Even iets recht zetten

Hallo jongens en meisjes, wat goed dat jullie ook dit inlegvel lezen! Het is een rectificatie. Dat is een moeilijk woord voor ‘iets recht zetten’. Heb je het lesboek dat speciaal voor de Dag van het Respect is gemaakt, aandachtig gelezen? Dan is je vast iets vreemds opgevallen. Op pagina 10 kun je namelijk lezen: “De film Fitna van Geert Wilders of het boek Mein Kampf van Adolf Hitler, zijn gebaseerd op eenzijdige denkbeelden. Gelukkig zijn er ook een heleboel boeken, musea en toneelvoorstellingen die juist respect tonen voor mensen die anders denken, anders geloven of er anders uitzien”.

Wat vind je daarvan? Eigenlijk zeggen we dat Geert Wilders, de leider van de Partij voor de Vrijheid, net is als Adolf Hitler. Dat kan natuurlijk niet. Geert Wilders is nu heel erg boos. Zijn partij heeft Kamervragen gesteld aan Sharon Dijksma, de staatssecretaris van Onderwijs. Zij vindt dat Geert Wilders gelijk heeft. Hij mag niet worden vergeleken met Adolf Hitler. Vandaar dus dit inlegvel. Meneer Wilders is niet de nieuwe Hitler, net zomin als de nummer twee van de PVV, Fleur Agema, de nieuwe Eva Braun is. De vergelijking klopt niet, al was het maar omdat Geert Wilders en Fleur Agema niet van plan zijn samen zelfmoord te plegen.

Maar ja, jongens en meisjes, aan de andere kant… De Koran vergelijken met Mein Kampf, dat doet meneer Wilders maar wat graag. Eerder noemde hij het een fascistisch boek dat net als Mein Kampf verboden moet worden. Daar werden heel veel moslims boos over, maar van de rechter mag Geert Wilders dat zeggen vanwege het recht op vrijheid van meningsuiting.

Dus toen dachten wij: kom, laten we eens hetzelfde doen met Geert Wilders. Daar hebben we in Nederland een spreekwoord voor: ‘wie kaatst, kan de bal verwachten’.

Het komt er dus op neer dat Geert Wilders wel graag andere mensen heel stoer tegen de schenen schopt, maar meteen naar de schooldirecteur rent wanneer hij zelf een keer een trap krijgt. Dat vinden wij een beetje flauw, maar we zullen het nooit meer doen. Dat beloven we plechtig. Onze conclusie is dat Geert Wilders niet weet hoe hij moet incasseren. Ergens best wel logisch. Daar heeft hij immers zijn bodyguards voor.

4 reacties op “Even iets recht zetten”

 1. De juf heeft opstel gelezen en geeft cijfer:

  vlijt: 9
  gedrag: 8
  Taal: 9+
  Juf verwennen: 4-

 2. Jeroen Bosems

  In de Metro van 6 november staat de column van Luuk Koelman over de dag van respect in combinatie met Geert Wilders. Hij vergeet echter een ding, en dat is dat de film Fitna NIET naar scholen is gestuurd om onderdeel te worden van het lespakket.

  Ik ben nooit fan geweest van het elkaar uitmaken voor racist, communist of boomknuffelaar in de politiek en dit hoort dus al helemaal niet thuis op scholen. Het is werkelijk waar schandalig dat een overheidsinstelling kinderen op zo’n grove manier te misbruikt als potentieel stemvee. De vergelijking Hitler en Wilders slaat ook natuurlijk de plank compleet mis, aangezien Wilders alleen kritiek heeft op een ideologie, en niet op het vlees en bloed zelf. Zouden we in deze optiek ook maar iemand als Richard Dawkins moeten gaan vervolgen, of is de vrijheid van meningsuiting alleen ingeperkt voor politici? Ik voel me absoluut niet vertegenwoordigd door Geert Wilders en vind hem niet constructief, maar als we betere politici willen moeten we ook iedereen de kans geven om zijn mening uit te delen.

 3. Het komt er dus op neer dat Geert Wilders wel graag andere mensen heel stoer tegen de schenen schopt, maar meteen naar de schooldirecteur rent wanneer hij zelf een keer een trap krijgt. Dat vinden wij een beetje flauw, maar we zullen het nooit meer doen. Dat beloven we plechtig. Onze conclusie is dat Geert Wilders niet weet hoe hij moet incasseren. Ergens best wel logisch. Daar heeft hij immers zijn bodyguards voor

  Schijterig excuus.dat noem jij incasseren,iemand vergelijken met Hitler en de gevolgen die begaan zijn uit naam die figuur!
  Razzia s en vervolgens transporteren naar de vernietigings kampen.
  Ik had je hoger ingschat,how low can you go.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top