Carice en Kees: ik eis de nasleep!

“Knippen en watergolven graag. Moet je toch eens zien. Hier, de Privé. Zie je die foto van Carice en Kees? Vorige week genomen, op het vliegveld van Los Angeles. Carice voorop. Kees stiefelt verliefd achter haar aan met alle bagage. Kijk toch eens! Die jongen draagt een T-shirt met haar foto. Zo lief! Nou, dan smelt ik hoor!

En nu zijn ze geen stelletje meer. Kan je het geloven? Via hun management laten ze weten dat ze in goed onderling overleg uit elkaar zijn gegaan. Ze houden enorm veel van elkaar en hebben er echt alles aan gedaan om hun relatie te laten slagen. Daarom betreuren ze des te meer dat het niet is gelukt.

Nou, daar zakt mij de legging van af hoor! Hoezo ‘betreuren’? Wat is dat nu weer voor woord? Ja, politici, díe betreuren van alles. Rutte die het betreurt dat hij een verkiezingsbelofte moet breken. Breek hem niet, denk ik dan. Niemand die je dwingt. Maar goed, het volgende moment zie je hem alweer schaterend over het Binnenhof lopen, dus waar maak ik me druk om?

Ja, precies, om Carice en Kees. Samen je relatie uitmaken om daarna samen te betreuren dat het uit is. Tjonge, wat staan de neusjes weer dezelfde kant op. Het lijkt verdomme Noord-Korea wel! Nou, ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het zo echt niet werkt. Bij mij en mijn ex vlogen de deuren uit de sponningen. En die hoer van een buurvrouw heeft het ook gevoeld! Ik heb haar aan haar haren de straat door gesleurd. Takkewijf, met haar opblaastieten.

Maar je verliest het toch hè. Mijn ex trok in bij die slet. Elke nacht dat ritmische gebonk, het gruis kwam hier van de muren. Door een hel ging ik! Wekenlang! En al die tijd moest ik in de Privé lezen hoe gelukkig Carice en Kees waren. Carice die een jurk van Dior laat overkomen uit Parijs, om samen met Kees op de rode loper te schitteren. Carice die meldt dat Kees goed kan zoenen. Carice en Kees die een baby willen. Carice en Kees op liefdesvakantie in de VS. Carice en Kees op liefdesvakantie in Australië. Ik heb wat afgejankt: waarom zij wel en ik niet?

Weet je waar ik nu echt link van word? Carice en Kees die ‘hopen hun breuk in alle rust te kunnen verwerken.’ Ha! Nou, mooi niet! Het is wel in voor- en tegenspoed hè! Bij mij kon ook de hele buurt meegenieten. Dus graag in de volgende Privé een korrelige foto waarop Carice midden in de nacht, halfnaakt voor haar koelkast, plakken boterhamworst naar binnen werkt. Of eentje waarop ze een Dion-jurk aan gort knipt. Deed ik ook met mijn trouwjapon, dus zoiets vreemds vraag ik niet. Ik eis gewoon de nasleep. Daar heb ik recht op.”

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Hij werkt voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!