Herschrijven móét

In mijn online schrijfcursus Columns met Koelman besteed ik veel tijd aan de vier stadia van het herschrijven. Dat doe je op column-niveau, op alinea-niveau, op zinsniveau én op woordniveau. Want herschrijven móét. Het maakt je tekst niet alleen beter, maar het is ook nog eens hartstikke leerzaam: het verschaft je inzicht in de werking van je column.

Je herschrijft niet omdat een column niet goed is, je herschrijft om een column beter te krijgen.

Neem maar een voorbeeld aan (ik had het al eens eerder over hem) George Orwell. Dit is de eerste pagina van zijn boek 1984.

R.E.S.P.E.C.T.

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Ik werk voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!