Feyenoord-hooligan B. moet niet huilen

Goed nieuws. Er is eindelijk een voetbalhooligan gemolesteerd door de Mobiele Eenheid. Dat werd tijd, al denkt het slachtoffer er zelf anders over. Afgelopen zondag, voorafgaand aan de risicowedstrijd Feyenoord – FC Utrecht werd Feyenoord-hooligan B. op hardhandige wijze door de ME gearresteerd. Een deel van het incident is gefilmd en staat op YouTube.

In een open brief op internet roept B. getuigen op zich te melden, want hij heeft helemaal niets verkeerd gedaan. De brief is prachtig leesvoer wanneer je goed tussen de regels door leest. Zo bezocht B. voorafgaand aan de wedstrijd eerst het sportcomplex DHZ “voor het drinken van een biertje met bekenden”. Jaja. Laat DHZ nu net dé plek zijn waar Feyenoord-hooligans vóór iedere thuiswedstrijd bij elkaar komen om zich flink in te drinken en gezamenlijk een taartdoos coke leeg te snuiven.

Buiten het DHZ-terrein volgde even later het handgemeen. Wat daaraan vooraf ging, staat niet op beeld. B. zou naar eigen zeggen tegen enkele ME’ers hebben gezegd “wat komen jullie hier ook doen?” Een prachtige, bijna filosofische vraag. Waarom staan die ME’ers daar? Welnu, omdat hooligans van Feyenoord er blijkbaar genoegen in scheppen hooligans van FC Utrecht te molesteren, en omgekeerd. Of laat ik het anders zeggen: zonder hooligans stond daar hooguit een wijkagent met een snorfiets.

Wat B. in werkelijkheid tegen de ME’ers zei, weten we niet. Op het filmpje zien we alleen hoe hij gillend en tierend verzet pleegt bij zijn arrestatie. Drie ME’ers werken hem daarop tegen de grond. Zonder helm, schild of knuppel. Gewoon met opgestroopte mouwen terwijl ze hem kalmerend toespreken (“je gaat het niet winnen, vriend”).

Ja, dan is de vernedering natuurlijk compleet. Daarom gooit B. het nu op die rechtse directe van een ME’er die hem naar eigen zeggen in één klap een blauw oog, een gebroken neus én een gekneusde kaak opleverde. Lijkt me godsonmogelijk, maar los daarvan: als je bedenkt dat voetbal oorlog is, zijn dat natuurlijk belachelijk lichte verwondingen.

De waarheid is dat B. geluk heeft gehad. Meneer de huilhooligan was er een stuk minder genadig vanaf gekomen wanneer hij door drie Utrecht-hooligans was aangepakt.
 

449 reacties op “Feyenoord-hooligan B. moet niet huilen”

 1. Het heeft ook wel een oog schattigheidsgehalte. Georganiseerde badboys die die als individu meteen in de slachtoffer-rol kruipen. Dat je zelfs nog even gaat twijfelen of het heerschap uit e luiers is. ‘Ze hebben me geslagen, boehoehoe’ Dat is toch lief?

  Een blauwe plek opgelopen door een tik van de tegenpartij heet een oorlogswond en bij een arrestatie door de politie gaan ze huilie huilie doen.

  Dat heeft toch iets kinderlijk schattigs. Daar is weinig mannelijks aan. En laat het net dat zijn wat ze willen bewijzen. Meer parallellen met een kleuter zijn niet echt meer nodig. De hooligan: Kjoed, schattig, onvolwassen en met wat geluk zindelijk.

  Ps.
  Het verhaal wil overigens wel dat de ME ook niet vies van een snuifje is voor dat ze als schaapsherder dienst doen.

 2. Feyenoord fanatic

  citaat : Jaja. Laat DHZ nu net dé plek zijn waar Feyenoord-hooligans vóór iedere thuiswedstrijd bij elkaar komen om zich flink in te drinken en gezamenlijk een taartdoos coke leeg te snuiven.

  heb jij uberhaupt wel eens goed gekeken naar dat filmpje van youtube ?? die kerel doet geen vlieg kwijt en die ME’er breekt gewoon zn neus , de ME staat op de verkeerde plaats er gebeurt nooit wat bij DHZ , maar door die geweldige ‘journalisten’ word er weer 1 kant van het verhaal uitgelegd en iemand direct bestempeld als Hooligan , Top hierdoor krijg jij natuurijk ook direct een stempel van ons en wel diegene van Neus (persoonlijke mening ) ! gefeliciteerd , mocht je ooit in de buurt komen van DHZ kom gezellig een biertje mee drinken , je zal dan zelf zien dat het er reuze gezellig is , heb dan wel de ballen om te gaan staan en je colum voor te lezen , word een vermakelijke middag denk ik dan XD

  o btw dan nog deze geweldige opmerking van jou :
  Daarom gooit B. het nu op die rechtse directe van een ME’er die hem naar eigen zeggen in één klap een blauw oog, een gebroken neus én een gekneusde kaak opleverde. Lijkt me godsonmogelijk

  omg dus behalve dat je zelf een neus hebt als een pinokio
  , je een beetje zinloze compleet uit je duim gezoogde texten verzint , ben je ook nog dokter ? wow jou mama zal super trots zijn op jou !

  dan nog even voor Ollie zn reactie : Georganiseerde badboys die die als individu meteen in de slachtoffer-rol kruipen. pardon ? die kerel loopt met 3 vrienden vanuit DHZ naar de kuip zonder enige intentie om moeilijk te gaan lopen doen , hij wil gewoon de wedstrijd zien !

  een voor die gene die willen weten hoe justitie werkt :

  Na te zijn gefouilleerd en in een cel te zijn gedropt laat een Officier van Justitie de medische hulp komen, ten einde me te laten verzorgen. Deze mensen maakten vervolgens ter plekke mijn medische status op en adviseerden de politie dringend mij zo snel mogelijk naar de spoedeisende hulp te laten gaan, hetgeen vervolgens ook geschiedde.

  oftewel niks huilebalk die man is gewoon gemolesteerd door die ME’ers ,

  Met vriendelijke groet en tot ziens op DHZ

  een trouwe Feyenoord supporter !

 3. Beste mnr Koelman,

  u maakt in uw column diverse veronderstellingen welke niet kloppen.
  Laat ik beginnen met mijzelf een klein beetje voor te stellen. Ik ben Feyenoord supporter(dus geen hooligan) voor een voetbal wedstrijd ga ook ik naar DHZ om met vrienden en bekenden een biertje te drinken. Snuiven of een enigszins andere versnapering dan bier komt en er bij mij niet in. En zo zijn er vele anderen met mij, er zijn ook vast supporters die er bij DHZ aanwezig zijn die dit wel doen. Maar waar is coke gebruik niet aan de orde???

  Ook zijn er vast mensen bij DHZ die wel je wel als “hooligan” kan bestempelen, het is echter de vraag of mnr B dit ook was???

  Ik ben niet bij het voorval aanwezig geweest, kan hier dus ook niet over oordelen. Volgens mij zou u dit dan ook niet moeten doen, iig niet op de manier als u dit in uw colum doet.

  In mijn ogen plaats u in uw colums voetbal supporters onterecht in een kwaad daglicht. Hoe kunnen wij supporters op een familie verjaardag nog vertellen dat wij bij DHZ zijn geweest voor een voetbal wedstrijd???

  Ik heb geprobeerd een nette reactie te geven op uw colum, dit was erg lastig omdat ik hier behoorlijk pissed van werd.

  MVG Vanos

 4. Ik ben net als Vanos een trouwe supporter en sluit mij dan ook compleet aan bij zijn reactie , stel enkel nu dan ook de vraag aan u of uw bij dit voorval aanwezig was ? ik geloof het niet 😉 vind het ontzettend jammer dat u niet de moeite neemt om voor u mensen als hooligan bestempeld eens verder te kijken dan uw ‘Neus ‘ lang is !

  en aangezien die feyenoord fanatic het al min of meer gevraagd heeft hier nogmaals een uitnodiging om eens gezellig in de kantine van DHZ uw columm voor te komen lezen ! want feyenoord supportens houden ook wel van en lolletje 😉

  Met Vriendelijke groeten vanuit vak x

 5. H.H.M. de Ruyter Jongelig

  Hilarisch, al die goedpraters hier. Nee hoor, in de kantine van DHZ is het één grote love-inn. Gewoon wat jongens die samen een biertje drinken.
  Om er vervolgens dreigend aan toe te voegen dat de heer Koelman zijn column maar eens moet komen voorlezen en dat het dan wel héél gezellig gaat worden. Eencelligen!

 6. Mijns inziens treedt de M.E. niet zómaar op… Daar moet een aanleiding voor zijn!
  En logisch dat B. er iets aan overhoudt als hij zich verzet bij de arrestatie…
  Ik vind het een goed column Koelman, de politie mag wat mij betreft harder optreden. Hooligans kosten ontzettend veel geld, er moet elke keer weer een belachelijk grote politiemacht voor uitrukken.
  Zoals je zelf al zei; “Zonder hooligans stond daar hooguit een wijkagent met een snorfiets.”

 7. Geachte heer Koelman,

  Wat een prachtige generaliserende column! Mijn complimenten hoor, heeft u lang moeten nadenken of kwam het zo uit de losse pols? U bent duidelijk niet gehinderd door enige kennis van zaken!! Verder maak ik geen woorden vuil aan mensen zoals u.

  Met vriendelijke groet,

  Face

 8. Jaja, als je je niet verzet tijdens zo’n zogenoemde aanhouding, dan krijg je ook echt niet zomaar klappen hoor. Dus typisch gevalletje eigen schuld dikke bult..

 9. Kennelijk is er een tere snaar geraakt bij de echte supporters. Arme supporters. Ik leef echt met jullie mee.

 10. FeyenoordVakZ

  Zo ”Koel” vindt ik die column niet.Beetje proberen te scoren over een bepaalde groep,zonder dat je enige kennis van zaken heb.Ik hoop dat jij een keer de pleuris geslagen gaat worden door de politie als je ergens wat van zegt.Maar bedankt voor het wederom in het kwaad daglicht stellen van Feyenoorders,je bent niks anders dan je collega’s.

 11. Sjongejongejonge wat is het supportersvolk weer zielig. Een beetje “supporter” steunt zijn club en houdt zich verre van reltrappen. Al sinds jaar en dag worden treinen, stadions en alles wat op het tussenliggende pad ligt gesloopt, maar het ligt uiteraard allemaal aan de ME en de maatschappij.

  De ME-ers staan er niet voor niets en als je ze dan voor de voeten loopt, zelfs als je zogenaamd geen vlieg kwaad doet, vraag je erom.

  Iedereen met een IQ boven de 80 weet dat je niet met je brutale bek vooraan moet gaan staan als er ME in de buurt is. Als je te dom, arrogant of “heldhaftig” bent om dat teonthouden, verdien je iedere klap die je krijgt.

 12. he wat een genot om naar te kijken , meestal lees je 30 agenten gewond 2 hooligans met lichte kneuzingen opgepakt, dat het een stel randdebielen zijn zie je wel aan de reactie `s hier… ga zo door agenten, aub, kunnen ouders met kinderen ook weer eens naar het voetballen, zonder door die analfabeten te worden lastig gevallen, die zielige asotjes , met grote bekken, beginnen al te janken bij een klapje ??? ag guttegut…mijns inziens moeten dergelijke randdebielen al preventief inelkaar worden gemept aleer ze door de draaihekken mogen, zijn ze tenminste eens rustig, stel rascistische masturberende pubertjes… meppe die hap, en nu was er niet eens een wapenstok of iets dergelijks nodig , krijsen ze al als een kip zonder kop, nu hebben ze toch al een IQ van 25 ofso… dus hufterige hooligan, niet huilen he als oom agent terug gaat meppen, werd wel eens tijd … en Luuk zo te lezen ken jij een dagje gratis drinken, maar gooi voor de zekerheid even een paar brisant granaten naar binnen he, en die puber op dat filmpje durft ze leven lang niet meer naar de meiden te kijken die schaamt zich dood, die heeft afgedaan, die hoort er niet meer bij , het is de loser van de hooligans. die opzichzelf al losers zijn dus in dit geval de superloser… ere wie ere toekomt toch….

 13. Wat ben jij voor een debiel ??
  Met je kanker lul verhaal over dhz en dat iedereem daar een hooligan is!
  Er zijn daar inderdaad genoeg hooligans ben ik zelf ook….. mara niet iedereen is daar hooligan, en het is ook niet dat iedereen er loopt te snuiven !
  Ik zou zeggen kijk uit vriend want nog een paar van dit soort berichten en je krijgt hele grote problemen! En ik meen het dan zou je hebben gewild dat je het bericht niet had gepubliceerd.

 14. HAHAHAHA! Die huilhooligans toch.

  Dit leest echt heerlijk weg. Vakwerk Koelman!

 15. “Schaafwonden over mijn hele aangezicht” Weledelgesportschoolde ME’er, wat doet u nu toch? Mijn aangezicht is geschaafd. Kunnen we dit nu niet even ander organiseren? U weet toch dat ik van u hou? Per slot van rekening doe ik toch waarachtig “geen vlieg kwijt”. Need I say more?

 16. Moehahaha! De eerste dreigementen! Serieus gasten, ga eens langs een dokter, een goed gesprek zou jullie helpen. Of een dwangbuis, natuurlijk.

 17. Wat een artikel zeg ongelooflijk wat een onzin kraam jij uit! Ook ik was en niet bij en ken B. niet maar;
  Dit had en kan iedereen gebeuren! Ben blij dat dit een keer is gefilmd want het is geen incident gebeurt wekelijks bij elke club met een grote en/of fanatieke aanhang.

  En wat betreft JOU waarheid, Ik heb nog nooit een hooligan horen klagen die klappen heb gekregen. Maar ach het is een mooi inkop-artikeltje geworden proficiat.

  Grt, een fanatieke supporter, GEEN hooligan, vak E.

 18. @ronald , kom eens kijken bij enkele wedstrijden , puur om te zien hoe de ME optreed , ik heb dingen gezien zoals het arresteren van hoog zwangere vrouwen , zelfs een bejaarde vrouw alleen door dat ze op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren of niet snel genoeg doorliepen volgens meneer agent!

  dit soort dingen zijn geen incidenten dit gebeurt te vaak net als al gezegd werd !

  ik keur dreigementen af maar ben het eens met het feit dat dit gefilmd is en er een onderzoek gestart word ! de ME/politie heeft niet alijtd gelijk !

 19. Puur genot dit!’Beetje proberen te scoren over een bepaalde groep,zonder dat je enige kennis van zaken heb’ direct gevolgd door ‘Ik hoop dat jij een keer de pleuris geslagen gaat worden..’ en als kers op de taart ‘Maar bedankt voor het wederom in het kwaad daglicht stellen van Feyenoorders’. Moehahaha, waar zouden al die tótaal ongefundeerde vooroordelen toch vandaan komen?

 20. Laten we even voorop stellen dat het werkelijk belachelijk is dat er überhaupt al hooligans zijn en de M.E. aan voetbalwedstrijden te pas moet komen!!! Hoe ver zijn we heen?

  En bedreigen is volgens mij iets anders dan vrijheid van meningsuiting, wat de heer Koelman toepast in zijn column.

  Wel hilarisch om te zien dat degenen die het oneens zijn met het column niet eens een zinnetje foutloos Nederlands kunnen schrijven… ;-))

  En ach, het zal vast wel een keer voorgekomen zijn dat de M.E. niet helemaal correct heeft gehandeld, maar ook zij zijn mensen die op dat moment een situatie moeten beoordelen. En ingrijpen wanneer dat hun inziens nodig is.
  Doorgaans is het zeer terecht! Enne… van mij mag het!

 21. Lekker belangrijk dat er spelfouten worden gemaakt zeg.Pfoe pfoeee,waar maak je je druk om.Al die kneuzen die ons in een hoekje proberen te zetten moeten mischien zelf is een keer een leven zoeken.Stakkertjes,elke dag maar weer de wijze burger uithangen op het internet.Nee dan heb je het voor elkaar zeg.

 22. Beste meneer Koelman,

  Ik was vanmorgen met stomheid geslagen toen ik uw collumn las in de gratis ochtendkrant Metro. Ongeveer 80% van wat u schrijft is poeppraat. Misschien moet u zich eens wat beter verdiepen voordat u klakkeloos iets in de krant laat zetten.

  Om te weten te komen wat DHZ nou ècht is en om te laten zien dat daar ook “mooiweersupporters” komen, nodig ik u van harte uit om bij de volgende thuiswedstrijd van Feyenoord een goudgele rakker te versnaperen.

  Groetjes, zomaariemand

 23. Feyenoord V

  De “hooligan”die wat tegen de ME zegt is inderdaad gevaarlijk!
  Pak die marokanen maar eens zo aan. die je oma beroven,je zus verkrachten en met 5 man een ns’er bijwerken!
  Ik zou zeggen kijk eens naar opsporingverzocht,erger je daar maar eens aan!!

 24. Luuk, kan je het anti spam vakje weghalen, ik schat dat 90% van de Feyenoord Hooligans nu niet hun tekst kunnen plaatsen.

 25. Feyenoord
  26-11-2009 om 11:27 am

  whaha, ag gossie , nu je de langzame leerschool achter de rug hebt, is het op voorhand tijd om een tbs pasje aan te schaffen. ik heb niets gedaan meneer de agent het was die andere , wat een lulletje rozewater.. en het is genieten van die onzinnige niet te ontcijferen reacties van die kippen zonder kop, IQ van 25 was toch even te hoog geschaalt ben ik bang, het zakt met stip, 🙂 en dat feyenoord in de financiéle problemen zit , lijkt mij toch dat een sponsor zich niet wil conformeren met hersenlozen rascistich gepeupel… de losers , de ik hoor er niet meer bij debieltjes… de ik ga al janken als oom agent me boos aankijkt, ag gossie trap ik nu op jullie aso zielige zieltjes ??? fijn he 🙂

 26. @Han

  Doe toch niet zo stoer joh ontzettend intelligente meneer, heb je echt niks anders te doen nu dan de een na de andere belediging achter je toetsenbordje in te tikken en net zoals dhr Koelman lekker generaliserend bezig te zjn? Held!

 27. @Face

  Jawel, genoeg te doen, maar dit blijkt verrassend grappig te zijn!

  Nou vooruit, nog één poging om aan jullie gevoel voor humor te appelleren:

  De M.E. weet in elk geval prima hoe je met kakkerlakken om moet gaan! 😉

  Geintje dames, moet kunnen toch?

 28. tiefus joden dat zijn jullie!!

  op de hoek van de straat stond een ME’er het is geen man het is geen vrouw het is een NSB’er !!

  stelletje stink neuzen met jullie linkse gebrabbel

 29. @ Ronald noem je dat gevoel voor humor ?

  typisch geval van nooit de lolligste thuis geweest zkr ?
  moeilijke jeugd gehad ofzo?
  mijn medelijden heb je hoor ,

 30. Geachte heer Koelman,

  Naar aanleiding van uw Column in de Metro wil ik even het volgende vermelden.
  U schrijft in u Column dat op het sportcomlex van ’DHZ’ hooligans zitten, die daar snuiven en allerlei vreemde zaken zich afspelen. Ik ben ook weleens aanwezig op sportclomplex ’DHZ’ en ik ben nog nooit in aanraking geweest met de politie en ben ook zeker geen Feyenoord ’hooligan’, ik
  ben wel een Feyenoord ’supporter’. Gaat het nu al zover komen dat de media het woord Hooligan en Supporter door elkaar heen gaan halen? Ik zag afgelopen Zondag nog een man met zijn gezin iets drinken op sportclomplex ’DHZ’, zijn dit dan ook doorgesnoven hooligans?

  Groete, Niels

 31. De trouwe bezoekers van deze site doen het artikel wel eer aan dat moet ik ze wel nageven.

 32. @Hooligan 1.17
  Mensen als jij maken mijn dag helemaal goed.
  En owja, de volgende keer als je het vuilnis ophaalt wel even opletten dat m’n containers helemaal leeg zijn he. Scherp blijven graag.
  Wel knap by the way dat je het spam-rekensommetje hebt afgekregen. Maar wees eerlijk. Daar heeft je reclasseringsambtenaar je bij geholpen. Toch?

 33. Zitten hier alleen maar sufgerukte ventjes die elke week zitten te wachten op een Column van één of andere afgeschreven vent die overal commentaar op heeft in Nederland. Dan heb ik een simpel antwoord daarop; Vertrek lekker, want in Tilburg is het momenteel ook niet veel, gok ik zo.

 34. Hey kanker koelman. Wil je de confrontatie met ons aan gaan kanker lijer kom maar naar DHZ dan met je stoere praatjes.

 35. Wat een triest figuur ben jij zeg. Populistisch gelul in de ruimte is dit. Hoe kan het dat er al jaren niets gebeurd rondom het voetbal, er toch een paar honderd hooligans bij DHZ zich volsnuiven en volzuipen.

  Ben je überhaupt weleens bij Feyenoord geweest? Ik zou zeggen, kom gezellig een biertje drinken bij DHZ en kijk eens hoe het daar normaal gesproken is. En nee, begin nou niet over IQ want ik en een aantal maten volgen een HBO opleiding of hebben deze al afgerond.

 36. meneer Koelman,

  niet slim om zulke ongefundeerde uitspraken te doen wanneer, zo blijkt uit uw column, u totaal geen weet hebt van wat er zich precies heeft afgespeeld.

  provocaties zijn, zeker wanneer er zo’n stigmatiserende toon wordt aangeslagen, niet slim om te uiten.

  wellicht is het leuk om u een keer uit te nodigen om onder het genot van een biertje en, niet te vergeten de “taartdoos vol coke”, de discussie aan te gaan over de totaal ongefundeerde en loze kreten die in uw column worden geuit!

  de beste redenaars en discusieerders zijn diegene die na een debat, waar zij hun visie onderuit gehaald zien worden door betere argumenten, de eigen mening bijstellen.

  ik stel voor dat eens te doen. dat zou u sieren! zoniet bent u naar alle waarschijnlijkheid in essentie een van de personen waar u in al uw columns zelf zo op afgeeft!

  tot 6 december voor de thuiswedstrijd tegen Groningen op DHZ! het aanbod ligt er..

 37. Koelman,

  Jij bent zeker ook zo iemand die alles gelooft wat er in de media komt? Iemand die graag een deel van zijn privacy opoffert om de wereld een veiligere plaats te maken? Hoe naïef kan je zijn man…

  En waarom die frustraties richting Feyenoordsupporters? Zelf toevallig fan van een ander clubje? Denk het niet. Persoonlijk vermoed ik dat je gewoon dom bent. Ik moet overigens helemaal lachen om al die reacties hier van mensen veilig achter hun computertje. In plaats van over de inhoud gaat het over spelling. Ik ben toevallig een Master student en ik walg van mensen die zich beter voelen als de rest. Jullie zijn toch niet allemaal omhoog gevallen HBO’ertjes met een tekort aan aandacht of wel? Of verlaag ik mij nu tot het niveau van de auteur en jullie?

  Ondanks dat wij niet horen wat er van te voren gezegd of gedaan is is er maar een conclusie mogelijk en dat is dat de politie hier (weer) zijn boekje te buiten gaat. Bovendien is je hele betoog natuurlijk zo lek als een mandje. Je twijfelt aan de verwondingen en dat is niet zo slim van je. Dat zijn namelijk feiten en die kun je controleren. Natuurlijk heb je dat niet gedaan want dan zou je verhaal al een stuk minder sterk overkomen.

  Daarbovenop toon je aan het einde ook nog eens aan 0,0 van hooliganisme te snappen. Een confrontatie tussen hooligans is tussen twee groepen die allebei willen. Als daar gewonden vallen dan wordt daar achteraf echt niet over geklaagd. Dan is er respect voor elkaar en volgende keer beter. Toch vind ik je vergelijk wel interessant. Om niets met een grote groep een iemand aanvallen. Ik vraag mij af wie er in dit geval nu de ware hooligans zijn? Ben benieuwd of je hier zelf ooit nog gaat reageren…

  Als extra cadeau ben jij samen met je medestanders genomineerd voor quasi-intellectuele dwaas van het jaar! Gefeliciteerd!

