Hoe distraction free wil je het hebben?

Er bestaan onnoemlijk veel apps waarmee je distraction free kunt schrijven. Een kleine greep: FocusWriter, Ommwriter, Yarny, WriteRoom, PenZen, iA Writer, Q10, enzovoorts enzovoorts.

Wat deze schrijf-apps met elkaar gemeen hebben? Alles draait om focus.

En focus is weer bedoeld om writers block tegen te gaan. Beter is het helemaal ín het moment te zitten. Dat wil zeggen: niet in die ene tekst die je aan het tikken bent, ook niet in die ene alinea, die ene zin of in dat ene woord. Nee, echte focus is die ene letter die je op dat moment tikt:

En die ene letter is dan ook alles wat je ziet, wanneer je de schrijf-app ilys gebruikt. Want wat je al hebt getypt, leidt alleen maar af. Voor je het weet, hobbel je terug om ergens snel even een tikfout te verbeteren. En weg is je flow.

Eén letter op je scherm. That’s it. Een ongelooflijk mal idee. Je kunt ilys gratis proberen, voor een periode van 3000 woorden. Daarna kost het je ongeveer 10 dollar per maand.
 

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Ik werk voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!