Hoe herken ik een Jihadist?

We zijn in oorlog en ze zijn onder ons. Logisch dus dat de gemeente Arnhem begin november een tweedaagse cursus verzorgt die professionals en bezorgde burgers leert hoe een Jihadist te herkennen. De veiligheidsadviseur van de gemeente Arnhem vertelt aan Omroep Gelderland: „We maken gebruik van lesmateriaal van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Je leert vragen stellen: welke ideologie hangt iemand aan? Op welke thema’s reageert hij heftig? Hoe kijkt hij aan tegen de Jihad?”

Zo is dat. Je herkent een Jihadist allang niet meer aan zijn baard of jurk, want ze vermommen zich steeds beter. Soms zie ik moslims die zogenaamd heel westerse dingen doen. Dat zijn de gevaarlijksten, de vijfde colonne. Wie ooit naar Wie is de mol? heeft gekeken, begrijpt wat ik bedoel: het is altijd degene van wie je het ’t minste verwacht. Neem nu zo’n Ali B. Zo geraffineerd, die gast. Met zijn Nederlandse liedjes. Nou, dan weet ik genoeg. Dan doe je het er om. Als hij zich een dezer dagen tijdens opnamen voor TROS Muziekfeest op het Plein opblaast, sta ík in ieder geval niet raar te kijken.

Alert zijn, de juiste vragen stellen, daar draait het om. Maar hoe doe je dat? Eén op de drie moslims keurt de moord op Theo van Gogh goed. Met dat gegeven in het achterhoofd train ik nu mezelf. Elke middag kijk ik op YouTube enkele oude afleveringen van het televisieprogramma Wie van de 3. Daarna trek ik een djalaba aan en tijger naar de moskee, hier een eindje verderop. Altijd link, zo’n undercover-operatie in vijandelijk gebied, maar ik zie het als mijn burgerplicht Jihadisten te ontmaskeren. Steeds klamp ik drie moslims tegelijk aan. Ik vraag of ze even een eindje met me op lopen. Pas dan stel ik mijn vragen, met een notitieboekje in de aanslag. „Meneer één, wat kost een enkeltje Aleppo via cheaptickets-punt-nl?” Of: „Meneer twee, kunt u mij vertellen wanneer een geit loops is?” Of: „Meneer drie, hoelang duurt het voordat een gijzelaar het bewustzijn verliest na een halssnede?” Soms worden moslims kwaad en vragen mijn naam. „Albert Mol,” antwoord ik dan altijd, want dat is mijn codenaam.

Ja, lastige vragen, maar de kans op een aanslag in Nederland is nu eenmaal gigantisch. Daarom begrijp ik die ergernis niet. Als goedwillende moslim heb je toch niets te verbergen? Of wel soms? Ik moet scherp blijven, de juiste vragen stellen, mijn burgerplicht doen. We zijn immers in oorlog. Ze zijn onder ons.

6 reacties op “Hoe herken ik een Jihadist?”

 1. Van Aarsbergen

  Of die meneer Geert gaat ergens onder een glazen stolp, maar verder onbeveiligd, op een markt staan. Ook dat trekt leuk volk. De markt van Gouda is wel een idee…

 2. Riet Koelman

  kijk maar uit Luukje, ik moest wel lachen om je djalaba,ik zie je al lopen
  maar die -verstaan geen grapjes .

 3. Ellen Konne

  Jihad moskee in Gouda!

  Terwijl het jihadisme een substantiële bedreiging vormt voor Nederland, blijven veel politici en gemeenten bouw van het jihadistische infrastructuur steunen.
  Moslims onder leiding van de salafisten zijn een voedingsbodem voor ISIS. Steun aan deze salafistische moskeebouwers, onder welke form dan ook, is strafbaar!

  Onder leiding van jihadisten een nieuwe moskee en schaamteloze politici die jihadistische militanten helpen!.

  D66 wethouders zeggen dat de moskeebouwers geen ISIS leden zijn, maar in werkelijkheid zijn deze salafisten en jihadi’s hetzelfde. ISIS, net als Al-Qaeda, is een splinter organisatie van Salafistische beweging die ook in Nederland overheerst. Salafisme is bekend als een soort politieke ideologie die geweld propageert tegen de westerse beschaving!
  D66, GL, CDA en PVDA geven jihadisten de kans om hier aanslagen te plegen door weg te kijken, de zaken te bagatelliseren, af te zwakken. Door ze te pamperen (uitkeringen) geven, moskeeën te bouwen. Den Haag slaapt of verliest zich in gehakketak wat uiteindelijk niets oplevert. Een ware horror scenario, D66 in de regering. Van de regen in de drup of eigenlijk zelfs andersom. Eaen partij die verraad de oppositie door de regering te steunen samen me de christelijke partijen die ook kunnen parasiteren voor eigen zaakjes. Politiek is gedegradeerd tot een vieze handel of zwendel. Werkende mensen en die hele leven gewerkt hebben zijn hier de dupe van. Nu nog door alleen binnenlandse schurken, straks onder Pechtold van de Europese.