 38. Goed nieuws. Er is eindelijk een voetbalhooligan gemolesteerd door de Mobiele Eenheid.

  Wat een wagelijke zin. Je moet je realiseren dat je mensen zeer kan kwetsen als je de feiten niet kent.

  Het enigste waar je over kan oordelen zijn de beelden. Daar zie je een persoon die zich verzet tegen zijn arrestatie en op het moment dat het wat rustiger lijkt te worden een klapt in zijn gezicht krijgt. Daar moet een passende straf voor worden gegeven.

  Nee een collum van een zeer laag niveau.

 39. wat een klote collum, eerst beweert hij dat iedereen een hooligan is en en zegt dat hij dat hij vast wel iets fout heb gedaan, op 17 april 2005 heb ik ook knuppel in me nek gehad van de kit omdat ik van een vriendje naar huis toe liep en tusse de relle door moest (ik ben nu 15 rekenen maar uit hoe oud ik toen was want jullie zijn natuurlyk allemaal zooooo slim) dus ze slaan je echt voor lul, sinds dien heb ik ech een tiefus hekel aan die joden en iedereen die voor ze op komt, maar terug op het collum: die loel man zelf is er niet bij, hij heeft een verhaal gelezen ergens en gaat er zelf een eige draai aan geven en hij is gelyk een halve volks held voor iedereen die een hekel aan feyenoord heeft. hoe diep zijn die mensen dan gezonke die hem gelijk helemaal geweldig vinde? wie is hier dan zielig, op het moment dat er een agent voor jullie staat om je een bon te geve omdat je mercedes dubbel geparkeerd staatga je op je knieen zodat hij je die bon niet geeft. door jullie is die kit zo doorgeslage en denke ze dat ze alles zijn, de mense die scheit aan hun heeft en terug slaat en der muil optrekke zette ze weer terug op de grond (het liefst op hun rug en bloedend maar dat even erbuiten gelaten) maar dan heb je weer zo’n graf marokaan in het gemeente huis zitte die ze weer de hemel in prijst als ze een jonge van 19 door het hoofd heen schieten, stoere gaste met blauw aan…

  i’m feyenoord till i die

 40. alleen echte journalisten schrijven dingen die gebasseerd zijn op de waarheid jij verdraait het alleen maar en geeft Feyenoord SUPPORTERS een slechte naam en ben je uberhaupt wel eens bij Dhz geweest :S:S:S

  kk mongool joh

 41. Eigenlijk moet we deze man geen aandacht geven. Het is toch vrij duidelijk dat die dit alleen heeft geschreven om in de aandacht te komen. negeren dus.

 42. fabian van ekelenburg

  Ten 1e lees ik altijd de Spits ipv jullie krant en vanaf nu kijk ik jullie krant nieteens meer aan.

  hooguit dat ik m aanpak om me reed mee af te vege!!

  wat is t geval:

  luuk koelman zet een heel stoer stukkie neer over de “huilhooligan” maar hij weet t halve verhaal niet.

  ook zeiktie over de verwondinge (dat dat niet zou kenne van 1 stoot) maar als hij n beetje goed om zich heen kijk op internet dan ziet hij dat die verwondinge er wel degelijk ware bij de “huilhooligan”.

  er staan foto’s op ad.nl maar zal ze ff bijvoege!!

  ken hij t ff corrigere die fucking idioot met ze grote muil achter ze schermpie en op n papiertje!!

  dan ook nog de vraag waarom die MEers daar staan?

  omdat ze wille relle!!

  en dat op deze manier hebbe geprobeerd uit te lokke!!

  zoals dat al heel veel vaker gebeurde!!

  Feyenoord(supporters) n slachte naam bezorge zijn de ME/politie en jullie (media) goed in, net als met hoek van holland!!

  het zijn blijkbaar echte binkies om met 3 man 1 persoon vast te houwe (terwijl je de wet achter je heb ipv tegeover je) en om hem dan een volle stoot in ze muil te geve.

  dan verdien je blijkbaar respect, als ik deze column zo lees (via via want lees jullie kutkrant niet).

  dan nog iets…utrecht supporters die Feyenoord supporters pakke?

  haha dit is wel n goeie grap in zoon kut column van zoon dag dromer.

  zegge dat het tijd werd dat n “hooligan” letsel en schade op heb gelope…ten 1e, ist wel n hooligan?
  ten 2e, verdient niemand ONTERRECHT klappe en zeker niet van de politie/ME en ten 3e waar bemoei hij zich mee?

  laat die vent nou is ff naar dhz of Feyenoord kome en dan nog is zoon verhaaltje vertelle…

  kijke of hij dan nog zoon grote tyfus muil heb over iets waar hij de balle verstand van heb!!

  p.s. ik lul geen abn (ken t wel) maar ik lul Rotterdams dus alsie daar over wil zeike, fuck jullie!!

  kk media mongole!!

  de hatelijke groete uit Rotterdam!!

 43. H.H.M. de Ruyter Jongelig

  Oh, voetballiefhebbers. Wat een volk, hilarisch. Get a life!

 44. Duidelijk een frustratie naar Feyenoord supporters deze column, maar op een dag moeten Feyenoord supporters hun frustratie ook kwijt, dan is het weer raak en heel Nederland is weer in rep en roer. Feyenoord supporters dit, Feyenoord supporters dat, en die zielige agenten toch! Zo gaat het keer op keer, het is een simpele optelsom!

 45. Hee Koelman,

  Bedankt voor wederom een walgelijk ongefundeerde column!
  Als je volgende keer weer tracht een column te produceren, probeer dat dan zonder leugens en halve-waarheden!

  Nooit gebeurt er iets op DHZ, maar aangezien Aboulaadklep Rotterdam wil zuiveren van alle mensen die niet keurig in lijn meelopen sturen ze de M.E. maar om wat onrust te stoken.

  Heel makkelijk gescoord over de rug van voetbalsupporters!

  Watching Football Is Not A Crime!

  Leve Feyenoord 1.

 46. @FIIR #39 Wat ben jij een stoer mannetje, FIIR. Of moet ik Jesse zeggen?

 47. H.H.M. de Ruyter Jongelig

  @Jeroen: een heuse hbo-opleiding! Met jou IQ kan niets mis zijn!
  @R.: Masterstudent! Allemachig! Dan kan iedereen hier wel inpakken, hahahaha!

 48. Joh, en hoe voel jij je dan wel niet met je naam zo groot als een titel van een boek.

 49. @H.H.M. de Ruyter Jongelig: Kan jij ook een zinvolle inhoudelijke reactie geven? Of ben je hier alleen maar om hatelijke opmerkingen te maken? Je maakt jezelf belachelijk. Je weet niet waar je over praat en toch vind je het nodig hier interessant te doen. Probeer eens behalve heel goedkoop te zeggen dat je het met de auteur eens bent wat nuttigs neer te zetten. Reageer bijvoorbeeld eens op mijn reactie hier boven. Of..

 50. Hey Koelman,

  Ik waardeer ieders mening, en zou het niet schitterend zijn als we een keer voor een thuiswedstrijd van Feyenoord een debat houden over deze kwestie, bij DHZ?

  Dan lees jij je column voor, en leg je je mening nog eens haarfijn uit. En dan kan er daarna een geweld ige discussie losbarsten.

  Ik hoop dat je zo sportief bent om de discussie aan te gaan!

  Hopelijk tot ziens op DHZ,

  Gegroet 😉

 51. Zou zweren dat er in regio 010 iets door het drinkwater zit!
  Iets waar je opeens heel boos en dyslectisch van wordt..

 52. @HHM de ruyter jongelig ,citaat : get a life ??? mogen wij jou het omgekeerde wensen dan? !

  halve gare wie ben jij om ons voetballiefhebbers aan te vallen !

  mafkees ga je moeder pesten joh

 53. Als jij er ook maar iets van had geweten dan had je anders geluld.
  Tis duidelijk dat jij nooit bij een voetbalwedstrijd komt, dan had je namelijk wel geweten dat Feyenoord ‘hooligans’ die op de vuist willen met Utrecht supporters totaal onmogelijk is. Waarom? Omdat Utrecht die dag, zoals altijd, met de georganiseerde buscombi kwam. Hoe wil je dan op de vuist gaan? Die bussen worden begeleid door nog 500 ME’ers die even idioot en provocerend zijn als degene die u in dit filmpje ziet.

  Echt, van stukjes als deze gaat mijn bloed koken. Je weet er geen flikker van, maar mensen als jij moeten altijd een mening hebben over van alles en nog wat. Je kan beter gewoon stukjes gaan schrijven over andere dingen, misschien dingen waar je WEL iets vanaf weet. Zou handiger zijn, aangezien je jezelf hiermee compleet voor lul zet. Ik bedoel, je kan leuk bijdehand gaan doen over ‘hooligan’ B., maar dit is zeer suggestief. Het zou al een stuk beter zijn als je dat woord ‘hooligan’ verplaatst door het woord voetbalsupporter. Je weet namelijk niet wie B. is, en dus ook niet of hij een ‘hooligan’ is.

  En als het dan een keer losgaat tegen de ME, dan komen mannetjes als jij weer uit hun hol kruipen hoor. Want dan is het weer ‘zielige ME hier en zielige ME daar’. Ik kan je wat vertellen grote ‘vriend’, de ME zijn de grootste hooligans van allemaal! En dat kan je vragen aan iedereen die ooit te maken heeft gehad met die mongolen.

  Dus even kort samengevat: jij weet hier niks van, dus je column sucks ass.

 54. Ik ben ok tegen de colum maar het sommetje is iedere keer anders dus ik kwam er een heel uur niet door.

  -feyenoord forever.

 55. @ Jeroen 1.53
  Een HBO-opleiding en dan toch dit roepen: ‘Hoe kan het dat er al jaren niets gebeurd rondom het voetbal…’ Moeilijk he, die PABO.

  @ R 2.02
  En hier nog zo’n Feyenoordintellectueel: ‘Een confrontatie tussen hooligans is tussen twee groepen die allebei willen. Als daar gewonden vallen dan wordt daar achteraf echt niet over geklaagd. Dan is er respect voor elkaar en volgende keer beter.’ Uhuh, zo is het precies gegaan in Hoek van Holland toch?

  @ fabian van ekelenburg
  Jij moet heel snel zelf een column krijgen. Je bent de overtreffende trap van P. Kouwes.

 56. De agressieve reacties hier geven Koelman alleen maar meer gelijk.

  Gek toch he, dat de ME nooit bij de marathon ineens mensen gaat slaan omdat ze “willen rellen”. Hoe zou dat nou komen?

  Afschaffen dat voetbal, zoek maar een andere hobby.

 57. @ Johan:

  Aangezien jij wel zo goed weet wat er in HvH is gebeurd, leg het maar eens uit.

 58. Een provocerend verhaaltje van iemand die duidelijk nog nooit naar de Kuip is geweest.
  De politie doet nooit wat fout hoor…
  Hoe naief!
  Kansloos!

 59. @Dr.D

  Een inhoudelijke reactie zit er vandaag niet in?
  Zoals velen hier die even makkelijk Feyenoord-supporters willen pakken.

 60. Hee kijk nou, een linkje! 😀

  ziet ie toch nog eens een echte site!

  stormfront? slecht geheugen Dr.D?

 61. Ja hoor,

  Iedereen is gek, behalve jullie. De hele omgeving van het stadion moet worden afgegrendeld met M.E., je kan niet meer naar uitwedstrijden zonder combikaart en dat alles alleen maar om jullie te provoceren.

  Want zij zijn groot en jullie zijn klein. En dat is niet eerlijk! Boehoehoe…

  En de hele wereld is tegen Feyenoord. Losers, deze column had met hetzelfde gemak over de Bunnik-side van Utrecht of de F-side van Ajax kunnen gaan, dat zijn precies dezelfde Neanderthalers…

 62. In het weekend èn ME dienst betaalt dubbel extra dus doen ze extra hun best.
  Hoor je niemand over.

 63. Geachte heer Koelman,

  Uw werkje getuigt van een groot journalistiek onvermogen. Hoe durft u zonder ook maar enig kennis van zaken te stellen dat er bij DHZ louter doorgesnoven hooligans rondlopen. Lekker makkelijk scoren met deze simpele assumptie. Iedere Feyenoorder is een hooligan, iedere Turk een fietsendief en iedere SP’er een kraker. Vooroordelen als deze maken u tot een ongeloofwaardige prutser.
  En voor uw volgende werkje, leest in ieder geval alle feiten, bekijk foto’s, misschien kunt u met uw kennerlijk enorme medische kennis dan wel waarnemen dat Dhr. B door meer dan een enkele vuistslag is toegetakeld. Voorts vraag ik me af of het fundamentele beginsel hoor en wederhoor nog ergens is blijven hangen?

  En voor alle reageerders: gefrustreerde mannetjes die zichzelf slimmer vinden dan een ander, jullie zijn waarschijnlijk nog nooit bij een voetbalwedstrijd geweest. Oordeel als je ergens verstand van hebt. Tot die tijd, veel plezier met uw ongefundeerde verjaardagspraat, neem er een lekker stukje leverworst bij.

  Gegroet,

  Een supporter van Feyenoord

 64. H.H.M. de Ruyter Jongelig

  @Samson: Feyenoord-supporters laten zich ook wel makkelijk opnaaien, getuige alle primitieve uitingen van emoties hier. Mooi hoor, zo’n sterk groepsgevoel…

 65. WATCHING FOOTBALL IS NOT A CRIME!!

  populistisch gelul van iemand die notabene in een “krant” genaamd metro schrijft, kom op jongens maak je niet zo druk!

  Hij heeft zn mening mooi klaar over een ander terwijl hij er niet eens bij was. Dat zijn de schijnheilig kerkgangers van tegenwoordig.

 66. @ Alle Feyenoorders,

  Laat ze verder lekker links liggen hier, ze genieten alleen maar van die reacties van ons. Deze struisvogels zullen hun ingebakken mening echt niet bijstellen nav wat wij zeggen. Gewoon negeren verder!

 67. @Johan: Waarom haal jij opeens Hoek van holland erbij? Is daar soms een confrontatie geweest tussen twee groepen hooligans? Daar is iemand doodgegaan doordat agenten, ongeschikt voor hun functie, gericht hebben geschoten. Dood. Dringt dat wel tot je door? Heb zelf hier en daar met een agentje gesproken en zelf erkennen ze dat ze ongeschikt zijn voor dergelijke situaties. Net als dat binnen de politieopleiding erkent wordt dat men daar ongeschikt voor was.

  Daar had ME aanwezig moeten zijn. Door deze blunder, wanbeleid, is iemand dood. Dat zeg ik nu al voor de derde keer. Ik walg hiervan, mensen zoals jij die niet begrijpen waar het hier om draait.

  Vervolgens wordt er in de media meermaals geprobeerd verbindingen met de harde kern van Feyenoord te leggen. Tuurlijk, lekker makkelijk. Bovendien worden er in programma’s zoals opsporing verzocht foto’s getoond van een aantal personen waarvan de helft, inmiddels feitelijk vastgesteld, niets maar dan ook niets met de incidenten ‘s avonds te maken heeft gehad. Alles om maar de aandacht af te leiden van de complete afgang van het politieapparaat. Er is maar een schuldige in deze en dat zijn hun.

  Op een gratis feest van deze proporties zijn er altijd incidenten. Incidenten die volledig uit de hand lopen als er niet kordaat wordt opgetreden. Maar gelukkig leef jij in een totaal andere wereld en ben je lekker bezig met het goedpraten van wanordelijkheden vanuit de politie. Goed bezig jongen! Met jou komen we er wel! Wees trots!

 68. @H.H.M. de Ruyter Jongelig: Nog steeds geen inhoudelijke reactie? Of ben je nog te druk met.. ja waarmee eigenlijk?

 69. Wát een absolute onzin deze column zeg, meneertje was er niet eens bij en gaat uit het niets onware feiten in de metro schrijven om ff stoer te doen. U weet niet wat er zich tegenwoordig afspeelt rondom de kuip, iedereen wordt gefotografeerd die bij de kuip loopt, ook onschuldige mensen die niets met hooligan dingen of rellen te maken hebben. We worden behandelt als een stuk vuil door de politie en worden beschouwt als crimineel omdat we naar Feyenoord willen gaan, en dan ga jij deze ‘helden’ van de politie de hemel in prijzen omdat zij een onschuldige supporter het ziekenhuis, lees goed: HET ZIEKENHUIS, in hebben geslagen.
  U bent niet goed wijs, ga eerst maar eens een dagje naar Feyenoord om te kijken hoe het blauw met ons omgaat.

 70. Meneer koelman, je bent een nobody.

  Ook met deze negatieve aandacht zul je een nobody blijven.

  De tijd dat politie er was om orde te handhaven is voorbij.
  Kom eens uit je luie schrijvershok en kom voor de grap een keer naar De Kuip.

  De me/politie die daar staat staan daar niet om de orde te handhaven hoor.

 71. Thijs vakkie w1

  Ik zit me te ergeren aan sommige kortzichtige reacties hier. Ik zal het verleden van feyenoord hooligans echt niet ontkennen, maar misschien moeten onwetende mensen eens zo’n dagje voetbal mee komen maken. Ik kan u persoonlijk verzekeren dat de haat tegen ME na een uurtje al begint op te borrelen.
  De heer Koelman heeft het over doorgesnoven hooligans. U zou eens in de ogen moeten kijken van sommige ME agenten op zo’n voetbaldag. Met zwetende handjes kunnen ze niet wachten tot ze hun wapenstok in je nek kunnen rammen. Met het schuim op de bek staan ze je in de gaten te houden. Is dit nodig? met 9 van de 10 wedstrijden is dit totaal niet nodig. Ik denk dat het de taak van een agent is om de sfeer aan te voelen, en die niet onnodig te provoceren.
  Dan het meest lachwekkende van u stukje, de sportkantine van DZH. Als u echt een journalist zou zijn, had u even uitgezocht hoe het daar is op zo’n wedstrijddag. Ik ga niet ontkennen dat er af en toe een lijntje word genomen, maar is dit niet een probleem van de hele maatschappij en niet van de mensen die daar zijn?
  Daarbij meneer Koelman, is het al lang niet meer zo “Koel” om te scoren over de rug van voetbalsupporters. Ik weet dat het makkelijk is als je even niets uit je pennetje krijgt, zeker na Hoek van Holland. Wat de media ook heerlijk verdraait heeft. Maar dit stukje verteld mij genoeg over u journalistieke talent.
  Probeer eens een keer wat nieuws, en schrijf nooit meer iets over personen of plekken, waar u helemaal niets van weet. Dat heet namelijk generaliseren, iets wat bij voetbalsupporters niet meer dan normaal is, maar bij allochtonen bijna strafbaar is.

 72. Zoek een leven man kneussies.Net als die wijsneus die begint over HvH.Nee vechtpartijen onstaan natuurlijk nooit op evenementen,dat is allemaal nieuw joh.Die Koelman zit nu met een tent in ze broek joh,stakker.

 73. @ R.
  Mooie analyse van ‘Hoek van Holland’. Heb ‘m doorgestuurd naar de nationale Ombudsman, wie weet kan hij er wat mee.
  En lees nu eens even de fraaie illustraties van intellect van je medefans hierboven door en vraag je dan nog ‘s af waarom er een vooroordeel bestaat tov voetbalsupporters.

 74. @ Johan ik studeer geen Pabo, jammer hè dat alweer een domme veronderstelling wordt ontkracht op deze website. Er gebeurt ook al jaren niets meer bij voetbalwedstrijden. Iedereen steekt als een struisvogel zijn/haar kop in het zand, wanneer je het Feyenoordpubliek vergelijkt met een dikke tien jaar geleden zie je een groot verschil. Jammer dat jullie dit niet willen inzien.

  Ik zou zeggen, kom eens naar de Kuip en laat je aansteken door het Feyenoordvirus.

 75. En ik had helemaal niks met dat Hooligan gebeuren,maar als je zo in een hokje geplaatst word,kunnen ze het krijgen ook.Je hoort je veilig te voelen met zoveel Mobile Eenheid op de been,nou ik voel me juist NIET veilig.Zelfs nietsvermoedende gezinnen die op varkenoord een biertje hebben gedaan en vervolgens met hun biertje naar De Kuip lopen en vervolgens staande worden gehouden,en daar delen ze dan een stadionverbod voor uit,nee logisch dat de haat toeneemt.Jammer dat sommige wijsneusjes dat niet in kunnen zien.En waarschijnlijk zijn het gasten die in ut Gooi wonen,en natuurlijk nooit wat meemaken.

 76. Rotterdammer

  dave #42:

  meneer Koelman,

  niet slim om zulke ongefundeerde uitspraken te doen wanneer, zo blijkt uit uw column, u totaal geen weet hebt van wat er zich precies heeft afgespeeld.

  provocaties zijn, zeker wanneer er zo’n stigmatiserende toon wordt aangeslagen, niet slim om te uiten.

  wellicht is het leuk om u een keer uit te nodigen om onder het genot van een biertje en, niet te vergeten de “taartdoos vol coke”, de discussie aan te gaan over de totaal ongefundeerde en loze kreten die in uw column worden geuit!

  de beste redenaars en discusieerders zijn diegene die na een debat, waar zij hun visie onderuit gehaald zien worden door betere argumenten, de eigen mening bijstellen.

  ik stel voor dat eens te doen. dat zou u sieren! zoniet bent u naar alle waarschijnlijkheid in essentie een van de personen waar u in al uw columns zelf zo op afgeeft!

  tot 6 december voor de thuiswedstrijd tegen Groningen op DHZ! het aanbod ligt er..

  AMEN!!

  en waarom allemaal n mening (die zo krom als n hoepel is) hebbe alsje er zelf niet bij was?
  is deze jongen wel n hooligan?
  en al is hij dat…verdient hij dan maar ONTERRECHT n paar klappe en n hoop schade/letsel aangebracht door politie/ME?
  dacht t niet!!
  zoals NIEMAND onterrecht klappe, schade en letsel verdient!!
  stelletje %$#@%$%^&&!!

 77. -kom eens naar de Kuip en laat je aansteken door het Feyenoordvirus.-
  Hmm, dus het zit niet door het drinkwater?..
  Vaccineren dan maar!

 78. Rotterdammer

  @ 015…
  ja zo kom de haat idd naar bove.
  en dat ziet links stemmend, nooit buiten komend, niets meemakend NL niet.
  en daardoor is dit land zo ver verziekt als het dus al is.
  en door deze mensen word het nog erger en erger….

 79. Bjorn van Roon

  Hierbij wil ik aangeven dat ik stop met het lezen van het door jullie gratis verspreide metrokrantje. Aanleiding hiervoor is de Column van vandaag geschreven door de heer Koelman over het arresteren van een Feyenoord ‘hooligan’.

  Alleen al bij het woord hooligan wist ik al dat dit een stukje riooljournalistiek was, deze betreffende riooljournalist weet namelijk helemaal niks van deze situatie af en dat bijkt ook maar weer bij het lezen van het stukje waarnaar ik de krant woedend verscheurd heb. Het is voor jullie media kennelijk heel makkelijk om goed te scoren over de rug van voetbalsupporters, in een eerder stukje las ik al met verbazing dat een voetbalhooligan zich had gemeld op het politiebureau naar aanleiding van de rellen in Hoek van Holland, is het nou echt nodig om er voetbalhooligan bij te zetten? kennelijk scoort dat makkelijk. Ik pak voortaan wel de Spits met de Metro ben ik helemaal klaar.

 80. DR.D, jammer dat je iemands hobby niet weet te respecteren. Maar blijf vooral brallen op saaie verjaardagen dat al het tuig aangepakt moet worden. Dan zorg ik dat ik een leuke dag met m’n maten heb op zondag!

 81. H.H.M. de Ruyter Jongelig

  @ Jeroen
  Helaas, de ‘supporters’ hebben het blijkbaar zo erg voor zichzelf verpest dat de ME het nu voor hen verpest. Dat gelooft toch niemand. Voetbal is de onderkant van onze samenleving geworden.

 82. Feyenoord V

  Onderkant samenleving?
  En daarom elk weekend 100 duizenden mensen aan het voetballen of voetbal aan het kijken?!?
  C

 83. Thijs vakkie w1

  het is vrij simpel beste mensen die allemaal afgeven op de feyenoord supporters, en daarbij denken ook nog eens de grappigste te zijn:
  Kom eens een keer achter je computer vandaan, en kijk eens een keer hoe het er buit echt aan toe gaat inplaats van hoe het gaat bij pauw&witteman.

