Een bazooka van vlees

Bijna leuker dan seks zelf, is lezen over seks. Neem nu het boek Alles wat u altijd al over sex wou weten, maar nooit durfde te vragen. Het is een vertaling van Everything you always wanted to know about sex but were afraid to ask. De bestseller stamt uit 1969, is in 54 talen vertaald en wereldwijd door naar schatting zo’n 150 miljoen mensen gelezen.

Mijn vriendin gaf me het boek cadeau na een middag rondstruinen op een tweedehands boekenmarkt. Gretig begon ik te lezen. Schrijver David Reuben is psychiater en volgeling van Freud. Volgens hem heeft de mens, levend in het tijdperk van de ruimtevaart, zijn geslachtsdelen achtergelaten in het stenen tijdperk. “Een straaljagerpiloot drijft zijn toestel door de ruimte met een snelheid van duizend kilometer per uur – maar hij is niet in staat om zijn eigen penis achttien centimeter ver in een vagina te drijven.” En dat was nog maar de allereerste alinea van hoofdstuk 1. Bij mij als man hakte het intro er in ieder geval behoorlijk in. Ik bedoel: achttien centimeter?

Wat bleekjes trok ik mij met liniaal en al terug op het toilet. De getallen waren onverbiddelijk. Ik lag, wat je noemt, ‘een straatlengte achter’. En dan was die achttien centimeter vast en zeker ‘slechts’ een gemiddelde, want al in hoofdstuk twee – zo las ik al bladerend – maakte Reuben gewag van de officieus langste penis aller tijden. Een ferme jongen die in “geërigeerde toestand” 34 centimeter lang is en 8 centimeter in doorsnee. De eigenaar is onbekend en “er is geen informatie bekend over de plaats waar deze wedstrijd gehouden is.”

Rijst als vanzelf de vraag: wat is officieel de grootste penis ter wereld? Niemand die het weet, en dat is niet zo vreemd. Mannen met een buitenproportioneel exemplaar lijden in stilte. Een uitzondering is de 36-jarige Jonah Falcon die wél de publiciteit zoekt omdat hij o zo graag een vriendin wil. Meneer is naar eigen zeggen wereldrecordhouder. Zijn penis reikt in erectie tot een alleszins respectabele 34,3 cm.

Mijn God, wat moet je met zo’n bazooka van vlees? Ik heb het in bed eens nagemeten op de buik van mijn vriendin – met mijn duimstok – maar met 34 centimeter raak je zo’n beetje de longen. Geen wonder dus dat Falcon al tien jaar geen vriendin meer heeft gehad en nog steeds bij zijn moeder woont.

Met getallen alleen kom je er niet, vind ik. De grootste penis aller tijden behoort ook in overdrachtelijke zin groot te zijn. Daarom gaat mijn stem naar de Russische monnik en gebedsgenezer Raspoetin (1871-1916). Zijn roede staat (met scrotum en al) op sterk water in het Russische museum voor erotica in Sint Petersburg. De afmetingen zijn 28 centimeter in slappe toestand en (naar schatting) 33 centimeter bij een erectie. Net wat minder dan die van Jonah Falcon, maar de lover of the Russian queen neukte zich in ieder geval een slag in de rondte aan het hof van de laatste Russische tsaar. En daar is zo’n fallus, als ik David Reuben goed begrijp, toch voor bedoeld.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!