Het geslacht van wethouder Henk

Breaking news! In de gemeenteraad van Wassenaar zijn schriftelijke vragen gesteld over de lengte van het geslacht van wethouder Henk de Greef. Tenminste, daar komt het wel op neer.

Vorige week maandag zou de 59-jarige VVD’er, tijdens een nachtelijk drinkgelag op het stadhuis, een raadslid meermalen hebben gemeld dat hij haar graag eens een lesje zou leren: op zijn kamer, met de kleren uit en de gordijnen dicht. Aan dit voornemen wilde de wethouder invulling geven met zijn enorme geslacht, naar eigen zeggen 23 centimeter lang.

De schriftelijke vragen zijn ingediend door twee raadsfracties; de Democratische Liberalen Wassenaar (DLW) en Wat Wassenaar Wil (WWW). Beide fracties willen weten of wethouder Henk “nog wel geloofwaardig is” nu hij dergelijke uitspraken heeft gedaan. Ik zou zeggen: dat ligt er maar net aan. Voor een remake van Blue Movie, Nederlands eerste pornofilm featuring Mien Dobbelsteen, zou ik de wethouder zeker casten, qua geloofwaardigheid. Maar dat zullen DLW en WWW wel niet bedoelen. Tot ik las dat Ben Paulides, fractievoorzitter van DLW, de claim van 23 centimeter tegenover journalisten afdeed als “waarschijnlijk overdreven.” Kijk, daar proef ik toch enige jaloezie.

De kwestie splijt inmiddels het gehele villadorp. Op de website van de gemeente Wassenaar staat een foto van het voltallig college, poserend bij de vijver voor het raadhuis. Links wethouder Henk. Wie goed kijkt, ziet inderdaad een behoorlijke bobbel in de broek van de wethouder, maar dat kan ook de bolling van zijn linkerhand zijn, die in de broekzak rust. De foto is het gesprek van de dag in Wassenaar. Is het gewoon zijn linkerhand of houdt de VVD-wethouder nu echt zijn immense geslacht vast, zoals sommigen beweren? Hoe dan ook, de burgemeester is alle speculaties meer dan zat. “Als je iets beweert, moet je het staven. Ik wil bewijzen op tafel.”

Arme Henk, er is geen ontkomen aan. Hem wordt straks op onbarmhartige wijze de maat genomen. Waarom? Ik vind zijn uitlatingen juist ontroerend lief. Met dubbele tong een vrouw vertellen wat je allemaal tussen je benen hebt hangen. Of wat je zou wensen dat je tussen je benen hebt hangen, en wat je daar allemaal mee zou doen als je de kans kreeg. Hoe onschuldig wil je het hebben? Natuurlijk heeft Henk een kleine pielemoos en gaat hij elke avond zonder seks naar bed – maar dat is het punt niet. Waar het om gaat is dit: Henk is een vrijdenker. Hij durft te dromen. In het diepst van zijn gedachten is hij een zwaar geschapen womanizer. Welke man is dat nu niet? Ik in ieder geval wel.

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Ik werk voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!