Katten die op Hitler lijken

Ieder zijn ding. De een spaart suikerzakjes, de ander sigarenbandjes of desnoods rollen toiletpapier. De 25-jarige Zwolse student Koos Plegt spaart foto’s van katten die op Hitler lijken. Nee, Koos is geen neo-nazi en hij gelooft ook niet in reïncarnatie. Een bezoekje aan de buurvrouw bracht Koos in contact met de kat des huizes. Wat de buurvrouw nooit was opgevallen, viel Koos wel op. De kat leek op Hitler. Het beestje dat daar zo lief ronkend op de grond lag te spinnen, had een zwart vlekje onder de neus en leek daardoor sprekend op de beruchtste Duitser aller tijden. Koos nam een foto van de kat en toonde ‘m aan vrienden. Zouden er nog meer katten zijn met zo’n Hitler-look-a-like-snorretje?

Koos plaatste de foto op zijn weblog. Dat leverde hem reacties op van kattenliefhebbers uit de hele wereld. Vanuit de meest vreemde uithoeken werden hem foto’s gestuurd van katten die heuse Hitler-look-a-likes zijn, soms zelfs compleet met IJzeren Kruis, nazi-pet en Hitlerlok. Op het moment van schrijven heeft Koos al 198 Hitler-look-a-likes, die hij liefkozend Kitlers noemt: een mengeling van Hitler en kitten. Al zouden deze lieve beestjes – wanneer je ze een bolhoedje op zet – ook kunnen doorgaan voor Charlie Chaplin-look-a-likes. Maar goed, dat was niet de eerste associatie die bij Koos op kwam toen hij de kat van zijn buurvrouw zag. En het zou hem waarschijnlijk ook een stuk minder publiciteit hebben opgeleverd. Ook niet onbelangrijk natuurlijk.

close

Genoten? Abonneer je dan op mijn gratis nieuwsbrief en ontvang net als 2200 anderen elke twee weken verse columns en longreads in je mailbox.

Standaard afbeelding
Luuk Koelman
Dit artikel is geschreven door Luuk Koelman. Hij is columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Hij werkt voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.