Feyenoord-hooligan B. moet niet huilen

Goed nieuws. Er is eindelijk een voetbalhooligan gemolesteerd door de Mobiele Eenheid. Dat werd tijd, al denkt het slachtoffer er zelf anders over. Afgelopen zondag, voorafgaand aan de risicowedstrijd Feyenoord – FC Utrecht werd Feyenoord-hooligan B. op hardhandige wijze door de ME gearresteerd. Een deel van het incident is gefilmd en staat op YouTube.

In een open brief op internet roept B. getuigen op zich te melden, want hij heeft helemaal niets verkeerd gedaan. De brief is prachtig leesvoer wanneer je goed tussen de regels door leest. Zo bezocht B. voorafgaand aan de wedstrijd eerst het sportcomplex DHZ “voor het drinken van een biertje met bekenden”. Jaja. Laat DHZ nu net dé plek zijn waar Feyenoord-hooligans vóór iedere thuiswedstrijd bij elkaar komen om zich flink in te drinken en gezamenlijk een taartdoos coke leeg te snuiven.

Buiten het DHZ-terrein volgde even later het handgemeen. Wat daaraan vooraf ging, staat niet op beeld. B. zou naar eigen zeggen tegen enkele ME’ers hebben gezegd “wat komen jullie hier ook doen?” Een prachtige, bijna filosofische vraag. Waarom staan die ME’ers daar? Welnu, omdat hooligans van Feyenoord er blijkbaar genoegen in scheppen hooligans van FC Utrecht te molesteren, en omgekeerd. Of laat ik het anders zeggen: zonder hooligans stond daar hooguit een wijkagent met een snorfiets.

Wat B. in werkelijkheid tegen de ME’ers zei, weten we niet. Op het filmpje zien we alleen hoe hij gillend en tierend verzet pleegt bij zijn arrestatie. Drie ME’ers werken hem daarop tegen de grond. Zonder helm, schild of knuppel. Gewoon met opgestroopte mouwen terwijl ze hem kalmerend toespreken (“je gaat het niet winnen, vriend”).

Ja, dan is de vernedering natuurlijk compleet. Daarom gooit B. het nu op die rechtse directe van een ME’er die hem naar eigen zeggen in één klap een blauw oog, een gebroken neus én een gekneusde kaak opleverde. Lijkt me godsonmogelijk, maar los daarvan: als je bedenkt dat voetbal oorlog is, zijn dat natuurlijk belachelijk lichte verwondingen.

De waarheid is dat B. geluk heeft gehad. Meneer de huilhooligan was er een stuk minder genadig vanaf gekomen wanneer hij door drie Utrecht-hooligans was aangepakt.
 

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!