Ik had direct een prima indruk van mijzelf

Ja hallo, hier Michael Heemels. U kent mij misschien niet, maar ik ben Statenlid voor de PVV in Limburg. Er is nogal wat kritiek op mij omdat ik mezelf heb benoemd tot mijn eigen fractiemedewerker, waardoor ik extra salaris opstrijk. En straks dubbel wachtgeld. Wat is daar vreemd aan? Ik begrijp de ophef niet.

Oké, het Ministerie van Binnenlandse Zaken raadt mijn dubbelfunctie af om “redenen van integriteit” – maar het is toch niet verboden! Bovendien verliep de sollicitatieprocedure juist heel integer en transparant. Maar liefst 54 personen reageerden op de vacature voor ‘persoonlijk fractiemedewerker.’ Zes zijn bij mij op gesprek geweest. De eerste vijf sollicitanten waren redelijk geschikt, maar eerlijk is eerlijk, kandidaat nummer zes (dat was ik dus) stak er met kop en schouders bovenuit.

Ze zeggen wel eens dat bij een sollicitatiegesprek de eerste indruk het belangrijkst is. Welnu, ik had direct een prima eerste indruk van mijzelf. Het klikte! Ik vond het dan ook niet meer dan logisch dat ik, als enig overgebleven kandidaat, mocht doorgaan naar de volgende ronde: de salarisonderhandelingen.

We waren aan elkaar gewaagd, ik en mijzelf, dus er werd op het scherpst van de snede onderhandeld. Zweten hoor! Enfin, uiteindelijk ontkwam ik er dus niet aan mezelf – als mijn persoonlijk fractiemedewerker – in de hoogst mogelijke schaal in te delen. Vervolgens heeft de PVV-fractie unaniem ingestemd met mijn benoeming tot mijn eigen fractiemedewerker.

Toen konden we aan de slag! Ik heb mezelf natuurlijk flink moeten inwerken. De eerste weken, tijdens de proeftijd, was het bijvoorbeeld zaak mezelf kritisch te volgen. Dat viel niet altijd mee, dat kan ik u wel vertellen. Aan de telefoon zeggen: “u spreekt met Michael Heemels, maar Michael Heemels is er niet.” Ja, dat zijn van die onverwachte problemen waar je tegenaan loopt.

Is dat erg? Nee, want ik kan u melden dat ik zeer tevreden ben over mijn functioneren als mijn eigen fractiemedewerker. Nu ik mijzelf in dienst heb, profiteer ik pas ten volle van mijn toegevoegde waarde én deskundigheid. Dat is goed nieuws voor u als kiezer. Ik ben nu meer dan ooit in staat die corrupte PvdA-regentenkliek die alles doet voor het eigen gewin, eens flink de mantel uit te vegen.

5 reacties op “Ik had direct een prima indruk van mijzelf”

  1. Wat is het toch ook een verachtelijk zooitje geteisem daar bij de PVV. Is deze man soms in zuid europa in de leer geweest? Daar houden ze wel van dit soort constructies.

  2. Opperprutser

    Het is spijtig dat een partij die verandering van de huidige orde hoog in het vaandel heeft zich laat gaan met dit soort praktijken.

  3. Luuk, geweldige column.

    Het is knap hoe je ons nog kunt laten lachen om dit in wezen dieptrieste gegeven. Ik vrees dat dit een voorproefje is van wat we straks kunnen verwachten als de PVV nog groter is dan nu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top