers ier in nederland? altijd is het buitenland, eindelijk iets iets voor nederland. en alberberd van linde, moet er om lachen, en krietieseeren.

 22. Piet Gauw

  Serieus, ik heb geprobeerd te kijken, maar ik moest wegzappen want ik kreeg er kromme tenen van. Later heb ik de moed verzameld en het nog eens geprobeerd. Dat lukte maar even, 20 seconden of zo.
  Via uitzending gemist heb ik Joup van het Hek nog gezien. Kijk, dat vond ik leuk. Hij wekt in ieder geval niet de indruk dat hij op zijn publiek zit te wachten om te lachen.
  Er heerst een trend om respect te hebben voor zielige mensen; een blinde hardloper, een eenbenige schaatser, een paraplegische hordeloper of een komiek met ontzettend lange tenen ..
  Jij weet dat ze het niet kunnen, zelf weten ze dat ze het niet kunnen, dus wie neemt wie nou in de maling?
  Als ik Beau was hing ik mezelf op of zou emigreren naar Borneo.

 23. word zoiezo misselijk van die kwalbert verlinden met die vieze grijns op zijn smoel over alles en iedereen lopen zeiken wat heeft hij zelf bereikt. en dan die krokodillen tranen toen filemon hem te pakken had .beginnen ze over pravicy kennen ze dat woord wel bij rtl boulevard. beau vond je geweldig leuk en dapper.

 24. Ik heb de herhaling gezien en vond het best wel goed van Beau.Hij doed het dan toch maar, hij bracht het ontwapenend
  in een gezellig warm decor!Waarom altijd iemand naar beneden halen ? Heel flauw en laag, kijk jezelf eens aan in de spiegel en vraag je af:wie en wat ben ik, wat maak ik van het leven .Ga je eigen weg Beau, blijf uitproberen,je leeft maar èèn leven !(Deal or not Deal)

 25. roel timmermans

  Ik heb helaas maar de laatste 10 minuten gezien, maar was aangenaam verrast. Ik ben zeer zeker benieuwd naar de rest van zijn show. Uiteraard kun je het niveau niet vergelijken met een Joep of Gido maar om iemand met zo weinig ervaring zo naar beneden te halen is echt laag. Zoals Gido zegt:
  Je hebt eerst de hoog opgeleiden daarna de opgeleiden, Daarna de gewone mens vervolgens komt de Oh Oh Cherso crew met daaronder BARBIE Ja….. Daaronder (zou je denken??) is dat mogelijk…. Ja mensen dat is mogelijk. Namelijk ene Luuk K. Columnist van lik me vestje en uiteraard die kwal van een Verlinden. Beau RESPECT en bij je volgende optreden ben ik van de partij. Ow ja ik zal ook 2x 22,50 euro meenemen voor kaartjes voor die 2 clowns zodat ze wel aanwezig zijn en niet een persoon naar beneden halen die WEL ballen heeft (Wat ik van sommige personen niet kan zeggen)Verder wil ik iedereen nog de allerbeste wensen doen voor 2012 dat het een gelukkig, gezond en een RESPECTVOL jaar mag worden….

 26. Grappig dat die zwervers massaal op twitter zitten!
  Ik dacht dat zwervers op straat leven, en geen internet op zak hebben of zo!?!?!?!

 27. Beau is een kanjer die het aandurft een oudejaarsconference te doen. Weliswaar nog te hoog gegrepen, maar wat een lef! Jammer dat een recensent er van alles bij verzint om Beau te vernederen en dat die zogenaamde wijsneus van een Verlinde daar nog even een schepje bovenop doet om deze durfal nog verder de grond in te trappen. Walgelijke journalistiek dus.

 28. Heel veel kijkers snappen nog steeds niet dat die Kwalbert met zijn gemene valse hypocryte uitlatingen op de tv komt! En dan nog dat smoelwerk van die blonde Brigitte nou die 2 passen echt bij elkaar! en laat het publiek maar ook stemmen wie er wel op de tv mag komen.Er zijn genoeg mensen die graag ook een tv programma kunnen presenteren..daar uit zie je dat het een vriendjes politiek is in hilversum ! Jakkes misselijk!

 29. Luuk hoe durf je te doen alsof je erbij was! En gatverdamme wat een misselijke actie van Kwalbert! Dit noem ik geen journalistiek maar een dolk in iemands rug steken. Kwalbert hoe durf je jezelf nog in de spiegel te bekijken met je rot programma RTL Boulevard. Geen wonder dat de helft van de BN’ers jou vermijden. Ga maar door met BN’ers levens zuur maken, zoals je dat hebt gedaan met Georgina, Yolanthe en nu Beau. Maar vergeet niet: Boontje komt om zijn loontje…

 30. Kan Luuk Koelman zelf nog iets behalve onzinnige onwaarheden vertellen om Beau van Erven Dorens naar beneden te halen?
  Weet Luuk Koelman dat dit pure Laster is en dat hij met zijn ‘satirisch’ bedoelde column zelf helemaal niet grappig is?!

