Het baltsgedrag van de topsporter

Kijk, dat lees je niet in Nederlandse kranten. Er werd nóg een record in Sochi gebroken. De organisatie heeft 100.000 condooms uitgedeeld aan de 2800 sporters die het Olympisch dorp bevolken. Dat zijn omgerekend 36 condooms per atleet. Tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen was nog sprake van 14 condooms per sporter. Ik verzin dit niet.

En aangezien je met zijn tweeën slechts één condoom nodig hebt, kun je als Olympiër dus maar liefst 72 keer beschermd van bil – en dat in de slechts 16 dagen die de Spelen duren. Dat lijkt u wellicht een onmogelijk aantal (4,5 keer per dag), maar de atleten zijn niet alleen lichamelijk in topconditie, ze maken ook nog eens massaal gebruik van de dating-app Tinder. Ook dit verzin ik niet. De Tinder Olympics worden deze spelen al genoemd, door de atleten zelf. Gelijk hebben ze. Een beetje Olympiër gaat in de vier jaar vóór de Spelen elke avond om negen uur zonder seks naar bed. Om vervolgens als een hete, afgetrainde hengst in het Olympisch dorp te arriveren. Bevolkt door gelijkgestemden uit andere takken van sport die je anders nooit tegenkomt. Stuk voor stuk in het bezit van mooie, strak afgetrainde lijven. Jazeker, het Olympisch dorp is een 2800 zielen tellende cocon waar slechts één regel geldt: what happens in the village, stays in the village.

De seksuele escapades zijn dan ook een ingewikkelde paringsdans in dit Walhalla van de happy few. Mannelijke Olympiërs willen traditiegetrouw geen seks voor de wedstrijd. Ejaculeren gaat ten koste van het testosterongehalte en verslapt de spieren. Bij vrouwen is het precies andersom. Seks verhoogt bij hen het testosterongehalte, waardoor sportieve prestaties verbeteren. Dus afwegingen worden gemaakt, agenda’s getrokken, wedstrijdschema’s vergeleken. Zo lieten de Noren de tien kilometer schieten. Slim, want in plaats van jezelf helemaal aan gort te schaatsen om uiteindelijk als zevende te eindigen, kun je ook woest snuivend klaarkomen tussen de borsten van een hete Russische curling-babe. Iedereen blij, want zij kan al de testosteron weer goed gebruiken om zo dadelijk nóg woester met die bezem het ijs te schrobben.

Daarom houd ik van de Spelen. Seks maakt topsporters zoveel menselijker. Zie zondag maar eens hoe stralend iedereen erbij loopt, tijdens de sluitingsceremonie. Allemaal zijn ze heerlijk van bil gegaan en in gezamenlijkheid aan hun gerief geholpen. En zo hoort het ook tijdens de Spelen. Meedoen is belangrijker dan winnen.

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Hij werkt voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!