De Grote Klysma-show: poep met een reden

Vanavond start bij Yorin op prime time de eerste aflevering van Patty’s Fort, de nieuwe reality soap van Patty Brard die nu al bekend staat als De Grote Klysmashow. Op het populaire partyeiland Ibiza onderwerpt de oud-diva zichzelf en negen bijna vergeten BN’ers aan de geneugten van een klysmakuur. Patty is erg tevreden over de opnames.

In het promofilmpje zien we hoe zij met glijmiddel een afvoerslangetje in haar achterste inbrengt. Het zicht wordt de kijker gelukkig ontnomen door een handdoekje, maar dat mag voor Patty de pret niet drukken. Steunend op handen en voeten, buik omhoog, hangt de diva van weleer wijdbeens boven de toiletpot, intens genietend van haar anale stortbad.

Omlijst door rebirthing, schreeuwtherapie en een ritueel in een zweethut, draait de hele uitzending om de losgeweekte darmdrab. Zal het aan de kijker worden getoond? En jawel hoor; de camera zoomt in en de huistherapeut roert met een pollepel het goedje nog eens stevig door. Ook de darminhoud van Kelly – Big Brother – van der Veer en ex-Luv zangeres Marga Scheide komen langs, netjes opgevangen en uitgelekt in een vergiet.

Allemaal poep met een reden, aldus Brard die op deze wijze ’tot een volledige reiniging van lichaam en geest’ komt. Nu kan ik mij bij die reiniging van het lichaam nog wel iets voorstellen, maar de relatie tussen een darmspoeling en een gereinigde geest ontgaat mij enigszins. Ik heb er lang over nagedacht, maar het kan niet anders of iemand heeft Patty wijsgemaakt dat haar maagdarmkanaal helemaal van haar anus tot in haar hersens loopt.

Die ‘iemand’ moet Leo van der Goot zijn, programmadirecteur van Yorin. Leo zag vorig jaar op de Engelse zender Channel Five het programma Celebrity Detox Camp. Een reality soap waarin een groepje uitgerangeerde celebrities (met onder hen Kim Wilde) met therapieën en een dagelijkse darmspoeling de eigen populariteit probeert op te krikken. Een regelrechte televisiehit in het Verenigd Koninkrijk, die naadloos aansluit bij de nieuwe slogan van Yorin: ‘Hier Zie Je Alles’.

Van der Goot kocht het format en wist Brard al snel voor zijn Nederlandse versie van Celebrity Detox Camp te winnen: “Zeg Patty, vind jij je ex René niet een enorme drol die je het liefst uit je gedachten zou willen bannen? Ja? En weet je dat dat heel makkelijk kan? Wacht, neem nog een glaasje champie, dan teken ik je voor hoe het menselijk lichaam in elkaar steekt.”

Deze nieuw opgedane kennis wil Patty graag met anderen delen. En dat verklaart ook waarom er elke keer zoveel met haar gebeurt tijdens het ondergaan van een klysma. Het heeft bijna iets weg van duiveluitdrijving, als we mogen afgaan op Patty’s eigen woorden. “Je wordt emotioneel doordat er gif uit je lichaam wordt onttrokken. Bij het schoonmaken van de darmen komen na twee dagen de emoties los, na vijf dagen het onverteerde verdriet en na acht dagen ga je gal spuwen.”

Het is gênant te zien hoe de bijna vergeten BN’ers Patty in de waan laten en blij zijn met iedere seconde zendtijd – ook al is het afvoerslangetje van hun klysma-set vaker in beeld dan zij zelf. Ze spelen braaf het spelletje mee en niemand die aan Patty vraagt: “Als jij zo graag ontgift, wat doen die botox en siliconen dan in je lijf?”

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!