Konijn Klashorst

Peter Klashorst is terug in Afrika. De kleine kunstschilder kwam een jaar geleden in het nieuws toen hij in Senegal in de cel belandde. Hij werd verdacht van het gelegenheid geven tot prostitutie, het aanzetten tot losbandigheid en het vervaardigen van obscene afbeeldingen. In de praktijk betekende dit dat zijn appartement een zoete inval was van vrouwen en meisjes die bereidwillig hun benen spreidden voor de met geld strooiende kunstenaar uit Holland.

De afloop is bekend. Het schilderende rijkeluiszoontje belandde in de gevangenis, maar wist onder strafvervolging uit te komen door enkele ambtenaren om te kopen en met een vals paspoort het land te ontvluchten.

Inmiddels is onze zelfbenoemde ‘cultureel ambassadeur’ van de schrik bekomen. Klashorst is neergestreken in Nairobi, Kenia, en weekblad HP/De Tijd had een interview met hem. De toon is hierin snel gezet. We lezen hoe Klashorst in zijn zwaar beveiligde villa Keniase meisjes het bed in schildert. Hij vindt ze tijdens strooptochten langs clubs en door sloppenwijken – en niet zonder succes: “Toen ik hier pas kwam, neukte ik wel twaalf meisjes op een dag.”

Als geen ander weet Klashorst hoe gemakkelijk meisjes in ontwikkelingslanden de weg naar de villa van een rijke westerling weten te vinden. Schilderen en bezwangeren, daar is het hem om te doen. “Die vrouwen hier zie ik als een soort heldinnen, die ik financieel en moreel ondersteun door ze te schilderen en ook door ze te neuken.” Dat doet onze ontwikkelingswerker samen met zijn zaakwaarnemer, die tijdelijk bij hem inwoont. “Het is ook wel gezellig, samen neuken.”

De door seks gedreven Klashorst noemt zijn verblijf in Nairobi “de realisatie van een jongensdroom.” Nu kan ik mij veel voorstellen bij de realisatie van een jongensdroom, maar niet het creëren van je eigen afwerkplek in een straatarm land. Op een foto zien we hoe Klashorst – gekleed in wit kostuum, sigaartje nonchalant in de hand – aan de borsten van een jong meisje lebbert. Het kind – protserig gekleed in westerse lingerie – kijkt alsof ze allang niet meer gelooft dat een fotoserie voor een westers blad ergens toe kan leiden.

Zo kabbelt het interview naar zijn eind, met achterin HP/De Tijd als extraatje een paginagrote advertentie met zestien schilderijen van naakte negerinnen, door Klashorst eendrachtig geneukt en geschilderd. Dat geeft zo’n kunstwerk toch weer net dat kleine beetje extra impact. Altijd een zinvolle investering.

Hoe dit avontuur negen van de tien keer afloopt, is duidelijk. Onze scheppend kunstenaar verwekt een rits kinderen in zijn privé-bordeel (de teller staat inmiddels op drie) en licht de hielen wanneer hem dat zo uitkomt. Om vervolgens hier in den lande zijn seksversie van Kuifje in Afrika te bezingen in iedere talkshow die zich aandient.

Mag het weer, sekstoerisme? Blijkbaar wel wanneer je een kunstenaar bent en je werk in het Stedelijk hangt. Dan ben je geen perverse smeerlap, maar hooguit een ‘rare jongen’, de lieveling van progressief Nederland.

Van mij mag het menselijk konijn Klashorst nog heel lang in Nairobi blijven. Om dat te bereiken heb ik het artikel uit HP/De Tijd in het Engels vertaald en samen met de foto’s en een begeleidend schrijven naar het Ministerie van Justitie in Kenia gefaxt. Ben benieuwd wanneer Klashorst van zijn bed wordt gelicht. Kan nooit lang duren. De bekentenis hebben ze immers al.

7 reacties op “Konijn Klashorst”

 1. Helemaal okee!
  Fuck de dubbele moraal…sekstoerisme voor iedereen!
  groet, Vico

 2. Heel erg goed dat je info hebt doorgestuurd. Schandalig type. De vrouwen van Nairobi weten wel wat ze doen, ze willen een ticket ‘Europa’en doen daar alles voor. (Ik heb in Nairobi dezelfde vrouw met vier verschillende witte mannen gezien op 1 dag. Echte liefde!) Een wanhopige poging om een beter leven te krijgen.
  Het echte probleem met Klashorst bestaat uit de kinderen van deze pervert, die zeer grote kans hebben hiv-positief te worden geboren, aangezien de hoeren van Nairobi veelal hiv onder de leden hebben en Klashorst wipt zonder condoom. Je moet echt gek zijn om op deze manier bewust kinderen op de wereld te zetten. Echt een leuke papa, een goede start van het leven!
  Ik wil helemaal niet dat Klashorst in Nairobi blijft. Hij buit uit, verderft de stad. Maakt babies die nu al bij het riagg kunnen worden aangemeld, dan wel bij een rijkeluisziekenhuis. Reserveer maar wat aids-remmers Klashorst. Kijken of het neuken net zo leuk is als je kinderen te zien kreperen tot de dood erop volgt.

 3. Houd eens op met die rare control van de Nlers. Laat die Klashorst toch zijn vrije ik uithangen op zijn manier. op wil je cameratoezicht op zijn hotelkamer. balkendefan! nare CDAer

  Via el cama caliente!

 4. Meneertje Klashorst is tegenwoordig actief als sextoerist in het Mannelijke Koninkrijk genaamd Pattaya, een Big Party Place 2 uurtjes van Bangkok.
  Voor deze die het intereseert; Onze Lage Landen Sex Ambassadeur woont daar altijd in Soi Honey Inn, in de New Star Guesthouse, en voelt er zich prima op zijn plaats al zijn de thaise vrouwen niet donker genoeg naar meneer zijn zin.
  Heraclio uit Amsterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top