Homo in uniform

Geen militairen in uniform tijdens de botenoptocht van de Gay Pride door de Amsterdamse grachten. Ze mochten niet van minister Middelkoop van Defensie. Een uitbundig feest als de Gay Pride past volgens hem niet bij ‘de waardigheid van het uniform’.

Eerst dacht ik: Middelkoop heeft gelijk. Hij bedoelt dat militairen niet mogen feesten in uniform. Daar zit iets in. De laatste keer dat ik Nederlandse soldaten in polonaise voorbij zag hossen, was nadat ze Srebrenica veilig waren ontvlucht.

Maar dat is de reden niet. Militairen mogen best pret maken in uniform. Kijk maar naar de Vierdaagse. Dat is altijd één groot feest. Kortom, de Vierdaagse past wel bij de waardigheid van het uniform, maar de Gay Pride niet. En dat terwijl vorig jaar twee generaals meeliepen tijdens Roze Zaterdag om zo homoseksuelen bij Defensie publiekelijk te steunen. Netjes in uniform, zonder frivoliteiten. Niets onwaardigs aan.

Ook dat is Middelkoop een brug te ver. Hij vindt het uniform veel te waardig om te worden gedragen door mannen die er voor uit komen dat ze homo zijn. De ChristenUnie, de partij van Middelkoop, is het met hem eens. Uit een opiniepeiling blijkt dat de helft van alle ChristenUnie-stemmers vindt dat homoseksuelen in Nederland in ‘te grote mate’ zijn geëmancipeerd. In de jaren vijftig van de vorige eeuw vonden veel Amerikanen dat ook van negers.

Eén op de twintig mannen is homo. In Uruzgan zijn tot nu toe zestien Nederlandse militairen gesneuveld. Grote kans dat één van hen homo was. Stel je voor; lig je onder de grond, krijg je postuum nog even te horen dat je je uniform niet waardig bent. Je draait je eens om in je graf. Toen je sneuvelde, vond Middelkoop je een held. Nu pist hij zonder blikken of blozen op je nagedachtenis. Sneuvelen in uniform? Geen enkel punt. Maar in uniform uitkomen voor je geaardheid? Dat nooit!

11 reacties op “Homo in uniform”

 1. Laten we onze Nederlandse homeaux nou vooral niet heilig verklaren! Wat bezielt een fatsoenlijke homeau om dat onwaardige gristelijk rechtse apenpakkie aan te trekken, om nog niet eens te spreken over die jaarlijkse uitbarsting van sexistische “trots” ? Zullen we het er op houden dat onder homeaux nèt als onder “gewone” mensen óók een zeker percentage gajes huist ? Ik weet waarover ik ‘t heb,omdat ik ooit zelf 24 maanden verplicht het onwaardige pakje moest dragen en wegens mijn “verkeerde” taalgebruik (accentloos Nederlands) bijna dood getrapt werd door de homeau kok van kamp Zeelst en z’n maatjes. De aanstichter dook op de vlucht voor de marechaussee helaas met een gestolen auto het Beatrix(!)kanaal in, dus ik kan hem hoogstens in een volgend leven nog eens ter verantwoording roepen. . over gajes gesproken.

 2. Zo wordt steeds duidelijker dat onze democratie door enge gristenfundamentalisten naar de teelballen geholpen wordt.

 3. @jonas: Ik hoop evenzeer dat opperboef Middelkoop Koelmans’ stukje plus mijn commentaar eens zorgvuldig leest, vooral omdat ik nimmer een schadeloosstelling of spijtbetuiging mocht ontvangen !

 4. Ach, de christenpartijen komen er tenminste nog gewoon voor uit dat ze worstelen met hoe om te gaan met homo’s in hun gelederden. Das tenminste eerlijk, niet altijd leuk voor homo’s, maar er wordt tenminste serieus over nagedacht.

  Daarbij wordt vergeten dat er bepaalde groeperingen in NL zijn die keihard van mening zijn dat men homos van flatgebouwen mag gooien en dat ze minder zijn dan varkens.

  In plaats van te klagen over christelijke bewegingen zou men moeten klagen over die bepaalde groeperingen die homo-haat voordragen. Maarjah, daar ontbreekt het lef dan weer voor…..

 5. Cliff Barnes

  Er staat geen maat op de verbodsgeilheid van die hardcore reli’s. Wel een beetje jammer om de vergelijking met negers in de VS te trekken, voor zover ik weet is er op de biblebelt nog steeds geen homo gelyncht of geconfronteerd met een brandend kruis in de tuin.

 6. @yellowblue
  homo’s van de flat gooien is cultuur dus dan mag het kennelijk.

  kennelijk valt het kwartje in Den Haag ook maar niet dat cultuurbehoud en integratie niet samengaan.

 7. haha ben bij de Gay pride geweest en het grappige is dat niet militaire homo’s wel met een opgeschmuikt militair pakje op de boot mogen staan. Maar dat terzijde…

  Die Christen Unie moet gewoon niet al te serieus genomen worden. Ze mogen en keer mee regeren en laten nu precies zien waarom ze dat voorheen nooit mochten. Iedere weldenkende burger in nederland die heeft toch wel andere problemen aan zijn hoofd over wie er wel of niet in een bepaal kostuum in zijn vrije tijd op een boot gaat staan.

  Helaas heb ik de heer Middelkoop nog nooit op een interessante uitspraak kunnen betrappen die constructief helpt aan de vooruitgang van Nederland, behalve wellicht het medeleven uitspreken aan de nabestaande van onze slachtoffers in Afghanistan.

  Ach ja, gelukkig is kerk en staat gescheiden, alleen erg jammer dat ze dat niet zo goed begrijpen bij de gelovige van ons parlement. Men behoudt altijd de neiging tot het recht op gelijk inzake normen en waarden.

  Hoe noem je dat ook alweer als iemand zelf mag bepalen wat hij doet….. Oh ja, “laat iemand in zijn waarde” maar dan wel het liefst die van de Christen Unie………

 8. ben ‘t eigenlijk wel eens met middelkoop. Homo’s in militaire dienst is sowieso een probleem. Kan me voorstellen dat je als nicht samen met de aartshetero’s onder de douche niet teveel om je heen moet gaan kijken. Bovendien verwijft het leger dan en daar zit je al helemaal niet op te wachten.

 9. Ik vecht als hetero al jarenlang voor hetero-emancipatie in het homo bolwerk dat tv-industrie heet, maar dan geeft dhr. Plasterk niet thuis. Zonder handtas en sjaal kom je niet aan de bak bij RTL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top