Klassenfoto met Jack Spijkerman

Ach gut, is dat nu Jack Spijkerman? Wat erg. Het manneke staat helemaal op de achterste rij en is bijna een hoofd kleiner dan zijn klasgenoten. Het lijkt wel alsof hij huilt. Heeft hij net klappen gehad? Zou goed kunnen. Die grote knul vooraan omklemt zijn rechtervuist en kijkt de fotograaf licht spottend aan. Ja, Jack weet: ná deze foto krijgt hij weer klappen op het schoolplein. Eigen schuld, met dat brilletje en die haren vráág je er gewoon om. Geen wonder dat Jack grappenmaker is geworden. Van zijn looks moet hij het niet hebben.

Op internet is alles te vinden. Je moet alleen weten hóé. Zo kwam de website schoolbank.nl laatst met een extra service: het op naam doorzoeken van klassenfoto’s. Voor gebruikers van de jongerensite ‘Fok’ het signaal op zoek te gaan naar klassenfoto’s van bekende Nederlanders. Een kleine greep uit de vangst: Jan Peter Balkenende, Marco Borsato, Mabel Wisse Smit, Theo van Gogh, Georgina Verbaan (toen nog zonder haar Harry’s), André Hazes, Patrick Kluivert en last but not least Willem Holleeder.

Zelf BN’ers opsporen? Dat kan, maar wat let u om oude kiekjes van familieleden en vrienden boven water te halen? Tip: zoek eerst op achternaam, dat levert de meeste ‘hits’ op. Daarna kunt u eventueel uw zoekresultaten aanscherpen door ook op de voornaam te zoeken. Om de klassenfoto’s groot op uw scherm te krijgen, moet u zich wel eerst (gratis) registreren. Gewoon doen, want erger dan die van Jack kunnen uw eigen kiekjes nooit zijn.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!