Wie is Kim de Gelder en wat dreef hem?

Kim de Gelder, de Belgische babymoordenaar, was gek op films. Zo is ‘Gelder’ een anagram van ‘Ledger’; de acteur die The Joker speelt in de laatste Batmanfilm.

Kim de Gelder, de Belgische babymoordenaar, speelde computergames. De verkoper van de gameswinkel in Sint-Niklaas: “Hij kwam hier regelmatig over de vloer. Meestal kwam hij gewoon om informatie vragen. Hij liet dan altijd een vriendelijke, maar wel erg verlegen indruk na. De laatste keer dat ik hem zag, was een aantal weken geleden, maar zijn laatste aankoop dateert al van in april of mei”.

Kim de Gelder, de Belgische babymoordenaar, was tussen zijn veertiende en zestiende lid van een karateclub in Belsele. Daar oefende hij elke zondagochtend. Zijn trainer herinnert zich nog goed dat Kim ooit enkele weken verstek liet gaan. “Toen hij weer kwam opdagen, zei hij dat hij ziek was geweest”.

Kim de Gelder, de Belgische babymoordenaar, was altijd al een teruggetrokken jongen. Een oom van hem: “als er een familiefeestje was, dan bleef hij altijd op zijn stoel zitten”.

Kim de Gelder, de Belgische babymoordenaar, was op de middelbare school een onopvallende, bijna onzichtbare verschijning. Een medeleerling: “als Kim weinig had geslapen, zag hij er altijd moe uit”.

Kim de Gelder, de Belgische babymoordenaar, kocht regelmatig een bakje filet américain bij de vleesboetiek op het dorpsplein. De slager: “dat smeerde hij dan thuis op zijn brood. Met een mes, vermoed ik”.

Kim de Gelder, de Belgische babymoordenaar, reed op een damesfiets naar kinderdagverblijf Fabeltjesland. De fietsenmaker: “wat natuurlijk heel vreemd is, want Kim is een jongen”.

Kim de Gelder, de Belgische babymoordenaar, kwam wel eens in de plaatselijke supermarkt. Een caissière: “Dan kocht hij smulkwark. Het is om de rillingen van te krijgen”.

En zo verder. Zinloze informatie; bijna net zo erg als zinloos geweld.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!