  Ongetwijfeld zal de volgende collumn van de heer Koelman over zogenaamde bedreiging en doodsangst gaan…

 84. Over welke tijd spreken we dan? Dik 12 jaar geleden. Sindsdien gebeurt er incidenteel eens iets, en wordt het altijd groter gemaakt dan het was. Ik ben in Basel geweest, Nancy en Gotheborg/Boras. Daar is weinig gebeurt, maar het wordt breed uitgemeten in de media. Wanneer wordt links Nederland eens wakker en doet men iets tegen die imbecielen die NS personeel het ziekenhuis in slaan. Integratie de tyfus, het zijn 9 van de 10 keer Noord Afrikanen.

 85. H.H.M. de Ruyter Jongelig

  Jeroen
  Generaliseer jij lekker over Noord-Afrikanen, doen anderen het over voetbalsupporters. Iedereen blij.

 86. Rotterdammer

  Thijs vakkie w1 #79:

  Probeer eens een keer wat nieuws, en schrijf nooit meer iets over personen of plekken, waar u helemaal niets van weet. Dat heet namelijk generaliseren, iets wat bij voetbalsupporters niet meer dan normaal is, maar bij allochtonen bijna strafbaar is.

  en nogmaals AMEN!!

  @bjorn van roon

  ik las de metro al niet.
  maar nou veeg ik alleen me ster er nog mee af….

 87. @ #96. Ik geef een voorbeeld, ik laat iedereen in zijn waarde. Ik geef alleen aan dat voetbalsupporters tot de onderkant van de samenleving worden gerekend terwijl links Nederland wel de probleemjeugd uit de Baarsjes lekker naar New York stuurt. Terwijl dit 9 van de 10 keer dezelfde zijn die overlast veroorzaken in de trein. Wijt daar eens een leuke column aan meneer Koelman, of durft u dat niet omdat het dan niet bij loze kreten op het internet blijft, zoals een aantal puberende Feyenoorders dit naar uw hoofd slingeren.

 88. @H.H.M. de Ruyter Jongelig

  Voetbalsupporters de onderkant van de samenleving? Kunt u mij dan aub uitleggen, waarom u denkt bij de bovenkant te behoren?

 89. Rotterdammer

  reageer dan!!
  links rakkers!!
  waarop?
  hierop:

  waarom allemaal n mening (die zo krom als n hoepel is) hebbe alsje er zelf niet bij was?
  is deze jongen wel n hooligan?
  en al is hij dat…verdient hij dan maar ONTERRECHT n paar klappe en n hoop schade/letsel aangebracht door politie/ME?
  dacht t niet!!
  zoals NIEMAND onterrecht klappe, schade en letsel verdient!!

 90. Handhaving van de maatschappij, nou duidelijk te zien. Ze slaan iemand terwijl ze er met 3 man op zitten, lekker provoceren door te roepen je gaat het neit winnen vriend, en dan nog een journalistiek onbenul dat nogmaals wat olie op het vuur gooit!

 91. Ik weet niet hoe het precies zit, maar ik neem aan dat een beetje journalist tijdens zijn studie leert dat je niet zo maar veronderstellingen moet neerkwakken. Bronnen raadplegen op het waarheidsgehalte is toch wel het minste wat je kunt doen.

  Op Dhz zullen ongetwijfeld ‘hooligans’ rondlopen, ik kom er zelf niet zo vaak. Maar ik vind het wat te ver gaan om iedereen die daar loopt te bestempelen als hooligan.

  En stel er zijn daar hooligans, wat dan nog? Zo lang zij niks onwettigs doen is het geen probleem. Ik vind het wat te ver gaan van u om te insinueren dat B. onder invloed van alcohol en cocaïne het maar verdient om mishandeld te worden door de ME.

  Misschien is het raadzaam om eens Dhz te bezoeken of überhaupt een keer een (uit)wedstrijd, dan zult u weten dat de ME niet bestaat uit lieverdjes, maar dat het gewoon hooligans zijn in dienst van de overheid gewapend met knuppel en schild.

  Begrijp me niet verkeerd, hooligans hebben in het verleden ervoor gezorgd dat er heden ten dage zoveel ME rondloopt bij de Kuip, maar om nu van elke supporter het gezicht te fotograferen en ze hardhandig aanpakken om de kleinste dingen(biertje op het voorplein bijv.) vind ik te ver gaan.

  Ze zouden echte criminelen eens zo aan moeten pakken.

 92. @H.H.M. de Ruyter Jongelig

  Stel u voor, wat doet u, wat stemt u etc? Ben zeer benieuwd hoe de bovenkant van de samenleving er dan uit ziet…

 93. @Johan: Super dat je mijn analyse mooi vind. Helemaal geweldig dat je hem doorgestuurd hebt naar de ombudsman. Ik wacht het in spanning af! Dank!

  Toch jammer dat al die droeftoeters hier wel leuk kunnen doen maar er nog niemand inhoudelijk op mij heeft gereageerd. Laat staan dat men met feiten naar voren komt.

  Dat jij vooroordelen hebt zegt meer over jou dan over de meeste Feyenoorders hier. Van jou, iemand die alles goed schijnt te weten, mag je logischerwijs meer verwachten. Niet iedereen is in staat een goede discussie te voeren, niet in de laatste plaats omdat de behoefte er simpelweg niet is. Als je aan Feyenoord komt kan je wat genieten. Noem het zoals je het noemen wilt maar feit blijft dat het enige wat men hier kan is afgeven op dit soort reacties. Ben jij trouwens iemand die nooit zal schelden als men aan datgene komt wat in jou leven het allerbelangrijkste is? Ik mag hopen voor jou familie en vrienden dat je voor hen opkomt. In woorden maar desnoods ook in daden..

  Feyenoord is nu eenmaal van iedereen voor iedereen. Iedereen is welkom. Het Feyenoordgevoel valt niet uit te leggen. Dat zit in je. Of niet. Bij jou en vele anderen is dit duidelijk niet aanwezig. Geeft niets maar moet je jezelf dan toch zo voor schut zetten?

 94. @ #103, ik zou ook weleens die redenering te weten komen. Ik snap werkelijk waar niet waarom u boven de voetbalsupporter zou staan. Neigt een beetje naar de Übermensch theorie.

 95. Geachte heer Koelman, na het lezen van dit stukje pure poep begrijp ik dat u een voorstander bent van een politiestaat waarin de politie het volk met geweld te lijf gaat en niet in hun waarde laat en daarnaast mensenrechten verwaarloosd? Gaarne een reactie via de mail, dan kunnen we een volwassen discussie voeren, als u daar tenminste in staat toe bent, want bovenstaand artikel geeft mij het idee dat u een 3-jarig kind bent dat u door de media laat leiden.

  Btw, het was zeker ook geweldig dat 21 agenten op Sunset Grooves gericht hebben lopen schieten op mensen en een 19-jarige jongen daardoor in z’n hoofd geraakt is en is overleden?

  Met rood-witte Feyenoord groet,

  De Tuinman
  http://www.frfc1908.nl

 96. En daarom elk weekend 100 duizenden mensen aan het voetballen of voetbal aan het kijken?!?

  Klopt, een piramide is het breedst aan de onderkant.

 97. Thijs vakkie w1

  @H.H.M. de Ruyter Jongelig
  waarom probeer je de oh zo verstandige nederlander uit hangen? Ik heb het gevoel dat je totaal niet weet wat er in de buitenwereld speelt. En daarom ook elke inhoudelijke discussie probeert te ontduiken. Moeilijk he? winnen op argumenten.

 98. Volgende column gaat over de jeugd in HvH die is neergeschoten door de politie en hoe goed dit wel niet is voor de samenleving! Wat een onzin wordt hier geschreven, een echte journalist zou dit niet voor waar aannemen maar onderzoeken hoe het zit.

 99. Ik heb hier een doos vol d’s en t’s inclusief handleiding voor correcte taalkundige implementatie ervan. Waar mag ik die neerzetten?

 100. Rotterdammer

  ik zie (in de reacties) GELUKKIG dat er een hoop mensen zijn die de problemen in dit land wel inzien.
  koelman en de rest die het met hem eens zijn, zien de problemen (nog) niet en door deze mensen komen er alleen maar meer problemen in dit verziekte landje.

 101. Rotterdammer

  niet grappig gaan doen.
  het is ernstig wat er met B. gebeurt is en het is nog veel ernstiger wat meneertje koelman en co. er over te vertellen hebben!!

 102. Als ME`ers hand in hand kameraden gaan zingen zou `k het ook op YouTube pleuren.
  Net zoals figuren er prat op gaan als de ME de contrôle verliest over situaties in de confrontatie met supporters.
  Zie je daarna home made hooligan pr0n op internet…

  Nu schrijft een journalist(haha) opeens een column en is het gepiep niet van de lucht als een muizenplaag met nieuwe nestjes..

 103. bahbahbah zo’n onderkant-bovenkant vergelijking bah.

  dat vingertje van wat zijn jullie minderwaardig, ga je zelf masturberen op het topje van je fictieve piramide. jullie zijn zo goed *kots*

 104. Rotterdammer

  dr d

  reageer dan is op dingen ipv zulke onzin uit te krame!!

  hier op bijvoorbeeld:

  waarom allemaal n mening (die zo krom als n hoepel is) hebbe alsje er zelf niet bij was?
  is deze jongen wel n hooligan?
  en al is hij dat…verdient hij dan maar ONTERRECHT n paar klappe en n hoop schade/letsel aangebracht door politie/ME?

 105. Thijs vakkie w1

  Voor Alle FEYENOORDERS!!!!!!!!!

  Als de mensen vinden dat wij aan de onderkant van de maatschappij staan, dan laten we ze dat toch lekker denken?
  Ik weet persoonlijk dat het B.’s bedoeling niet was om het zover in de media te laten komen, was van te voren in te denken dat alles zo verdraaid zo worden, we zitten immers al in een verdomhoekje.
  Ik zou het zelf ook wel willen, en het liefst in daden, maar probeer de heer Koelman alsjeblieft niet te bedreigen of te beledigen. Hiermee krijgt hij en andere zeikerds zijn zin.
  Mensen die het eenheidsgevoel van feyenoordsupporters niet kennen, zullen het nooit begrijpen. Hierbij kan je zoveel mogelijk goed onderbouwde berichten sturen, het gaat niet werken.
  Laten we scheit hebben aan de mening van anderen? Wij zijn Feyenoord. En wij weten hoe het er echt aan toe gaat rondom de Kuip.
  Was het niet altijd: NOBODY LIKE’S US, WE DON’T CARE!?!?

 106. #79 Het probleem is, dat het in 10% van de wedstrijden dus wel nodig is. Dan vraag je er ook om.

 107. @Beuckema

  Lekker he op internet reageren op mensen die een spelfoutje maken. Laat me raden je woont in doorzonwoning, werkt bij de administratie van het lokale accountant kantoortje, gaat met de vouwwagen naar Frankrijk en je vrouw smacht naar een echte vent!

  En maar afgeven op al die criminele voetbalsupporters, wat een tuig toch!

  Zielig burgermannetje

 108. Ooit schreef Luuk Koelman leuke stukjes. Brandbrieven aan bedrijven over idiote reclames en beloftes. Lekker absurd, fijn geschreven en erg origineel. Maar dhr. Koelman moet ook brood op de plank hebben. En dus schrijft hij nu stukjes voor de Metro. In het gezelschap van andere begenadigde columnschrijvers zoals Victoria Koblenko. Dat tast duidelijk zijn niveau aan. De gewelddadige reacties van Feyenoord-hooligans zijn verwerpelijk, treurig en in geen geval acceptabel. Maar wie zo’n gemakkelijke, ongefundeerde en goedkope column schrijft, moet op de blaren zitten. Jammer…exit Koelman.

 109. zo te zien en te lezen( nou ja lezen, naveel gegoochel met letters) merk ik dat de langzame leerscholen uit zijn….
  het is nog erger met deze pubers als dat ik dacht,
  als je zo de debiele reactie `s leest, van dit schuim op de stront, deze randebielen masterberende reljeugd , deze nichten, deze zgn helden, krijgen ze eens klappen gaan ze janken en klagen, dreigen, schelden, ik geniet telkens weer van dat filmpje heerlijk, ze hebben een grote bek als ze op 300 meter van de ME staan, worden ze gepakt gaan ze huilen als baby `s , en klagen dat die mienier agend hep gezlaguhhh….. Maar Luuk ik ga me afmelden van deze colum, want de computer ken al die vreemde woorden niet lezen, en wat betreft deze relnichten, van mij mogen ze bij de ME met scherp schieten…. `t zijn net vlooien, deze zgn supporters. maar wat kunnen we verwachten van een stel ontspoorde pubers die geen meisje kunnen krijgen….
  nou ga nog maar eens genieten van dat filmpje, nou weet ik ook eigenlijk wel waarom Feyenoord niet weet te winnen, deze achterlijkheid is overdraagbaar,

 110. So! Ben helemaal over de streep! Na nog een keer het filmpje te hebben bekeken met een brok in m`n keel liepen de waterlanders spontaan uit m`n traanbuizen!
  Wat een ziek land. Leefde Pim nog maar…

 111. tja, blijft lastig natuurlijk feiten van verzinsels onderscheiden.

  Valt me op koelman dat je verhaal op meerdere punten niet klopt.

  Ten eerste zeg je zelf al dat de ME in hun normale outfit lopen, opgerolde mouwen, noem jij dat. daarvan uitgaande kun je dus de conclusie trekken dat er van een dreigende sfeer geen sprake is, sterker nog, op deze manier lijkt een rede voor de arrestatie ver te zoeken, zelf als B. hun beledigd zou hebben, dan is de manier van de arrestatie natuurlijk buiten elke proportie, dat snap zelfs jij.

  Helaas ga jij ervan uit dat B. per definitie een Hooligan is, stel dat dat zo zou zijn, dan nog mag je bij een arrestatie niet op deze manier behandeld worden, zelfs ME´rs mogen niet voor eigen rechter spelen.

  De situatie lijkt mij een spelletje van de ME, waaruit blijkt dat hun woede richting de echte Hooligans klaarblijkelijk een vrijbrief is om elke Feyenoordsupporter vogelvrij te verklaren, hun woede wordt gevoed door zwakke stukjes in de media zoals die van jouwzelf.

  Je beweert zelf dat die verwondingen die B. heeft opgelopen niet door 1 vuiststoot veroorzaakt kan zijn, is het dan zo moeilijk voor jouw om te begrijpen dat het niet ophield bij die ene vuiststoot…?
  Kan jij dan zelf niet de conclusie trekken dat de ME na zijn arrestatie rustig is doorgegaan met het mishandellen van in jouw ogen zonder twijfel zijnde Hooligan. Waar heb je eigenlijk de info vandaan dat het om een Hooligan gaat?.

  Zelfs de politie en de burgermeester hebben die info niet, want die hebben ook opsporing verzocht nodig om de ´overdudielijke´ al in het systeem staande vaste harde kern op te sporen (mischien een gevalletje, we hebben geen idee wie die gasten zijn, ook al hebben we 1200 dossiers).

  En als laatste maak ik uit je stukje op dat B. maar had moeten meewerken met z´n arrestatie omdat die zo kalm werd toegesproken door de altijd keurig optredende ME.
  Dus jij wilt beweren dat wanneer jij in jouw ogen niets fout heb gedaan, in wat voor situatie dan ook, je gewoon zonder tegenspurtellen jezelf laat arresteren?.

  tuurlijk meneer Koelman, ik geloof u meteen, want uit het stukje blijkt dat u van zaken beter op de hoogte bent als de politie zelf.

  slaap zacht meneer koelman, terwijl ons land langzaam verranderd in een politie staat.

 112. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed.

  Dit geldt natuurlijk ook voor deze columnist die overduidelijk over een item schrijft waar hij echt niets van weet.

  Mensen leven nog met de verwachting, dat de politie alleen (hard) ingrijpt, als er zich daadwerkelijk strafbare feiten voordoen. Deze tijd hebben we al lang achter ons gelaten.

  De middelmatig opgeleide politie-agenten vinden het maar al te leuk om hun “macht” te gebruiken om (ook zonder reden) mensen te frustreren.

  De columnist van dit verhaal is naief en wel zo naief, dat het eigenlijk wel weer een lachwekkend artikel is. Maar of hij daar nu zo trots op kan zijn.

 113. Grappig om te lezen dat ik als Feyenoordsupporter aan de onderkant van de maatschappij sta. Leuk om te lezen dat je ondanks het feit dat je je school heel netjes afgemaakt hebt, een goede studie doet en nooit in aanraking bent geweest met politie of justitie, toch onderaan de maatschappij staat! Thanks!

 114. @Han

  “zo te zien en te lezen( nou ja lezen, naveel gegoochel met letters) merk ik dat de langzame leerscholen uit zijn….”

  Ga eerst maar eens de spel- en interpunctiefouten uit uw eigen stuk verwijderen. Verschrikkelijk! En dat zegt wat over anderen

 115. beste meneer Koelman,
  Hoe durft u nou een verhaal te schrijven over een voorval zonder er ook maar iets vanaf te weten?
  wie heeft u gezegd dat meneer B. een hooligan is? u bent echt een achtelijke idioot die het lef heeft om vanaf z’n computertje stoere verhaaltjes te schrijven over het feit dat er hier een ME’er ver over de scheef is gegaan door onnodig geweld en letsel toe te brengen. als u nou echt lef hebt , en niet zich gedraagd als een 12 jarig kindje dat alleen stoer is achter een pc . Dan komt u uw mooie verhaal even in de kantine voorlezen en dan zou je het verhaal mischien van 2 kanten kunnen zien. want op de manier hoe u schrijft slaat echt nergens op. ook wel te merken dat de METRO een gratis krant is, hier hecht niemand waarde aan

 116. Weetje wel wat je zegt joh mafkees, met dat intressante stukje van je, je lijkt godverdomme wel een kleuter idioot, je hebt niet eens maar dan ook geen kennis van zaken over DHZ etc, jij bent typisch zo`n mannetje die de verhaaltjes van de big boys uit 020 of stilburg opschrijft of de NAKkers uit breda..

  GET A LIFE WANKER!

  GREETS FROM ROTTERDAM

 117. Rotterdammer

  waar blij me antwoord?
  linkserakkers….

  waarom allemaal n mening (die zo krom als n hoepel is) hebbe alsje er zelf niet bij was?
  is deze jongen wel n hooligan?
  en al is hij dat…verdient hij dan maar ONTERRECHT n paar klappe en n hoop schade/letsel aangebracht door politie/ME?

 118. Slechtste collumnist allertijden,

  kom de volgende thuiswedstrijd 19 december as even een kijkje nemen bij DHZ, dan weet u misschien waar je over schrijft.

  en nog wat, stop met collums schrijven, want we hebben nu gezien met zijn alle dat u er werkelijk niks van bakt!!

  Met vriendelijke groet,

  Een Feyenoord supporter die vaak op DHZ is te vinden…

 119. Thijs vakkie w1

  daarbij kan ik me niet voorstellen, dat de heer Koelman dit stukje niet heeft geschreven met een eeeeeeeeeeeeeeeeeenorme harde lul denkend aan alle aandacht die hij hiervoor zou krijgen.

  @123
  “Puberige masturberende ventjes die geen vriendin kunnen krijgen”

  Beste meneer, ik persoonlijk heb geen last van acne, en durf te wedden dat ik wss meer sex heb dan u met een wereldmeid van een vriendin.
  Volgende keer met iets beters komen!

 120. Beste Koelman,

  Gefeliciteerd, het is u gelukt om mij het slechtste stukje journalistiek van de afgelopen maanden te laten lezen. Je praat over dingen waar je geen reet van af weet en je stukje zit vol met vooroordelen. Kijk even verder dan dat je NEUS lang is!

  Als ik het zo lees ben je nog nooit in of in de buurt van een stadion geweest. Was dit wel zo dan had je geweten dat die ME’ers gewoon stuk voor stuk opgefokte leijertjes zijn die er het liefst zo snel mogelijk oprammen.

  Maar ja, het is in Nederland natuurlijk altijd makkelijk scoren met een stukje over “Hooligans” en al helemaal als ze van Feyenoord zijn!

 121. #119 Vak S 1908
  Een spelfoutje? Het lijkt alsof jullie allemaal een wedstrijdje doen om zo onnozel mogelijke zinnen te maken. En jouw verontwaardigde reactie? Wie de schoen past trekke hem aan. Alles begint met opvoeding en scholing. De crux is dat je dat pas begrijpt als je van beide genoeg hebt gehad.

  Maak er wat van jongens!

 122. een voetballiefhebber

  Wat een dramatische column waarbij de heer Koelman alleen uit is op provoceren. Met dergelijke ongefundeerde uitspraken kan ik anders niet inzien wat uw intenties anders waren. Bij deze raad ik uw een andere hobby aan, want hier schieten we allemaal niks mee op toch dhr Koelman?? Voor mij is hiermee de kous af, ik hoop voor uw dat de rest daar ook zo over denkt.

  mvg. een voetbalsupporter, die volgens enkele snotapen op deze site (DR.D) tot de onderkant van de samenleving behoort. knap werk Dr.d en nu weer snel verder met u waarschijnlijk zielige/kansloze? bestaan.

 123. Rotterdammer

  Feyenoorders…er staat 1 dingetje in deze column die het lachen wel waard is.
  utrecht supporters die Feyenoord supporters pakken, dat is toch wel lachwekkend en daar moet ik koelman toch wel mijn complimenten voor geven.

 124. @ beuckema

  haha je past nou alleen nog maar meer in het plaatje die in reactie #119 wordt geschetst.

 125. Rotterdammer

  Dr.D, op die site zie je echt alleen maar hooligans he?
  en ze zitte allemaal aan het bier en de coke.
  zie je het?
  de tering!!
  het is niet normaal!!
  ik zag het ook hoor.
  gvd wat n hooligans en wat n coke/bier party is dat daar zeg.
  dat is echt de onderkant van de maatschappij.
  jij ziet het levens licht al heel lang niet meer he?

 126. #141 Samson
  Infantiel gebrabbel. Hoeft niet op een inhoudelijke weerlegging te rekenen. Types die het over die boeg gooien, daarvan pisten we vroeger resoluut de integraalhelm vol. Helaas biedt het internet hiertoe geen mogelijkheden.

 127. #144
  Te lezen aan je frustratie denk ik eerder dat deze types jouw brooddoos vol scheten.

 128. #137

  Met een dubbele master op zak maak ik me absoluut geen zorgen over mijn scholing. Met mijn opvoeding zit het trouwens ook wel snor.

  En over die integraal helm: die mag u gerust komen volpissen, graag zelfs. Zullen we gezellig bij DHZ afspreken, dan kunnen u en uw vrinden zich vergapen aan de onderkant van de samenleving. Criminelen zijn het, onopgevoed tuig, rascisten zeker ook?

 129. HHM de Ruyter zegt dat voetbalsupporters zich makkelijk laten opnaaien, maar zegt hier zelf get a life””. Ik zit netjes achter mijn bureau op mijn werk nu ik dit type, en u zegt Nederland gaat kapot als mensen die naar het voetbal gaan een HBO-studie doen of Master aan de universiteit.

  Sorry hoor, maar we mogen niet discrimineren richting buitenlanders, en ze niet generaliseren.
  Maar waarom dan wel met voetbalsupporters die 2-wekelijks 4 uur reizen om een wedstrijd te zien en daarna weer naar huis gaan en de volgende dag netjes aan het werk gaan, bij een baas waar je compleet gechecked wordt voor je binnenkomt?

 130. Meneer Koelman lijkt meer en meer een roddeljournalist te worden!
  Hoor en wederhoor zou ik zeggen, toch?
  Heeft meneer Koelman uitgezocht wat er gebeurd is en of B een stadionverbod/strafblad heeft vanwege geweldsdelicten?
  De ME heeft buitensporig geweld gebruikt tegen een persoon die niet de kans had zich te verdedigen.
  En daar mee bedoel ik niet terug vechten!
  Het is schandalig wat er afgelopen zondag heeft plaats gevonden.
  Ik hoop dat meneer Koelman reageert op al deze reacties, maar zwijgen is natuurlijk veel makkelijker.