  Gouda gaat ten onder; ISIS is een salafistische plant en wacht op zijn prooi! Die waarheid moet je niet ontkennen…Het jihadistische salafisme, bouwt nieuwe moskeen en verovert langzammerhand Nederlandse steden, met steun uit de politiek. De overheid maakt zich schuldig: verraderlijke gemeente heeft de hulp ingeroepen van rijke jihadisten uit het M-Oosten. De tijd tikt, maar wat kan het volk ertegen doen? Pechtold is de grootste en gevaarlijkste demagoog van het Binnenhof. En hij snapt ook nog steeds niet dat hij door de islamieten als een westerse christelijke hond wordt gezien! 
  De D66 is een bijwagen van het PvdA. D66 is sowieso een uiterst schadelijke partij voor Nederland.
  Mensen die D66 stemmen, snappen niet dat D66 hun toekomst naar de bliksem helpt. 

  Wie deze coalitie steunt is trouwens niets waard en zijn succesje is maar tijdelijk.

  D66 verwart en mixt gewoon wat begrippen, misleidt de mensen. Het blijkt nu dat de D66 de grootste voorstander is geweest voor grootschalige immigratie uit moslimlanden!

  En ieder die beweert dat de slachtingen, aanslagen en een aantal bloedige oorlogen van de afgelopen pak weg 25 jaar niets met de Islam te maken hebben hoort m.i. niet thuis in een landsbestuur. Dit houdt niet in dat alle moslims terroristen zijn, maar zij behoren wel tot een hele verkeerde sekte. Als we kijken naar het bloedvergieten wat de Islam teweeg brengt, kan dit niet tot een gewone godsdienst gerekend worden.
  In ca 1500 jaar heeft zich geen enkele mildere afsplitsing voorgedaan, sterker nog ze worden met de dag bloeddorstiger. Als Rutte, Samson en Pechtold weer schreeuwen: “Dit heeft niets te maken met de Islam”, dan zeggen we ook, Nederland is dit gedraai en gekonkel spuugzat! Een fundamenteel foute ideologie die sommigen iets milder belijden, maar dat is slechts een vernislaagje om de ware aard te verdoezelen.

  Van straat jongens tot massamoordenaars!

  Door de D66 gesteunde regering Rutte gaf onlangs miljoenen euro’s aan de Moslimorganisaties! Goed georganiseerde islamisten worden steeds militanter in Nederland. Straat voor straat, wijk voor wijk zijn er etnische omwentelingen aan de gang. Nieuwe generaties worden in de moskeen opgevoed/opgeleid als jihadisten tegen de Nederlanders!!

  Hoe moslimjongeren moordende jihadisten aan het worden. 

  Er zijn in Nederland duizenden moskeen en andere soort islamitische instellingen die hele dag propaganda verspreiden voor de jihad. Deze islamisering proces wordt door de D66, PVDA, CDA, en GL politici gesteund en richt zich fundamenteel tegen de belangen en behoeftes van de burgers. De gewone burger wordt tot de laatste door dit kabinet zeer nauwkeurig berekende cent zó uitgeknepen, het ideologische en glazentoren gebazel kent geen grenzen. 

  Iedereen kan waarnemen dat ons land als gevolg van het tot nu toe gevoerde immigratiebeleid langzaam maar zeker naar de knoppen gaat. Het gaat niet alleen om het geld. De immigratie (99% bestaat uit de moslims) in Nederland is qua aantallen extreem veel geweest en in een te korte periode. De Nederlandse samenleving is overspoelt met moslims. De grote steden lijken inmiddels bijna islamitische enclaves. 
  Ons land gaat compleet naar de klote. We leven inmiddels in een schijn democratie: alles wat het volk wil wordt genegeerd en burgers bestempeld als groot gevaar voor burgers. Een vehaal van NL bestuurders in overleg met moslim-extremisten welke de burger niet of onvoldoende informeren….je begint je af te vragen wiens belang de NL bestuurder dient.

  Intussen gaat de ongecontroleerde islamitische volksverplaatsing door, jihadisten hebben vaste voet in Nederland… Het grootste gevaar komt van deze moslims. Ze willen de echte jihad juist hier uitvoeren. De islam wil niet met de niet-moslims samen gaan. Omdat zij zich superieur wanen. Zo staat dat in hun genen: wanneer dan ook, hoe dan ook moeten ze met hun heilige oorlog beginnen…! Het zal ons nog vele vele miljarden kosten, betaald door de hardwerkende mensen; vooral de jeugd van nu zal de gevolgen later ondervinden. De onderzoeken constateren somber dat Nederland reeds ten prooi is gevallen aan de Islam, en met de Frankrijk hetzelfde dreigt te gebeuren.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top