I Love Dries

Afgelopen maandag was het zover. De première van ‘I Love Dries’, de speelfilm van en met Dries Roelvink. Niet in Tuschinski of in een uitverkocht Ahoy, zoals Dries graag wilde. Plaats van handeling is de kleine conferentiezaal van het Van der Valkhotel in Eemnes, langs de A1. Daarna toert de film nog langs andere Toekanhotels in het land. “Veel gezelliger”, zo laat Dries me bij binnenkomst weten. “Een bioscoop gooit je film er na een week zo uit, dat wil ik met ‘I Love Dries’ niet meemaken”.

‘I Love Dries’ is zeker geen gemakkelijke film. De populaire volkszanger speelt zichzelf. Dries wordt gekidnapt door zijn allergrootste fan; een onvruchtbare man die uit is op zijn zaad. Daarmee wil hij zijn vrouw bezwangeren.

Dat lijkt in eerste instantie een humoristisch gegeven, maar plotsklaps kantelt de film richting psychologisch drama. En het moet gezegd, Dries zet een fenomenale karakterrol neer. Vooral het shot waarin hij (overgoten met benzine) gedwongen wordt in een jerrycan te ejaculeren, is prachtig ingetogen gebracht. Elke emotie is voelbaar. De intensiteit waarmee Dries zachtjes huilend het vocht uit zijn lichaam trekt, is overweldigend.

Maar ook als actiespektakel laat de film zich niet onbetuigd. Hoogtepunt is zonder meer het gevecht tussen Dries en zijn kidnapper; met veel slow motion die sterk doet denken aan de martial arts uit The Matrix. De topcast (o.a. Chiel Montagne en Sugar Lee Hooper) doet de rest.

Na afloop is er voor alle toeschouwers een kanariegele zwembroek, als aandenken. Een sympathiek gebaar, maar bovenal is het toch de film die beklijft. ‘I Love Dries’ is een 80 minuten durend episch drama over de strijd tussen goed en kwaad. Het laat de grimmige realiteit zien van een man wiens sperma de speelbal wordt van duistere krachten. Deze psychologische thriller is dermate onderhoudend dat hij iedere liefhebber van het genre meer dan tevreden zal stellen. Conclusie: ‘I Love Dries’ is nu al de zaadfilm van 2008. Vijf sterren!

3 reacties op “I Love Dries”

  1. Mooie recensie. Ik heb de trailer ook gezien, dit is gewoon een film die je gezien moet hebben, in de lijn van Titanic en Lord of the Rings. Gelukkig kun je ook kaarten kopen aan de kassa want sinds AC/DC weet iedereen dat zo’n publiekstrekker geheid de server laat vollopen.

  2. Een vraag aan de recensent: Hoeveel geld heeft regisseur Tom Six jou betaald om dit lulkoek verhaal op deze site te zetten. Ik heb me door de film heen moeten kotsen van ellende. Tenenkrommend… ja. dat is waar. Wat een drol van een film. Het is gewoon een ziekelijk en genante homevideoootje (lees: prutswerk) die beter nooit gemaakt had moeten worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top