Klaarkomen in de broek

Een tienerdisco in Puttershoek heeft een verbod op ‘schuren’ uitgevaardigd. Jeugdige bezoekers mogen op de dansvloer niet meer met hun lichamen tegen elkaar aan wrijven. Volgens de eigenaar van de discotheek doen jongens van dertien, veertien jaar oud een condoom om en gaan dan zo hard tegen de meisjes aan schuren, “dat zij klaarkomen in hun broek.”

Lekker tegen elkaar aan schuren. In mijn tijd heette dat schuifelen. Oh, hoe spannend dat was! Ik kan me één schoolfeest herinneren waar enkel schuifelplaatjes werden gedraaid. Het was in de brugklas en ik was dertien. Alle jongens loerden naar Rita, want zij had als enige dikke tieten. Maar Rita hoorde bij Frank. Frank kon voetballen als de beste én hij had een fiets met zo’n hoog stuur, met drie versnellingen erop. Dat was wat, in die tijd. Frank had ook een handeltje. Als je hem een gulden betaalde, mocht je tijdens het schoolfeest met Rita schuifelen. Vooruit te betalen in de fietsenstalling. Rita had het er maar druk mee. Op de dansvloer werkte ze alle brugpiepers af. Iedereen die had betaald, mocht even met haar slowen.

Aan het eind van de avond was ik aan de beurt, als allerlaatste. Dat was de pikorde, want bij gymnastiek werd ik ook altijd als allerlaatste gekozen. Zonder al te veel plichtplegingen trok Rita me de dansvloer op. Ze was een half hoofd groter dan ik. Terwijl ik als een eendje mijn stapjes deed, drukte Rita geroutineerd één borst tegen mijn sleutelbeen. Ik wist niet wat te doen, maar fijn was het wel. En daarna allebei haar borsten. “Zo,” zei ze. Ik had nog nooit geschuifeld met een meisje met dikke tieten. Al die rondingen, ik voelde haar warmte. Er kroop een rilling van welbehagen over mijn rug. Aders begonnen te kloppen. En daar ging ik, als een fonteintje. Zonder condoom, gewoon in mijn witte onderbroek.

Ach, wat was ik als 13-jarige toch onwetend! Voor mij waren condooms enkel rimpelige dingetjes die je wel eens in de bosjes vond. Je tilde ze met een takje op en mikte ze op het schoolplein in de capuchon van die jongen met de hazenlip. Geen idee waarom. Je wist het niet. Klaarkomen in de broek stond toen nog in de kinderschoenen.

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Ik werk voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!