De kinderwens van Rouvoet

Heren, werk aan de winkel. Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin heeft gesproken. U doet onvoldoende uw best in de echtelijke sponde. Nederlanders mogen namelijk wel wat meer baby’s maken. Nieuwe aanwas van klein grut is goed voor de economie, omdat anders de kosten van de vergrijzing te veel oplopen.

Wie had ooit gedacht zoiets uit de mond van een christelijke minister te horen? De tijden veranderen. Toen mijn ouders net getrouwd waren, kwam elke maand meneer pastoor langs. De geestelijke informeerde dan tussen de thee en het koekje door of “het geschenk van God al was nedergedaald in de moederschoot”. Zo niet, dan waren de rapen gaar en beende hij de trap op om de echtelijke sponde in te zegenen. Dat gebeurde met veel wijwater en kreten als “o Heer, geef vuur aan de liefde, verlicht de nacht, beadem deze sponde, geef levenskracht, o Heer, een nieuwe geboorte!” Daarna vertrok meneer pastoor en moesten mijn ouders aan de slag. Het huwelijk is geen lolletje.

Nu is minister Rouvoet net zo in den Here als meneer pastoor een halve eeuw geleden, maar toch is er iets veranderd. De moderne christen is wat meer werelds geworden. Hij is gek op getallen. Zo houdt Rouvoet ons voor dat de Nederlandse vrouw gemiddeld 1,7 kinderen ter wereld brengt. Om de kosten van de vergrijzing op te vangen is volgens hem een geboortecijfer van 2,1 ideaal. Dus vort, gaat heen en vermenigvuldigt u. De minister heeft zelf al het goede voorbeeld gegeven. Hij heeft 5.0 kinderen verwekt bij 1.0 echtgenotes.

In ieder geval begrijp ik nu waarom Rouvoet zo’n heisa maakte over de pornofilm Deep Throat. Van pijpen raak je niet zwanger en dat is slecht voor de economie. En ik maar denken dat hij principiële bezwaren had. Niets van dat alles, de minister van Jeugd en Gezin is juist vóór geslachtsgemeenschap uit financiële motieven. Een hele opluchting. Kan ik eindelijk weer met een gerust hart naar de hoeren.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!