Gangstermeisje Mabel Wisse Smit

Wat iedereen eigenlijk al vermoedde, wordt vanavond in het programma van Peter R. de Vries nog een keer bevestigd. Mabel Wisse Smit, de aanstaande echtgenote van prins Johan Friso, had als studente een liefdesrelatie met de in 1991 geliquideerde topcrimineel Klaas Bruinsma. Klaas en Mabel zouden elkaar hebben leren kennen tijdens een zeilwedstrijd. En van het een kwam het ander, want zo gaat dat in die kringen.

De Vries zendt vanavond een interview uit met een voormalige lijfwacht van Bruinsma, die hij in Zuid-Amerika opspoorde. Charlie da Silva heet deze gaucho, die heel wat details over Mabel weet te melden. We zien hem in de promo van het programma vervaarlijk in de camera loeren, een dubbelloops jachtgeweer plus kogelriem losjes over de schouder gedrapeerd. “Mabel, ken je me nog?” vraagt hij met hese Godfather-stem. En na een korte stilte: “Ik jou wel…”

De eerste gedachte is er een van medelijden. Arm meisje. Negentien jaar oud, net op kamers en al heel voorzichtig proefdraaiend in de liefde. Je ziet het zo voor je. De goedlachse, hoogblonde studente economie en politicologie ontmoet Klaas Bruinsma tijdens een zeilwedstrijd. Macht erotiseert en binnen de kortste keren is Mabel kind aan huis op zijn jacht. Van het een komt het ander – snuifje coke hier, pilletje daar – en voor Mabel er erg in heeft, ligt de zwaargeschapen Klaas bovenop haar. Hij duwt zijn lippen op haar mond en kneedt haar borsten als brooddeeg. Dit is het dus, denkt Mabel. Liefde. Ze spreidt haar benen en zucht eens als Bruinsma na drie stoten tot ontlading komt.

Arme Mabel. Op zoek naar haar sprookjesprins is ze onder de soepel stotende heupen van een topcrimineel terecht gekomen.

Inmiddels zijn we vele jaren verder en heeft Mabel via de Rijksvoorlichtingsdienst officieel laten weten dat er slechts sprake was van “oppervlakkig contact” tussen haar en Bruinsma, en dat ze zich “uit de naaste omgeving van de heer Bruinsma geen Charlie kan herinneren.”

Gelukkig voor Mabel is een moment van geheugenzwakte niet strafbaar in Nederland. Dat hebben de vele parlementaire enqu”tes ons geleerd. Dom is het wel, want weekblad HP/De Tijd onthulde onlangs dat Mabel haar topcrimineel ooit meenam naar een studentenfeest aan de Keizersgracht. Een studiegenoot kan zich het huisfeest nog goed herinneren: “Met bier, zakken chips en plastic emmers huzarensalade. Bruinsma had een bodyguard bij zich en was er volkomen “out of place”.”

Kortom, het is slechts een kwestie van tijd voordat de eerste foto”s van Mabel op de boot van Bruinsma boven water komen. Waarschijnlijk een polaroid waarop onze toekomstige prinses, poedelnaakt en wit van de coke, haar maffiabaas op het achterdek een body to bodymassage geeft. En wat dan? Ja, dan mag Balkenende lastige Kamervragen beantwoorden. Heeft Mabel gelogen?

Persoonlijk raad ik Jan Peter aan de Monika Lewinsky affaire nader te bestuderen. “I didn”t have a sexual relationship with that woman,” sprak Clinton ” en strikt juridisch gesproken loog hij niet, want volgens zijn persoonlijke overtuiging kon alleen sprake zijn van een “sexual relationship” wanneer je “het bed deelde” met iemand. Een stagiaire met een sigaar tussen de benen zitten en vervolgens haar jurk onder klodderen, schaarde hij onder het kopje “intiem contact” ” en daar had niemand hem ooit naar gevraagd.

Een juridische spitsvondigheid waarmee Jan Peter zijn voordeel kan doen. Met een beetje goede wil en overtuigingskracht kun je een body to bodymassage taalkundig gezien ook uitleggen als een “oppervlakkig contact”.

En voor wat betreft de coke. Clinton zei ooit, toen een politiek tegenstander hem beschuldigde van het gebruik van marihuana: “I smoked but I didn”t inhale.” Daar moet, ter meerdere eer en glorie van onze monarchie, ook een mooie variatie op te bedenken zijn.

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!