Geil voetbal

Mooi interview met Robin van Persie in dagblad De Pers. De wedstrijd met de Russen staat voor de deur en Robin heeft warme ballen in zijn buik. Tenminste, dat zegt hij zelf: “Echte rasspitsen zijn ronduit geil. Geil om een doelpunt te pakken. Geil voetbal is dat!” Toch zal Robin naar eigen zeggen nooit een topscoorder worden, want “ik ben niet zo geil als Ruud van Nistelrooy. Die leeft voor scoren, scoren, scoren”.

Nu weten we het dus. Oranje speelt geil voetbal. Dat is het totaalvoetbal van de 21e eeuw. Het is de ‘drang naar voren’ waar voetbalanalisten het altijd over hebben. Bij geil voetbal is het doel van de tegenstander een immense vagina. Eén brok uitnodigende warmte, hunkerend naar die zaadcel van leer.

Voetbal is geen oorlog en ook geen rock and roll. Voetbal is seks en bij geil voetbal is scoren de allesoverheersende drift. Drie tegenstanders dollen, de zestien binnen spurten, oog in oog met de keeper staan en dan met een stijf, hard schot vanuit de heupen het net laten bollen. Pure ontlading.

Een geil spelend elftal verdient geile fans. Maar Nederland heeft geen geile fans. Op de Oranjecamping moeten vrouwen het doen met een lallend gezongen “DAARRR… MOET EEN PIEMEL IN, DAAR MOET EEN PIEMEL IN”. Maar als ze vervolgens vragen “waar is die piemel dan?” slaan de heren in polonaise op de vlucht.

Een teken aan de wand, want toen was daar de kwartfinale tegen de Russen. Wat brachten de mannen van Hiddink een geil voetbal op de mat! Viriele kerels die 120 minuten lang woest snuivend met de roede in de hand over het veld draven. Van der Sar heeft het geweten. Zijn doel werd compleet uitgewoond.

En het spel van onze jongens? Dat was niet geil. Ik vond dat het veel weg had van een slecht nagesynchroniseerde Tiroler softpornofilm. Dat betekent veel amechtig gekreun, maar geen piemel te zien.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!