Goed nieuws voor Volkert

Het gaat niet goed met het politiek erfgoed van Pim Fortuyn. In De Volkskrant doet Pims oudere broer Marten zijn beklag over de kabinetsformatie, waaraan ook de LPF deelneemt. Hij spreekt van politiek gekonkel: “De onderhandelaars zitten in een achterkamertje te vogelen en komen af en toe naar buiten om niets te zeggen. Het is een minachting van de kiezer, waar Pim juist tegen streed.”

Nog pijnlijker is de onthulling dat twee fractieleden van Leefbaar Rotterdam – de stadspartij van Fortuyn – graag informele contacten zouden willen onderhouden met het rechts-extreme Vlaams Blok. De club van Filip de Winter waar Fortuyn zo van gruwde.

Koud twee maanden na Pims dood is er van zijn gedachtegoed maar bitter weinig over. Ik had mijn geloof in Fortuyns achterban al bijna verloren toen ik per toeval op de site van de ‘Carla & Kenneth F.O.R.T.U.Y.N Foundation’ stuitte. Een op 21 mei opgerichte stichting met als hoofddoel: het verzorgen van de hondjes Carla en Kenneth van wijlen Pim Fortuyn. Als het aan de C.K.F.F. ligt, zullen beide King Charles Spaniels na een lang en gelukkig leven worden bijgezet in het graf van Fortuyn, in het Italiaanse Provesano. Net als butler Herman trouwens, zo staat te lezen onder punt c van de stichtingsdoelen. En dat is geen toeval, want Herman – naast butler en priv”-chauffeur ook het maatje van Pim – is de stuwende kracht achter deze stichting.

Hoofdmoot van de site vormen de exclusieve foto’s van beide schoothondjes in het Palazzo di Pietro, Fortuyns huis te Rotterdam. We zien Carla en Kenneth op het bordes, Carla en Kenneth voor de open haard, Carla en Kenneth naast een borstbeeld van Pim Fortuyn, Carla en Kenneth v””r een borstbeeld van Pim Fortuyn, Carla en Kenneth op een kussen met goudkleurig kant en Carla en Kenneth in hun met fluweel beklede leunstoelen.

Beide beestjes hebben het zwaar gehad, schrijft butler Herman op de site. “Het was duidelijk waar te nemen dat ze vooral ‘s avonds de aai van de grote baas misten.” Inmiddels zijn de hondjes al een klein beetje over de eerste schrik heen. “Het gaat goed met Carla en Kenneth. Ze eten, drinken en spelen weer als voorheen.”
Gelukkig maar.

Herman heeft al enkele sponsors bereid gevonden zijn stichting financieel te steunen, waaronder het weekblad Elsevier – waarvoor Fortuyn columns schreef – en natuurlijk Business Class, het televisieprogramma van Harry Mens. Tevens is er een gironummer opengesteld. Als u ook van mening bent dat het beste nog niet goed genoeg is voor Carla en Kenneth, mag u uw bijdrage storten op giro 562. Een makkelijk te onthouden getal, opgebouwd uit de maand, de dag en het jaar van Fortuyns dood.

Ik wil u vragen gul te geven, vooral als u op de LPF hebt gestemd. Er is namelijk veel geld nodig om Huize Palazzo di Pietro te behouden voor beide hondjes. Misschien denkt u: ik betaal niet mee aan het duurste hondenhok ter wereld. In dat geval moet u wel beseffen dat hier slechts sprake is van opvang in eigen regio. Immers, Carla en Kenneth kunnen nergens terecht en alle dierenasiels zitten overvol.

Ik denk dat Volkert van der G. wel een traantje zal wegpinken bij zoveel dierenliefde.

11 reacties op “Goed nieuws voor Volkert”

 1. Hmm… hadden ze die hondjes beter niet meteen samen met Pim Fortuyn kunnen begraven?

 2. Charley

  Maar dan wel levend, zoals het farao Fortuyn beaamt.

 3. Misselijkmakende woorden over iemand die zich niet meer kan verweren, bah!!

 4. Links is het de grootste bedreiging voor de wereldvrede!! PIM LEEFT EN LINKZ BEEFT!! hahaa zielepootjes!

 5. en Gerard wrijft nu stiekem van extase over de dikke bobbel in zijn broek.

 6. Lekker toch hoe er aan lijkenpikkerij word gedaan in Nederland. eerst de ideeen, dan de posities en nu de sentimenten…

  Wat volgt… gemalen beenderen als wonderzalf als aternatief voor Viagra…

 7. tsss Wat zijn jullie ziek van geest zeg.
  Is het al niet erg genoeg dat Pim vermoord is?
  Zijn jullie allemaal zo hard en wat de Noren is gebeurd raakt dat je ook niet?
  Ik houd net zoveel van mij dieren als Pim deed
  Eentje Pim Fortuyn genaamd is vorig jaar overleden
  Ebony Is nu mn beste vriendje en hij mist zn maatje Pim
  De echte Pim woonde bij mij om de hoek laten we zeggen
  Heb hem voor de elende zien lopen daar met zn hondjes
  Mijn dieren trouwens zij katten
  Pim was een heel mooie man en dat je daar kogels in schiet ??? acherlijke cultuur indeed. Wij dus ook. Heksen verbranden en katten.
  Hoe jullie reageren is niet hoe Pim het gewind had!
  Zal jullie een rotzorg zijn en what ever
  At you sevice

 8. En idd Luc
  pfff en tsss en zucht
  Zo gaat dat tegenwoordig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top