Golddigger Tatjana Simic

Le roi est mort, vive le roi!” Anna Nicole Smith is dood, lang leve Tatjana Simic! Beide dames hebben veel met elkaar gemeen. Tenminste, dat vindt Tatjana zelf. Anna Nicole Smith overleed vorige week onverwacht op 39-jarige leeftijd. De rondborstige Smith was in 1993 Playmate van het Jaar, maar werd vooral bekend door haar huwelijk met de 89-jarige miljardair Howard Marshall in 1994. Veertien maanden later was Smith weduwe en begon de jarenlange juridische strijd tussen haar en de familie Marshall. Inzet was de erfenis van 1,6 miljard dollar. De rechtszaken maakten Anna Nicole Smith tot een controversieel figuur. Voor velen was zij het prototype van de golddigger.

Wij hebben Tatjana. Zij liet Story exclusief weten een relatie te hebben met miljardair Marcel Boekhoorn. De liefde is nog pril, aldus Tatjana, “maar we zijn erg gelukkig.” Om vervolgens de verslaggever de vergelijking met Anna Nicole Smith cadeau te doen: “de eerste die me een golddigger noemt, pak ik aan.” Een beetje dom, maar dat wisten we al. In 2003 scoorde Tatjana tijdens de Nationale IQ-test een IQ van 78, waarmee zij alleen Kelly (IQ 77), de orang-oetang Sandy (IQ 75) en Bonnie St Claire (IQ 52) achter zich liet.

Is Tatjana een golddigger? Natuurlijk is ze dat. Zij zal Story nooit melden dat ze helemaal hoteldebotel is op Gerrit uit Appingedam, een 48-jarige heftruckchauffeur die bij Aldi in het magazijn werkt. Money makes the world go round, nietwaar? Niets om je voor te schamen. Daarom stemt Tatjana’s bewering zo treurig dat ze niet op de hoogte was van de financiële situatie van haar 47-jarige miljardair. Alsof het leven een romantisch filmscript is. En dan de tegeltjeswijsheden: “maar ook Marcel is slechts een mens. De buitenkant is niet meer dan buitenkant. In ons nakie zijn we allemaal gelijk.” Hoeveel hypocrisie kan een mens verdragen?

Anna Nicole had nooit smoezen nodig. Je kunt over haar denken wat je wilt, maar ze deed zich in ieder geval niet beter voor dan ze was. Dus Tatjana, waarom meld je niet eerlijk dat je je mateloos verheugt op het moment dat je – met de creditcard van Marcel Boekhoorn op zak – Estelle Gullit tegenkomt in de Galleria Vittorio Emanuelein in Milaan? Daar is niets mis mee. Al je vriendinnen zullen je benijden, want Boekhoorn is volgens zakenblad Quote goed voor een eigen vermogen van 1 miljard euro. Daarmee bezet hij de twintigste plaats in de Quote 500. Oké, niet voor lang, want Boekhoorn ligt momenteel in scheiding. Dat betekent dat hij en zijn ex-vrouw (met wie hij in gemeenschap van goederen is getrouwd) op de volgende Quote 500 gebroederlijk naast elkaar staan, met beiden een vermogen van een half miljard euro.

Heb je de rekensom al gemaakt, Tatjana? Jouw Harry’s kosten hem 250 miljoen euro per stuk. Maar daar maalt Boekhoorn niet om. Hij is altijd al een man van speeltjes geweest. Zo was hij de suikeroom van voetbalclub NEC en kocht hij in 2000 Ouwehands Dierenpark vanwege de ‘witte leeuwtjes’, zijn lievelingsdieren.

‘Kan mij het schelen’, denkt Boekhoorn terwijl hij in bed bovenop je zit en vol overgave zijn lievelingsborsten kneedt. ‘Of je nu één miljard hebt of een half miljard, zoveel geld krijg je toch nooit op’. En precies dí­é wetenschap bezorgt jou, terwijl je naar het plafond staart, een warm gevoel in je onderbuik. Jij noemt dat liefde. Ik denk dat je liefde en geld met elkaar verwart. Wat jij voelt, is liefde vóór geld. Maar ik geef toe: als je het zó bekijkt, kun je Boekhoorn inderdaad ‘je ware liefde’ noemen.

close

Genoten? Abonneer je dan op mijn gratis nieuwsbrief en ontvang net als 2200 anderen elke twee weken verse columns en longreads in je mailbox.

Standaard afbeelding
Luuk Koelman
Dit artikel is geschreven door Luuk Koelman. Hij is columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Hij werkt voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.