Het geheime leven van Arie Slob

Nu de commerciële belspellen eindelijk van de buis verdwijnen, ziet de ChristenUnie haar kans schoon. Als het aan de kleinste regeringspartij ligt, komt er ook een verbod op televisiereclame voor seksdating, ‘s nachts te zien op de commerciële zenders. Volgens CU-fractievoorzitter Arie Slob passen dergelijke seksuitzendingen niet in het kabinetsstreven om de seksualisering van de samenleving tegen te gaan.

Nu lig ik zelf ‘s nachts altijd op één oor – dus nergens last van. Maar Arie Slob blijkbaar niet. Sommige critici noemen zijn bemoeienis betuttelend. Er zit immers een aan- en uitknop op je tv. Maar zo steekt Arie niet in elkaar. Hij móét het zien. Daar kan hij niets aan doen. Dat komt door God, want God heeft Arie Slob geschapen. Arie is op deze wereld gezet om voor andere mensen te bedenken wat ze wel en niet mogen zien. Dat is zijn roeping.

Zodoende is het elke avond na middernacht Sodom en Gomorra in huize Slob. Buiten buldert de wind. Terwijl de koekoeksklok boven de schoorsteenmantel tikt, tuurt Arie naar Kelly. Kelly is heet. Tenminste, dat zegt ze. Arie vindt dat een zorgwekkende ontwikkeling.

Hij ziet de close up van Kelly’s vochtige mond. Wat glijdt haar tong traag langs haar lippen. Daar zoomt de camera uit. Kelly ligt op een motorkap. Tussen haar gespreide benen kijkt ze Arie zwoel aan. “Ben jij ook lekker heet…?” vraagt ze met hese stem. Arie weet het niet. “SMS ‘Kelly aan’ naar 2030“, kreunt een vrouwelijke voice over. “Doe het nú.” Kelly wrijft met haar beide handen over een heel klein slipje met huppelende konijntjes erop. Ze hijgt enorm. Arie krijgt het er warm van. Hij denkt aan zijn vrouw, boven in bed. Die hijgt alleen maar wanneer ze de buurtbus heeft gemist.
Kelly weet van geen ophouden. Ze kneedt haar borsten alsof het brooddeeg is. Arie schraapt zijn keel. Waren dat zijn handen maar! Hij zou al haar gevoelige plekjes betasten, net zolang totdat ze in een roes van verschrikt genot zijn naam uitroept: “Arie Slob!”

Het is sterker dan hemzelf. Arie vindt Kelly plat, goedkoop, vulgair en onsmakelijk. Maar ook lekker heet. Voor hij het weet, heeft hij zijn mobieltje al in de hand.

Arme Arie. Sindsdien trilt wel vijf keer per dag zijn gsm. Steeds weer een sms van Kelly. Vanochtend, net voor het fractieberaad: “wil jij vanavond iets geils meemaken? Kom langs met je stijve.” Arie weet niet hoe hij van de sms’jes moet afkomen. Hij durft het aan niemand te vragen. Vandaar dus het voorstel aan minister Plasterk om erotische datingreclame op de commerciële zenders te verbieden. Dan zouden die sms’jes vast vanzelf ophouden.

Maar van Plasterk mogen de spotjes blijven. Arie zucht. O jee, daar gaat zijn mobieltje weer. Hij tuurt met een mengeling van angst en begeerte naar het schermpje. Wat zou die ondeugende Kelly nu weer van hem willen?

8 reacties op “Het geheime leven van Arie Slob”

 1. Gezien de kwaliteit van deze editie, heb ik twijfels of de tilburgse prijs terecht is.

 2. Koelman schrijft wel goed, maar hij maakt zich er soms qua clou te makkelijk van af. Een suggestieve link leggen tussen de CU en seks is een typisch gevalletje goedkoop, makkelijk en snel. Populistisch scoren veel meer dan scherpe satire. En zolang hij Slob’s mobieltje niet even kan lenen is het ook nog eens pure inlegkunde.

 3. Luuk, in een woord “geweldig”. Dat is nou ook mijn idee bij die christenen die zich sterk maken voor dit soort nonsens. Begrijp me niet verkeerd. Ik stoor me ook aan dit soort reclames, maar dan vooral door het gehijg, de stemmen en vooral het aantal keer dat zo’n reclame per avond/nacht wordt herhaald.

  Het verbieden van dit soort reclames ligt precies in het straatje van die schijnheilige christenen. Zo hebben ze al voor elkaar dat paddo’s verboden worden, er meer accijns op alcohol en tabak komt, dat growshops naar alle waarschijnlijkheid verboden gaan worden. What’s next? Gaan ze abortus verbieden? Een verbod op euthanasie? Geen homo’s meer in de politiek?

  Een typisch voorbeeld van die schijnheiligheid is Yvette Lont, de ex-hoer die probeert om homo’s uit het bestuur van de CU te weren.

  Nou ga vooral zo door Christelijk politiek Nederland, dan leven we over 10 jaar weer in de middeleeuwen.

 4. Gefeliciteerd met je prijs Luuk, helemaal verdiend! En wat Slob betreft, moeten we daar nog woorden aan vuil maken?

 5. Hahaaaa goed stuk! Als CU stemmer zie ik er de humor wel van in!
  Maar oke, als je snachts TV kijkt, heb je wel de indruk dat iedereen in NL welhaast een sex probleem moet hebben. Iets zinnigs is moeilijk te vinden ondanks alle reclames van Canaal Digitaal en UPC.

  Misschien dat Arie de teksten onderaan het beeld over het hoofd gezien heeft: “fysieke afspraken niet mogelijk” en “profielen zijn indicatief”. Je krijgt dus smsjes van een computergestuurde centrale met bijklussende studenten en studentes die wel 20 tot 50 profielen tegelijk beantwoorden. Kelly kan dus net zo goed een man zijn.

  Wel ben ik voorstander om deze reclames op aparte kanalen of tijden te plaatsen, zodat je niet met de familie film kijkend geconfronteerd wordt met allerlei zaken waar je in die situatie niet echt op zit te wachten. Soort reclame code dus.

 6. yellowblue

  RECTIFICATIE
  Na alle plannen van de CU ben ik van mening dat je als christen niet meer op de CU stemmen kan gezien de ontwikkelingen die die partij tesamen met Balkende nastreeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top