Het tuintje van La Paay

Ooit zag ik Patricia Paay op televisie, ze was te gast in RTL Boulevard en mocht een zelf bedacht item presenteren. Het ging over schaamhaar. La Paay vond dat elke vrouw die het tuintje tussen haar benen niet onderhoudt, zichzelf ernstig tekort doet. Sterker nog, een stugge bos schaamhaar staat synoniem voor een gebrek aan creativiteit en persoonlijkheid. De moderne vrouw, aldus La Paay, kiest voor het dunne, verticale streepje (“de landingsbaan”). Zo’n beetje alle BN’ers lopen er inmiddels mee rond. Modetip van La Paay: troef je vriendinnen af en probeer de “voorrangskruising” eens. Een variant waarbij de klassieke landingsbaan wordt onderbroken door een speels horizontaal streepje. “In de States, ik was er vorige week nog, een absolute must!”

Tot zover La Paay’s kijk op de wereld. De rest van de uitzending werd de kijker veelvuldig op het hart gedrukt niet te vergeten dat rond de kerst The Adams Family begint. Een docu-soap over het dagelijks leven van La Paay, haar man Adam Curry en dochtertje Christina. De serie is ge”nt op de MTV-hit over rockster Ozzy Osbourne en zijn gezin.
Adam zelf heeft de trailer van The Adams Family al op internet gezet. Zoals het een echte promo betaamt, flitsen alle hoogtepunten je voorbij: Paay en Curry in de limousine, Paay en Curry zwaaiend naar Gerard Joling, Paay en Curry met een onwillig geitje op de kinderboerderij en tot slot een close-up van Curry’s hoofd terwijl hij roept “ik ben naakt!”

Met dit soort gaap-tv kom je natuurlijk nooit aan behoorlijke kijkcijfers – en dat baart me zorgen, want stiekem leef ik toch met de Curry’s mee. Zo heeft La Paay een internetbedrijfje in cosmetica dat voor geen meter loopt. Alles wat ze daar te koop aanbiedt, zit in een zak. Lips in a Bag, Eyes in a Bag, Nails in a Bag – zo is de formule. Erg aanlokkelijk klinkt het niet. Als verdorde dame laat je toch liever bij Vanessa een spuit melkzuur in je lip zetten dan dat je via La Paay een kat in de zak koopt.
Daarom meteen na de uitzending van RTL Boulevard Patricia gebeld, want zo ben ik dan ook wel weer. Ik heb haar aangeraden die in-de-zak-business overboord te gooien en alleen datgene te doen waar ze goed in is. Nu is ze dus bezig met het opzetten van een eigen vaginalijn: Pussy La Paay. De komende tijd coach ik haar een beetje. Zo heb ik haar het Venetiaanse carnaval en de modebeurzen in Milaan en Parijs aangeraden als bronnen van inspiratie. Allure, daar draait het om.

Patricia leert snel. Groeiend in haar werk legt ze zich nu al toe op het ontwerpen van nieuwe coupevormen, die variëren van zeer draagbaar en ingetogen tot extravagant. Maar of La Paay’s scheppingen nu barok of strak, modern of juist weer heel klassiek zijn; ze zijn stuk voor stuk origineel en dragen een geheel eigen signatuur.
Haar topper in de collectie wordt die prachtige, wijd uitstaande waaier van schaamhaar. Tegendraads geknipt, bordeauxrood, met als finishing touch twee nonchalant ingevlochten tampontouwtjes. Tijdens de eerste uitzending van The Adams Family gaat Patricia live aan de slag met spiegel, pincet en bus haarlak (tevens als Pussy La Paay Pakket te koop via internet, introductieprijs: 66,50 euro).
Meer heb je als zelfbewuste vrouw niet nodig om je even helemaal La Paay te voelen.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!