Even iets recht zetten

Hallo jongens en meisjes, wat goed dat jullie ook dit inlegvel lezen! Het is een rectificatie. Dat is een moeilijk woord voor ‘iets recht zetten’. Heb je het lesboek dat speciaal voor de Dag van het Respect is gemaakt, aandachtig gelezen? Dan is je vast iets vreemds opgevallen. Op pagina 10 kun je namelijk lezen: “De film Fitna van Geert Wilders of het boek Mein Kampf van Adolf Hitler, zijn gebaseerd op eenzijdige denkbeelden. Gelukkig zijn er ook een heleboel boeken, musea en toneelvoorstellingen die juist respect tonen voor mensen die anders denken, anders geloven of er anders uitzien”.

Wat vind je daarvan? Eigenlijk zeggen we dat Geert Wilders, de leider van de Partij voor de Vrijheid, net is als Adolf Hitler. Dat kan natuurlijk niet. Geert Wilders is nu heel erg boos. Zijn partij heeft Kamervragen gesteld aan Sharon Dijksma, de staatssecretaris van Onderwijs. Zij vindt dat Geert Wilders gelijk heeft. Hij mag niet worden vergeleken met Adolf Hitler. Vandaar dus dit inlegvel. Meneer Wilders is niet de nieuwe Hitler, net zomin als de nummer twee van de PVV, Fleur Agema, de nieuwe Eva Braun is. De vergelijking klopt niet, al was het maar omdat Geert Wilders en Fleur Agema niet van plan zijn samen zelfmoord te plegen.

Maar ja, jongens en meisjes, aan de andere kant… De Koran vergelijken met Mein Kampf, dat doet meneer Wilders maar wat graag. Eerder noemde hij het een fascistisch boek dat net als Mein Kampf verboden moet worden. Daar werden heel veel moslims boos over, maar van de rechter mag Geert Wilders dat zeggen vanwege het recht op vrijheid van meningsuiting.

Dus toen dachten wij: kom, laten we eens hetzelfde doen met Geert Wilders. Daar hebben we in Nederland een spreekwoord voor: ‘wie kaatst, kan de bal verwachten’.

Het komt er dus op neer dat Geert Wilders wel graag andere mensen heel stoer tegen de schenen schopt, maar meteen naar de schooldirecteur rent wanneer hij zelf een keer een trap krijgt. Dat vinden wij een beetje flauw, maar we zullen het nooit meer doen. Dat beloven we plechtig. Onze conclusie is dat Geert Wilders niet weet hoe hij moet incasseren. Ergens best wel logisch. Daar heeft hij immers zijn bodyguards voor.

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!