  Nico Dekker
  DORDRECHT

 131. denk dat koelman nu wel politie bescherming nodig zal hebben na zo dag als dit hahaha gewoonweg te hilarisch hoe belachelijk deze man zich gemaakt heeft !!

  zie een kijkcijferkanon voor me : koelman komt naar je toe deze winter , 1ste aflevering op bezoek bij DHZ

  meteen de laatste aflevering denk ik dan haha

 132. Thijs vakkie w1

  lekker makkelijk he? zeveren op spelling inplaats van inhoudelijk ergens op ingaan.
  Ga lekker terug aan het werk joh, idioot.

 133. Feyenoord V

  als mijnheer Koelman slim is, checkt hij zijn bronnen over Hooligans,Dhz en Feyenoord wat beter na.
  En dan denk ik wel dat hij gaat rectificeren…

 134. He kkr jong kom gewoon even langs bij de kuip kijken of je nog zo stoer bent jij weet niet eens hoe alles er aan toegaat ik ben er ook altijd bij feyenoord en ik zie altijd die kkr ME’ers die denken datze alles kunnen maken het moet eens afgelopen zijn met die mensen en alhelemaal met mensen zoals jij kom ook eens gezellig naar DHZ of naar vakkie X kijken wie er gaat huilen tering debiel heel slim een foto van je zelf die kop van je ga ik nie vergeten hoop je ooit tegen te komen

  GRoete VAK-X

 135. Rotterdammer

  ergens op ingaan…deden ze dat maar is.
  dan konden we hun oge openen.
  maar dat gaat niet omdat ze nergens op ingaan en dus ook geen discussie ontstaat.
  zo laf is links…

 136. @#151

  Geloof het of niet, dat is verder niet mijn probleem toch?

  Waar het mij om gaat, is dat u mij en vele anderen bestempeld als crimineel, omdat wij fanatiek supporter van Feyenoord zijn. Beetje makkelijk gedacht, vindt u zelf ook niet?

 137. Geachte heer Koelman

  Uw collumn toont wederom aan hoe slecht het is gesteld met de vaderlandse journalistiek. Klakkeloos dingen aannemen en afgaan op algemeen geaccepteerde vooroordelen zonder ook maar enige kennis van zaken te hebben. Feyenoordsupporters staan gelijk aan hooligans en mogen daarom zonder pardon het ziekenhuis ingeslagen worden door gestresste politieagenten. Waar een beetje onderzoeksjournalistiek op zijn plaats zou zijn komt u met wat ongefundeerd populistisch gelul in de ruimte. U was daar helemaal niet en ook het slachtoffer heeft u niet gesproken. U schrijft gewoon een stukje die de onderbuikgevoelens van de gemiddelde wilders stemmende provinciaal aanspreekt. Nou begrijp ik ook wel dat we het intellect van uw lezers, zure treinreizigers en katten met constipatieproblemen die het blaadje tot hun ontzetting in hun kattebak aantreffen, niet al te hoog in moeten schatten. Toch heeft u ook, ondanks het deplorabele niveau van uw medium, een maatschappelijke functie te vervullen. Neem is een voorbeeld aan Joeri Boom van de Groene die in een gedurfd stuk de Nederlandse politie het vuur aan de schenen legt naar aanleiding van 121 afgevuurde politiekogels op een dancefeest. Zonder het gedrag van hooligans goed te praten trekt hij het handelen van Neerland’s uitvoerende macht in twijfel. Checks en Balances meneer Koelman, dat is de taak van een journalist in een democratie en niet lezers naar de mond praten met populistische kreten. Een beetje meer Woodward, Bernstein en Hersh en een tikkeltje minder Goebbels dan wordt het misschien nog wat met uw carriere. Wie weet komt u ooit nog is te werken voor een medium waar mensen wel voor willen betalen. Het is tenslotte nooit te laat om een vak te leren.

  Heel veel succes en een rood witte groet van een doorgesnoven Feyenoordhooligan.

 138. Pim Sluiters

  Zozo Koelman. Je heb je best gedaan zie ik. En die linkse rakkers hier, haha wat moet ik daar toch om lachen he. Van die typetjes die 1x in de 3 weken neuken, en dan nog een lelijkerd ook. Wat een figuren zijn dat. Al die linkse homo’s moet je eigenlijk op een brandstapel gooien, misschien dat ze dan eens scheldwoorden eruit floepen. Lekker Feyenoorders achter je veilige bureautje irriteren, maar als die Feyenoorders dan eenmaal voor je staan dan weten ze niet waar ze het zoeken moeten! Mamma mamma hellllpp, die Feyenoorders zijn zo boos op me. En zo gaat het dan. En als je wordt geramd dan ga je weer wanken achter je computertje. Jullie linkse rakkers zijn ook allemaal hetzelfde. Pislulletjes,broekpoepers, dat zijn het. Dahaaaaag kakkers.

 139. So! Komt ie dan!
  Als hordes slopend door de stad gaan omdat ze dat durven als groep onder het mom van een voetbalclub is het diggybomb! Niets en niemand ontzien voor de adrenalinekick, een verkeerd sjaaltje om is dan voldoende voor een bijna lynchpartij. De primitieve reacties zie je ook terug bij groepen chimpansees. En nu ook hier. Geen F(word) aanhanger zegt inhoudelijk iets, behalve (KKjood) de hoofdelijke leegte onderstrepend.
  Zet je slachtofferfilmpje op internet en verontwaardigd doen als andere mensen dat anders analyseren?
  Meteen in elkaars hol kruipen en hand in hand zingen.
  Calimero bleef ook half in z`n ei…….

 140. Koelman!

  Als je het incident nou had gezien zou ik zeggen: reageer op de ingezonden brief. Maar je weet niet waar je het over hebt dus stop met die zielige verhalen.
  B. is namelijk gelijk aan iedere burger van Nederland en mag zo niet behandeld worden. Wie verdedigd zijn eigen nou niet als je ten onrechte beschuldigd word van iets wat je niet hebt gedaan! Prima dat jij dat niet doet maar B. laten zich eigen niet kennen! En dat van die Utrecht hooligans? Hahahaa succes met je website vriend.
  See You @ DHZ,

  Met Rood-Witte groeten,

  Een ooggetuige

 141. iemand die er meer verstand van heeft dan koelman

  HAHAHAHAHA Koelman of hoe je dan ook heet, het is wel duidelijk dat jij nog nooit naar een voetbalwedstrijd ben geweest en blindelings de media en politie napraat. Ik weet niet wat jij onder hooligans verstaat, maar de ME en de media zien tegenwoordig iedere feyenoordSUPPORTER aan voor hooligan. En de behandeling van deze supporter (hooligan volgens jou) kan gewoon niet!!!!

 142. Feyenoord Rotterdam

  WATCHING FOOTBALL IS NOT A CRIME!!

  Denk even over deze stelling na voor je nog een
  keer zo’n verschrikkelijke jodencollumn wil schrijven.

  Of meneer B nu heeft gezegd “Wat komen jullie hier doen”, of “pleur op” of iets dergelijks. Geeft dat de heren van de ME het recht om deze man zo toe te takelen? Ik neem niet aan dat jij het op prijs zou stellen als dit bij jou gebeurd als je ( waarschijnlijk ) onderweg bent naar
  die snelkookpan in 020

 143. Heren,

  Misschien eens wat minder vandaal en wat meer Van Dale;

  co·lumn [kollum] de; v(m) -s regelmatige bijdrage aan een dagblad of tijdschrift met een bijzondere eigen inhoud.

  De conclusie; Meneer Koelman is geen journalist en jullie bevestigen het vooroordeel waartegen jullie zo graag ageren.

 144. Lange Dekker w1

  Dr. D, je bent zo geil!! Kunnen we misschien afspreken? Vind je zo lief, en je bent inhoudelijk ook zo sterk! Als ik een brief schrijf, let je ook niet op de spelling! Heerlijk is dat. Gelukkig ben je ook geen linkse homo! Dat maakt het nu helemaal geweldig!

  En zet nu maar je kanker adres op het net ipv je grote bek op het inet te geven, staat er morgen 100 man voor je deur. Of stuur me een lief priveberichtje met je msn? Dag liefie, verlang naar je……….

 145. @Jelle #158: Juist! maar verwacht geen inhoudelijke en goed onderbouwde reactie hor, hoogstens een reactie over een spelfoutje.

 146. #160

  Prachtig stukje met maar een enkel spelfoutje.

  “….als hordes slopend door de stad gaan omdat ze dat durven als groep onder het mom van een voetbalclub is het diggybomb! Niets en niemand ontzien voor de adrenalinekick, een verkeerd sjaaltje om is dan voldoende voor een bijna lynchpartij….”

  Waar haalt u het recht vandaan dhr. B en andere Feyenoorders zomaar onder deze categorie te scharen?

 147. Dhr Beuckema zoek jij toch even een leven op http://www.google.com ofzo.Wat een arme stakker ben jij zeg,ik wed dat je vroeger op school veel bent gepest dan dat daarom je frustratie nog zo opgkropt zit….tjaa je moet het toch ergens op botvieren.

  Ik maak liever 300 spelfouten in 1 zin dan dat ik een grijs leven als jou moet hebben.

 148. Beuckemaatjeeee!! en nu eens inhoudelijk ipv elk woord eens goed na te zoeken in je dikke van dale.

  wat een verrekt kutleven heb je als je op een site waar bijna niemand van heeft gehoord zit en aldaar alle reacties op spelling en woordkeuze zit te controleren.
  GOED BEZIG!

 149. So! Een bedreiging! Ga er zowaar van blozen!
  Dat heeft nog nooit iemand tegen me gezegd……
  (Maar heb geen inet, afspreken in het Vondelpark vanavond dan?)

 150. Wat een onzin! Ga bloemetjes plukken joh, vroeger zeker gepest op school? Kneus!

 151. Bloemetjes plukken in november? Dan ben je godverdomme ècht al een tijd niet op verlof geweest!

 152. @ Dr. D

  Als de vragen (#169) lastig worden, piept u ertussenuit.
  Zeuren over spelfouten kunt u als de beste, maar een inhoudelijke reactie geven ho maar…

 153. De columnist is naïef, slecht op de hoogte van de wereld op dit moment.
  Tevens schrijft hij over zaken waar hij duidelijk geen verstand van heeft.

  De columnist juicht toe, dat een burger mishandelt wordt door gezagdragers. Daarnaast demoniseert hij voetbalsupporters.

  En het ergste is, dat er ook eens veel mensen met hem eens. Zijn er dan zoveel mensen die niet weten hoe de wereld op dit moment in elkaar steekt?

  Zijn er zoveel naïeve, ontkennende burgers die demonisering goedkeuren in dit land?

  Deze mensen zullen het ook wel normaal vinden, dat allerlei persoonlijke gegevens door de staat worden verzameld. Deze personen juichen het toe, dat mensen met onschuldige filmpjes op internet worden opgepakt wegens bedreiging. De mensen die blij zijn, dat je eerst je halve leven moet beschrijven, alvorens je naar de USA mag vliegen.

  Deze mensen die liever in een politiestaat leven, dan in vrijheid.
  Die vrijheid (van meningsuiting) die de columnist hier gebruikt om een onzinnig bericht te typen.

  De vrijheid (van meningsuiting) die door velen hier wordt gebruikt om aan te geven dat de columnist niet weet waar hij over praat en dat er geen enkele aanleiding is om zo een onzinnige column te typen.

  Het gemiddelde van acht reacties op een artikel van deze columnist, wordt met deze column veroverschreden. Dit onderwerp leeft blijkbaar bij de mensen die denken te weten hoe het is en natuurlijk de voetbalsupporters die deksels goed weten, dat deze column als een soort van opruiing gezien kan worden.

  Opruiing, dat is de columnist aardig gelukt, maar of hij daar zo blij mee moet zijn?

 154. Wat een gek is deze schrijver zeg.
  Hee held, kom eens een keer kijken hoe provocerend die ME bij Feyenoord altijd aanwezig is. Al jaren is er niks noemenswaardig meer gebeurd in en rondom de Kuip.
  ME is totaal overbodig en ze staan alleen maar te provoceren.

  Tip voor de schrijver: Geen dingen schrijven waar je geen weet van af hebt. Lekker in Stilburg blijven, daar gaan ze ook al zo achterlijk met de Feyenoord supporters om. Lekker daar in het zuiden blijven, lekker carnaval blijven viere, maar bemoei je niet met “grote mensen zaken”. Want jij hebt waarschijnlijk nog nooit een ME er gezien.

 155. Koelman is gewoon een buurman, een burger met zorg voor zijn volkstuintje. Wat maakt U zich toch druk in de kantine?

 156. #177 Gudde…
  Dat was toch die gast met down syndroom die van speeltuintoezichthouder niet meer mocht wippen?

 157. Wat een enorm slecht stuk is dit zeg. Over vooroordelen gesproken..

  Gr een neuroloog, die ook vaak bij DHZ aanwezig is!

 158. Geachte meneer Koelman,

  Ik moet even beginnen met zeggen dat ik niet snel op columns reageer. Op columns over hooliganisme al helemaal niet. Naar aanleiding van uw column ‘Hooligan B. moet niet huilen’ voel ik echter de onbedwingbare drang om te reageren.

  Columnisten zijn er om hun mening te geven, dat weet ik ook wel. Maar enige vorm van objectiviteit is komt een artikel vaak ten goede. Het lezen van uw artikel heeft deze mening bij mij alleen maar versterkt.

  Ik zal bij het begin beginnen. In de eerste zin schrijft U dat het ‘goed nieuws’ is dat er een ‘voetbalhooligan’ gemolesteerd is door de ME. Uit de eerste alinea alleen al kan ik al flink wat ‘onjuistheden’ halen;
  – Goed nieuws? Deze uitspraak probeert U te verdedigen door te zeggen dat hooligans de overheid handenvol geld kosten. Zonder meer waar, maar had U uw artikel ook begonnen met ‘Goed nieuws’ als het om een allochtoon ging? Enig idee wat die de overheid kosten? Of wat de denken van de ME zelf, heeft U enig idee wat die instantie de overheid kost? Een pure drogreden dus.
  – U geeft aan dat het om een molestatie gaat, om even later vrolijk aan te geven dat B. nooit zwaar toegetakeld kan zijn en dus geen gebroken neus en een gekneusde kaak heeft. WAT? Ooit van doktersrapporten gehoord? Die liegen toch echt niet. En dan zal ik nog maar niet eens beginnen over de 2 gekneusde ribben, een gekneusde ruggenwervel en kneuzingen in de knie. U als journalist zou toch moeten beseffen dat op het moment dat het filmpje ophoudt, de echte wereld niet stopt. U baseert uw mening op een filmpje van 2 minuten. Gelooft U dan dat B. zichzelf nog even heeft toegetakeld zodat het allemaal wat erger leek?

  – Iedereen die bij DHZ, is een bierdrinkende, cokesnuivende hooligan. Wat een prachtige, nergens op gebaseerde conclusie. Ik ga er van uit dat U nog nooit bij DHZ bent geweest, anders zou U wel beter weten. Is iedere allochtoon een crimineel? Nee. Maar daar mag U natuurlijk niks over schrijven. Dus gaan we lekker de vooroordelen van voetballiefhebbers bevestigen. Geloof me, meneer Koelman, ik ben al jaren een trouwe supporter van Feyenoord, kom geregeld bij DHZ, heb nog nooit van mijn leven gesnoven en ben nog nooit in aanraking geweest met geweld rond een wedstrijd. En ja, ik ben een keer opgepakt, toen ik 14(!) was, omdat ik over een brug liep (?). Maar nee, de ME heeft het altijd goed natuurlijk, die domme, snuivende supporters hebben het gedaan. U kent B. niet, ik ook niet, dus kunnen wij geen oordeel vellen over wat hij heeft geroepen of over zijn ‘hooligan-zijn’. Oordeel daar dan in hemelsnaam ook niet over. Ik vind het beschamend hoe U voetbalsupporters over 1 kam scheert, en zeker lijkt te weten dat B. een snuivende, dronken hooligan is.
  – Waar precies in het filmpje ziet U ‘gillend en tierend’ verzet van B.? Sommige mensen houden er simpelweg niet van om onterecht aangehouden te worden. U zou zich natuurlijk als een braaf kalf mee laten sleuren, maar er bestaan ok mensen die niet tegen onrecht kunnen. Moeilijk te begrijpen misschien (U vind 3 tegen 1 immers ook een ‘eerlijke vechtpartij, want geen wapens’), maar daaruit concludeer ik maar dat U nog nooit een voetbalwedstrijd heeft bezocht, dan loopt men immers altijd het risico om onterecht gearresteerd te worden.

 159. Luuk Koelman

  Zet ik in koeienletters boven de column dat ze niet moeten huilen, die hooligans – en wat doen ze? Huilen. Niet door te komen, die comments.

 160. #171 Samson,

  Met je kudde negentig minuten lang infantiele versjes schreeuwen, dat is leven! ~ moet ik het zo zien?

  * mompelt iets over een minderwaardigheidscomplex

 161. @DR.D: Alleen maar hersenloze reacties hier inderdaad, geen enkele onderbouwde comment te vinden!

  NOT. Misschien wat beter leren lezen en niet alleen de reacties lezen die jouw stelling dat elke ‘voetbalsupporter’ aan de onderkant van de samenleving staat. Er staan hier zat reacties van mensen die vragen naar waar dhr. Koelman zijn artikel cq. kollumpie op gebaseerd heeft, waar hij al die wijsheden vandaan haalt en al die grappen. Maargoed, die reacties zullen natuurlijk niet door ‘voetbalsupporters’ geschreven zijn, want die roepen alleen maar ‘kk joden’.

 162. Thijs vakkie w1

  en daarbij hoop ik wel dat je beseft de heer koelman, dat je door deze provocatie je leven net een stukje moeilijker hebt gemaakt
  Hoop het niet, vrijheid van meningsuiting en alles, maar ga vooral zo door!

 163. @Beuckema, ja voor heel veel mensen wel ja. ik ga liever naar de Kuip, het mooiste stadion van Nederland met het trouwste en mooiste Legioen van de wereld, dan dat ik achter mn bureautje spelfouten zit te corrigeren… tja voor ons is het steunen van Feyenoord een groot goed.

  *mompelt niks want ik praat niet in mezelf.

  tip: zoek vrienden zodat u daar tegen kan praten, of zoek professionele hulp tegen dat mompelen.

 164. Lange Dekker w1

  Dr. D, Vondelpark doen vanavond?? Heb wel zin in je…
  Vandaag mag jij onze ontmoetingsplaats en tijd bepalen! Hoelaat zullen we afspreken schattie? Het wordt een superdate! Verlang zo erg naar je! Oehhh nu begin je te blozen he? Dit heb je niet vaak meegemaakt he dat iemand dat tegen je zei. Kom uit je grotje lief, kom van die veilige computer af, klik die geile pornosites weg en laat je lul met rust. Ik doe de rest wel. Buitensex is heerlijkkkkk, lekkerder dan binnen. Groetjessssssss(K)(L) (weet je wel wat al die geile emoticons betekenen? ) Ik leg het je zo wel uit!!

 165. Ferdi-FR1908

  Heey Koelman,

  Wat denk je wel niet joh leipe kk debiel dat je er bent !
  Zomaar mensen op een positie zette wat niet klopt ?
  Jij beweert dat die jongen hooligan is ?
  Ga zelf een x bij de kuip rond lopen en je zal zien hoe je behandeld word als voetbal supporter tegenwoordig.
  Iedereen bij DHZ is hooligan ? “jaja.. kinderen en oudjes.. allemaal aan de snuif toch ?
  Geloof dat jij een beetje te diep in het zakkie heb gekeken ??!!

 166. Meneer Koelman moet nog toch ergens wel spijt hebben van dit stukje.

  Je zou bijna gaan denken dat de metro em hiervoor betaald joh. Ga het trouwens nou niet op de metro afreageren, die kunnen er ook niks aan doen, tis een gratis krant, daar werken soms sukkels bij die niks van het echte leven weten. Zijn meestal van die gasten die op hun 30e al achter de geraniums zitten, zoals meneer Koelman waarschijnlijk ook.

 167. denk als er 1 een huilebak is dan is dat die koelman zelf en vond de mensjes die het met hem eens zijn nog zieliger! FR4EVER!

 168. @ meneer Luuk ow wat ben ik ontzettend Koelman:

  “Goed nieuws. Er is eindelijk een voetbalhooligan gemolesteerd door de Mobiele Eenheid. Dat werd tijd.”

  dit schrijf je in de eerste zin van je column, wetende dat je niet zeker bent of dat de persoon in kwestie wel een heuse hooligan is, wetende dat je niet zeker bent of dat de persoon in kwestie iets wel iets verkeerds heeft gedaan. En dan het walgelijke tweede deel van die zin: …gemolesteerd…dat werd tijd… BAH Koelman BAH! ben je zelf weleens gemolesteerd? dat wens je niemand toe en zeker niet iemand waarover je niks weet!

  Ik vrees dat er iets mis gaat in jouw bovenkamert Koelman.

  BAH!

 169. Deze man denkt duidelijk dat ie wat voorstelt, maar Luuk ( en ene dr D) WIE DENK JIJ DAT JE BENT om te zeggen dat voetbal supporters / Feyenoord fans aan de onderkant van de maatschappij staan, serieus kom een keer achter de pc vandaan en zoek een leven

 170. Wat een grappenmakert ben jij joh.
  Ooit op DHZ geweest, Of weer zo’n mediageile pisbak flikker die allen de kopiëren van alles en iedereen.
  Beetje verstand heb je volgens mij niet, want dingen als, een hele taartendoos leeg snuiven, lijkt mij erg sterk, want zoals jij waarschijnlijk wel weet? staat er altijd wel wat politie rondom DHZ, dus dat lijkt mij vrijwel onmogelijk.
  Gaat toch eerst eens de dingen waarover je schrijft bestuderen en niet gelijk je “neus” overal in stoppen;).
  Ga maar weer lekker schrijven over dingen waar jij wel ?verstand? van hebt,

  010

 171. Ik zit hier vol verbazing de reacties te lezen op deze waardeloze collum!

  dhz komen alleen hooligans?
  er lopen hooligans/supporters/vrouwen/kinderen!

  taartdoos coke leeg te snuiven?
  totale onzin! er zullen heus mensen zijn die snuiven! maar in welke kroeg/voetbalvereniging gebeurt dat niet?

  Waarom staan die ME’ers daar?
  die ME’ers staan er niet die rijden daar met die grote bus door een veel te smallen straat waar wekelijks schade aan auto’s gereden word door hun!

  het nu op die rechtse directe van een ME’er die hem naar eigen zeggen in één klap een blauw oog, een gebroken neus én een gekneusde kaak opleverde.
  nou als je de foto’s had gezien dan zie je dat het toch echt gebeurt is!

  Dit zijn 3 punten DE hoofdpunten uit je collum die totaal onzin zijn!

  ik wil jou wel eens horen hoe je je voelt als je door 2 agenten vast word gehouden en door de andere volop op je bek word geslagen! en ga nou niet zeggen dat hij niet had moeten tegen stribbelen! of laat jij je wel gewoon oppakken zonder reden??

  ik ben benieuwd of je hier nog een reactie op durft te geven!

 172. De ME moet zijn grenzen kennen.

  Ik weet niet wat B. gezegd heeft, maar als het niks ernstigs was is deze aanpak zwaar overdreven. Laten we het voorbeeld in Hoek van Holland nemen, waarom iemand door het hoofd schieten als men in paniek is. Schiet dan nog door het been.

  Dit bedoel ik met grenzen kennen.

 173. Robbie from vakkie-j.

  Beste Meneer Koelman, hoe ken je nu zou een column maken je weet de feiten niet dus moet je mond houden of eerst een redelijk onderzoek doen maar lekker sensatieverhaaltje maken over iemands anders zijn rug dan ben je stoer zeg boerepummel dat je er bent.

  groetjes van een FEYENOORD supporter.

 174. Luuk Koelman

  Ga nu allemaal maar eens meneer Wilders mailen. Hij wil een knieschot voor hooligans.

  Maar misschien hebben jullie geluk en geldt zijn voorstel niet voor huilhooligans.