  Aangezien ik zelf als actrice, model en (edel)figurant ingeschreven stond bij diverse castingbureaus en aan vele verschillende tv-programma’s heb meegewerkt, kan ik vertellen dat er meestal een aantal plaatsen in het publiek worden aangeboden aan figuranten en dat zij via het castingbureau daar een kleine onkostenvergoeding voor ontvangen. Albert Verlinde weet dus heel goed dat dat gebruikelijk is. Als je perse iemand naar beneden wilt halen, doe het dan om de juiste redenen en vooral met Feiten! Hij brengt zijn man, Onno Hoes, de burgemeester van Maastricht, nu in verlegenheid door de leugens/laster in de column van Koelman, als waarheid te verkopen in zijn roddelrubriek op Q-music…
  http://entertainment.nl.msn.com/tv/tv-nieuws/albert-verlinde-valt-door-de-mand

  Heb de oudejaarsconference van Beau van Erven Dorens onbetaald en geheel vrijwillig gezien… En vond dat Beau het verrassend goed deed! Zelfs beter dan Guido Weijers en beter dan de oudejaarsconference ‘van/door de straat’ met Dolf Jansen, die door Pauw en Witteman werden uitgezonden.
  Beau doet het zeker goed op het toneel en zingend achter de piano. Dat hij hier en daar een arrogante/irritante ‘rechtse’ kakker speelde, vond ik wel wat minder en inhoudelijk en qua grappigheid kan het nog wel wat beter en sterker…
  Voor verbetering én herhaling vatbaar, dus!

  Begrijp niet zo goed waarom sommigen Beau van Erven Dorens nu zo graag en genadeloos neer willen sabelen (terwijl ze zelf geen conflict met hem hebben). Richt je pijlen liever op een echt slecht persoon en niet op iemand die ondanks dat hij zijn beste vriend amper een jaar geleden verloren heeft (Anthonie Kamerling pleegde zelfmoord), toch zo zijn best doet om mensen te laten lachen…
  (Denk ook dat Beau o.a. daarom zo emotioneel was na het applaus van het publiek na zijn oudejaarsconference).

 31. ” Je kunt niet worden wat je wilt,
  door te blijven wat je bent ”

  Als een publiek figuur dien je voorbereid
  te zijn op alle soorten kritiek. Dus zowel
  van sympathisanten als antipathisanten.

  Ik vond het inhoudelijk niet sterk.
  Maar heb respect voor de moed die Beau had
  om het te proberen.

  Wat ik trouwens inhoudelijk ook niet sterk
  vind, is het veelvoud aan reclames, die alle
  lust wegnemen om uberhaupt een uitzending te
  blijven bekijken.

  Nederland 1, 2 en 3. Minder sappig misschien,
  maar inhoudelijk fantastisch en zonder pauze !

  Bovendien hebben we voor die zenders allang
  betaald .. en we kijken er niet eens naar !

 32. Twee walgelijke mannen zijn jullie, Waarom iemand helemaal de grond in schrijven als je er zelf niks van gezien hebt? En voor die papagaai die altijd doorpraat en niemand laat uitspreken: Jalours?

 33. Bleke Dood

  Je vraagt jezelf af waar iemand zich meer voor dient te schamen, een kennelijk slechte oudejaarsconference ten uitvoering brengen of daar vervolgens een voorspelbare en vooral makkelijke column over schrijven. Ik zeg, je vraagt jezelf af, maar het antwoord is natuurlijk een column schrijven daar hier geen durf voor nodig is en het een enorm schot voor open doel is, waarbij nog gemist werd ook.

  Wat je mening ook is van de show van BvED, niet gelet op de inhoud en uitvoering getuigt het van lef, durf en misschien ook van hoogmoed en naïviteit dit te doen. Maar onze wereld zou er heel anders en saai uitzien zonder mensen met deze eigenschappen.

  Als columnist heb je deze eigenschappen misschien ook meer nodig dan je denkt, zoek een meer uitdagend en minder voorspelbaar item om een column over te schrijven. Tegen de stroom in en doe jezelf niet te kort, behalve als dit werk het maximale is wat je kunt schrijven als columnist.

