Ik ontken alles

Politici achter een computer. Ooit hadden we premier Kok die zijn muis optilde omdat hij dacht dat het ding net zo werkt als een afstandsbediening. Inmiddels zijn we zes jaar verder, maar in essentie is er weinig veranderd. Neem nu burgemeester Alex Bolhuis van de gemeente Raalte. Op de website roalte.net, een online forum voor inwoners uit Raalte, plaatste hij onder de naam ‘Peter’ een berichtje waarin hij een fatsoenlijke ambtswoning eist voor burgemeester Bolhuis. En de gemeenteraadsleden van Raalte, dat wilde ‘Peter’ ook nog wel even kwijt, zijn net kleine kinderen die domme vragen stellen.

De burgemeester viel door de mand toen een journalist van een regionale krant ontdekte dat het IP-adres (een unieke getallenreeks waarmee een computer op internet communiceert) van ‘Peter’ gelijk is aan dat van de priv√©-computer van de burgervader.

Auw! Betrapt! In plaats van eerlijk schuld te bekennen, publiceerde Bolhuis een persbericht dat “derden gebruik hadden gemaakt van zijn IP-adres.” Daar wordt op internet nog steeds hartelijk om gelachen. Een verdachte die tegen de rechter zegt dat een ander er met zijn DNA vandoor is gegaan, zal sneller worden geloofd.

Nog meer in verlegenheid gebracht, beweert Bolhuis inmiddels de identiteit van de echte schrijver te hebben achterhaald. Wie dat is, dat wil hij niet zeggen. En nee, hij of zijn vrouw waren het in ieder geval niet. Wie dan wel? Op het moment van schrijven zwijgt Bolhuis in alle toonaarden. Op internet wordt druk gespeculeerd. Heeft de butler het gedaan of was het toch de hond van de buren? De capriolen van de burgervader inschattende, ga ik voor de hond.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!