In de poep

Wie hebben we daar? Ron Brandsteder, de olijke showbizzpresentator. Hij maakt zijn opwachting in alweer de achtste film over kabouter Plop. De 58-jarige televisiecoryfee speelt daarin een kabouter.

Nieuws dat me niet onberoerd laat. Steeds wanneer ik Ron Brandsteder voorbij zie komen, moet ik denken aan het boek ‘Vals Licht’ van Joost Zwagerman, uit 1991. Een roman over prostitutie waarin ook een lange, donkerharige quizmaster figureert. In een donker peeskamertje komt hij hevig zwetend en loeiend als een zeehond aan zijn gerief. Heel Nederland herkende Brandsteder in het personage. Sindsdien is het seksleven van de presentator met de bronstige stem het onderwerp van roddel en achterklap. Meest hardnekkig is het gerucht dat Brandsteder in bordelen aan poepseks doet en daarbij een voorkeur aan de dag legt voor – hoe zeg ik dat netjes – de rol van levende toiletpot.

Wilt u dat niet weten? Nee? Ik ook niet, maar ik word er wel regelmatig aan herinnerd. Een voorbeeld. Elke keer wanneer Jensen of Ruud de Wild het over Ron Brandsteder hebben, komen zinnetjes voorbij als “wat ruik ik toch” en “ik heb zo’n donkerbruin vermoeden”.

Dat Brandsteder vreemde seksuele voorkeuren heeft, staat buiten kijf – anders trouw je niet met Patty Brard. Opvallende bijkomstigheid: Patty doet niet moeilijk over haar poep fetisj. Een paar jaar terug kon heel Nederland haar wijdbeens boven een toilet zien hangen, met een slangetje in haar poeperd. Onder het oog van de camera liep ze zuchtend en steunend leeg in een vergiet.

Op televisie uit de kast komen. Ik hoop dat Ron het ooit durft. Maar dan wel in stijl. Brandsteder te gast bij Rik Felderhof. Op de veranda in zijn buitenhuis, in een badkuip boordevol kapucijner poepsoep. Dat olijke hoofd dat schaterend tussen de drijvende drollen uit steekt. Zal het er ooit van komen? Ron heeft nog een lange weg te gaan. Zijn rol van kabouter Buttplug in de nieuwe Plop-film is in ieder geval een mooie eerste stap zijn.

24 reacties op “In de poep”

 1. Het reclame melodietje van Heinz Sandwichspread spookt plots door mijn hoofd: “Ik hou van lekker friiis, ik hou van lekker anders, ik hou van lekker anders lekker fris…”

  Whaaaaahahaha

 2. drollendraaier

  Wat Ron doet of deed, komt vaker voor dan jullie denken. Ik doe het namelijk zelf ook. Respect voor onze bruine Ron.

 3. Dank je, drollendraaier, ik wou dat iedereen er zo over dacht.

  Mvg, Poep-Ron

 4. bruine beer

  Goed zo, jongens, nog even en deze hele taboe over coprofilie zal geheel verdwijnen.

 5. de poepexpert

  Net zoals je bier moet leren drinken, zo moet je poep leren eten.

  Mvg, de poepexpert en tevens goede vriend van Ron Brandsteder

 6. Al mijn vrienden doen het ook. Het is vandaag de dag eigenlijk niet normaal als je niet keihard sexueel opgewonden raakt van een mooie meurende bruine flats!

 7. “Wilt u dat niet weten? Nee? Ik ook niet”, beweer je eerst om in de laatste alinea uit te pakken over hoe je hoopt hem nog eens te zien schateren in een badkuip tussen de drijvende drollen.

  Toegegeven, lachwekkend, maar wel in tegenspraak met elkaar.14

 8. schijtmeester

  Die Koelman droomt er zelf van om als een duikboot op te drijven naar het wateroppervlak van een zwembad die vrijwel geheel bruin is van de drijvende drollen.

 9. dokter bruin

  Wat een gezeik over wie er wel of niet aan poepseks doet. Laat iedereen doen waar hij/zij zin in heeft en roddel er niet zo over.

 10. Ronnie Remspoor

  Tegenwoordig is poepseks geen taboe meer en is het dus absoluut niet meer ongewoon in onze dagelijkse leven.

 11. Bert Kiekens

  Ik heb enorm respect en bewondering voor Ron Brandsteder. Ik hoop ‘m een keer te ontmoeten.

  Bert Kiekens

 12. Inspecteur Bruin

  Doe wat je niet laten kan, maar maak de boel achteraf wel goed schoon. Ik kom inspecteren…..

 13. Majoor Bonbon

  Poepen is natuurlijk, maar door creativiteit wordt het pure kunst.

 14. Frederique ten Kate

  Wat een onzin verhaal en het is echt nergens op gebaseerd. Dat Brandsteder gek op vrouwen is, dat is algemeen bekend. Maar poepen doet Ron net als eenieder echt op de wc.

 15. Ik heb jarenlang in hetzelfde gebouw van de Jellinek kliniek in Amsterdam gewerkt. Leuke mensen, en als je ze bijna dagelijks ziet komen er ondanks hun beroepsgeheim toch af en toe wat smeuïge verhalen naar buiten.

  De hoofdrol werd daarin meestal vervuld door Ron B. Ik weet niet meer precies de details, maar in een verhaal heeft hij een drol gegeten van een prostituee. Daar is hij toen zo misselijk van geworden dat hij het gelijk weer uitkotste. Toen heeft hij zijn lul door dat poepbraaksel gehaald en gevraagd of hij haar hiermee mocht penetreren. Uiteindelijk is zij voor 250 gulden akkoord gegaan met anale seks.

 16. Janneman Brown

  @Ronnie Remspoor: geen taboe meer? Het komt best veel vaker voor en je kunt er nu ook makkelijker (door internet) voor terecht bij prostituees maar om nu te zeggen dat het geen taboe meer is… het blijft toch iets wat voor veel mensen iets walgelijks is. Jammer maar op zich wel begrijpelijk. Als ik mijn voorkeur aan iemand vertel moet er wel een heel vertrouwelijke band zijn en moet zeker weten dat diegene me niet alleen maar daarop zal beoordelen maar op het totaalplaatje.

 17. Ronnie Remspoor

  Poep is afval uit een menselijk/dierlijk lichaam. Waarom moet men daarvan walgen? Omdat het vies is? Dat is wat ons geleerd is. Zonder poep bestaat er geen biologisch leven, en door het niet te accepteren ontken je je eigen natuur.

 18. Ronnie Remspoor, als medicus kan ik u precies uitleggen waarom je zou moeten walgen van ontlasting. Zodra het van iemand komt die ongezond is, krijg je in principe een ongekende dosis ongezondheid binnen. De al dan niet ‘aangeleerde’ walgreflex is hoe dan ook zeer nuttig.

 19. vandepotgerukt

  Half Nederland doet wel eens van tijd tot tijd aan poepseks. Niks bijzonders hoor tegenwoordig.

  Vroeger kregen de meeste mensen zulke dingen niet eens te zien, maar dankzij het internet, gratis porno en zoekmachines heeft bijna iedereen wel eens een poepseksfilmpje gekeken. Het gros durfde niet eens een seksshop te bezoeken, maar achter de pc is dat geen probleem meer. Mensen gaan dingen nadoen die ze zien, dat is gewoon zo, en poepseks is en wordt door vele stellen gedaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *