Gangstermeisje Mabel Wisse Smit

Wat iedereen eigenlijk al vermoedde, wordt vanavond in het programma van Peter R. de Vries nog een keer bevestigd. Mabel Wisse Smit, de aanstaande echtgenote van prins Johan Friso, had als studente een liefdesrelatie met de in 1991 geliquideerde topcrimineel Klaas Bruinsma. Klaas en Mabel zouden elkaar hebben leren kennen tijdens een zeilwedstrijd. En van het een kwam het ander, want zo gaat dat in die kringen.

De Vries zendt vanavond een interview uit met een voormalige lijfwacht van Bruinsma, die hij in Zuid-Amerika opspoorde. Charlie da Silva heet deze gaucho, die heel wat details over Mabel weet te melden. We zien hem in de promo van het programma vervaarlijk in de camera loeren, een dubbelloops jachtgeweer plus kogelriem losjes over de schouder gedrapeerd. “Mabel, ken je me nog?” vraagt hij met hese Godfather-stem. En na een korte stilte: “Ik jou wel””

De eerste gedachte is er een van medelijden. Arm meisje. Negentien jaar oud, net op kamers en al heel voorzichtig proefdraaiend in de liefde. Je ziet het zo voor je. De goedlachse, hoogblonde studente economie en politicologie ontmoet Klaas Bruinsma tijdens een zeilwedstrijd. Macht erotiseert en binnen de kortste keren is Mabel kind aan huis op zijn jacht. Van het een komt het ander – snuifje coke hier, pilletje daar – en voor Mabel er erg in heeft, ligt de zwaargeschapen Klaas bovenop haar. Hij duwt zijn lippen op haar mond en kneedt haar borsten als brooddeeg. Dit is het dus, denkt Mabel. Liefde. Ze spreidt haar benen en zucht eens als Bruinsma na drie stoten tot ontlading komt.

Arme Mabel. Op zoek naar haar sprookjesprins is ze onder de soepel stotende heupen van een topcrimineel terecht gekomen.

Inmiddels zijn we vele jaren verder en heeft Mabel via de Rijksvoorlichtingsdienst officieel laten weten dat er slechts sprake was van “oppervlakkig contact” tussen haar en Bruinsma, en dat ze zich “uit de naaste omgeving van de heer Bruinsma geen Charlie kan herinneren.”

Gelukkig voor Mabel is een moment van geheugenzwakte niet strafbaar in Nederland. Dat hebben de vele parlementaire enqu”tes ons geleerd. Dom is het wel, want weekblad HP/De Tijd onthulde onlangs dat Mabel haar topcrimineel ooit meenam naar een studentenfeest aan de Keizersgracht. Een studiegenoot kan zich het huisfeest nog goed herinneren: “Met bier, zakken chips en plastic emmers huzarensalade. Bruinsma had een bodyguard bij zich en was er volkomen “out of place”.”

Kortom, het is slechts een kwestie van tijd voordat de eerste foto”s van Mabel op de boot van Bruinsma boven water komen. Waarschijnlijk een polaroid waarop onze toekomstige prinses, poedelnaakt en wit van de coke, haar maffiabaas op het achterdek een body to bodymassage geeft. En wat dan? Ja, dan mag Balkenende lastige Kamervragen beantwoorden. Heeft Mabel gelogen?

Persoonlijk raad ik Jan Peter aan de Monika Lewinsky affaire nader te bestuderen. “I didn”t have a sexual relationship with that woman,” sprak Clinton ” en strikt juridisch gesproken loog hij niet, want volgens zijn persoonlijke overtuiging kon alleen sprake zijn van een “sexual relationship” wanneer je “het bed deelde” met iemand. Een stagiaire met een sigaar tussen de benen zitten en vervolgens haar jurk onder klodderen, schaarde hij onder het kopje “intiem contact” ” en daar had niemand hem ooit naar gevraagd.

Een juridische spitsvondigheid waarmee Jan Peter zijn voordeel kan doen. Met een beetje goede wil en overtuigingskracht kun je een body to bodymassage taalkundig gezien ook uitleggen als een “oppervlakkig contact”.

En voor wat betreft de coke. Clinton zei ooit, toen een politiek tegenstander hem beschuldigde van het gebruik van marihuana: “I smoked but I didn”t inhale.” Daar moet, ter meerdere eer en glorie van onze monarchie, ook een mooie variatie op te bedenken zijn.

24 reacties op “Gangstermeisje Mabel Wisse Smit”

 1. Kunnen we de leden van “ons”/het koningshuis in het vervolg niet democratisch uithuwelijken? De partnerkeuze blijkt al jaren problematische materie te zijn. Foute Duitsers, Argentijnen, Spanjaarden en nu zelfs een gangster sletje. Iedereen is alweer vergeten dat ze ook neukte met haar E.U. collega, die later voor fraude is veroordeeld.. Kortom, een juiste keuze Luuk, dit onderwerp mag van mij vaker de revue passeren!

  Groet,

  Marcel

 2. LOL kunnen we niet gelijk met het referendum over de europese grondwet stemmen op geschikte echtgenoten/s voor de vrijgezelle leden van het koningshuis?

 3. Dhr. A. Grouw & Dhr. O. Terlouw

  Bij deze wilden wij reageren op de column van Luuk Koelman in uw uitgave van 2-10-03 Hierin vindt hij het nodig om Mvr. Wisse Smit zo in het openbaar te schande te maken.
  De wijze waarop hij zich uitdrukt in deze column getuigt van een zodanig mismaakt gedachtepatroon dat het raadzaam zou zijn om zich onder doktersbehandeling te stellen.
  Wij vinden het daarbij zeer betreurenswaardig dat de Metro zich verlaagt tot het plaatsen van dit soort teksten.
  Wij kunnen het ons niet voorstellen dat er lezers van Metro zijn die dergelijke teksten kunnen waarderen.
  Dit soort publicaties dienen werkelijk geen enkel doel. Vrijheid van journalistiek of meningsuiting? Op zo’n manier worden deze vreselijk misbruikt.
  Respect, Normen en Waarden zijn begrippen die wij onze jeugd graag bijbrengen, maar deze column doet jaren van opvoeding te niet.
  Het zou een goede zaak zijn als de media in hun publicaties rekening zou houden met bovengenoemde waardevolle begrippen.

 4. Rene Voorberg

  Ik heb erg mijn best gedaan de zin in te zien van de Collumn van Luuk Koelman van 2-10-03. Op zich wel weer een lekker zoetsappig verhaal, maar niet echt een toevoeging aan de grote informatiestroom die toch al richting de lezer wordt gestuurd.
  Ik begin het onderhand een beetje zat te worden dat er altijd zoveel commotie ontstaat rondom iemand van het koningshuis. Tuurlijk vervullen zij een publieke rol (in hoeverre wij hier nog aandacht aan schenken), maar dat neemt niet weg dat het hier gaat om menselijke mensen die (waar of niet) ook wel hun fouten maken.
  Laten we er ons a.u.b voor behoeden een land te worden waar roddel en priveaangelegenheden de voorpagina bereiken (ik denk ook met name aan de Margarita kwestie, 2 weken nieuws, nergens voor nodig) en onze blik houden op wat zaken die er werkelijk toe doen.

 5. @Rene:
  het probleem zit hem ook niet zo in het feit dat ze de relatie had, iedereen maakt fouten, maar meer in het feit dat er stug wordt volgehouden dat het niet zo was, mensen in zo’n publieke rol zouden toch het goede voorbeeld moeten geven en niet liegen.

 6. Esterella

  ik ben het met poppekop eens, het gaat er niet eens om dat ze ooit een ‘foute’ relatie heeft gehad, het gaat erom dat ze nog steeds ontkend dat het zo is. Wees eerlijk, vertel de waarheid, ze was nog jong en onbezonnen. Als ze dat zou doen zou de media ook niet zo’n heisa trappen.
  Persoonlijk ben ik ervoor het hele koningshuis af te schaffen, ze mogen gerust blijven hoor, maar dan niet betaald met onze belastingcenten, geen wonder dat ze geen belasting hoeven te betalen over wat ze krijgen, daar is immers al belasting over betaald.. door ons! Zou een flinke besparing in de staatsportemenee opleveren als wij hun niet meer zouden onderhouden. En als dat meteen dat koningshuis/paleis, wat ons eigendom is, opengesteld word voor het publiek tegen een kleine toegangsprijs, word de kas ook nog eens gespekt. Plus dat ze dan misschien lang zo interessant niet meer zijn voor de media.
  Als laatste wil ik opmerken dat ik niet snap waar al die heisa nou om draait hoor, het kind heeft ooit een fout gemaakt, so what? Bewijst alleen maar dat ze ook maar een mens is.

 7. Sibrand de Boer

  Bij deze wil ik even reageren op de column van de heer Koelman in de Metro van donderdag twee oktober. Tijdens het lezen van deze column heb ik voor de zekerheid nog maar eens teruggebladerd naar de voorpagina om mij er van te vergewissen dat ik de Metro las en niet een of ander ranzig blaadje waarin je de bewoordingen die dhr. Koelman gebruikt eerder zou verwachten. Dingen als ‘borsten kneden als brooddeeg’ en ‘na drie stoten tot ontlading komen’ zijn geen woorden die ik verwacht in een krant die zichzelf serieus neemt en een zeer groot lezerspubliek bereikt. Ik vraag mij ernstig af welk doel dhr. Koelman heeft met deze column. Naar mijn mening zijn journalisten op zoek naar de waarheid en proberen ze die zo goed mogelijk weer te geven. De column van de heer Koelman riekt echter naar sensatie en een simpel soort van populisme. Hij probeert te scoren met zieke en geile fantasieën. Ik zou me kunnen voorstellen dat de heer Koelman als Internetpublicist ietwat te veel heeft rondgehangen op sites waar dit soort zogenaamd spitsvondige verhalen geplubiceerd worden, waardoor zijn geest zo verziekt is dat hij niet anders kan dan dit te gebruiken om mensen die door een groot deel van de samenleving zeer gewaardeerd worden in diskrediet te brengen.

 8. Ik zou ik mijn bovenstaande reactie het woord “neukte” met “Copuleerde” willen vervangen. Tevens de woorden “gangster sletje” door “promiscue misdaad meisje”….

  tja.., normen en waarden heh! 😉

  B.T.W. Toch attent dat je ook reacties krijgt van je collega’s van het tijdschrift “Vorsten” Luuk!

 9. “Ik heb met Klaas Bruinsma geëxperimenteerd met KLaas Bruinsma maar niets doorgeslikt”

 10. Een vrije Nederlander

  ALLES HEEFT ZIJN PRIJS !

  Als:
  – in de Grondwet de rechten van jou (de Koninklijke) familie voor nu en de toekomst zijn vastgelegd;
  – jij en de leden van je familie geen belastingen behoeven te betalen;
  – jij en de andere leden van je familie in luxe en zonder maatschappelijke en financiële zorgen kunnen leven;
  – je bij ziekte de beste doktoren en ziekenhuizen (zonder wachtlijsten) voor je klaar staan;
  – je overal voor gaat, alle ogen altijd op jou zijn gericht, alles om jou draait, je tot de belangrijken van de wereld wordt gerekend, je bent koning, koningin, prins of prinses;
  – er altijd en overal een auto met chauffeur voor je klaar staat;
  – je nooit moet koken, afwassen, wassen, boodschappen doen, schoonmaken, klusjes moet doen enz.
  dan gaat dat niet voor niets.

  Je moet accepteren en eerbiedigen dat:
  – je in meer dan gewone belangstelling staat;
  – je een publiek bezit bent met bitter weinig privacy;
  – je geen stappen kunt zetten en geen beslissingen kunt nemen die tegen de geldende moraal ingaan;
  – men een voorbeeldig en fatsoenlijk leven van jou, je familie en gezinsleden verlangt;
  – de pers bij voortduren dat, wat door jou onder het kleed wordt geschoven, weer probeert zichtbaar te maken en dat dat ook nog eens haar maatschappelijke taak is;
  – je zo af en toe taken moet verrichten waar je eigenlijk geen zin in hebt, die niet je interesse hebben en/of die niet passen bij waar je eigenlijk goed in bent;
  – als je de oudste bent, je geen eigen beroep -passend bij jouw talenten – kunt kiezen en dat je, bij de opvoeding van je kinderen, die kinderen steeds moet wijzen op wat hier staat – dat ze dus niet echt vrije maar eerder gebonden mensen zijn en worden –
  -je natuurlijk een eigen kijk op zaken of een mening mag hebben als je in het openbaar daar maar niet over spreekt of schrijft dan na overleg met en instemming van daarvoor aangewezenen.

  Als je – als lid van die familie – twijfelt of de opbrengst nog wel in overeenstemming is met de kostprijs (vrije mensen doen dat regelmatig in hun leven) en je vindt in die beschouwingen dat er geen balans (meer) is en je wilt dat gaan veranderen, dan moeten er mensen zijn die dat uit je hoofd gaan praten. Het HOF-instituut -hun baan en zekerheid- staat op het spel. Het zijn niet de slechtsten, zeer clever, beschaafd, deftig en met zeer intelligente argumenten praten ze je weer de juiste kant op. Ik denk dat dat min of meer een continue gebeuren is zodat het je eigenlijk niet eens zal opvallen. Continuïteit, we weten wat we hebben en niet wat we krijgen dus geen geëxperimenteer of evaluaties moet hun devies zijn.

  Dat geldt ook voor de politiek. In onze pluriforme samenleving kunnen we in het meerderheidsstelsel heel wat samen regelen. Wijziging van het Staatsbestel vereist echter instemming van 66%. Je kunt je op voorhand niet indenken dat we het daarover -met al die verschillende meningen- samen snel eens worden. Dus op voorhand ook hier: Continuïteit….

  Lid van die familie, als ik het zo bekijk, en zit ik er ver naast ?, dan zit je klem in “het systeem” en voor mij ben je eigenlijk een levend “staats meubelstuk”. Ik verklaar je niet voor gek maar leg mij eens uit waarom je je niet vrij maakt ? (op voorhand: roeping of familieverplichting vind ik heel erg slechte argumenten ik geloof daar niet in. Terwijl ik dit zo schrijf besef ik dat ik nooit antwoord zal krijgen. Je moet je mond houden. Ik besef: Je zit echt klem en van mij en voor mij hoeft dat echt niet !

 11. hemaworstje

  ik ken geen charlie of kan hem niet herrinneren , zo groot is dat bootje nou ook weer niet , en het was niet echt een bodyguard die in de auto wacht , maar een close to body guard,tja Beatrix , wat nu? doodzwijgen? Petertje is niet de leukste ,maar no worries , het mooie is dat peter ook nog een deel twee op de plank heeft liggen.

 12. Hallo

  Tja de taal zou wat aangepaster kunnen, maar wat mensen van het konongshuis doen en laten zijn wel van belang.
  Zij hebben een voorbeeld functie.
  Laten we dan maar beginnen met eerlijkheid, want die duurt echt het langst.
  Laten die twee gewoon trouwen en kindjes krijgen, maar dan niet in Nederland, niet op onze kosten.
  Reserves hebben we genoeg, het koningshuis is behoorlijk groot, dus don’t worrie.
  Trouwens die Friso was toch al niet zo voor de plichtplegingen van de Koninklijke familie en met frisse tegenzin kwam hij opdagen op de verplichte dagen, dus waarom nu ineens reserve opvolger van de Troon??
  Als Peter nog meer op de plank heeft liggen, dan kunnen die twee het wel schudden.
  Daarbij zou de koninklijke familie maar beter wel kunnen reageren…dit is iets anders dan die Margerita affaire.
  Daar hielden ze zich ook zo heel erg gedeist…wachtend tot de storm over is..maar of de Mabel affaire overwaaid??
  wat mij betreft schrijf je gewoon maar lekker meer stukjes, want ik heb ervan genoten.

 13. de vader van Mabel, topman bij de rabobank had een zakelijke relatie met Bruinsma, dus met andere woorden: de vader van Mabel waste het geld van Bruinsma wit
  nou wordt het nog mooier, dat gaat smullen worden,

  leve de Koningin, hoera, hoera, hoera !

 14. imagine…………
  dat De Kale niet door de BVD ism de CIA omgelegd was en hij nu premier was
  wat zou hij nu doen, zijnde een rechtgeaarde republikein, misschien dit aanscherpen om de monarchie af te schaffen….

  Rust zacht Pim, de waarheid zal boven tafel komen, de daders zullen boeten

 15. Bruinsma werd helemaal niet voor het Hotel geliquideerd. Dit is wat gebeurde:

  Klaas wordt wakker. Brak. Het is donker. Zwart. Koud. De herinnering kruipt als stroop door z’n hersenen. Stroop met scherpe glassplinters. “Juliana’s Bar. Wodka. Boot. Coke. Haring… Godverdomme!” Ze was ‘s nachts zomaar z’n bed in gekropen, had vunzige dingen tegen hem gezegd en was heftig tekeer gegaan. “Blijkbaar geen onbekende… anders had Olly haar wel gestopt…” Ondanks dat hij er veel had versleten had hij nog nooit zo’n vrouw meegemaakt. Ze had haar nagels diep in z’n schouders, billen en borst gedrukt. Hem zelfs gestompt, geslagen en hard gebeten. “Beest”, Dacht hij en grinnikte.

  Had hij weer geslapen? Of weer out geweest? Het lukt hem zich om te draaien. Z’n maag draait de andere kant op. “Auwauwauw.” Hij opent z’n linkeroog. Het ooglid trilt en hij ziet alleen een waas. Knipperen helpt niet. Kut. Andere oog. Lange blonde haren staken onder de dekens vandaan. Hij herinnert zich die vreselijke Gooise ‘r’. “Altijd hetzelfde met die tutjes. Preuts en proper van buiten maar duivels van bin..” Voordat hij z’n gedachten af kan maken draait ze zich om. “Haaaai lieverrrrd!!!” krijst ze.

  De stroop bevriest en kookt tegelijk. Voor het eerst in z’n leven maakt hij kennis met angst… radeloosheid. Z’n maag rent rondjes om z’n afgeknepen hersenpan. Kokhalzend en met zwarte vlekken voor z’n ogen worstelt hij zich uit bed. Vergiftigd? Nee, pure afschuw in een mix met teveel coke en een uitgeput lichaam. Naakt, inderdaad vol blauwe plekken en rode schrammen, met een hand op z’n zere hoofd en de ander aan z’n pijnlijke maag schreeuwt hij: “GODVERDOMME! JIJ?!”

  Hij grijpt naar z’n pistool maar de haring heeft na zoveel actie zin in een frisse duik en Klaas kotst de vis door de patrijspoort naar buiten. “Opmerkelijk scherp gemikt” denkt hij nog, met een gemengd gevoel van walging en trots. Charlie stormt binnen, met het ontbijt nog in z’n handen. Z’n eigen Olly, (naar Oliver Hardy) had hij ooit gezegd, in de Bijlmerbajes waar ze elkaar ontmoetten. Die opmerking had hem bijna z’n leven gekost. Maar Klaas had hem tijdens het gevecht zo hard geschopt dat Charlie sindsdien als een tam konijn achter hem aan hijgde. “Zo vals en hard als een straathond, dom, maar loyaal aan de baas. De enige die ik nog vertrouw. Leve de Chilenen” denkt Klaas. “Maar waarom heeft die domme vetzak dit afschuwelijke monster binnen gelaten?”

  Deel 2 volgt

 16. Deel 2:

  Alles draait. Hij houdt zich staande aan een stoel, wijst ongecontroleerd naar haar en roept met door de drank en de zure haringkots veroorzaakte rauwe keel: “OLLY, MAAK DIE HAAI AF!” “Baas”, zegt Charlie: “jai nog ain keer Olly zeggen en ik schiet jaw kop eraf.” Dat wijf tiert en kirt van de slappe lach. “OLLY GODVERDOMME DOE WAT IK ZEG, JE WEET NIET HALF WIE ZE IS, ZE IS DE DOCHTER VAN PE..” Een knal.

  De hoofdpijn is weg. Kan helder denken. Niet misselijk. Niet koud. Niet eens kwaad. Olly zoent haar. De sukkel heeft zich laten gebruiken. De mannen in haar leven gaan vroeg dood. Haar pa. Zogenaamd in een wak gereden. Haar andere pa. Zogenaamd een hersenbloeding. Nu ik. Ze verzint vast een spectaculaire dood voor me. En wie weet hoeveel mannen ze nog meer aan de grond krijgt.

  M’n pa -de hufter- had toch gelijk. Dat vrouwen de oorzaak van alle problemen zijn. Zonder vrouwen geen macho’s. Zonder macho’s geen oorlogen. Zonder vrouwen geen zielige mannetjes die de troosteloze wereld willen ontvluchten. Zonder zielige mannetjes geen behoefte aan drugs. Zonder drugs geen Dominee. Godverdomme, dat is echt grappig. Het wordt weer donker. Zwart. Koud. Boot. Wodka. Coke. Haring. Stroop. Glassplinters. Balen dat ik uitgerekend met zo’n vieze smaak in m’n mond, het beeld van haar heksengezicht op m’n netvlies en haar snerpende stem op de trommelvliezen zal sterven… “Baaai lieverrrrd!”

 17. Het is werkelijk bewonderingswaardig hoe sommige mensen in staat zijn de lasten van hun rijkdommen toch met zo veel moed en uithoudingsvermogen kunnen dragen. (licht sarcastische manier van zeggen: wil je niet in het verzengende licht van de schijnwerpers staan, doe er dan wat aan)

  Uiteindelijk moeten we het koningshuis toch gewoon afschaffen. Dat is wel duidelijk. Iedereen moet via democratische weg op de hoogste post in het land terecht kunnen komen.

 18. J. de Wijk

  Kunnen beter het koningshuis afschaffen.
  Geeft alleen maar ruzie en kost ons een heleboel geld.
  Je kunt nou ook zien hoe zeer deze mensen kunnen liegen.

 19. Ik vind die Mabel een zeer kundig zeilster. Naar mijn idee is het nog nooit eerder iemand gelukt te ZEILEN met de Neeltje Jacoba.

  Die meid moet toch echt bijzonder capaciteiten hebben.

 20. Recht voor zijn raap, zo zie ik ze graag.
  uren en uren worden er aan dit overduidelijke trutje verspilt.
  Maar in een column weet jij meer te zetten dan waar de rest van nederland een jaar voor nodig heeft…

  Keep going.

  Gerben

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top