 34. @Roshana, @Debbie, @Mario, @Joshy: Toch jammer dat zo veel mensen niet begrijpen wat het doel van een column is. Een column is de enige journalistieke vorm waarin je een loopje mag nemen met de waarheid en naar hartelust overdrijven, fantaseren, verzinnen, spotten en je mening geven. Met als doel mensen te prikkelen, aan het denken te zetten. Gezien de reacies is dit prima gelukt…

 35. Zwaar medelijden met iedereen die deze hilarische column gaat aanvallen. Dubbel zwaar medelijden met iedereen die daarnaast Oud & Nieuw voor de televisie “viert”.

 36. Koelman wat een naam en welk een fantasie @ jantan ga lekker buiten spelen als je inhoudelijk niet weet waar het omgaat

 37. Chapeau Beau!!! En weg met die Verlinde, die alleen maar om zijn eigen domme grappen kan lachen!!!

 38. Na het lezen van alle reacties hier hoop ik dat Beau niet al te veel satire in z’n voorstelling heeft gebruikt, want dan is toch een groot deel van de voorstelling langs de doelgroep heen gegaan lijkt me zo. 🙂

 39. Altijd makkelijk om iemand de grond in te trappen.
  Een zuur stukje schrijven is natuurlijk makkelijker dan zelf met ideeën te komen.
  Mijn show was het ook niet maar ik respecteer Beau wel dat hij het durft.
  Trouwens het was geen verplichting om te kijken, ik neem aan dat het niet tot een tbs behandeling behoorde dat er gekeken moest worden.

 40. Bovenstaande column is van nog bedenkelijker niveau dan de conference

 41. Goh, allemaal boze SBS-mensen in de comments die blijkbaar het verschil niet weten tussen een columnist en een journalist.

  Ik heb de show van Beau geprobeerd en hield het niet lang vol. Maar inderdaad hij heeft het in ieder geval geprobeerd.

 42. @ Rebecca en anderen die niet begrijpen wat er fout is aan deze column:

  Jammer dat je niet begrijpt dat (het werk van) mensen onderuit halen door leugens/laster neer te pennen alsof het waarheid is… Nooit het doel zou kunnen/mogen zijn van een column.
  Er is niets journalistieks aan liegen en naar hartelust overdrijven en van alles verzinnen.
  Het is gewoon laag bij de grond dat de columnist schrijft dat hij zelf in de zaal zou hebben gezeten en dat het zoontje van Beau zelfs niet eens naar z’n vader zou willen kijken…
  De columnist beweerd zelfs dat Beau een mislukte cabaretier zou zijn terwijl hij de hele voorstelling nog niet eens gezien heeft:
  ‘Wanneer je deze conference ziet als een inktzwarte monoloog waarin Beau een mislukte cabaretier speelt die op de laatste dag van het jaar met een sierlijke duik keihard op de bodem van het zwembad des levens klapt, is het onovertroffen theater. Een koningsdrama’
  Niets ‘koninklijks’ aan deze column of het daaropvolgende drama in de media.
  Laat Luuk Koelman maar eens een satirische column schrijven over de hypocriete kersttoespraak van onze zogenaamde ‘koningin’… Genoeg inktzwarte feiten om daar boekwerken over te vullen.

 43. “Roddelkoning Albert Verlinde is het jaar begonnen met een blunder. Hij presenteerde een satirische column in dagblad Metro over Beau van Erven Dorens als nieuws.”

  LOL Leuke bijkomstigheid van een leuke column.

 44. Ik vermoed inmiddels dat er zwervers betaald zijn om zure commentaren op deze column te geven. Vertel eens Luuk, hoeveel mocht het kosten? 😉

 45. Het stukje van dhr.Koelman vond ik heel erg leuk en grappig! Beau was goed bezig, fris en bleef mijn sympathie houden. Ja en dan Albert, zielig, daar zou toch niemand meer naar willen luisteren>>ZAP

 46. Tja, Koelman en Verlinde, jullie krijgen er nu flink van langs als je je niet goed hebt voorbereid op het recenseren van een een theaterstuk. Bezint eer ge begint.

 47. Euh Simon, Koelman is geen recensent hoor. Columnist, satire? Koelman lacht de ballen uit zijn broek nu.

 48. Ik ben eigenlijk geen Beaufan, ik kwam er zappend langs. En toen ben ik toch blijven hangen, vond het 100 % meevallen, zelf leuk (reclameslet) en ik geef gewoon toe dat ik respect heb voor zijn lef en dat hij zijn kop boven het maaiveld durft uit te steken. Er mag wel een frisse wind waaien onder de cabaretiers en deze jonge hond is prima om naar te kijken.
  Luuk, ik ben het met Roshana eens, ik zou graag een column willen lezen over de kersttoesprtaak, dát is pas lef hebben!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top