 175. Nee joh, bovenstaanders zijn blijven steken in het Pim tijdperk. Kan je nagaan hoe lang ze al niet buiten zijn geweest.

 176. @saskia ow dus in columns mag je wel leugens verkondigen en iemand een molestatie toewensen? snap jij het wel?

 177. Rabbi Akiva

  Een buitengewoon unieke verzameling huilhooligans heeft u hier in de comments bijeen gekregen heer Koelman. Chapeau, mijn complimenten.

 178. nu we toch bezig zijn:

  @koelman:

  Ik had je al heel laag zitten na deze column, maar die reactie (#203) is wel heel slecht hor…

 179. @samson: Ik snap in elk geval dat een column geen journalistiek stuk is. Het is satire. En dat het raak was, blijkt wel uit bovenstaande reacties.
  Overigens wenst de columnist niemand molestatie toe. Dat doen de zogenaamde supporters wel. Snap jij het zelf nog?

 180. nogmaals @saskia:

  “Er is eindelijk een voetbalhooligan gemolesteerd door de Mobiele Eenheid. Dat werd tijd.”

 181. Luuk Koelman

  @ Rabbi Akiva
  Ach ja, het is een gave.

  @ Saskia
  Je haalt me de woorden uit de mond.

 182. @samson: en waar precies in die zin wenst de heer Koelman iemand molestatie toe? Hij constateert dat het gebeurd is en dat het tijd werd. Wie moet hier nu leren lezen?

 183. Saskia, bemoei je niet met zaken waar je geen verstand van hebt.

  Ga koken!

 184. serieus, nog nooit maar dan ook nooit heb ik zulke zielige mensen gezien. ff serieus he hoe oud ben je luuk, rond de 45?? waarom in godsnaam loop je zo te kankeren als iemand die het wel weet en zich beter voelt dan anderen, en saskia ja wat moet ik over jouw zeggen, het is gewoon te kansloos vor woorden

 185. serieus, nog nooit maar dan ook nooit heb ik zulke zielige mensen gezien. ff serieus he hoe oud ben je luuk, rond de 45?? waarom in godsnaam loop je zo te kankeren als iemand die het wel weet en zich beter voelt dan anderen, en saskia ja wat moet ik over jouw zeggen, het is gewoon te kansloos voor woorden

 186. Zo makkelijk om een mening te hebben over voetbalsupporters. Ben je zelf weleens in een stadion geweest? Oh nee, dat is namelijk de “onderlaag” van de samenleving, waar jullie verre van willen blijven.

 187. @Saskia

  Goed nieuws. Er is eindelijk een voetbalhooligan gemolesteerd door de Mobiele Eenheid. Dat werd tijd

  goed nieuws zegt genoeg is het niet, dus hij is er blij mee dat die is gemolesteerd.
  Wie moet er nu leren lezen?

  Verder heeft de zogenaamde hooligan meneer b geen stadion verbod, waarom dan toch oordelen over iemand ?

 188. heee koelman

  heb jij B ergens horen zeggen dat hij hooligan is?

  mag hopen dat je eens een groep hooligans tegen komt en je gemolestreert word want dat verdien je!!

  en saskia kan jij niet lekker de margriet gaan lezen met je grote muil

 189. Tja, bedreigen, dat kunnen we, hè heren? Als je het niet kan winnen met woorden ga je schelden. Grote jongens. Echt heel dapper.
  En Cor, lieverd, de enige met een grote muil hier zijn de zogenaamde feyenoord supporters. U bevestigt hier met zijn allen op frappante wijze een vooroordeel. Waar zou dat toch vandaan komen? Raar hoor.
  Overigens, als je dan toch gaat schelden, doe het dan origineel. Kankerjood ken ik nu wel. Probeer eens iets anders. Stelletje Bavariafiguranten.

 190. Saskia, hoe komen jullie nou toch op het idee dat alle Feyenoorders criminelen zijn?

 191. @ saskia

  zie je mij kankerjood zeggen??
  en waar het vandaan komt? bij de media!
  als dit negatieve stuk niet in de krant had gestaan had jij hier niet geweest! en wij ook niet!
  als het nou klare taal geweest was had niemand ons gehoord. maar niet met deze lulkoek aankomen!
  je gaat mij niet vertellen dat je de collums van deze waardeloze schrijver leest?

 192. Luuk Koelman

  Ga lekker door met reageren. Morgen delete ik alle zinloze reacties met één klik. Fijne avond!

 193. Beste Luuk waar baseer je nou op dat de supporter in kwestie een hooligan is. Simpel en alleen op het feit dat de man in kwestie voor Feyenoord is. Het lijkt nogal op een ietwat generaliserende en simplistische aanname van jouw kant. Kortom wat zijn je bronnen. Hebben ze het op de LOI nooit over bronvermelding gehad??? Je zou het trouwens erg goed doen in Rusland waar journalisten betaald worden om vooral geen kritiek op de overheid te hebben; hou je van wodka?

  ps. geachde heer beuckema veel plesier medt de spelingcontrole die uw ongetweifelt hier weer driftich op loslaadt. eider zijn ijgen hobbie tog???

 194. Fuck Luuk Koelman

  Jongens jongens jongens.
  Saskia en Luuk, want zijn jullie cool zeg. Stoer hoor. Echt stoer.
  Rascisten zijn jullie. Keiharde vooroordelen verkondigen jullie.
  Vinden jullie het gek dat iedereen zo boos reageert? Feyenoord zit in ons hart.
  Jullie moeten blij zijn dat ik nu zo kalm ben, maar dat komt omdat ik het stukje heb gelezen en het ff een uurtje heb laten zakken. Toen bedacht ik me dat mensen zoals jullie gewoon ZO uitermate KANSLOOS zijn, dat ik helemaal niet boos kan zijn op jullie. Maar dat ik pure medelijden met heb. Jullie soort is echt zielig gewoon.
  Jullie zijn ZO kansloos, dat ik me serieus afvraag waarom ik op jullie reageer, maargoed.

 195. @vak S: waar zeg ik dat dan?
  @Cor: ik heb het over een aantal reacties hier boven. De term kankerjood is diverse keren voorbij gekomen. Overheen gelezen misschien? En over de al of niet klare taal in deze column verschillen wij van mening. En ja, ik lees die columns omdat ik ze gewoon scherp vindt. Dat het onderwerp je niet aanstaat, wil niet zeggen dat er geen kern van waarheid in zit. Gezien de reacties, tot bedreigingen aan het adres van de columnist aan toe, was het raak. En dat is dus de point van een column. Iemand geeft zijn mening over de actualiteit op geheel eigen wijze. Dat het onderwerp je niet aan staat, zegt meer over de lezer dan de columnist. En dat ik vervolgens aan de kook en de Margriet wordt gezet, dat bevestigd mijn mening alleen maar. Ik moet mijn muil houden, ik moet gaan koken en ik moet niet ergens over praten waar ik geen verstand van heb. Kleinigheidje: we leven in 2009 en daar mag een vrouw zowaar een mening hebben en geven. Ik dacht, ik praat jullie even bij.

 196. ik delete alle zinloze reacties met een klik, ach man wees blij dat je is een keer gelezen wordt. In de woorden van Winston Churchill is dit jouw “finest hour” volgende week is iedereen je weer vergeten met je hopeloze LOI verhaaltjes waar niemand op zit te wachten. Veel succes met je donald duck krantje. Laf hoor dat je niet om kan/durft te gaan met kritiek en reacties van mensen die je stuk hebben gelezen. Dan kan je er beter gelijk mee stoppen. Is voor iedereen beter denk ik…

 197. @Jelle

  Ik citeer; “26-11-2009 om 7:46 pm Beste Luuk waar baseer je nou op dat de supporter in kwestie een hooligan is. Simpel en alleen op het feit dat de man in kwestie voor Feyenoord is.”

  Natuurlijk niet daarop, maar op het feit dat ie is aangepakt door de M.E.
  Als ie zich netjes had gedragen was dit niet gebeurd!

 198. Ik zou eigenlijk best graag een inhoudelijke reactie willen zien van meneer Koelman. Waar heeft u deze belachelijke collum op gebaseerd en waar komt uw wrok vandaag jegens deze supporter in kwestie?

 199. Je bril op doen

  @ Saskia, wat krijg ik de pestkanker van jou zeg. Linkse truttebol. Waarom heb jij eigenlijk een mening? Ga koken heroinehoer.

  @ Luukie Luuk, wist je dat er best veel Feyenoorders in Tilburg wonen?? Is het een leuk vooruitzicht als je lekker dineert met je vrouwtje (of mannetje, in jouw geval) terwijl je constant om je heen aan het kijken ben of mensen je herkennen. Want nu ben je echt te ver gegaan linkse rakker. Je gaat spijt krijgen van dit. Nooit kun jij nog normaal lopen in welke stad dan ook. Mensen kunnen je opzoeken, ze weten hoe lelijk die kop van je is. Wat een mafkezen zijn jullie. Kanker linkse joden.

 200. @Je bril op doen: wat hadden we nou afgesproken? Origineel schelden. Ik zit niet aan de heroine en ik ben geen hoer. En jawel hoor, daar komen de linkse kankerjoden weer voorbij. Wat dacht je van uit de baarmoedergeslingerde varitie hoer? Kom op zeg, dat kan beter.

 201. @ je bril op doen; Je maakt met dit soort reacties alleen hun punt…..

  @ saskia; als je kookt zoals je schrijft zou ik maar gewoon een Pizza bestellen vanavond lieverd.

 202. Jelle schat van me, heb jij het telefoonnummer? Geef effe, ik vind het een uitstekend idee.

 203. F**k Luuk Koelman

  Saskia, reageer es inhoudelijk op mensen ipv alleen maar leuk en aardig te verkondigen dat jij beter kan schelden.
  Jij negeert de reacties die jou inhoudelijk onderuitschoppen. Je loopt weg van de feiten. Heb je misschien een warm gevoel voor die club uit de hoofdstad?

 204. @Saskia

  Waarom gaan jullie de inhoudelijke discussie niet gewoon met ons aan. Nu weet ik dat je het weer op schelden gaat gooien, maar dat heb je mij hier vandaag niet zien doen.

  Gewoon een aantal vragen: waarom is dhr. B per definitie hooligan? wat weet je over voetbalsupporters? Waarom zijn er mensen hier die ons betitelen als de onderkant van de samenleving?

  Hopende op een reactie

 205. Nee, voetbal interesseert me geen ene donder. Ik word van geen enkele club warm. Maar ik kan dit gescheld en gedreig gewoon niet aanzien.
  1: er is een column geschreven.
  2: de reacties zijn verbijsterend, de onderbuik regeert
  3: er worden bedreigingen geuit
  4: daar reageer ik op
  Mag dat?

 206. Kuijfje the Invicible

  Kan iemand mij uitleggen waarom er voetbalhooligans bestaan. Of is het zo dat het niet aan de sport ligt maar meer aan de behoefte van de geestelijk minder validen onder ons om bij tijd en wijle de overdruk uit het cerebrale van ergens ner te plempen, ongeacht de aangebrachte schade.

  OF is het hooligans er om te doen om met overgave te etaleren dat voetbal een sport is die zij snappen.

  Wat overigens tegelijkertijd aangeeft dat daar niet bepaald naar gekeken wordt door de wat ruimer met hersencellen bedeelden onder ons.

 207. Koelman? wie is dat dan?

  Mafketel, je weet niet eens wat er is gebeurt dus wat doe je nou weer grappig? Makkelijk scoren met zo’n achterlijke column. Jij bent echt 1 grote grap.
  Bij DHZ komen alle hooligans bijeen? Als je echt niks zinnigs weet uit te brengen schrijf dan zo’n column niet….Kom is een keertje bij DHZ vragen wat er écht is gebeurt dan, nadat je je column daar hebt voorgelezen….

  Wat een lachertje ben jij man

 208. @Vak S: lees gewoon de reacties eens terug. Er is gedreigd, er is bedreigd. En iedereen kan zeggen dat er excessief geweld is gebruikt, maar dat is niet voor niks. Overigens ben ik van mening dat ze de ME ook mogen inzetten op de reljeugd van welke afkomst dan ook waar dan ook. Dat heeft hier in mijn woonplaats in elk geval zoden aan de dijk gezet. Het gedonder was wel afgelopen. Maar let goed op: van welke afkomst dan ook. Want onze lieve hollandertjes kunnen er ook wat van. Ik heb tot nu toe nog niets over allochtone hooligans gehoord. Indien ik het mis heb, dan hoor ik het graag.

 209. Jongens het is toch duidelijk dat het hier niet om een actie tegen Hooligans gaat. Stel dat het clubhuis helemaal vol had gezeten met Hooligans waar gesnoven en gedronken werd. dan komt de ME toch niet met 1 lullig busje.

 210. [Je voor een ander uitgeven. Typisch iets voor een huilhooligan – weggedonderd en opgerot – LK]

 211. Luuk Koelman

  [Je voor mij uitgeven is niet slim – weggedonderd en opgerot – LK]

 212. Nou ja, @242: wat voor een frustraties heb jij? Beetje mijn naam jatten en deze onzin gaan spuien? En als je dan toch mijn naam jat, doe dat dan in elk geval in fatsoenlijk Nederlands.
  Het is MIJN kut.
  Het is IK haat voetbal.
  Gaat het verder goed met je?

 213. De Taalmeester

  Hallo Saskia kun jij niet beter professor Spelling worden of iets in die trent?

 214. F**k Luuk Koelman

  [Huilhooligan die ernstig de weg kwijt is – weggedonderd en opgerot – LK]

 215. @ De Taalmeester: als iemand mijn naam jat om onzin te spuien mag ik toch in elk geval staan op correct taalgebruik? En ja, ik zal ook wel eens een greep moeten doen uit die doos d en t’s die eerder op de avond werd aangeboden. Maar ik heb spinnewebben op ME kut? Brrr.

 216. @Saskia

  Allereerst keur ik dreigementen zeker niet goed. Maar afgeszien van deze dreigementen zijn er tientallen reacties van Feyenoorders die, net zoals ik, de dialoog willen aangaan.

  Het gaat mij hier om de vergaande criminalisering van de voetbalsupporter. Wij zijn namelijk per definitie schuldig tot het tegendeel wordt bewezen. Zoals in deze colum dhr. B wordt neergezet als zijnde hooligan, kan mijns inziens echt niet. Vooral niet omdat dhr. Koelman overduidelijk geen onderzoek heeft gedaan naar de feiten. Hij roept maar wat! Bovendien heeft hij het beginsel hoor en wederhoor niet begrepen. Ik vind dat je als columnist een verantwoordelijkheid hebt om de lezers te voorzien van het juiste feitencomplex, jullie kennerlijk niet?

 217. NEE! Dat is nu net het verschil tussen een columnist en een journalist. Een columnist geeft weer wat hij vindt. Niet wat er daadwerkelijk heeft plaatsgevonden!
  @f**k luuk Koelman: heb ik gedaan in reactie 239.

 218. @ Kyan

  Jaja dus als de ME je aanpakt moet je wel schuldig/hooligan zijn, want in dit land maken overheidsdienaren in het algemeen en ME in het bijzonder namelijk nooit inschattingsfouten. Dat gebeurt alleen in het buitenland. Dream on dude…

 219. Kuijfje the Invicible

  Ach het is weer het bekende opgeblazen verhaal. Een volstrekt ongevaarlijk postzegelverzamelaartje loopt fluitend met de handen op de rug door de stad op een zonovergoten dag. En ineens,-je snapt het niet-, wordt deze rustige jongen zonder enige rede in elkaar getremt door wat ontaardde politiemensen. Vreemd genoeg sluit de verhaallijn van deze querulant niet echt naadloos aan op het beeldmateriaal. Hem wordt verzet bij arrestatie ten laste gelegd.

  Nou mag het jullie als een donderslag bij heldere hemel overkomen, maar wanneer er drie potige politiemensen nodig zijn om zijn handen op zijn rug te krijgen, dan kun je inderdaad van verzet spreken. Zo heeft het filmpje wel meer omissies in zich maar dat terzijde.

 220. F**k Luuk Koelman

  Tsja, goed. Als je dat inhoudelijk reageren noemt, dan houd ik het voor gezien…
  Je hebt eerst het gore lef om ons (de normale Feyenoord-supporter) af te zeiken totaan het bot zonder enige maar dan ook enige aanwijzingen. En dan vervolgens maar op 1 punt ingaan van wat hier gezegd wordt. Dan snap je het punt ‘inhoudelijk ingaan op’ niet helemaal. Maargoed, nu weet ik wel dat er gewoon geen discussie met jou te voeren valt. Zoals ik al zei: je bent kansloos.

 221. @ saskia

  Dus als iemand in zijn collum schrijft dat vrouwen hoeren zijn vind jij dat normaal?

 222. O, waar moet ik dan op ingaan? Op de mededeling dat ik moet gaan koken? Of dat ik mijn grote muil moet houden? Of dat ik de Margriet moet gaan lezen? Waar wil je nu eigenlijk een reactie op? Zet het eens op een rijtje. Kan ik het misschien puntsgewijs afhandelen.

 223. Dus als ik jou goed begrijp, kan een columnist gewoon een schofterig beeld neerzetten over in casu dhr. B. en zich vervolgens niet meer laten zien om het debat aan te gaan.

  Schandalig! Iemand de grond intrappen en wegblijven, een lafaard is het die Koelman!

 224. Kuijfje the Invicible

  Overigens kan ik de Saskia kloon wel vertellen dat hij een klassevoorbeeld van een contradictio in terminus weergeeft.

  Geil zijn en tegelijkertijd spinnenwebben.

  Beetje frappant.

 225. @F**k Luuk Koelman: dat wijf. Erg respectvol. Dat nodigt echt uit tot discussie.
  @Cor: als iemand dat schrijft, is dat de mening van de columnist. Ik ben het er niet mee eens, maar ik zal me niet geroepen voelen om hem in het blijf van mijn lijf huis te ontmoeten en te zien hoe lang hij dan nog bij zijn mening durft te blijven. Of hem uit te schelden voor kankerjood of wat dan ook. Dat is nu net het verschil.

 226. p.p. Wilders

  Bij de ME moeten wel een paar sm ‘rs zitten ,als je ziet hoe ze die feyenoorders pakken .Bont en blauw worden ze gehengst . Bij die Ajax aanhang doen ze dat nooit.Zou er dan toch discrimminatie zijn ??

 227. Kuijfje the Invicible

  Nou ik ben er klaar mee. Je moet verdomme iedere keer bij iedere post een rekensommetje maken. Ik snap uberhaupt niet dat er nog fyenoort suporters zijn die deze test halen.

 228. Geloof me die vent had niks verkeerds gedaan, gewoon een fout van die gefrustreerde ME’ers. En daarbij, niemand verdiend het om ernstige kwetsuren over te houden na (zoals in de column gesteld) verbaal geweld. Die vent is gemolesteerd en dat hoort niet!

  In elkaar geslagen worden omdat je naar het voetbal gaat, praat dat maar goed, ge-wel-dige column!

  Watching Football is Not a fcking Crime!

 229. @Kuifje

  De leukste thuis met je rekensommetjes? En ja, Feyenoorders zijn domme geweldadige mensen, dat wil je horen toch?

 230. Jij snapt wel meer niet Kuijffje !!

  blijf jij maar lekker invicible zoals je waarschijnlijk ook in de maatschappij staat!

  Feyenoord is een leven een leven wat jij waarschijnlijk niet heb.

 231. Heren, het was mij een waar genoegen om bij de onderbuik van Nederland te vertoeven. Ik heb weer veel opgestoken. Ik ga de Margriet lezen. En even koken. En mijn muil houden. Tot de volgende inhoudelijke discussie.

 232. @Saskia
  Je kan moeilijk ontkennen dat jij een infantiel persoon bent, misschien komt het door je leeftijd ik weet het niet, dat is nou het mooie van internet hé? Misschien ben je wel een gefrustreerde stripper of de plaatselijke melkboer. Het enige wat jij kunt is mensen aanvallen op interpunctie en taalkeuze. Dat er mensen hier bedreigingen uitten en erg simpel zijn dat vind ik niet zo heel gek. Ik durf te wedden dat bij jou op de bowling club ook wel wat simpele mensen rondlopen. Ga nou maar lekker genieten van deze waardeloze column en ga vooral door met het botvieren van je frustraties op de (in jou ogen) simplistische voetbalfan.

  PS: Alle bedreigingen vind ik te gek voor woorden, deze man geeft zijn mening, daar hoeft hij niet gelijk voor in elkaar gestompt te worden, beetje zinloos.

 233. Saskia staat jij toevallig in je vrijetijd in de kantine van een schaakvereniging koffie in te schenken?

  Tis maar een vraagje hoor…

 234. Truste schattebollen. Mijn enige frustratie is dat ik niet op Meryl Streep lijk. Maar dat is heel persoonlijk 🙂

 235. de M.E. loop altijd uit te dagen, nog nooit in/rond de kuip geweest?

  en even over DHZ; ik kom al als klein jongetje bij DHZ.
  Tuurlijk zijn er leden van de harde kern. Oude garde, en de jonkies. Tuurlijk wordt er gesnoven, maar je kan overdrijven.
  meerendeel wat bij DHZ zit zijn (TUSSEN HAAKJES!) ‘normale’ supporters waaronder veel kids en vrouwen.

  NIET OORDELEN ALS JE ER GEEN KANKER VANAF WEET.

  RotterdamYouth!

 236. Daar heb je -ik vind voetbalsupporters minderwaardige mensen- Dr. D ook weer.

 237. p.p. Wilders

  Het zijn tegenwoordig niet meer die jongens als Coenraadt Moulijn he??.

 238. @ saskia

  columnisten danwel journalisten die zonder zich in de feiten verdiept hebbende politiegeweld tegen burgers goedkeuren en aanmoedigen richten in potentie meer schade aan dan alle hooligans bij elkaar. Nu is het een man met een Feyenoordsjaal, morgen een Marokkaan en volgende keer ben jij of ik aan de beurt. Neem van mij aan dat ook de politie veel pijnlijke inschattingsfouten maakt en daarom is een “onafhankelijke” media in een democratie nou zo belangrijk. En journalist of niet, ook ons luuk is onderdeel van die media. Nogmaals, media die zonder onderzoek gedaan te hebben politiegeweld goedkeuren en aanmoedigen zijn in potentie veel gevaarlijker dan welke hooligan dan ook. Ps is je pizza er ook.

 239. p.p. Wilders

  @Jelle Is het niet altijd en met alles een inschatting maken ?? En dan is er wel een een “foutjuh

 240. Eat more Sushi

  Jeetje Koelman, volgens mij heb je zelf met je snufferd in de wit gehangen want deze ‘ column ‘ is doorspekt van aannames en ongefundeerde kwatsch.
  Helemaal niet koel. Maar goed, ook jij hebt weleens een off day, had die ME-ert ook.

 241. Ik kan niet wachten tot er eens een filmpje verschijnt op Youtube van een groepje ME-ers die zich aan het oppeppen zijn voor een wedstrijd zoals Feyenoord – 020.

  Ik ken een jongen die bij de politie ontslagen is omdat hij betrapt werd op drugsgebruik. Stom natuurlijk, maar veel van zijn collega’s waren ook niet vies van een lijntje volgens hem.

  Die gasten lusten zelf namelijk ook wel een taartdoos met coke. Het wordt tijd dat de urine bij de politie eens gecontroleerd gaat worden net zoals dat gebruikelijk is in het leger.

  Verder gewoon een slecht stuk, makkelijk scoren. De demonisering van de voetbalsupporter moet maar eens afgelopen zijn. Ja, ik ben ook Feyenoord supporter en Nee ik ben geen hooligan.

  Door dit soort optredens van de politie krijg je natuurlijk ook een keer de deksel op de neus. Ik geloof dat menig agentje in zijn broek scheet in Hoek van Holland. Ik kan dit alleen maar toejuichen. Het is het volk tegen de kit. De Kit die moeilijk doet als je aangifte doet van woninginbraak, maar wel op elke hoek van de straat bonnen staan te schrijven.

  Is er overigens al bewijs geleverd dat er burgers geschoten hebben bij Hoek van Holland. Ik betwijfel het, en anders wordt het wel onder de pet geschoven. Hier hoor je niets meer over. Ik heb het idee dat alleen die “stillen” geschoten hebben en verder niemand.

