Er is maar één Peter R. de Vries

Peter R. de Vries. Hij kan alles, doet alles en heeft overal verstand van. Vorige week schoof hij aan in De Wereld Draait Door om uit te leggen waarom Marco van Basten een slechte coach is. Hij sloot af met een nasaal en monotoon uitgesproken “ik betwijfel of hij het überhaupt in zich heeft toptrainer te worden”.

Waarom Peter R. de Vries daar zat, vroegen veel kijkers zich af. Gewoon, omdat hij Peter R. de Vries is. Want als één mening er werkelijk toe doet, dan is het de mening van Peter R. de Vries. Een week eerder las ik de volgende kop in De Telegraaf: ‘Peter R. de Vries kraakt Songfestival af’. Met daaronder de tekst: ‘Peter R. de Vries zit niet voor de tv als De Toppers voor ons land zingen op het Eurovisie Songfestival’.

Sommigen noemen hem een egotripper, maar dat is niet eerlijk. Peter R. de Vries is gewoon Peter R. de Vries. Afgelopen weekend zat ik op een Amsterdams terras. Een tafeltje verder zat Peter, samen met zijn buitenvrouw, schrijfster Susan Smit. Ik kon hun gesprek prima volgen. Peter vertelde op luide toon dat hij met Marco van Basten had gesproken. In het diepste geheim. Marco was erg zenuwachtig. Zijn ogen schoten als stekelbaarsjes heen en weer. Peter had hem strak aangekeken en gevraagd: “Ze zeggen dat jij een pannenkoek bent. Heb je daar iets op te zeggen?” Waarop Marco met gebogen hoofd mompelde dat hij zichzelf geen pannenkoek vond. Peter counterde meesterlijk: “Maar waarom zouden al die mensen dat dan zeggen, denk jij?” Waarop Marco brak. Twee uur later legde hij zijn functie neer.

Susan Smit was erg onder de indruk. Ze legde een hand op Peters knie en vroeg “zullen we ooit nog iets van Marco horen?” Waarop Peter R. de Vries achterover leunde zoals alleen Peter R. de Vries dat kan, en antwoordde: “zodra Marco zich meldt, melden wij ons natuurlijk ook”.

12 reacties op “Er is maar één Peter R. de Vries”

 1. Niet treuren Koelman. De stichting “Ondersteuning Van Hirtum in de nor” zoekt nog een goede columnist.

 2. hahaaaaa hij is GOED!

  Natuurijk had Marco al een half jaar geleden moeten vertrekken, maar zijn werkomgeving is ook niet ideaal, als je als club 14 trainers verslijt in een paar jaar dan mag je je wel wat andere zaken afvragen!
  Geweldig te horen dat de over het paard getilde Floppers gestraald zijn met het songfestival! Hulde aan de deskundige jury!

 3. eclipse

  EEEhhhHHHH Luukkie, alles oké hoor , MAAR VAN “SUSAN SMITH” afblijven he, een van me mooiste en liefste droom , ik wordt altijd weer vrolijk als ik haar op tv ziet, met de `r frisse , mooie maar vooral intelligent koppie …
  Dus wat doen wij nu Luuk ??? juist je gaat netjes excuses maken bij Susan , en zeggen dat het maar fictief was, en je haar werk zeer waardeert evenals haar voorkomen ….oké Luuk ??
  even goeie vrienden en lees graag wat je schrijft… een welgemeende groet… en laat ff weten als je Susanne hebt benadert he ..anders sturen we je volgend jaar naar het euro oostblok festival 🙂

 4. eclipse

  p.s
  Panorama ?? leest toch geen zinnig mens ?? we lezen de METRO wel in de TREIN 🙂

 5. Uniteddy

  Volgens mij moet je Peter R echt goed kennen, Koelman.
  Want dat achteroverleunen ja, dat is meneer de Vries ten voeten uit. Gaf de man al twee jaar geleden via zijn sidekick S.M. twee gouden tips, maar erop springen ho maar. Hij zou weliswaar vermeurd kunnen worden als de man die teveel weet, maar dat is toch het risico van zijn vak ? Als BNer loop je hoogstens eens een tik op via je domweg geopende autoraampje. Peter R doet kennelijk alleen nog maar zaken met weinig of geen risico.

  Overigens: het is pannekoek, Koelman ! Pannenkoek is fout journaille-nederlands. Maar misschien vind jij je slechts een middelmatige journalist 😉

 6. eclipse

  pannekoek ? waarrrrrrrrrrrrrrrr MET STROOP ?????
  gratizzz ???? voor niks dus ???? schrijf ff datum, tijd enzo 🙂
  P.s. was vermeurd ?? !!

 7. Rob Boessen

  Luuk,

  Abbonnement Panorama zojuist opgezegt. Massaal boycotten die handel, godverdomme het laatste leuke dingetje wat erin te vinden was.

  Achja, ik hou je website wel in de gaten 😉

  Mazzel

 8. Luuk Koelman

  @ Ollie Wow. Kijktip! Zo zie je maar weer. De realiteit is altijd wilder dan de wildste fictie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top