Het sperma van Bill Gates

Dames uit China hoef je niets wijs te maken. Het weekblad Self Magazine stelde duizend Chinese vrouwen van tussen de 25 en 35 jaar de volgende, wat vreemd geformuleerde vraag: het zaad van welke beroemde man mag jou zwanger maken?

Nummer 1 werd Andy Lau, een entertainer uit Hong Kong. Een logische keuze, aldus Self Magazine. Andy Lau, onbekend in Europa, is een echte oosterse hunk en heeft een goed gespekte bankrekening. Conclusie: bij Chinese vrouwen gaan – net als bij westerse vrouwen – rijkdom en good looks hand in hand.

Tot zover niets nieuws onder de zon. Maar wie werd met een neuslengte verschil tweede in deze competitie? Brad Pitt misschien? Het tijdschrift People riep hem twee keer uit tot Sexiest Man Alive. Maar nee, niet Brad Pitt. Chinese dames laten zich niet voorkauwen op wie zij moeten stemmen. Brad eindigde op een teleurstellende tiende plaats.

David Beckham dan? Hij is net naar de Verenigde Staten vertrokken om aldaar voor 250 miljoen dollar vijf jaar lang een balletje te trappen.
Bijna goed, Beckham werd vijfde.

Als tweede eindigde niemand minder dan Bill Gates. Bill Gates? Ja, Bill Gates. Het is een uitverkiezing die louter vragen oproept. Waarom zijn Chinese dames zo verzot op het sperma van Bill Gates? Oké, er zijn de laatste tijd vreemde dingen aan de hand wanneer het gaat om sperma en media exposure. Zo hebben wij Nederlanders Dries Roelvink. Dries brengt begin 2008 de speelfilm I Love Dries uit, waarin hij na een optreden ontvoerd wordt door een kinderloos echtpaar dat het heeft voorzien op zijn zaad. Maar goed, dat is Dries. Hij doet er alles aan zichzelf te hypen. Of dan toch minstens zijn zaad.

Terug naar Bill Gates. Vanwaar die populariteit? Zou het aan Windows Vista liggen? Is het nieuwe besturingssysteem van Windows een heus afrodisiacum in het verre oosten?

Ziet er niet naar uit. In de eerste weken na de lancering werden er in heel China precies 244 exemplaren van Vista verkocht. Het gaat de dames dus niet om hetgeen Bill produceert – qua software dan.

Maar goed, daarmee is het raadsel van sexy Bill nog niet opgelost. Kan het zo zijn dat Chinese dames door al die censurerende internetfilters waarvan de Chinese overheid gretig misbruik maakt, alleen maar de mooie foto’s van Bill kennen? Want zélfs Bill kan sexy zijn. Op deze foto uit 1983 poseert Bill als tieneridool voor het Amerikaanse blad Teen Beat. Is het geen schatje? Kijk toch eens naar die dromerige hondenogen, de vouw in de pantalon en de door mama gebreide trui.

Ik geef toe: kleine kans dat de Chinese overheid foto’s van Bill censureert. Misschien moeten we de oorzaak toch zoeken in het fenomeen internet. Of simpel gezegd: dit komt er dus van wanneer jonge mensen hun seksuele voorlichting via internetporno tot zich nemen. Daarvan krijg je blijkbaar heel vreemde seksuele voorkeuren.

Alsof Microsoft daarvan wakker ligt! Bill Gates is simpelweg populairder dan Apple-koning Steve Jobs. Het is slechts een kwestie van tijd voordat Microsoft met een parodie komt op de ‘I’m a PC, I’m a Mac‘ filmpjes:
De lookalike van Bill Gates die soepel vanuit de heupen een contingent Chinese dames de zijne maakt – schenkend en schenkend tot hij niets meer te schenken heeft – terwijl de Mac-jongen in een hoek van het beeldscherm woest snuivend met zijn roede in de weer is. Lijkt me een sterk beeld. Mac-gebruikers stralen altijd uit dat ze het geweldig met zichzelf hebben getroffen.

Maar goed, waarom is Bill nu zo sexy? Welnu, ik zou het niet weten. De vrouw is en blijft een raadsel, laten we het daar maar op houden. Voor Chinese dames die graag werk maken van Bill Gates heb ik slechts één goede raad: check zijn zaad op virussen.

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Ik werk voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!