  Ik ben een normale vent, ik heb een hoge opleiding genoten en een goede baan, ik ben alleen ook Feyenoordsupporter met een groeiende antipatie tegen de politie.

  Ik ben waarschijnlijk niet de enige.

 242. Luuk,

  proficiat met je column. Niet dat deze uitblinkt in spitsvondige woordspelingen, een prikkelende stijlvormen of grootse meeslepende thema’s als wel dat je met je column de de maatschappelijk teleurgestelden uit krochten uit neerlands onderbuik weet te mobiliseren om de dialoog aan te gaan. Het doet mij deugd dat het meerendeel van de reaguurders donders goed begrijpt dat je voor een column niet exacte feitenkennis hoeft te hebben en dat een prikkelende openingszin slechts bedoeld is om de lezer aan te sporen verder te lezen. Gevoel voor ironie zit dan toch echt ingebakken in neerlands dna. Kom daar maar eens om bij onze welbespraakte Marokkaanse jongeren die bij het minste of geringste incident opnemen voor hun criminele landgenootjes. Had er ipv hooligan ‘Marokkaan’ gestaan dan waren de spreekwoordelijke rapen pas gaar geweest en had je je kunnen verheugen op een stortvloed aan vergoelijkende of zelfs hatelijke reacties. Die zijn nu op 1 hand te tellen.

  Groet van een trouwe lezer

 243. Tsja,.. de krakers waren op!
  Dan maar rammen op voetballiefhebbers met een familiejaarkaart!

 244. Ik snap best wel dat die Feyenoorders een tikkie over de rooie zijn. Maar wat heeft dat nou precies met Joden te maken? En met kanker? Ik ben een tikkie simpel in deze dingen, dus als een van bovenstaande voetballiefhebbers mij dat wil uitleggen, dan graag.

 245. dus omdat er onder de 50.000 feyenoorders er ongeveer 150 hooligans bij lopen is elke feyenoorder dus vogelvrij verklaard om bij het minst of geringste de eerste hulp in gemept te worden? lijkt me toch een beetje een vreemde mening.
  iedereen gaat er maar vanuit dat het hier een hooligan betreft die zich aan het misdragen was.

  en opmerkingen van, als de ME je aanpakt dan zal je het wel verdienen. dan heb je wel een ongelooflijk blindelings aan idioot grenzend vertrouwen in de overheid.

 246. Meneer Koelman,
  Ik heb wel eens columns gelezen van mensen die daarin een duidelijke afkeer van buitenlanders in de maatschappij hebben. Hieruit concludeer ik dat u, aangezien u ook columnist bent, een racist bent! Daarnaast heeft iemand in een column ooit eens gezegd dat hij een hekel heeft aan appelmoes, dus u zal ook wel een appelmoeshater zijn!

  BAH

 247. deze schrijven waar niemand nog ooit van heeft gehoord moet dit is recht in zijn gezicht zeggen dat het goed voor hem is.
  deze helem al weet niet wat er gebeurt is en denkt zo een beetje naam te maken! nou gefeliciteerd het is je gelukt naam maken, alleen wel op een totaal foute manier
  wat een slechte argumenten zeg denk is na.

 248. 287 reacties, da’s vast een record. Feli!
  En de smart ass uithangen tegen de ME is nu eenmaal niet zo slim lijkt me. Verder zie ik dat hij zich nogal verzet tegen zijn aanhouding.
  En nu rap hier weer weg. Te veel huil tokkies, brrrrr

 249. ZynthFeyenoord

  Ik was erbij toen dit gebeurde.
  En geloof mij dit sloeg helemaal nergens op.
  Die jongen zei wat tegen die me-ers omdat ze met hun bus door een smalle straat heen wouden rijden, wat zoiezo niet lukte. Hierbij heeft die bus een aantal auto’s geraakt.
  Toen deze jongen er wat van zei op een normale manier kwam er opeens 20 man uit het busje zetten en begonnen hem meteen te slaan zonder reden.
  Stel je voor dat iemand tegen jou auto aan rijd, dan ben je toch ook blij als iemand er wat van zegt.
  Ik vind het nogal laag om diegene dan maar gelijk te bestempelen als hooligan.

  Ik vind het al helemaal belachelijk dat iemand hier een stuk over schrijft die er helemaal niks vanaf weet en niet bij dit voorval is geweest.

  Als je iets schrijft zorg dan wel dat het verhaal klopt en ga niet zomaar verhalen verzinnen om aandacht te krijgen.

 250. Koelmal je moeder aan de poeder

  [stampvoetende huilhooligan die het niet meer weet. Tekst uit medelijden verwijderd – LK]

 251. dead end: een vaste bezoekert? Wow dan ben je wel triest hor hee! t zegt een hoop als je voor een gratis krant schrijft.

 252. Willem vd Kloos

  [Onnavolgbaar gejank van een huilhooligan. Weggedonderd en opgerot – LK]

 253. Een post over hooligans in het nauw brengt wel wat teweeg zeg! Jongens, als er een keer een ME-er onnodig in elkaar getimmerd wordt hoor ik jullie ook niet, dus til ook niet te zwaar aan deze heer B. Sometimes you win, sometimes you lose.

 254. Als je zo iets weet te vertellen als je er niet bij bent geweest is wel knap hoor.
  En dan ook nog eens met zulk taalgebruik, Dan mag je jezelf gerust als pannekoek bestempelen!

 255. Hoe oud bent u als ik vragen mag?

  [Enfin, dat niveau dus. Vermoeiende huilhooligan met onsamenhangend betoog. Wil ook nog eens in discussie. Nou, dan weet je het wel. De rest weggedonderd – LK]

 256. @Koelman: In plaats van leuk te doen hier en reacties weg te gooien.. Kan je ook nog inhoudelijk op mij en anderen hier reageren? Of is dat te veel gevraagd van je? Richt je daar maar eens op. Droef kereltje. Interessant en verheven doen kan je wel. Inhoudelijk op mensen ingaan niet. Maar geeft verder niets hoor.

  @Saskia: Wie ben jij dan? Zie dat jij net als de overige droeftoetertjes hier alleen maar loopt te huilen over de reacties hier. Waarom kan jij (en de rest) niets inhoudelijks zeggen?

  Lees mijn posts maar terug. Staan hierboven ergens. En nu snel naar bed! Snaveltjes toe! Kan je morgen mooi selectief reacties verwijderen zodat het minder lijkt alsof je afgegaan bent als een gieter.

 257. H.H.M. de Ruyter Jongeling

  I’ve proven my point. Onderkant van de samenleving. Het was een mooie dag.

  PS.
  Saskia: love you.

 258. Heb je H.H.M. de Ruyter Jongeling ook weer. Nog steeds bezig met korte gevatte berichtjes maken? Was jij niet dezelfde die zei dat wij maar een leven moesten gaan zoeken? Laat ons niet lachen. Alleen maar huilen en leuk doen. Mooi dat jij van Saskia houdt. Toch nog iemand. Soort zoekt soort! Houden zo.

 259. De wet van Lucas, de hele wet van Lucas en niet anders DAN de Wet van Lucas. Zowaar helpe mij de hand van God almachtig.

 260. H.H.M. de Ruyter Jongeling

  Oh en R.: het is hier één groot biologisch experiment. Soort van bewijs dat de evolutie op bepaalde punt is gestagneerd. Zou je toch moeten interesseren als masterstudent.

 261. Één biologisch experiment… Kijk maar uit! Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Dat jullie er een eigen belevingswereldje op na houden is natuurlijk helemaal prima. Zolang je mij maar niet voor de voeten loopt. Je weet hopelijk wat er gebeurd met kleine linkse kliekjes die teveel met elkaar neuken? Heeft met incest en verminkte kinderen te maken! Best interessant inderdaad die evolutie. Blijf het grappig vinden dat jij allerlei dingen bewijst zonder zelf iets te zeggen. Zou je wat mee moeten doen dat talent!

 262. Koelman,

  Als journalist heb je uiteraard ook verschillende interviews afgenomen met beide partijen (M.E. en de in jou ogen “huilhooligan”)???

  Maar helaas moet ik constateren dat je je verhaal doet op basis van aannames en misschien wel je eigen mening, dat mag natuurlijk maar plaats het dan alsjeblieft niet in een krant, maar hou het lekker voor je. Als je al zoiets wilt plaatsen zet het dan zoals hier op je eigen site of ergens anders op het internet waar nog meer onzin staat. Nog een tip voor de volgende keer: baseer je verhaal op feiten, alleen dan ben je een volwaardig journalist.

  Groet,
  PKO

 263. Beste meneer Koelman,

  Ik neem aan dat u een zelf gerespecteerde journalist bent. Waarom verlaagd u zichzelf dan toch tot het schrijven van dit soort rotzooi. Een prijs zal u hier niet mee winnen, hoogstens wat vriendjes in Amsterdam e.o.

  Ik vind niet dat u van aannames uit mag gaan om zo’n stuk als de uwe te schrijven dat in een “grote” krant terecht komt. Misschien moet u is zelf op DHZ en Varkenoord gaan kijken voor aanvang van een thuiswedstrijd. Al lijkt me dat na dit stukje journalistiek meesterwerk niet meer zo verstandig. Helaas, want anders had u misschien eerst de feiten kunnen onderzoeken zoals een echte journalist doet en vervolgens daar pas je mening over te geven en te verweken in een van u meester columns.

  Daarnaast ben ik van mening dat de ME’ers en de andere bewakers van het moreel elk excuus aangrijpen om iemand aan te houden of in elkaar te timmeren. Zelf heb ik hier ook een voorbeeld van. Namelijk een vriend van me en geloof die doet echt nog geen vlieg kwaad opgepakt is een paar tikken heeft gehad en vervolgens in een ME busje terecht is gekomen naast een oudere man en een jongen van 8.

  Overigens hoor ik dezelfde verhalen van een oud medewerker van de politie dat ME’ers een opgefokt en vecht belust groepje is binnen de grote familie van oom agent.

  Ik zou u willen vragen, voordat u weer met een column komt. Onderzoek de feiten, misschien een interview met het slachtoffer. Doe in ieder geval net alsof u dit niet op een maandagavond even snel in elkaar heeft gezet. Dit haalt niet alleen het respect van u naar beneden maar ook de media waarin deze troep wordt gedrukt naar beneden.

  Hopelijk gaat u nu is nadenken voordat u wat schrijft. Ik hoop u tot goede daden aangezet te hebben.

  Met vriendelijke groeten,

  Matthew

  ps. overigens ook een Feyenoord supporter (hooligan in uw ogen)

 264. denk dat we nu wel kunnen vaststellen dat haha m de jongeling echt geen leven heeft. aangezien hij alleen maar heel de dag hier berichtjes aan het achterlaten is. zonder overigens ook maar 1 keer iets zinnigs te zeggen.

 265. hahaha, wat een grappig huilfilmpje is dit inderdaad. Helemaal mooi is de foto van zijn jasje waar wat modder op is gekomen. Overigens is het vrij typisch dat in dit soort gevallen nooit de aanleiding is gefilmd en het filmpje altijd pas lijkt te starten op het moment dat de ME een hoek uitdeelt. Heerlijk hoe mensen zich zo doorzichtig in de slachtofferrol kunnen wentelen. Het zijn typisch van die gasten die vroeger rotgeintjes op school uithaalden en er een ander voor op lieten draaien.

  Maar goed, wat ik dan nooit snap is waarom je als doorgesnoven en genetisch hoopje afval je gaat verzetten tegen een arrestatie op het moment dat er drie van die tanks om je heen staan. Dat is een reactie die echt tegen elk natuurlijke overlevingsinstinct ingaat, ik zou deze gast dan ook weinig overlevingskansen geven als de wetten van de natuur nog zouden gelden.

 266. De columnist heeft zijn aandacht gehad.
  Misschien, dat hij nog wel uitgenodigd wordt bij een praatprogramma op tv. Misschien is dat de opzet van de column?

  Dat hij zo maar iets heeft opgeschreven, zonder kennis van zaken te hebben, maakt natuurlijk niets uit. Dat mag gelukkig door de o zo belangrijke vrijheid van meningsuiting.

  En dat de columnist iets totaal onzinnigs heeft geschreven, blijkt wel uit de vele reacties. Dit, terwijl hij gemiddeld zo’n zeven reacties krijgt per column. Dit zegt genoeg over de columnist en zijn blijkbaar anders nietszeggende columns.

  De columnist heeft zijn twee dagen aandacht gehad. Nu maar weer in alle anonimiteit slechte, leugenachtige en naieve columns schrijven.

  Tot nooit!

 267. Mensen die de woorden genetisch en overlevingsinstinct in één zin gebruiken zijn volgens mij van het type geite wollen sokken niet het toonbeeld van kracht.
  En ja dan snap ik heel goed dat je gelijk op je rug gaat liggen als er een man in een uniform wat naar je roept, misschien vind je het zelfs wel heel opwindend maar dat is een ander verhaal. Jij zou dus waarschijnlijk overleven door te slijmen en te likken en laat ik dat nou precies verwachten bij de lezers die hier graag komen.

 268. Deze column getuigt van pure onwetendheid. Typisch een geval van de klok horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt, meneer Koelman! Uit meerdere stukken in je artikel blijkt dat je helemaal niks van de dagelijkse gang van zaken rond Feyenoord afweet. Je berust je verhaal op halve waarheden, bijzonder kwalijk!

  Een onvriendelijke groet.

 269. Dat huilhooligan B. graag anoniem wil blijven, zegt mij al genoeg. Dat zijn maten vanaf een afstandje bleven toekijken (geen woorden maar daden, haha) trouwens ook.

 270. ME-er ben jij echt zo’n held die op varkenoord in een bus gaat zitten dan schade maakt aan tientallen auto’s?
  Stoer!!!!

  Waarom zijn maten niets deden? Misschien omdat er op Hoek van Holland onlangs een schietoefening is geweest. Waarbij 21 politieagenten meer dan 150 kogels hebben afgevuurd.

  ACAB

 271. Wat een pannenkoek ben jij Koelman. Populair lopen doen in die SLECHTE artikelen. Panorama/ Metro etc. erg literair hoor lulletje! Ga eens een vak leren met je groep 6-niveau van schrijven..”mijn naam is Koelmannetje, bouwjaar 1964″ laat me niet lachen! Als jij ooit nog zoiets schrijft,dan ben je “ECHT KOEL MAN” Doe eens onderzoek voordat je met zoiets naar buiten komt, misschien kom je dan eens wat verder dan die pulp-bladen van je.

 272. F.R.M. Quarles-van Uffort

  Hahaha, tijden niet zo gelachen. Reacties zijn inderdaad bijna nog leuker dan de column zelf.

  Ziet dan niemand de humor van de column in?

  NB. hoogtijdagen voor instituten die Nederlandse les geven…

 273. @ME’er grote mond en stoer lopen doen nu op het internet , ik heb jullie wel eens anders gezien op een speeltuintje onder de brug bijvoorbeeld? , grote bek achter het hek noemen we dat !

 274. Wanneer ik als kind een snoepje had gejat, riep ik om mijn ‘onschuld’ te bewijzen dat ik dat snoepje ECHT NIET GEJAT had. Pas veel later begreep ik de glimlach op het gezicht van anderen..Lolly iemand? Voor de heb.

 275. We hebben een ME-er in de zaal!!!
  ME-er vertel ons eventjes, wat kwam de ME doen op varkenoord? Weer schade rijden aan auto’s?

  De ME en de rest van de blauwe smurfjes gaan al jaren te ver, ipv echt belangrijke dingen te doen is er bij iedere thuiswedstrijd van Feyenoord een complete legermacht op de been, ook als we tegen willemII of VVV voetballen. Alle middelen worden dan uit de kast getrokken. ME busjes die zonder enige reden over het voorplein scheuren. Politie te paard die zonder aanleiding galloperen tussen groepen met mensen.

  Verspilling van belastingcenten waarvoor we allemaal hard moeten werken, misschien kan Koelkast daar een keer een stukje over schrijven.

  ACAB

 276. Haha wat n lul verhaal!!!!
  Die ME-ers zijn helemaal overbodig met zo’n wedstrijd tegen Utrecht.. Rijden ze in een bussie over het paadje bij DHZ terwijl er amper een fiat tussendoor kan, en ze lopen iedereen uit te dagen.. Er was helemaal geen aanleiding om te rellen.. Tegen wie dan?? 2000 utrechters, die met een combi komen en nimmer nooit buiten het stadion kunnen komen!! Het is belachelijk, en dan parkeer je je auto daar.. En gaan ze als honden op alle auto’s af om te bekeuren om 1245 als wedstrijd beging om 1230!!! Laffe Honden zijn het!!! Allemaal gepest op school vroeger om nu de stoere bink uit te hangen!! En ben ook altijd in DHZ, maar wat die lul van een koelman schrijft zal hij ooit zelf eens moeten meemaken, idijood!!! JHK!!!!!

 277. @Feyenoord, wel eens van het woord ‘dommekracht’ gehoord? Je komt over als iemand waar het woord voor bedacht is namelijk.
  Maar veel plezier met het vinden van gevechten die je toch niet kunt winnen. Hopelijk staan je vriendjes dan ook op een afstand te filmen zodat wij er weer van kunnen genieten hoe een ME-er jou met één gerichte hoek knock out slaat.

 278. [eerst reacties posten onder een andere naam en nu huilie huilie doen – opgerot en weg ermee – LK]

 279. Goh al >300 reacties!! Dat zijn ALLE Feyenoordsupporters die kunnen schrijven!

 280. “Tegen wie dan?? 2000 utrechters, die met een combi komen en nimmer nooit buiten het stadion kunnen komen!! Het is belachelijk, en dan parkeer je je auto daar.. En gaan ze als honden op alle auto’s af om te bekeuren om 1245 als wedstrijd beging om 1230!!! Laffe Honden zijn het!!! ”

  prachtig stukje proza moet ik zeggen. Ik zou willen dat ik zelf zo onsamenhangend de doorgesnoven hooligan kon spelen.

 281. Hoezo vinden van gevechten? Uit je reaktie blijkt dat je zelf nog nooit een voetbalwedstrijd bezocht.

  Moet ik het nou fijn of jammer vinden dat je je zelf zo hoog hebt zitten?

  Misschien als je je eens zou verdiepen in dingen dat je dan ook daadwerkelijk mee kan praten over dingen. Zou voor koeldinges ook geen kwaad kunnen, mensen die ergens een mening over hebben en die uitdragen kunnen van mij alle respect krijgen, maar niet als die mening is gebaseerd op ongefundeerde aannames die kant nog wal raken.

 282. Alberda Ekensteijn

  Dat domme klootjesvolk aan hooligans heeft een zelfbewustzijn dat nog niet eens concurreert met dat van een varken.
  Hoe kan je in godsnaam over “kwaad daglicht stellen” spreken op het moment dat je in het zelfde bericht de schrijver van de column nog bedreigt?

  Dit soort formuleringen en uitdrukkingen zijn toch echt wel het summum:

  “idijood!!! JHK!!!!!”

  Het wordt tijd dat deze mensen wat vaker aangesproken worden op hun gedrag. Dat bedreigt maar en scheldt maar uit en kan zijn woede bijna niet bedwingen. Het is echt ernstig gesteld met deze mensen.

 283. Meneer Koelman,
  Wat een vertoning, zo’n column schrijven over zaken waar u niks vanaf weet. Een suppporter die mishandeld wordt door agenten als huilie bestempelen. Riooljournalistiek van het ergste soort. U was er niet bij, dus u kan absoluut niet weten wat zich er heeft afgespeeld. Net zoals ik, maar ik probeer er ook niet over te oordelen. Deze column zie ik daarom ook meer als een poging tot populistisch scoren over de rug van Feyenoordsupporters, want enige waarde heeft dit stukje volgens mij verder niet. Ik zou u wel eens willen horen als uw dochter tijdens een avondje uit door een agent wordt toegetakelt, omdat ze er wat van zegt wanneer hij door een te smalle straat probeert te rijden waar uw auto staat. Dan is de wereld te klein. Maar het zijn ‘maar’ voetbalsupporters, die mag je in elkaar slaan. Zo krom als het maar zijn kan.

  Gaarne hierop uw reactie.

 284. Alberda Ekensteijn

  Inderdaad, dit bericht is toch echt wel de parel tussen alle andere:
  ““Tegen wie dan?? 2000 utrechters, die met een combi komen en nimmer nooit buiten het stadion kunnen komen!! Het is belachelijk, en dan parkeer je je auto daar.. En gaan ze als honden op alle auto’s af om te bekeuren om 1245 als wedstrijd beging om 1230!!! Laffe Honden zijn het!!! ”

  En degene die hier een badinerend stukje over schrijft weet niet waar hij het over heeft?

  Nou…. Kom! Toe nou!

  Hahaha

 285. De column van Koelman hangt uitvergroot bij ons in de kantine hier in Rotterdam. Dank namens de ME!

 286. Zie dat er nog steeds volop gehuild wordt hier.
  Wat mij opvalt dat de ‘voetballiefhebbers’ hun reactie veelvuldig kracht bij zetten d.m.v. bedreigingen en woorden als kanker, jood etc. Niveautje heur.
  Verder is er kennelijk veel verwarring over het feit dat een columnist geen journalist is, het gaat in dezen dus niet om waarheidsvinding.
  Ten slotte; “het is maar een spelletje” en “het is maar een column”.
  Get a life, stelletje amoebes.

 287. Alberda Ekensteijn

  Waarom moet het nou weer dapper zijn om een discussie tje op internet aan te gaan? Dreigementen, dapperheid, heldhaftigheid, lafheid, is dat het niveau?

  Ik zou het willen aanduiden als het niveau van iemand die met zijn piemel denkt en veels te weinig aandacht krijgt van vrouwen. Maar dat is mijn indruk dan he.

 288. Losse zinnen die geen enkele toegevoegde waarde hebben, jammer dat je niet in gaat op de vragen.

  Waarom rijden jullie iedere wedstrijd schade aan auto’s?
  Waarom Scheuren jullie iedere wedstrijd zonder reden over het voorplein? Waarom? Wie geeft daar opdracht voor?

 289. Alberda Ekensteijn

  @ 334

  Kijk nou eens wat je zegt man. Het lijkt alsof je het hebt over het schoolplein en de surveillerende leraren. Je bent kinderachtig en je bent niet serieus te nemen.

  Wat ben jij nou voor iemand? Wat denk je nou dat de ME daar doet? Of ben je blind en dom tegelijk?

 290. @Alberda Ekensteijn

  Wie is er nou dom? hoe kan je nou denken dat iemand die blind is kan reageren?

  En als jij het zo goed weet? wat komen ze doen dan?

 291. mag ik een gokje wagen? ik heb zo vaag het vermoeden dat ze daar alleen maar staan omdat ze er oprecht van genieten om een stel hersenloze mongolen de kop in te slaan. En wie kan het ze kwalijk nemen?

 292. @Alberda Ekensteijn

  Je hebt het nu over je eigen reaktie?

  Kan je inderdaad niet meer dan gelijk geven.

 293. wat een tering stuk , chek eerst je bronnen tjap.
  riooljournalistiek nummer 1

 294. Alberda Ekensteijn

  @ 336

  Dat is natuurlijk een simpele afweging van besteding van belastingcenten. Het liefst zou de staat geen geld uitgeven aan idioten zoals die rellende supporters. Maar helaas, ze zijn er en brengen zichzelf en de omgeving schade toe.

  De rekensom is simpel: hoeveel kost ME inzet en hoeveel schade wordt ermee beperkt? Hoeveel schade zou er zijn zonder inzet van ME? Wat is de goedkoopste optie om dit gajes een dagje bezig te houden?

  Kosten baten analyse komt erop neer dat dit domme lullenvolk in een betonnen omgeving wordt neergepleurd om een vooral niet te intellectueel uitdagend spelletje te bekijken om daarbij allerhande saamhorigheidskreten uit te stoten onder begeleiding van de ME.

  Er is geen andere reden dan een simpele rekensom dat de optie die de minste schade voor de belastingbetaler bewerkstelligt, de optie is die gekozen wordt door het bestuur.

 295. Alberda Ekensteijn

  Laten we hopen dat de PVV woord houdt en die “Supporters” keihard door het leger laat aanpakken.

