gratis

Een gnoe bij de Lidl

Voor me in de rij bij de Lidl staat een wat rijzige heer, bijna twee meter lang, met een behoorlijke buik. Hij wijst naar zijn bonnetje. Daarop staat een bedrag van € 33,38 maar het kassameisje zegt dat hij € 33,40 moet betalen. “Ik ben het er niet mee eens.”

Het meisje legt uit dat er afgerond wordt, behalve dan bij pinnen. “Jaja, dat begrijp ik,” zegt de meneer, “zo gaat het al jaren, maar ik ben het er niet mee eens.”
“Dat kan,” antwoordt het meisje.
“Ik vind het belangrijk dat u dat weet. Dat ik het er niet mee eens bent.”
Ze knikt.

De man loopt door.

Buiten schiet ik hem aan: “Als u voortaan zorgt dat het bedrag € 33,37 is, hoeft u maar € 33,35 af te rekenen. Tel uit uw winst!” Veelbetekenend wrijf ik mijn duim en wijsvinger over elkaar. “Trouwens, heeft u al een Twitter-account? Of Facebook misschien? Reken maar dat types als u binnen de kortste keren daar een behoorlijke aanhang genieten. En anders een carrière in de politiek?”

De man staart me aan. Daar staan we tegenover elkaar, als in een western.

“Gnoe!” roep ik snel, terwijl ik naar een lantaarnpaal wijs. Immers, als die ander jou toch niet begrijpt, maakt het ook niet uit wat je zegt. De man loopt snel door, naar zijn Mercedes A-klasse. De laatste meters zelfs op een drafje, terwijl hij nog één keer angstig omkijkt.

Eigenlijk ben ik daar best wel trots op.
 

3 reacties op “Een gnoe bij de Lidl”

  1. Theo de Beer

    Deze persoon wil alleen zijn Mercedes A terugbetaald krijgen door te bezuinigen op zijn kassabonnen.

  2. Luc van de Wiel

    Volgens mij is het al een paar decennia zo dat er afgerond wordt, toen we nog met de gulden betaalden was dat al zo. Bij de introductie van de euro is dat niet veranderd, hebben we überhaupt ooit 1 of 2 eurocent muntjes gehad in Nederland?

  3. Ik ken die types. Ooit liep ik als scholier stage bij een bank. Vlakbij de bank was een joods bejaardentehuis (ik suggereer niets). Een oude baas uit dat tehuis had de gewoonte om, wanneer hij contant geld opnam, te vragen om een bedrag en 33 cent (ik noem maar iets he). Hij kreeg dan het bedrag plus 35 cent terwijl er maar 33 cent werd afgeschreven.
    Sommige mensen worden daar blij van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top