Erotiekmoe

Hét woord van 2008 is nu al bekend: erotiekmoe. Wat een prachtig woord. Mijn vriendin heeft het direct aan haar woordenschat toegevoegd. Als ze geen zin heeft, is het niet “ik heb hoofdpijn”, maar “ik ben vanavond wat erotiekmoe.” Dat klinkt al een stuk beter, nietwaar?

‘Erotiekmoe’ heeft volgens onderzoekers alles te maken met de verseksualisering van onze maatschappij. Al die geile billboards, BN’ers met siliconenborsten, talkshows over de ins and outs van het anusbleken – de doorsnee Nederlander heeft het helemaal gehad met seks. De eerste tekenen zijn nu al zichtbaar. Zo stopt De Bijenkorf met de verkoop van erotische attributen op haar lingerieafdeling, omdat geen enkele dame in het openbaar aan de vibrator wil. Misschien maar goed ook, want anders was het gezoem en gehijg in de pashokjes niet van de lucht geweest.
Uit onderzoek blijkt dat 55 procent van alle vrouwelijke klanten de aanwezigheid van dildo’s in een ‘gewone’ winkel maar niets vindt. Bij mannen ligt dat percentage tegen de honderd procent. Tenminste, dat mag je hopen, want zeg nu zelf: welke zichzelf respecterende kerel koopt in hemelsnaam een kunstpenis voor zijn vrouw?

Betekent dit dat 55 procent van alle vrouwen en 100 procent van alle mannen erotiekmoe is? Ja en nee. Mannen zijn inderdaad erotiekmoe, maar dat zijn ze al een slordige vier miljoen jaar. Dildo’s in De Bijenkorf hebben daar niets mee van doen.
Erotiekmoeheid bij de man manifesteert zich uitsluitend direct ná de daad. Met een gelukzalige glimlach op de lippen glijdt hij weg in een diepe comateuze slaap. Een man kan daar niets aan doen. Het zit in zijn genen. Zo beschermt hij zich tegen alle prietpraat (“waar denk je aan?”) waaraan de vrouw na afloop van een vrijpartij behoefte heeft. Wel de lusten, maar niet de lasten. Dat heeft moeder natuur mooi geregeld.

Ik heb het mijn vriendin uitgelegd. Ze begrijpt het. Al was het wel jammer dat ze na enig nadenken vroeg of sokken dragen tijdens de sex ook genetisch bepaald is.

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!