Ik ben de God van de SGP

Zoon! Zoon! Kom eens! Kijk daar, ver beneden ons! Nee, dat is Syrië, allemaal dode kindertjes, volstrekt niet interessant. Meer naar links. Verder, verder, ja daar, precies. Zie je dat? Daar gaat ze, op haar skeelers over de boulevard van Vlissingen, met een cameraploeg van de EO achter zich aan. Ik kan me daar zo over opwinden. Het is ongehoord, on-ge-hoord! Doe je zevenduizend jaar je stinkende best, is dit je dank.

Wat er met haar is? Dat zal Ik je vertellen, Zoon. Dat is Lilian Janse. Zij gaat in maart de SGP-lijst aanvoeren voor de gemeenteraadsverkiezingen in Vlissingen. Een vrouw! Ik kan wel janken. Zó terecht dat de mannenbroeders van de SGP zich hier oneindig over opwinden. Zij hebben zich tot het uiterste verzet. Tot aan de Hoge Raad en het Hof voor de Rechten van de Mens aan toe, maar ze werden steeds in het ongelijk gesteld. Zogenaamd wegens discriminatie. Nou, dat heeft de Duivel weer mooi voor elkaar gebokst. Discriminatie! Laat me niet lachen. Discriminatie is het ten onrechte ongelijk behandelen van mensen. In dit geval is het juist helemaal terecht, want Ik vind het goed. Hoe wijs schiep en ordende Ik de wereld! De man regeert en de vrouw staat hem terzijde. Zij neemt andere taken ter hand die haar tot eer strekken. De vaatwasser uitruimen bijvoorbeeld. Of piepers jassen. Maar nee hoor, niet mevrouw Lilian Janse. Kijk nou toch eens, daar gaat ze. Skatend over de Vlissingse boulevard, met een cameraploeg achter zich aan. Gekleed in een legging, ook dat nog! Ik wend even de blik af, want dit is echt te veel voor me. Dat Ik dit moet meemaken, voor Mijn Aangezicht, kijkend vanaf Mijn Hoge Woonplaats, Mijn Heiligdom. Probeert zij soms mannenbroeders in verleiding te brengen? Wie Mij waarlijk kent, gaat eerbaar gekleed. Lange rok en zwarte kousen. Daar hecht Ik aan. Al die onzin dat het Mij om de binnenkant der mensen zou gaan.

Maar daarmee zijn we er nog niet, Zoon. Kijk dan, de volgende scène uit de reportage. Mevrouw leest voor uit de Bijbel! Terwijl dat toch heel duidelijk de taak is van de man, want de man is het hoofd van de vrouw: de priester in het gezin. Wat zeg je, Zoon? Waarom Ik me daar druk over maak? Dat lijkt me nogal duidelijk. Ik ben de God van de SGP. Waar zou Ik me anders druk over moeten maken? Syrië? Hoezo, Syrië? Houd nou toch eens op over Syrië! Je ziet toch dat Ik met belangrijker zaken bezig ben!

10 reacties op “Ik ben de God van de SGP”

 1. Perfect sarcastisch stukje
  henk bedoel je dat er vrouwen bij de sgp mogen of het feit dat het stukje uitgebracht moet worden om de aandacht op die mafkezen van de sgp te vestigen

 2. Henk de Klein

  Laat de SGP lekker in hun waarde. Leven en laten leven. Schrijft Luuk ook zulke columns over de Islam, of is dat gevaarlijker?

 3. Japie Krekel

  @Henk:

  Waarom moet een partij in ‘z’n waarde worden gelaten terwijl ze (de SGP) zelf niemand die anders denkt in z’n waarde laten? Het gaat hier niet om het lokale voetbal clubje maar om een landelijke politieke partij. En waarom gelijk weer de islam er bij halen….dat is zo flauw….dat wordt wellicht een andere column. Wat de SGP betreft: wie zich als een idioot gedraagt wordt behandeld als een idioot en daar heb ik geen problemen mee

 4. Van Aarsbergen

  Van Aarsbergen ziet de grap van de Heere wel in. Volgens de SGP heeft de vrouw op grond van Zijn woord immers toch echt een heel andere taak in het leven. “Ja”, bedenkt Van Aarsbergen zich, “ge zult vooral horizontaal door het leven gaan in uw neuk- dan wel baarstede, en enkel in verticale stand komen als ge achter het fornuis staat.” Welk eene utopische wereld! Zou meneer Einstein dan toch gelijk hebben over de humor van de Heere?

  Nèèèhhh….. het is waarschijnlijk toch de SGP-er, die (al dan niet op halal-rollertjes) een bijzondere vorm van pre-fontale kortsluiting vertoont.

  HALLELUJA!!
  Zo, nu op naar een of ander Charrrrristendorp, chickies kijken!

 5. Prima column. Vooral het wijzen op het feit dat er in Syrië ( en omringende landen) mensen als ratten sterven omdat hun leiders worden beheerst door waandenkbeelden en machtswellust.
  Dat is pas walgelijk, Hank de Klein en daar zou De Almachtige iets op dienen te verzinnen.
  Maar Einstein zou hebben gezegd:” Twee zaken zijn onmetelijk: het heelal en de menselijke domheid”.
  Ik wens Lilian Janse veel succes.

 6. Grappig genoeg is iedereen die een oud geschrift zoals een bijbelboek letterlijk neemt een beetje in de war, omdat alles is gebaseerd op de NATUUR van het “zo boven, zo beneden” en is het een spiegel van het LICHT, ofwel het firmament. Het uitspansel in ons en daarbuiten. Alles is puur allegorisch, zoals dat in alle mythologische verhalen is opgetekend.

  Kijk bijvoorbeeld eens een stukje lezing van Santos Bonacci over astro(theo)logie, ofwel de “het Woord (logos) van God (Licht)”.

  Voor meer begrip lees bijvoorbeeld “The Secret of Light” van Walter Russell.

 7. @Ko: “Grappig genoeg is iedereen die een oud geschrift zoals een bijbelboek letterlijk neemt een beetje in de war” etc, kun je beter vervangen door “Grappig, IK VIND dat iedereen die etc”.
  En weet je wat ik nu zo grappig vind ?
  Ik vind dat iedereen die gelooft in hetgeen Santos Bonacci te berde brengt een beetje in de war is.
  In feite stel jij je dus hetzelfde op als de mannenbroeders van de SGP en kijk, dat is nog het meeste grappige.

 8. @ Louisa
  Noem s iets van Santos Bonacci te berde brengt… en wat jij verwarrend vindt. Dan kan ik er mijn licht over laten schijnen.
  Grappig. Jij DENKT dat ik iets geloof. Maar ik geloof “godzijdank” helemaal niets.
  Jij gelooft/denkt…
  Mindthinking is not mindknowing.
  Mindknowing is Wetenschap.
  Mindthinking is pseudo-wetenschap ofwel kwakkedemisch gewauwel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top