In de poep

Wie hebben we daar? Ron Brandsteder, de olijke showbizzpresentator. Hij maakt zijn opwachting in alweer de achtste film over kabouter Plop. De 58-jarige televisiecoryfee speelt daarin een kabouter.

Nieuws dat me niet onberoerd laat. Steeds wanneer ik Ron Brandsteder voorbij zie komen, moet ik denken aan het boek ‘Vals Licht’ van Joost Zwagerman, uit 1991. Een roman over prostitutie waarin ook een lange, donkerharige quizmaster figureert. In een donker peeskamertje komt hij hevig zwetend en loeiend als een zeehond aan zijn gerief. Heel Nederland herkende Brandsteder in het personage. Sindsdien is het seksleven van de presentator met de bronstige stem het onderwerp van roddel en achterklap. Meest hardnekkig is het gerucht dat Brandsteder in bordelen aan poepseks doet en daarbij een voorkeur aan de dag legt voor – hoe zeg ik dat netjes – de rol van levende toiletpot.

Wilt u dat niet weten? Nee? Ik ook niet, maar ik word er wel regelmatig aan herinnerd. Een voorbeeld. Elke keer wanneer Jensen of Ruud de Wild het over Ron Brandsteder hebben, komen zinnetjes voorbij als “wat ruik ik toch” en “ik heb zo’n donkerbruin vermoeden”.

Dat Brandsteder vreemde seksuele voorkeuren heeft, staat buiten kijf – anders trouw je niet met Patty Brard. Opvallende bijkomstigheid: Patty doet niet moeilijk over haar poep fetisj. Een paar jaar terug kon heel Nederland haar wijdbeens boven een toilet zien hangen, met een slangetje in haar poeperd. Onder het oog van de camera liep ze zuchtend en steunend leeg in een vergiet.

Op televisie uit de kast komen. Ik hoop dat Ron het ooit durft. Maar dan wel in stijl. Brandsteder te gast bij Rik Felderhof. Op de veranda in zijn buitenhuis, in een badkuip boordevol kapucijner poepsoep. Dat olijke hoofd dat schaterend tussen de drijvende drollen uit steekt. Zal het er ooit van komen? Ron heeft nog een lange weg te gaan. Zijn rol van kabouter Buttplug in de nieuwe Plop-film is in ieder geval een mooie eerste stap zijn.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!