Hartstochtelijk mobiel

Wie verliefd is, maar geen blauwtje wil lopen, kan vanaf deze week met zijn mobieltje terecht bij de volautomatische service Rent-a-Cupid. Je belt een prijzig telefoonnummer en toetst het 06-nummer in van je stille liefde. Hij/zij ontvangt dan een sms-bericht (“gefeliciteerd, er is iemand verliefd op je!”) met het verzoek het 06-nummer van de eigen geheime geliefde in te toetsen. Komen de nummers overeen, dan is er een match. Komen ze niet overeen, dan begint het domino-effect pas echt. De bezitter van het andere nummer krijgt ook de geheime liefdesverklaring op zijn scherm, met het verzoek te reageren. Kassa!

In een dode hoek van café Weemoed rust het hoofd van een jongen op zijn Libertel Extra Easy. Hij kijkt opzij en vraagt zich af of hij naar dat meisje toe zal gaan. Zonder gsm schijnt zoiets ook te kunnen. Eerst met haar praten en dan als onvermijdelijk gevolg met haar naar bed. Hij grinnikt zonder overtuiging en bestelt nog een Palm. Gewoon zeggen dat je beltegoed op is, dat kan natuurlijk ook.
In zijn maag vormen zich luchtbelletjes. De jongen boert en tilt zijn hoofd op. Meisjes die mobiel en hartstochtelijk in zijn armen tuimelen, waar blijven ze toch?
Hij knikt onbeheerst. “Meisjes…” lispelt hij. “Hartstocht…”

Beter dat hij even doorzet. Ligt hij zo onder zijn kruk. Iets sterkers. Hij moet iets sterkers hebben. Meer alcohol, meer booz. De jongen slurpt het laatste restje Palm naar binnen en hangt nu zo’n beetje tussen bar en kruk in. Zijn hoofd is een draaikolk, de gedachten zijn niet meer te harden. Het moet maar eens uit zijn met al dat getelefoneer. Hij wuift moeizaam met zijn Libertel Extra Easy naar enkele bedrukt toekijkende vrouwen. Zes prepay-kaarten heeft hij er al doorheen gejast, maar niemand die wilde.
“Seks…” lalt de jongen laveloos voor zich uit. “Sèèèks!”
Daarna snokt hij zijn hoofd richting barman. “Heb jij nog een 06-nummer voor me?”
De muziek is gestopt. De kroeg zit overvol, maar hij heeft alle ruimte. De jongen neemt nog een slok en komt overeind. Alles draait en golft. Het caf” draait een kwartslag mee. “Hij veegt alle glazen van de bar,” gilt een vrouw.

De jongen ligt op de grond. Niets dan benen ziet hij. En vlak naast zijn linkerarm de glanzende kuiten van een vrouw. Hij grijpt haar been – vasthouden en niet meer loslaten – en drukt zijn Libertel Extra Easy rillend van genot tegen haar knie. En nu omhoog, ten sprong bereid voor de hartstochtelijke versmelting.
De vrouw gilt en schopt. Een pump glijdt over de houten vloer. “Wat staan jullie nou te gapen? Help me toch!” Geschuif van barkrukken. Iemand wrikt aan zijn armen, hijst hem overeind. “Hoogste tijd om richting huis te gaan, vriend.”

De jongen wankelt en wordt naar de deur geduwd. “Mijn gsm… Waar is mijn gsm…”
“Naar huis kerel. Jouw privé-feestje zit er al lang op.”
‘Mijn hoofd… rustig…”
“Weg! Naar buiten!”
Hij hoort het allemaal wel, maar toch ook weer niet. Hij grijpt naar een stoelleuning. Mis. Hij wordt weer overeind getrokken. “D’r uit klootzak! Weg!”
De jongen struikelt de straat op. De nacht is aardedonker. “Hello world…” lispelt hij hulpeloos.

close

Genoten? Abonneer je dan op mijn gratis nieuwsbrief en ontvang net als 2200 anderen elke twee weken verse columns en longreads in je mailbox.

Standaard afbeelding
Luuk Koelman
Dit artikel is geschreven door Luuk Koelman. Hij is columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Hij werkt voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.