De Grote Klysma-show: poep met een reden

Vanavond start bij Yorin op prime time de eerste aflevering van Patty’s Fort, de nieuwe reality soap van Patty Brard die nu al bekend staat als De Grote Klysmashow. Op het populaire partyeiland Ibiza onderwerpt de oud-diva zichzelf en negen bijna vergeten BN’ers aan de geneugten van een klysmakuur. Patty is erg tevreden over de opnames.

In het promofilmpje zien we hoe zij met glijmiddel een afvoerslangetje in haar achterste inbrengt. Het zicht wordt de kijker gelukkig ontnomen door een handdoekje, maar dat mag voor Patty de pret niet drukken. Steunend op handen en voeten, buik omhoog, hangt de diva van weleer wijdbeens boven de toiletpot, intens genietend van haar anale stortbad.

Omlijst door rebirthing, schreeuwtherapie en een ritueel in een zweethut, draait de hele uitzending om de losgeweekte darmdrab. Zal het aan de kijker worden getoond? En jawel hoor; de camera zoomt in en de huistherapeut roert met een pollepel het goedje nog eens stevig door. Ook de darminhoud van Kelly – Big Brother – van der Veer en ex-Luv zangeres Marga Scheide komen langs, netjes opgevangen en uitgelekt in een vergiet.

Allemaal poep met een reden, aldus Brard die op deze wijze ‘tot een volledige reiniging van lichaam en geest’ komt. Nu kan ik mij bij die reiniging van het lichaam nog wel iets voorstellen, maar de relatie tussen een darmspoeling en een gereinigde geest ontgaat mij enigszins. Ik heb er lang over nagedacht, maar het kan niet anders of iemand heeft Patty wijsgemaakt dat haar maagdarmkanaal helemaal van haar anus tot in haar hersens loopt.

Die ‘iemand’ moet Leo van der Goot zijn, programmadirecteur van Yorin. Leo zag vorig jaar op de Engelse zender Channel Five het programma Celebrity Detox Camp. Een reality soap waarin een groepje uitgerangeerde celebrities (met onder hen Kim Wilde) met therapieën en een dagelijkse darmspoeling de eigen populariteit probeert op te krikken. Een regelrechte televisiehit in het Verenigd Koninkrijk, die naadloos aansluit bij de nieuwe slogan van Yorin: ‘Hier Zie Je Alles’.

Van der Goot kocht het format en wist Brard al snel voor zijn Nederlandse versie van Celebrity Detox Camp te winnen: “Zeg Patty, vind jij je ex René niet een enorme drol die je het liefst uit je gedachten zou willen bannen? Ja? En weet je dat dat heel makkelijk kan? Wacht, neem nog een glaasje champie, dan teken ik je voor hoe het menselijk lichaam in elkaar steekt.”

Deze nieuw opgedane kennis wil Patty graag met anderen delen. En dat verklaart ook waarom er elke keer zoveel met haar gebeurt tijdens het ondergaan van een klysma. Het heeft bijna iets weg van duiveluitdrijving, als we mogen afgaan op Patty’s eigen woorden. “Je wordt emotioneel doordat er gif uit je lichaam wordt onttrokken. Bij het schoonmaken van de darmen komen na twee dagen de emoties los, na vijf dagen het onverteerde verdriet en na acht dagen ga je gal spuwen.”

Het is gênant te zien hoe de bijna vergeten BN’ers Patty in de waan laten en blij zijn met iedere seconde zendtijd – ook al is het afvoerslangetje van hun klysma-set vaker in beeld dan zij zelf. Ze spelen braaf het spelletje mee en niemand die aan Patty vraagt: “Als jij zo graag ontgift, wat doen die botox en siliconen dan in je lijf?”

11 reacties op “De Grote Klysma-show: poep met een reden”

 1. Tja, bij elk nieuw ‘format’ denk ik: het moet niet veel gekker worden. Maar niemand die luistert…

 2. Hebben ze dat mesn nou nog niet opgesloten? Hoop dat ze een tijdje op dat eiland blijft (zonder camera’s welteverstaan).
  Verder weer een leuke column.

 3. We hebben natuurlijk nog geen aflevering gezien, maar klysma’s en champagne….. Waarschijnlijk gaat de grote medicijnvrouw ervan uit dat als je ontgift, je het goed moet doen, m.a.w. via het boven- en het onderkanaal….. Na het lezen van je column moet ik helaas wel gaan kijken vanavond. Botox-Patty en de poep (iets voor een Pinkeltjeboek?)….

 4. Ach, wat is ze weer zielig bezig, onze Pat…….
  Mijn gal loopt al voor de uitzending over!!

 5. Jammer dat dat Klysma er alleen de poep uittrok, waarom niet de botox, de siliconen en de hersens als ze er al zijn? Hoeft ze helemaal niet meer te huilen en gal te spuwen, wordt ze leuk een plantje en zetten het in een park. Fijn voor honden en wildplassers.

 6. Dit is toch te ziek voor woorden? Dit opgedirkte wijf weet met haar soap, en alle andere troep kijkers te trekken. En waar kunnen we naar kijken? Een lelijk, met (jawel) sileconen opgeknapt, wijf. En alle andere mafketels. En het moet natuurlijk weer op poep uitdraaien…
  Dom teefje
  Kijken de Nederlanders dan niets fatsoenlijks meer?

 7. En die rukker van de radio mis…eh gebruikt bovendien zijn radioprogje om ongegeneerd reclame voor het feestje van Patty op de buis te maken! Grrr

  Zelf zal ik niet naar het programma kijken, thanks voor de waarschuwing Koelman. Gelukkig kun je altijd nog fijn een DVDtje kijken…

 8. Ik heb gekeken en het was erger dan ik dacht. Nog geen poep te zien, maar wel een stelletje dronken lorren en gelachen dat we hebben… Wat een vertoning. De ene fuck over de andere. Dat kan nog wat worden als de dame in kwestie straks in de vergietjes moet gaan zitten roeren. Die vrouw is absoluut niet goed bij haar hoofd….

 9. Eenheid van lichaam en geest. Bij die Brard-mevrouw zit er in de kop misschien wel hetzelfde als wat er van achteren uitkomt (en haar ouders zijn echt heel beschaafde mensen; waar heeft ze dit vandaan…).
  Als ik me ertoe kan zetten, ga ik toch een stukje van een uitzending bekijken. Het interesseert me wel hoe ‘televisie’ (de mens eigenlijk) zich ontwikkelt 🙂

  Smekker

 10. Dirk Doorzonflat

  Broelhaa, ook bij mij kwamen de emoties los! Man wat heb ik gelachen.
  En wat sloeg je de spijker op haar kop, heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top