 296. Alberda Ekensteijn

  @ 338
  Je snapt de betekenis van het @ teken niet?

  Ai…
  Meer kan je er niet over zeggen..

 297. Sander is er klaar mee

  Vrijheid van meningsuiting is een groot goed.

  Dit geldt natuurlijk ook voor deze columnist die overduidelijk over een item schrijft waar hij echt niets van weet.

  De columnist van dit verhaal is naïef en wel zo naïef, dat het eigenlijk wel weer een lachwekkend artikel is. Maar of hij daar nu zo trots op kan zijn.

  De columnist is naïef en zeer slecht op de hoogte hoe het op dit moment er aan toe gaat in de wereld. Tevens schrijft hij over zaken waar hij duidelijk geen verstand van heeft.

  De columnist juicht toe, dat een burger wordt mishandeld door gezagdragers. Daarnaast demoniseert hij voetbalsupporters.

  En het ergste is, dat er ook eens veel mensen met hem eens. Zijn er dan zoveel mensen die niet weten hoe de wereld op dit moment in elkaar steekt?

  Zijn er zoveel naïeve, ontkennende burgers die demonisering goedkeuren in dit land?

  Deze mensen zullen het ook wel normaal vinden, dat allerlei persoonlijke gegevens door de staat worden verzameld. Deze personen juichen het toe, dat mensen met onschuldige filmpjes op internet worden opgepakt wegens bedreiging. De mensen die blij zijn, dat je eerst je halve leven moet beschrijven, alvorens je naar de USA mag vliegen.

  Deze mensen die liever in een politiestaat leven, dan in vrijheid.
  Die vrijheid (van meningsuiting) die de columnist hier gebruikt om een onzinnig bericht te typen.

  De vrijheid (van meningsuiting) die door velen hier wordt gebruikt om aan te geven dat de columnist niet weet waar hij over praat en dat er geen enkele aanleiding is om zo een onzinnige column te typen.

  Het gemiddelde van acht reacties op een artikel van deze columnist, wordt met deze column ver overschreden. Dit gemiddeld zegt genoeg over de columnist en zijn blijkbaar anders nietszeggende columns.

  Het onderwerp in zijn laatste column leeft blijkbaar bij de mensen die denken te weten hoe het is en natuurlijk de voetbalsupporters die deksels goed weten, dat deze column als een soort van opruiing gezien kan worden.

  Opruiing, dat is de columnist aardig gelukt, maar of hij daar zo blij mee moet zijn?

  Maar goed, de columnist heeft zijn aandacht gehad.
  Misschien, dat hij nog wel uitgenodigd wordt bij een praatprogramma op tv, omdat binnenkort wel aangifte zal gaan doen.

  Dat hij zo maar iets heeft opgeschreven, zonder kennis van zaken te hebben, maakt natuurlijk niets uit. Dat mag gelukkig door de o zo belangrijke vrijheid van meningsuiting.

  De columnist heeft zijn twee dagen aandacht gehad. Nu maar weer in alle anonimiteit, doen waar hij goed in is: slechte, leugenachtige en naïeve columns schrijven.

  Tot nooit!

 298. Mensen die nog nooit een voetbal wedstrijd hebben bezocht, kunnen niet uit ervaring spreken, en praten dus gewoon onzin. Dat blijkt wel uit jouw opmerkingen.
  En ja laten we hopen dat de PVV woord houdt op alle fronten, pas dan zal duidelijk woorden waar het probleem zit in Nederland, en geloof me, dat zijn niet de supporters van welke voetbalclub dan ook.
  Want we hebben het nu alleen over feyenoord supporters hier, maar geloof me over heel de wereld hebben supporters te maken met de ACAB.

 299. hahaha, je hebt wel gevoel voor humor moet ik zeggen. Je spreekt over voetbalsupporters maar vergeet de hooligans te noemen. En ik heb genoeg voetbalwedstrijden bezocht dus ik weet best over wat voor soort randdebielen het hier gaat. Grappige randdebielen, maar het blijven hoe dan ook randdebielen.

 300. De volgens de koelkast ben jij ook een hooligan.

  Target is ook een hooligan!!!!
  Target is dus ook een randdebiel, en niet zeggen dat het niet waar is, want je zit hier koelkast zijn stukje te verdedigen.

  Fijn dat jij nu ook in ons hokje past.

  Vriendjes worden?

 301. Ten alletijden heeft de politie zich ook aan een proportinaliteitsbeginsel te houden. Dus dit betekend dat de arrestant met proporties moet worden aangehouden.Dit is in mijn ogen duidelijk niet gebeurt. Een duidelijk slaan of tegen arrestatie verzetten deed de arrestant niet.
  Waarom die vuistslag dan zou ik zeggen. en waarom op de grond werken?

  Ten tweede is de politie er om de openbare orde te handhaven. Naar mijn inziens riskeerd de ME zich hier, omdat er door zo’n actie een grote opstand van medesupporters kan ontstaan waardoor de openbare orde wordt geriskeerd.

  Ten derde is die columnist opzeker geen Feyenoord supporter (klapvee misschien) en komt hij duidelijk niet of niet vaakgenoeg bij DHZ. Ik kom er ook wel eens en snuif geen drugs of drink geen bier. Wel koffie, kannen vol.

  Nogmaals actie is reactie opgefokte ME-ers lokken het uit, kijk maar na arrestaties na Feyenoord-020 van paar jaar geleden waarbij ze zelfs bejaarde aanhielden en zwangere dames.

  Politie : Ga boeven vangen die mijn huisraad/auto leegplunderen of opstandige marocaantjes uit de metro halen die mijn vrouw lastigvallen met het oudste beroep te wereld.
  Wij zijn vogelvrij om op TV te worden vertoont of aangehouden, terwijl elke staking/betoog mag escaleren zonder maar 1 aanhouding omdat het EVRM (eur verdrag van de mens) dat bepaalt.

  WATCHING FOOTBAL IS NOT A CRIME,

 302. @ Alberda Ekensteijn

  Zoo ben jij hoogleraar op e.a. 020 universiteit ofzo??
  Met je wijze woorden.. WijsNEUS!!

  Waar denk je dat die woede vandaan komt, als die blauwen overal staan.. Ze nemen zelfs van iedere supporter een foto? En als er iets gebeurd, zoals in 2005 tegen 020 gaan ze met paarden door de menigte stormen (waar gewoon vaders met kleine kinderen lopen en oudere mensen), die onder de voet worden gelopen.. Het zijn gewoon sensatie zoekers die weten dat de fanatieke aanhang een makkelijk prooi voor ze is..

  EN @ ME-er, zal maar trots zijn op dat artikeltje bij je op bureau, dat is het enigste waar je trots op kan zijn!!

 303. Meneer Koelman, nu je hier toch aan het reageren bent: iemand heeft u voorgesteld nog eens iets te komen drinken op DHZ. Gewoon, om te bewijzen dat jij niet iemand bent die heel stoer stukjes kan schrijven achter internet maar ze daarna niet in persoon durft toe te lichten.

  Trouwens, ik ga je nu even beoordelen op de volgende punten:
  – jij hebt geen leven en zit de hele dag thuis achter de pc.
  – jij bent een columnist die echt extreem onsuccesvol is, want niemand had ooit van je gehoord tot aan dit moment.
  – jouw vriendin is een keer afgepakt door een hooligan, en daarom schrijf je nu gefrustreerde stukjes over hooligans.
  – je hebt daarna geen vriendin meer kunnen krijgen.
  – jij krijgt een hele stijve pik van alle aandacht.
  – je bent niks waard in een 1 op 1 gevecht want dan ren je weg.
  – jij stemt ALTIJD SP.

  Vervelend he, als mensen je gaan beoordelen op punten waar ze niks van weten?

 304. 010spikriboy0181

  nee man je liegt er word minstens 100kilo coke gesnoven en 1000liter bier gedronken per persoon. (wat een K#n$*r gek zeg die vent)

  weet je eigenlijk wel wat je hebt geschreven?.
  die flikkertjes van de Mongolen Eenheid zijn verkeert bezig
  als je niks van alles afweet moet je gewoon je gore K#n$*r bek houden en niet zomaar iets gaan schrijfen gek!
  maar als je nu stoer kan praten dan durf je je eigen ook bekent te maken met je echte voor en achternaam en met een echte foto van je zelf.
  onee sorry jij bent een INTERNET WANGESTER.

  De Politie verziekt alles.
  A.C.A.B
  En wat is gebeurt bij DHZ is duidelijk zwak.
  maarja mensen het is altijd de schuld van voetbal supporters en nooit van die mongooltjes in blauwe pakkie’s

  FEYENOORD ROTTERDAM STERKER DOOR STRIJD!!!!!!

 305. @target

  Dus jij bezoekt voetbalwedstrijden? Welkom bij het “lullenvolk” en “de onderkant van de samenleving dan maar.

  En voor al die zelfingenomen quasi-intellectuele reageerders: heerlijk zeker, om achter de pc voetbalsupporters te beledigen en te stigmatiseren in de baas z’n tijd. Van die types die snel de andere kant op kijken als er iemand op straat in elkaar geslagen wordt.

 306. Mij lijkt het dat men in een krant journalistiek bedrijft.
  Het verwondert mij daarom zeer dat een persoon als dhr. Koelman in een krant een podium krijgt aangeboden.

  In deze column spot hij met alle principes van de journalistiek.
  Natuurlijk mogen columns prikkelend geschreven zijn,en zijn deze er juist om mensen op een bepaalde gedachte te brengen.

  Het valt mij dan ook zeer tegen dat dhr. Koelman pertinente onwaarheden in zijn column verwerkt.
  Dhr. Koelman is overduidelijk niet gehinderd door enige kennis van zaken en generaliseert even gemakkelijk vele duizenden mensen.

  Ik kan begrijpen dat Dhr. Koelman graag mee wil doen aan het makkelijke scoren wat er nu met voetbalsupporters gebeurt.
  Maar mocht Dhr. Koelman de volgende keer weer eens doen,dan raad ik hem aan het oude journalistieke devies te gebruiken voor hij overgaat tot publiceren: checken,checken en nog eens checken!

  Hopelijk is Dhr. Koelman mans genoeg om zijn excuses aan te bieden aan alle goedwillende voetbalsupporters, en Feyenoorders in het bijzonder, voor zijn kwetsende en generaliserende uitspraken.

 307. naar mijn mening is het heel simpel
  hebben deze agenten zich aan hun geweldsinstructie gehouden ja of nee
  2 van deze agenten valt weing tot niets te verwijten
  maar een arrestant slaan die door 2 andere agenten wordt vast gehouden (of die nou zijn neus breekt of niet)
  mag nooit, niet bij een hooligan,moordernaar of misschien zelfs wel een onschuldige

 308. ach ja, wat zal ik zeggen? Ik ben een man van het volk hè? En de onderkant van de samenleving is weer zo’n geuzenterm waar sommige mensen net iets te trots op zijn en het daarom te pas en te onpas gebruiken om maar te kunnen ageren tegen iedereen die niet de behoefte heeft om ieder weekend iemands kop door de stoep heen te rammen.

 309. Blijven korte zinnen die je tikt, nergens ga je inhoudelijk in op de vragen, dat is erg jammer vind ik.

  Gelukkig zijn er film opnamen gemaakt, waarop duidelijk te zien is dat de ME zijn boekje te buiten gaat. Daar waar de politie altijd beelden op tv mag vertonen lijkt het mij tijd worden dat deze beelden ook op tv komen.

  Deze man krijgt gewoon een vuistslag terwijl hij door twee man wordt vastgehouden. Mag dat?

 310. Hey me-erT jij slaat werkelijk echt alles (ervan uitgaande dat je echt me-erT ben) dan moet je wel een hele moeilijke jeugd gehad hebben dat ken niet anders, sterkte verder kerel.

 311. Als je nu ff lekker opdondert als je niet weet waarover het gaat, ga dan lekker hockey analyseren ofzo, maar donder op als je de helft van het verhaal maar weet.

 312. @target

  Lees bovenstaande reacties nog maar een keert na. De onderkant van de samenleving is hier meedere malen door types als jij gebruikt ter generalisatie van de voetbalsupporter. Dat ik deze term dan gebruik om te ageren is mijn goed recht dan toch?

  In concreto: ik ben iemand die wel “de behoefte heeft om ieder weekend iemands kop door de stoep heen te rammen”?

 313. Luuk Koelman

  @ Tim vakkie Z4
  Opdonderen? Goed idee! Dag Tim.
  Bij hockey overigens nog nooit ME gezien, maar dat terzijde.

 314. Hey Luuk,
  Zou dat niet komen omdat er veel minder mensen naar hockey komen kijken?
  Zou dat niet komen omdat de mensen die daar wel gaan kijken meestal lid zijn van die vereniging waardoor er een strengere sociale controle is?

  Maargoed nu dus een conclusie volgens jouw logica:
  Bij het voetbal moet er ME bij zijn,dus iedere voetbalsupporter is een hooligan.
  Ik denk dat jij ook wel is bevrijdingsdag,koninginnedag of een ander feest bezoekt.
  Daar staat de ME ook paraat.
  En aangezien iedereen die een evenement bezoekt waarbij ME te pas moet komen volgens jou een hooligan is.
  Mag ik jou nu dus volgens jouw logica je er even op wijzen dat je zelf ook een hooligan bent..

 315. Op koninginnedag zeker ook niet als de ME moet optreden tegen groepen opschoten studenten die normaal gesproken lopen te hockeyen…..

  goh….

 316. Luuk,

  De fundamentele normen en waarden van het strafrecht zijn overduidelijk niet aan jou besteed. Snuift de gemiddelde DHZ bezoeker, in het bijzonder dhr. B, coke? Nee! Is deze heer B. een hooligan, wanneer hij iets tegen de politie roept? Nee! Een rechtsgang zal uitwijzen of deze heer B. schuldig is en of, zoals anderen beweren, de mobiele eenheid fouten gamaakt heeft. Dat jij dhr. B nu al betitelt als een cokesnuivende hooligan is echter tegen alle normen en waarden die wij met zijn allen hebben afgesproken. Het is aan een rechter om daar over te oordelen. Onschuldig tot het tegendeel is bewezen, noemen we dat.

  Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Maar ook zo groot om deze heer B al te veroordelen? Mijns inziens niet!

  Wat jij Luuk?
  *Hopende op eindelijk een reactie*

 317. Luuk Koelman

  @ Loenatikx
  Ik denk dat hockeyfans zich over het algemeen beter gedragen, denk je ook niet? Maar je hebt gelijk, als ik ga stappen staat er ook vaak ME paraat. Aardige jongens. Kun je prima een praatje mee maken.

  Je mag me best een hooligan noemen als je daar behoefte aan hebt.

  @ Vak S 1908
  Prima idee. We wachten de rechtsgang af van de anonieme meneer B.

 318. Wat een slecht geschreven stukje. Heeft deze meneer wel onderzoek gedaan? blijkbaar niet want anders kan je niet deze onzin vertellen. Alsof elke supporter die bij dhz een biertje drinkt een hooligan is. Er gaan genoeg mensen heen omdat ze daar echt (en goedkoop) bier verkopen. Iets wat in de kuip niet te krijgen is. Ook wordt er gedaan alsof elke supporter een hooligan is. Ik zelf ben een trouwe supporter die elke thuiswedstrijd aanwezig is. Verder vader van 4 kinder en heb een vaste baan. Huisje boompje beeste dus. Ik bemoei me nooit met rellen en dergelijke. Drink wel eens (niet altijd) een biertje met een paar maten bij dhz voor de wedstrijd. Volgens deze meneer ben ik nu een hooligan en coke snuifer. Beetje discriminatie vind je niet. Meneer heeft erg last van vooroordelen. Elke marokaan is dus een loverboy en elke neger een dief???? Deze meneer moet ontslagen worden bij de Metro. Want als je op deze manier een artikel schrijft dan ben je echt zwaar ongeschikt voor deze functie. Sterker nog een Feyenoord hooligan zou nog een beter artikel schrijven.Als je de feiten niet kent moet je ook niet erover praten. Dat de M.E hier buitensporig geweld heeft gebruikt is een feit. Of iemand nou tegenstribbelt of niet een gebroken neus en kaak slaan is niet normaal.Laat deze heer eens onderzoek doen naar de aggressievelingen die bij de M.E werken. Toevallig heb ik 2 vrienden die bij de ME werken en die verklaren zelf dat er gasten tussen zitten die juist daar zijn gaan werken om lekker te kunnen rammen. Als Peter R daar eens een undercover aktie zou doen dan zouden er schrikbarende feiten aan het licht komen. Ik hou er nou maar mee op want ik wordt alleen maar kwaad op dit soort idiote mensen die niks betekenen in de maatschappij en denken dat ze het licht hebben uitgevonden. Bah wat walg ik van deze gast. om te kotsen gewoon. iedereen over 1 kam scheren is erg makkelijk.

 319. @Vak S, je moet jouw identiteitscrisis niet op mij afschuiven. dat jij je aangesproken voelt is toch niet mijn probleem?

 320. Rabbi Akiva

  @ Vak S 1908
  Parblue, ik sta paf. u bent een begenadigd komediant. Met name uw opmerking over normen en waarden hebben mij enkele hachelijke momenten bezorgd. Een lachstuip laat zich moeilijk combineren met chronische astma ziet u.
  U hanteert de hyperbool op meer dan voortreffelijke wijze, zeker in het licht van de fijnzinnige pennevruchten van uw kameraden hogerop in de reactieregionen. U gaat het ver brengen voorspel ik, en ik voel me dan ook bevoorrecht getuige geweest te zijn van de ontdekking van een columnist die ongetwijfeld in staat zal zijn de heer Koelman in uw alles overheersende schaduw te plaatsen. De ultieme wraak zo lijkt me.
  @Luuk Koelman
  Niets ten nadele van u uiteraard. Uw gave idioten in de comments bijeen te krijgen is zoals u zelf ongetwijfeld beseft meer dan bijzonder.

 321. @Luuk

  Dat het hockey kleinschaliger is speelt al een enorme rol.
  Massa trekt een bepaald type mens aan.
  Ze kunnen redelijk anoniem tekeergaan.
  Niemand ontkent dat deze mensen er zijn.
  Hun aandeel wordt alleen zeer overschat.

  Mij stoort het dat je de bezoekers van Varkenoord/DHZ nu ook als hooligans bestempelt.
  Iets wat gewoon niet klopt.
  Er lopen daar veel fanatiekelingen bij,maar hooligans zullen er maar een miniem aandeel leveren.

  Dat praten met de ME kan je op wedstrijddagen wel vergeten.
  Het leeuwendeel van die ME’ers zijn een stelletje opgefokten die wachten op het commando om er maar lekker op los te mogen slaan.
  Het criminaliseren van voetbalsupporters is al een poosje op gang.
  Je kan geen wedstrijd bezoeken zonder een clubcard,fouilleren,me’ers die foto’s van je maken (gewoon omdat je daar bent),je filmen,me’ers die er op los mogen slaan gewoon omdat je daar staat ookal doe je niets en regeltjes die normaliter door niemand gepikt worden.

  Zeg nou eens eerlijk Luuk,hoe zou jij je voelen als iemand je vooraf al als potentiële crimineel beschouwt?
  Er zou dan vooraf al een spanningsveld zijn tussen jou en de ME.
  Dat is nou precies wat er is met de ME.

  Men zegt dat de ME paraat staat.
  Laat ze dan ook op een afstandje paraat staan.
  Mocht er niets gebeuren kunnen ze daar lekker kletsen.
  Mocht er wel wat gebeuren dan staan ze er binnen een minuut.

  Nu staan ze zelf al middenin en vaak al erg uitdagend opgesteld.
  Daarbij is het voor hen ook gevaarlijk,want mocht er iets gebeuren dan is het laatste wat een ME’er wilt dat hij ingesloten raakt.

  Dus Luuk: wees wijs en aggeer tegen mensen die dit verdienen en strijk niet een hele groep over één kam.

  Maak het is goed en schrijf je volgende column iets positiefs over die Feyenoorders.
  Bijvoorbeeld hoe knap het is dat ze maar blijven komen ookal spelen ze slecht,verliezen ze en verliezen ze iedere keer weer van de aartsrivaal en krijgen daarom hatelijke reacties van collega’s die ook maar niets met voetbal hebben maar dan ineens voor die ene club zijn.

  Wij zijn ook mensen,laat is iets positiefs over ons horen.
  Dat vinden we vast wel leuk,we worden al genoeg in een kwaad daglicht gezet.

 322. Gasten, waar praten we nou eigenlijk helemaal over? Iedereen weet toch dat er een beste lading rotte appels zitten tussen al die brave supporters? En natuurlijk zijn er ook ME-ers die eerder een tikkie uitdelen dan een ander. Maar is dat nu zo’n probleem? Kom op, lik je wonden en stel je niet zo aan.

 323. Zakdoek tegen het huilen

  Ik vind dat jullie Koelman wel dankbaar mogen zijn. Hij laat op zijn site een door een Feyenoorder geschoten filmpje zien en geeft de lezer ook een link naar de open brief van B.

  Vervolgens geeft ie zijn eigen mening, hoe hij DENKT dat het zit. Dus niet zeuren over feiten. Niemand hier stond er met zijn neus bovenop toen B. klappen kreeg. Niemand weet wat er aan vooraf ging, wat B. deed, noem maar op. Moet daar nu zo over gejankt worden? Ik vind het Feyenoord onwaardig!!!

 324. Net goed voor deze schijnheilige ‘voetbalfan’. Wel zelf geilen op rellen en met z’n honderden tegelijk tegen normale voetbalwedstrijd bezoekers/politie en ME durven,maar als ze zelf ‘s ff worden aangepakt,meteen janken als een mager speenvarken…
  Wees maar blij dat ik ‘t niet voor het zeggen heb v.w.b. hooliganscontrole want ik liet gewoon met volautomatisch scherp op die overagressieve schooiers schieten.

 325. @De zienert.

  Je loopt nu zelf voorop in kortzichtigheid en domme uitspraken.
  Wil je dan in de door jou geschapen situatie ook voorop lopen?

  Ik zeg doen!

 326. Oef, d’r zit iemand bovenop hier om comments die niet geoorloofd zijn te verwijderen ;-))

  Afgezien van de pistolenpraat ben ik het met de Zienert eens dat er streng opgetreden mag worden tegen hooligans…. niet tegen de gewone supporter uiteraard.

  ‘t moet maar eens afgelopen zijn met dat gezeik, hooligans moeten niet eens meer in hun hoofd halen om hooligan te durven spelen!

 327. Henk de Melkboer

  Ah toe, Luuk. Laat de comments alsjeblieft staan! Ze zijn grappig in hun soort. Bovendien bieden ze een uniek inkijkje in de onderbuik van onze samenleving.

 328. val ff dood kkr jong kom dan naar rotterdam spreken we ff af kijken wie er gaat huilen ik hoop je snel tegen te komen

 329. Deze bedoel je FR-VakX-Fr? Ik vond die uitspraak wel iets hebben eigenlijk….

  Luuk Koelman: # 203
  Ga nu allemaal maar eens meneer Wilders mailen. Hij wil een knieschot voor hooligans.
  Maar misschien hebben jullie geluk en geldt zijn voorstel niet voor huilhooligans.

  ……….

 330. H.H.M. de Ruyter

  @388 FR-VakX-FR
  Noem dat maar een reactie. Het is meer een ongecontroleerd uitbraken van dommigheden.

 331. H.H.M de ruyter

  ik weet nie waar je mee besig bent maar je weet in ieder geval wijnig van het supporters gevoel af het segt toch al genoeg dat er zo veel feyenoord supporters reageren stel je nou eens voor dat we met ze alle voor het huis van luuk staan en hem eens te grazen nemen voor de laffe woorden van hem is dat dan dom nee dat heet je zelf verdedigen en ja wij feyenoord suppoerts zijn nou een maal GEEN WOORDEN MAAR DADEN

 332. @FR-VakX-FR

  Ah…. je mag wel samen met je groep hooligans de heer Koelman te grazen nemen omdat ie volgens jou iets verkeerd heeft gezegd….. maar een hooligan mag geen tikje krijgen?

  Ja knul, dát zijn nog eens daden…..LOL…stoer hoor.

