Gangsta bitch met een doorgeladen gun

Eindelijk, een inkijkje in de psyche van rapper Lange Frans. Wat is er gebeurd? Zondag werd Daniëlle, de vrouw van Lange Frans, gearresteerd terwijl ze met een doorgeladen pistool onderweg was naar Baas B. Met haar moeder ging ze verhaal halen bij de voormalige rap-partner van Lange Frans, omdat deze zijn financiële verplichtingen niet zou nakomen. De gealarmeerde politie greep net op tijd in.

Baas B is zich volgens een vriend “helemaal rot geschrokken” en direct ondergedoken. Lange Frans weet het ook allemaal niet meer. Ik hoorde hem op de radio bij Giel Beelen. Hij zat er helemaal doorheen. Geen idee hoe zijn moppie aan een wapen kwam: “Daniëlle is in de war.”

Wat een laffe opmerking. Hoezo in de war? Daniëlle is helemaal niet in de war. De echtgenote van Lange Frans toont zich juist een ware ‘gangsta chick.’ Diep respect voor die vrouw. Ze kent haar klassiekers. Ze handelt geheel in de stijl van hardcore Amerikaanse rappers als 2Pac en 50Cent. Leipe shit! Lange Frans zou moeten gloeien van trots. Je wijf op oorlogspad! Als ik Lange Frans was, zou ik direct een levensgrote afbeelding van Daniëlle, zwaaiend met een motherfucking gun, op mijn rug laten tatoeëren. Om er vervolgens een snoeiharde rap over te schrijven.

Maar nee, liever brengt Bange Frans een persverklaring uit. Meneer is “vreselijk geschrokken.” Ongelooflijk. Komt ie eindelijk, ein-de-lijk eens een keer in aanraking met de zelfkant van de maatschappij, mist ie de kracht zijn rijmwoordenboek open te slaan. Dat is dus rap in Nederland. In de Bronx lachen ze zich helemaal rot. Daar kijkt geen enkele rapper op van een bitch met een doorgeladen gun.

Geen twijfel mogelijk. Daniëlle is te groot voor de Nederlandse rap-scene. Nooit een plaatje gemaakt, maar zij is nu al meer rapper dan Lange Frans ooit zal zijn. Een gangsta bitch die het leven van de straat kent.

En Frans zelf? Frans heeft andere talenten. Zo bleek hij de afgelopen dagen een geboren persvoorlichter. Meneer “staat helemaal achter Daniëlle.” Dat is sjiek Nederlands voor: ik maak me even helemaal klein achter de rug van mijn chick. Prima rolverdeling, Frans! Geef háár je rijmwoordenboek maar. Want in Daniëlle hebben we eindelijk een échte rapper gevonden. Een wijf met ballen. Ik hoop dat ze snel een plaatje uitbrengt. Respect.

close

Af en toe een verse column én exclusieve schrijftips in je mailbox?