Geachte mevrouw De Horde,

Tot mij wendde zich de heer Bokito met het verzoek hem bij te staan inzake het volgende. Reeds enkele jaren benadert u cliënt, woonachtig in Diergaarde Blijdorp, met diverse vormen van aandacht waarop hij geen prijs stelt. Zo meent u hem minimaal vier keer per week te moeten bezoeken, teneinde hem minutenlang recht in zijn gezicht uit te lachen.

Geruime tijd heeft cliënt u uw gang laten gaan. Hij nam aan dat het u op enig moment duidelijk zou worden dat hij geen prijs stelt op uw gedragingen. Hierbij heeft hij uitermate veel geduld betracht. Tot op het laatst hoopte hij dat één en ander vanzelf zou ophouden.

Helaas bleef u volharden in uw stalking van de heer Bokito. Daarop besloot cliënt verhaal bij u te halen. Dit deed hij op gepaste en rustige wijze. Zo volgde hij na het verlaten van zijn verblijf netjes het bezoekerspad. Vervolgens is cliënt naast u op een bankje gaan zitten, waarna uw echtgenoot het nodig vond “hij heeft mijn vrouw, hij heeft mijn vrouw!” te gillen, om vervolgens de bosjes in te duiken. Daarna vielen de gewonden. Niet door cliënt, maar door bezoekers die, opgejut door uw echtgenoot, ondermeer een invalide man in een rolstoel onder de voet liepen. Tevens stoort het cliënt mateloos dat u minutenlang uitermate ongemanierd in zijn oor bleef gillen. Teneinde u te kalmeren, heeft hij u enkele ‘liefdesbeetjes’ gegeven, zoals ook poezen vaak plegen te doen.

Desalniettemin heeft u gemeend middels diverse optredens in de media, mijn cliënt in een kwaad daglicht te moeten stellen. Cliënt acht dit infaam en abject. Al uw smaad en laster is hem niet in de koude kleren gaan zitten. Sinds het incident slaapt hij slecht en heeft hij last van angstaanvallen. Tevens is hij door uw toedoen niet meer welkom in het buitenverblijf van Diergaarde Blijdorp. Daarom heeft hij mij opgedragen u aansprakelijk te houden voor alle reeds geleden schade, alsmede de toekomstige schade welke uit uw handelen nog voortvloeit.

Hoogachtend,

A. Moszkowicz

close

Genoten? Abonneer je dan op mijn gratis nieuwsbrief en ontvang net als 2200 anderen elke twee weken verse columns en longreads in je mailbox.

Standaard afbeelding
Luuk Koelman
Dit artikel is geschreven door Luuk Koelman. Hij is columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Hij werkt voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.