Kind te koop

Als homokoppel een op maat gemaakt kindje kopen? Het kan, want Baby Bloom komt naar Europa. Het Amerikaanse bedrijf organiseert eind deze maand voorlichtingsbijeenkomsten in Brussel. Daar kunnen homostellen zich laten informeren over het afsluiten van een koopcontract voor een draagmoederbaby uit de Verenigde Staten.

Tussen de 90.000 en 140.000 euro gaat zo’n gefabriceerd kindje kosten. De procedure is simpel. Geïnteresseerde koppels ontvangen inlogcodes om in de database van Baby Bloom op zoek te gaan naar de voor hen ideale vrouw. Er kan geselecteerd worden op persoonlijkheid, uiterlijk en intelligentie. Heb je je keuze gemaakt, dan koop je een hoopje eicellen van de bewuste dame, huurt voor negen maanden een baarmoeder (de echo’s kun je volgen via Skype) en hopla, na de bevalling in Las Vegas krijg je je nieuwe kindje mee naar huis. Baby Bloom regelt alles, ook de juridische beslommeringen.

Liever een tweeling? Geen probleem! Dan wordt het groepje eicellen gedeeld en bevrucht met de zaadcellen van elk van de partners. Zo heb je als homokoppel in één worp elk je eigen Mini-Me.

Het is de maakbaarheid van de mens. Een baby op bestelling, we hebben er recht op. De consumptiemaatschappij in optima forma. Daarom is in de Verenigde Staten commercieel draagmoederschap gewoon toegestaan. Hier niet. Hier staat het belang van het kind nog centraal. En dat belang is volgens de wetgever niet gediend bij bedrijven die verdienen aan de handel in eicellen en de verhuur van draagmoeders. Een baby kopen bij een bedrijf is als een puppy kopen bij een broodfokker, dat moeten we niet willen.

Maar Baby Bloom zal benadrukken dat het kind juist wél gediend is bij ouders die bereid zijn 140.000 euro neer te tellen voor een kindje. “Is het hummeltje dan gewenst of niet? Nou dan! Daar gaat het toch om?” Helemaal waar, al blijft één vraag onbeantwoord: hoe vertel je het later je kind? Ik denk zo:

“Papa en papa hebben je gekocht, voor héél veel centjes!” Je wrijft eens veelbetekenend met duim en wijsvinger over elkaar. “Ergens ver weg, aan de andere kant van de oceaan. Eigenlijk kostte je bijna anderhalve ton, maar ze hadden een lenteaanbieding: slechts 99.000 euro, voor de snelle beslissers. Dus toen wisten we het zeker! Alleen mochten we dan niet uit het hele assortiment kiezen. De eicellen van blonde dames met een IQ van boven de 135 bleven gewoon de oude prijs. Véél duurder, snap je? En je andere papa wilde ook graag een nieuwe keuken. Zo een met een kookeiland. Dus toen hebben we een eicel gekocht van een mevrouw met een haakneus en een IQ van 95. Ook mooi! Ach, waarom huil je nu? Maar lieverdje toch, we zijn écht best wel blij met jou, hoor!”

4 reacties op “Kind te koop”

 1. Henk Veldman

  Toch eigenlijk wel jammer voor mij dat ik een man ben. Ik zou best voor een ton (eventueel met airmiles) een kindje willen dragen.
  Overigens iets anders wat ik me al jaren loop af te vragen. Stel dat een lesbisch stel voor elkaar draagmoeder willen zijn en dat de zaaddonor de vaders zijn. Hoe zit het dan met de familieverhoudingen? Je kind is dan dus eigenlijk je schoonzus, maar ook je schoondochter.
  Het is net zo iets als bij de maagd Maria die toch draagmoeder was van de zoon van god, terwijl zij de moeder van god wordt genoemd. Dan is dus Maria zwanger geworden van het kind wat nog niet eens was geboren.
  Nu is het wel zo dat onze zoon veel dieper in z’n moeder heeft gezeten dan ik ooit heb gekund. Dat an sich moet al iets goddelijks zijn.

 2. Zolang er kinderen zijn in kindertehuizen wereldwijd die snakken naar een stel ouders, is dit een behoorlijke
  wrange situatie.
  Overigens denk ik dat dit niet alleen bij homokoppels zal blijven, ook heterokoppels met een onvervulde kinderwens
  kunnen daar warm voor lopen.
  Ja, een “designer baby”.

 3. Als ik vrouw zou zijn zou ik er mijn beroep van maken. Dat is toch anderhalve ton per jaar.

 4. Henk Veldman

  Misschien nog wel een tip, hoewel het mogelijk niet opgaat voor homo’s, is als je de afbeeldingen van die vrouwen naakt in een pornoblaadje plaatst. Dan kun je de kosten van het kind als aftrekpost opvoeren bij de belasting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top