 333. H.H.M. de Ruyter

  Ja, dat is inderdaad dom, primitief en idioot. Zelfverdediging impliceert dat men wordt aangevallen. Dat is hier niet aan de orde.

 334. Kom op jongens,denk even na.
  Hij noemt iedere supporter een hooligan en zegt zo ongeveer dat ze crimineel zijn.

  Vervolgens bedreig je hem en wil je met hem afspreken.

  Dat is zo ongeveer gelijk aan wanneer hij zegt dat je een dief bent,dat je vervolgens z’n telefoon en z’n portemonnee jat en blijftvolhouden dat je nooit steelt.
  (© Hans Teeuwen,vrij vertaald)

  Zet deze man klem met argumenten,dat komt stukken harder aan dan dat lege gedreig.

 335. @koelkast huilerd

  Verwijder deze ook maar en zet wie surft ook gelijk tussen de niet toegestane proxies 🙂

  Lolz

 336. @Loenatikx

  Er staat niet dat elke supporter een hooligan is, hij heeft het over hooligans…. niet over supporters dus!
  Beter lezen!!!

 337. iedereen die het met die lul luuk eens is zit gewoon eens steekie los

 338. Even een paar punten van mij kant:
  Dat dhr. Koelman het nodig vind om dit uiterst provocerende artikel te schrijven oké. Het is voor mij wel erg duidelijk dat je makkelijk wilt scoren over de rug van voetbalsupporters.
  Tuurlijk zullen er bij Feyenoord en op DHZ supporters lopen die zich niet altijd gedragen naar de normen en waarden in ons land. Maar zulke mensen lopen in elke groep rond.
  Helaas denkt dhr. Koelman en met hem vele andere (blijkt uit reacties) dat iedere supporter bij Feyenoord daarmee direct een hooligan is.
  Dat er serieus mensen zijn die de ME een pluim geven voor het optreden wilt er bij mij ook niet in. Ik ben er niet bijgeweest en kan dus niet oordelen over wat er geroepen is. Maar al zou er gescholden zijn vind ik dit nog niet een reden om de betreffende supporter op te pakken. @ME-er, ik snap overigens wel dat B. anoniem wenst te blijven. Als zijn naam bekend zou zijn dan zou hij waarschijnlijk er ook hinder van ondervinden in zijn prive-leven.
  De wijze waarop B. vervolgens gearresteerd wordt is ook niet zoals dit hoort te gaan. Er is duidelijk te zien dat de betreffende Me-er buiten zijn boekje gaat. Want ook het lichte verzet wat er is lijkt mij geen reden om iemand toe te takelen.
  Wat mij overigens verder opgevallen is, is dat de mensen wel op de inhoudloze opmerkingen van Feyenoorders kunnen reageren over hoe dom ze zijn en dat er alleen maar gescholden kan worden. Maar de mensen die er wel de dialoog aan willen gaan worden genegeerd.
  Verder zou ik dhr. Koelman willen vragen om eens uit te leggen wat zijn echte reden is geweest voor het schrijven van deze column. Want je maakt mij niet wijs, dat je serieus achter dat artikel kunt staan en die mening kunt hebben. Iedereen kan en mag een mening hebben. Maar ik ga geen mening geven over zaken waar ik niets vanaf weet.

 339. Na iets meer dan 100 reacties gelezen te hebben voel ik de behoefte te reageren op al die Feyenoorders die stellen dat Koelman zich een slecht journalist betoont door over een zaak te schrijven waar hij, volgens jullie, weinig kennis van heeft. Echter is Koelman volgens mij helemaal geen journalist, daarnaast lijkt het mij dat jullie ook niet erg bekend zijn met het genre ‘column’. Oftewel: misschien niet reageren op zaken waar je geen kennis van hebt?
  Een column is een korte tekst waarin de auteur een onderwerp (vaak een actueel onderwerp) aansnijdt en dit regelmatig op een wat ongenuanceerde manier. Ook worden stijlmiddelen als overdrijving en ironie regelmatig gebruikt in een column.
  Columns zijn helemaal niet bedoeld om zo genuanceerd mogelijk een nieuwsfeit uiteen te zetten door het toepassen van hoor en wederhoor.

 340. Misschien moet je je triangel inslikken.

  Tja leuk uitgelegd hoor het principe van een column, maar als je dingen dan zo overdijft als koelkast figuur, dan vraag je toch om reakties? Er zijn mensen die wel degelijk op een normale manier de discussie zijn aangegaan. Maar die krijgen geen reaktie.

  We kunnen dus stellen dat de schrijver een beetje laf is.
  Kan ik dan in een overtrokken column stellen dat alle schrijvers laf zijn?

  Als meneer Koelkast de waarheid niet onder ogen wil zijn, moet hij ook niet zo’n ongenuanceerd stukje op het internet kwakken. Want dan kan je verwachten dat je ongenuanceerde reakties krijgt. De zegt het zo, en de ander gebruikt wat kracht termen. Maar dat maakt mensen niets minder waard.

  Mensen die andere mensen minderwaardig vinden …..

 341. leuk idee voor op tv : hooligan zoekt Luuk !

  gooi luuk en co gewoon in een weiland geef ze 2 min dan gaan we wel jagen 😉 stelletje mafkezen

 342. Nighttripper

  Hahaha, je hebt het weer voor mekaar Luuk, 404 reacties in twee dagen. Hij krast weer lekker scherp ;).

 343. Dat ‘geen woorden’ in het verenigingsliedje, daar zit een grote geest achter. Iemand die er over na heeft gedacht.

  Voorts wil ik nog zeggen: Hup FC Stompetoren, hup! Geef die bal een mieterse trap voorwaartsch makkers. Donders wat een jetser! Geef hem maar flink van Jetje. Laten wij den opponent de spreekwoordelijke oren maar eens goed waschen. Geen woorden maar roddelbladen, leve Stompe 1.

 344. Opzich een leuke column,maar waarschijnlijk alleen gebaseerd op veronderstellingen, dus ik begrijp de comotie daarom wel een beetje.

  Ik vraag me wel af of die jongen die (mishandeld) is wel helemaal de waarheid spreekt.Ik zou ook zeggen dat ik niks geroepen heb. Heeft ie wel mongolen geroepen tegen de kit dan vind ik draag je schade als een vent en ga niet lopen janken als een klein kind.

  zelf ook vaak genoeg vooraan in de strijd meegegaan en ja als je dan een keer niet optijd weg bent dan is dat gewoon jammer en vette pech.

  Hooligan ok,maar janken om een paar tikken hoort daar niet bij!!

  Gegroet!!

 345. Killingscum

  Ey kankerneus’zou maar uitkijken.
  Binnen kort ga jij huilen maar ook goed huilen , kanker jood. We weten je te vinden pik.

 346. M. Brandenburg

  Geachte heer Koelman,

  Hoeveel aanames en een verkeerde veronerstelling kan je ten toonspreiden in een klein stukje tekst.

  Ik wil hier alleen regaeren op uw valse voorwendsel welke op het getoonde filmpe moet slaan!

  ” Op het filmpje zien we alleen hoe hij gillend en tierend verzet pleegt bij zijn arrestatie. Drie ME’ers werken hem daarop tegen de grond. Zonder helm, schild of knuppel. Gewoon met opgestroopte mouwen terwijl ze hem kalmerend toespreken (“je gaat het niet winnen, vriend”). Ja, dan is de vernedering natuurlijk compleet. Daarom gooit B. het nu op die rechtse directe van een ME’er die hem naar eigen zeggen in één klap een blauw oog, een gebroken neus én een gekneusde kaak opleverde. Lijkt me godsonmogelijk, maar los daarvan”

  Op dit filmpje is duidelijk te zien dat er van verzet bijna geens sprake is. Ook de klap uitgedeeld door de agent is totaal overdreven en niet nodig.

  Tevens wil ik u uitnodigen om eens gezellig lang te komen. $ van mijn vrienden zullen u vasthouden terwijl ik dan voluit eens fijn op uw gezicht uithaal. U kan niets dioen. U weet niet wanneer de klap komt. Om dan te constateren dat genoemde verwondingen wel degelijk mogelijk zijn. Ik nodig u hierbij dan ook graag uit voor een wetenschappelijk onderzoek om u hierna weer netjes op het rechte pad te krijgen met wat wel en niet mogelijk is met een goed gerichte onverwachte uithaal!

 347. @408

  Ik denk het wel..Heeft Freud mooie boeken over geschreven. Maar hé, credits en een plakkertje voor de volzinnen.

 348. Nou Luuk, doe nog maar eens een column over een dergelijk onderwerp. Wat een reacties. Gefeliciteerd. Of je er blij mee moet zijn is een tweede. En het bewijs is geleverd: de pen is scherper dan het zwaard.

 349. Ik schaam mij dood. Dacht dat ons slag zich niet door enkele scherp gekraste zinnen uit het veld liet slaan. Nooit geweten dat de tenen van het Legioen zo lang waren. Genant. Of zoals in de film: “nothing to see here, please move on”.
  Matige column, vermakelijke comments. Happen naar Pijnenburg. Toe maar jongens.

  Koelman, ga zo door. Ik stel voor elke week een nieuwe populatie uit te kiezen die makkelijk prikkelbaar zijn. Te beginnen met paardenmeisjes. Zij zullen nooit een vent vinden en dienen hun eerste climax op de rug van Black Beauty of Fast Lightning te krijgen. Gegarandeerd dat het Penny-forum, of waar deze wichten uithangen, uitgallopeert. Andere makkelijke doelgroepen: Viva of Opzij-lezaressen, Fok!-lezers, Twitteraars, Bontkraagjes en Jopen (DeJaap-haters annex baby-boomers).

  Ook bijzonder: in 400 posts nog geen Godwin gehad!

  rood/wit/zwart,
  Feyenoord hart
  ps. lastig he, liefhebber van SCF en criticaster in één persoon. Kijken hoe men daar mee om gaat.

 350. Waar zijn staat, moet is staan (getal): de populatie is, niet zijn. Stop de tijd.

 351. Tijd gestopt @De Wolf, nu nog popalatie corrigeren, ben je weer helemaal bij. Maar wat een aardig commentaar. En goed plan die paardenmeisjes, maar ja, die zitten bij de paarden, die verdoen hun tijd niet op internet (o jee, dat zegt wat over mij)

 352. Rotterdammer

  MEer…als jij n MEer ben dan ben je precies wat de Feyenoorders probere duidelijk te make.
  n provocerende klootviool die de wet achter zich heeft en daarom n grote muil heb.
  maar ook wij hebbe rechte en dat is datje niet de tyfus geslage mag worden VOOR NIX!!
  zeker niet door de politie die je hoort te bescherme.
  maak jezelf ff bekend of durf je dat niet?

 353. ik lach me suf om al die gekwetste 010 mannetjes hier..
  allemaal net zo kansloos als de wedstrijd.

  en klinkt toch echt als een hoop gejank. allemaal gefrustreerd omdat ze van moeders de vrouw nu niet meer naar dat junkenhol mogen.

  en wat die paar blauwe plekken betreft.. wedden dat die gast over een paar weken de stoerste verhalen verteld en trots is zijn ‘verwondingen’.

 354. haha, ik ben vroeger hooligan geweest, vond het ook een kick colum!!Hilaries!!Alleen dat snuiven klopt niet, dat is geen taartdoos maar een vuilnis bak vol!!

 355. he koelman je weet helemaal niet wat er precies is gebeurd dus hoe durf je zo’n interessant stuk te schrijven? sensatie zoeker

 356. “Wat mij overigens verder opgevallen is, is dat de mensen wel op de inhoudloze opmerkingen van Feyenoorders kunnen reageren over hoe dom ze zijn en dat er alleen maar gescholden kan worden. Maar de mensen die er wel de dialoog aan willen gaan worden genegeerd.”

  Moge dit de conclusie zijn op de reacties hier. Het niveau van dhr. Koelman en zijn volgers lijkt beduidend lager dan de wél intellectuele voetbalsupporter die hier reageert.

  Ook het weren van de mensen die inhoudelijk reageren, is een teken van zwakte. Erg zonde dat u, meneer Koelman, de dialoog niet aan durft te gaan en deze mensen de toegang tot de website verbied.

 357. Inderdaad, op de man spelen zeiken over spelfouten. Verder komt men hier niet. Alle koelkast volgers, zeker wel gemiddeld 7 per column gaan niet inhoudelijk in op wat er gezegd wordt. Is ook wel logisch, om ergens inhoudelijk op in te kunnen gaan moet je verstand van zaken hebben en misschien zelfs wel een keer een wedstrijd bezocht hebben.
  En daar gaat het juist fout, want dat durven ze niet, want dan moeten ze samen met de onderlaag van de bevolking samen in een vak zitten. En dat is eng!

  Misschien durven ze wel een keer in een gesponsorde vip box te komen, dan kunnen ze zien hoe 45000 hooligans iedere thuiswedstrijd van feyenoord het stadion verbouwen en de tegenstanders het stadion uitslaan.

 358. Allberda van Ekensteijn

  Om kort te gaan: het is een botte schande dat dit soort lieden die elke ronde weer gigantische schade toebrengen aan zichzelf, elkaar en hun omgeving, nog steeds getolereerd worden.

  Het is schandalig dat gemeentes telkens maar weer bijspringen om noodlijdende clubs te subsidieren danwel om onzinnige betonkolossen te bouwen om dit paupervolk maar een uitlaatklep te geven in hun robbertje matten met ME en elkaar.

  Over en uit, dit soort mensen bedreigt maar, vernielt maar, scheldt maar uit en gunt een ander zijn ruimte niet. 90% van de mensen hier heeft het idee dat Luuk Koelman zich aan de regels van de jounalistiek dient te houden en laat dus zien dat zij niet weet dat die regels absoluut niet gelden voor columns en columnisten. 90% van de mensen hier uit in dezelfde adem waarin zij zeggen zulke toffe jongens te zijn en zo vredelievend te zijn, de meest wanstaltelijke bedreigingen.

  Het zou de dames en heren reaguurders sieren, als zij eens een poging ondernemen tot inkeer te komen door een moment van oprechte introspectie en zelfreflectie. Ach… Er komt een tijd dat dit hooligan volk echt niet meer getolereerd wordt en die is nabij, als ik het goed begrijp.

 359. Erik van Brakel

  Dag Luuk,

  wat jammer en onvoorzichting dat je dit zo aan het doen bent.
  Er is m.i. geen enkele rechtvaardiging om omgefundeerd generaliserend te spreken of te schrijven, en dat ook nog vanuit provocerend oogpunt te doen, gniffelend vanachter je computer vanwege de reakties. Theo van Gogh dacht ook dat dat gewoon moest kunnen, dat hij gewoon alles moest kunnen zeggen zoals ‘t hem voor de mond kwam en heeft het met zijn dood moeten bekopen. Hans Teeuwen schrok daar zo van dat hij zijn theater-carriere (ook hij hield van onprettig choqueren) omgooide naar risicolozer jazz-liedjes zingen. Van waaruit denk je dat je mensen zo maar moet kunnen schofferen, wat zou dat moeten rechtvaardigen? Met vrijheid van meningsuiting heeft ‘t n.l. niets te maken.

  Take care.

 360. Feyenoord Zuid

  Ben zelf holigan. Laat ik nou die B. kennen, ook een holigan maar dan een foute. Is elke thuiswedstrijd zwaar aan het spul. ik zeg het niet snel maar logies dat ie tikken kreeg. koelman heeft gelijk.

 361. @#396

  Hij schrijft niet dat iedere voetbalsupporter is?
  hij schrijft dat er doorgesnoven types rondlopen bij DHZ.
  Ik kom ook wel is op DHZ en kan me daar niet bepaald in vinden en ben het zelf al helemaal niet.
  het is iig zwaar generaliserend neergezet

 362. Leuk dat alles wat tegen supporters gezegd wordt direkt als een waarheid aangenomen wordt.

  Zal ik dan de volgende gefundeerde uitspraak maar doen?

  Uit zeer betrouwbare bronnen weet ik dat meneer Koelman zelf ook niet vies is van een lijntje hier en daar.
  Ook is meneer Koelmam zelf ook wel eens te grazen genomen door een politie agent, of was je dat vergeten Luuk?

 363. Natuurlijk is het belachelijk dat de supporters weer eens in een kwaad daglicht komen te staan.

  Maar is het niet zo vaak weer eens iets met Rotterdamse supporters?

 364. @427

  Doe je iets wat niet mag, word je verdillikes ook nog eens in een kwaad daglicht gezet. Gekker moet het niet worden.

 365. Sinterklaas

  Wat een hoop onzin in een klein stukje tekst.
  Deze column is geschreven door een onkundig en onwetend iemand die niet helemaal weet hoe de supporterswereld in elkaar steekt.
  En wat er voor dit filmpje heeft afgespeelt is totaal irrelevant. Politie is zich zelf de laatste jaren belachelijker aan het maken.

  Nederland is een politiestaat aan het worden, een kastje in je auto, onbekend telefoontaps, ov-chip kaart, een zogenaamde griepprik ( wat eigenlijk gewoon iets is zoals een chip 😉 )

 366. Pierre Lebon

  Voetbal supporters jennen gaat het helemaal worden de komende jaren en terecht.
  Volwassen kerels die hun “kluppie” door dik en dun steunen alsof het soppende tienermeisjes zijn, die flauw vallen voor het podium van hun pop-idool.
  En dat voor een voetbalwedstrijdje waarvan de oorspronkelijke opzet altijd geweest is, dat mensen er plezier aan moeten kunnen beleven.
  Kapot gemaakt door alle zogenaamde “hooligans” die hun heldendom en hun “levensstijl” helemaal ontlenen aan hun favoriete club en waar normale, weldenkende mensen al sinds jaar en dag niet meer gaan kijken, omdat niemand er behoefte aan heeft om tijdens een sportief evenement met de neus op de banale en barbaarse strapatsen te worden geconfronteerd van het “scum of the earth”.
  Mij dunkt, dat een knieschot gezien in het licht van het terroriseren van sportevenementen (die van iedereen zijn) een maatregel is, die eigenlijk nog best meevalt.
  een beetje een hooligan zit daar niet mee.

 367. @ 420

  Mij maken die journalistieke regels e.d. helemaal niks uit. Het gaat mij erom, dat deze man supporters (in het bijzonder Feijenoord supporters) neerzet als een stel mongolen die elke wedstrijd onder drugs en de drank agressief plaats nemen in het stadion en constant de politie provoceren.

  Ik ben 22 jaar, dit is mijn zesde seizoen als seizoenkaarthouder, ga nu twee seizoenen naar uitwedstrijden en ik heb nog NOOIT wat meegemaakt waarbij het écht fout ging.

  De heer Koelman creëert een beeld in de media van voetbalsupporters, waar ik totaal tegen ben en wat ook absoluut niet zo is, bij het grootste deel van de supporters. Daarom zou ik het zeer op prijs stellen als de heer Koelman niet zo generaliserend over het voetbalvolk zou willen praten en waardeer ik eventuele excuses tegenover iedereen die bij DHZ komt en niet drinkt en snuift…

 368. @ Butje de Reus

  Tegen Oss? Dat zal nog een geruime tijd duren aangezien Oss niet meer is dan een vereniging die meespeelt voor de laatste plaatsen in de Jupiler klasse.

 369. Ho-Ly Crap Koelman, je hebt hier even een beerput open getrokken zie ik 😀

  Ook wel grappig dat de meeste van die supporters de reacties niet eens lezen maar meteen hun eigen schijnheilige comment er in knallen, met als resultaat 100 stukjes met hetzelfde verontwaardigde gekef 😛

 370. Paardestaarty

  Onnozel gespuis, die hooligans..Laag voorhoofd, weinig lettertjes.
  Een vent als ze zelf iemand in mekaar hengsten, en mauwen als ze er een gebroken hoofd bij oplopen.
  Dat zijn toch gewoon de risico’s van het vak?
  Schijnheilige flapdrollen..

 371. belastingbetaler

  En hoeveel belastinggeld kost die rommel van Feynoord en andere clubs niet. Politie-inzet, schade door hooligans, subsidie voor de noodlijdende clubs, enz. Ze leven op de pof van de hardwerkende burger, die liever zelf gaat voetballen dan stom in zo n stadion gaan zitten.

 372. Vak (antie)

  Ja Ja,

  Kanker Lul, belastingbetaler, racisten, homo, flapdrollen, een flinke tik, Kanker ME, onterrecht en niet te vergeten coke neus..

  Jullie hebben het allemaal maar druk met je comments..

  Maar wat is nou eigenlijk de uitslag ven de betreffende wedstrijd?? Of zal ik dat maar gewoon even op teletext opzoeken?

  😉 Toppers!!

 373. @alle docenten nederlands: hier staat een prachtig examen: voor elke spelfout die je eruit haalt krijg je 0,1 punt. In een uurtje 100 fouten eruit halen zou moeten lukken, toch? Ik dacht ‘even snel’ wat reakties door te lezen, maar ik kon niet meer stoppen met lachen, dus het duurde wat langer. Werkelijk fantastisch. En ik heb medelijden met de inbox van degene die het hokje hieronder aanvinkte 🙂

 374. @Petra

  Wat bedoel je hiermee, dat dit allemaal domme mensen zijn? Of bedoel je dat het bedroevend gesteld is met de kwaliteit van “alle docenten nederlands” ?

  Ik kan inderdaad ook niet meer stoppen met lachen. Scherpe reaguurder dat je er bent!

 375. Of heb jij toevalligerwijs je journalistieke reaguurders kwaliteiten opgedaan op de hogeschool Inholland?

 376. @ Ronald: Ik ben zelf muziekdocente, maar dit was echt voor, niet tegen de docenten nederlands. Zoiets is tenminste boeiend, zo kunnen de leerlingen de hele toets hun hoofd erbij houden. Mijn journalistieke kwaliteiten houden overigens op bij het lezen van artikelen en me kapot irriteren aan de ontzéttend slechte spelling en stijl van tegenwoordig 🙂

 377. Feijenoord is de meest droevige kutclub die er bestaat. Ik heb de tien nul zege van PSV heerlijk gevierd. Het enige wat Feijenoord en hun hooligans (moeilijk woord voor mongool) hebben is een grote bek. Pismietjes ik lach jullie allemaal uit. Niet in je gezicht natuurlijk want ik geloof niet dat je daar tegen kan.

 378. Als arts met ruime ervaring op de Spoedeisende Hulp kan ik bevestigen dat het inderdaad nagenoeg onmogelijk is om met één klap zowel iemands oog, neus, als kaak te verwonden.

 379. @Petra 04-11-2010 om 10:59 am
  Bedoel je daar ook mee de docenten Nederlands op scholen rondom Rotterdam?
  Lijkt me een erg leuk les te gaan worden.

 380. Beste ‘Koelman’ (stoere naam hoor)

  Je bent ziek in je hoofd. hoe durf je in een krant zulke onzin te plaatsen. Hoe lang heb je erover gedaan om dit te verzinnen? 2 minuten?
  Als je, als neus, tegen feyenoord bent. lijkt mij logisch. Zoals ‘wij’ dat ook doen tegen jullie. niks mis mee.
  Maar als je in een gratis krant (de prijs is de kwaliteit) Klinkklare onzin gaat lopen lullen, moet je toch echt even nadenken: Wat doe ik hier eigenlijk? Me mama trots maken? ‘Kijk mama, ik sta in de krant!’?

  Huil hooligan? Hahaha, en dan een beetje op je twitter populair doen bij je vriendjes?
  Volgens mij huilt er maar een iemand hier: iemand genaamd ‘Koelman’
  Schaam je. schaam je dood. Ik ga het tegen je mama vertellen. Waarom vertel je het eigenlijk niet recht in B. z’n neus als je zo stoer bent?
  Of ben je daar te bang voor? Ga toch spelen joh, met je neefje van 1. Doe je toch nog iets van nut. Maak je je neefje blij.
  Stop dat treinje in je hol.
  klootzak.

  Met ‘vriendelijke groet’,
  Je oma

 381. Peter de Zeeuw

  Misschien ga ik nu iets heel erg doms suggereren…
  Maar wat als we nou gewoon eens naar een voetbalwedstrijd zouden gaan voor het voetballen en niet voor het vechten?
  Het spijt me als dit nergens op sloeg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top