Echt waar, op televisie

Sodom en Gomorra! De seksuele moraal van de Nederlandse jeugd is compleet losgeslagen. Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin heeft het met eigen ogen gezien. Op televisie, in de documentaire Sex Sells.

Jongeren in een garagebox. Zij vertellen dat het heel normaal is om op je elfde of twaalfde al seks te hebben. In ruil voor een Breezertje bijvoorbeeld – of een pakje sigaretten.

De minister is zich een hoedje geschrokken: “Een meisje wordt gezien als gebruiksartikel en seks als ruilmiddel. Als we daar niet snel iets aan doen, dreigt een hele generatie op te groeien met verknipte ideeën”.

Zou het? Volgens deskundigen geeft de documentaire juist een zwaar vertekend beeld. Met de seksuele moraal van de Nederlandse jeugd is helemaal niets mis, zeggen zij. Maar daar heeft minister Rouvoet geen boodschap aan. Hij wil een breed maatschappelijk debat over de ‘verknipte moraal’ van de Nederlandse jeugd. Ook moeten er cursussen ‘nee-zeggen voor tienermeisjes’ komen. Waarom? Omdat de minister het met eigen ogen heeft gezien, op televisie.

Beleid, gebaseerd op een tv-uitzending. Dat belooft wat. Bij het volgende kabinetsberaad komt Van Middelkoop, minister van Defensie, met een nieuw inzicht. De aanschaf van extra pantserwagens voor onze jongens in Uruzgan is bij nader inzien helemaal niet nodig.

Verbaasde blikken, maar de minister legt het graag uit. Deze week stuitte hij tijdens het zappen op een aflevering van The A-Team. Of de collega-bewindslieden die serie kennen? Nee? Nou, fascinerend hoor…! Mannen van stavast die vechten voor een betere wereld, net als onze jongens in Uruzgan. Vooral die grote, gespierde neger. Wat is die meneer handig! Met een lasapparaat en wat metalen platen bouwt hij een oud Golfje zo om tot een heuse pantserwagen. En zo’n ding is hartstikke veilig, want The A-Team raakt in verschillende vuurgevechten verzeild. Overal ontploffingen, maar niet één gewonde. Ja, echt waar. Dus zo gaat Nederland het ook doen. Waarom? Omdat de minister het met eigen ogen heeft gezien, op televisie.

4 reacties op “Echt waar, op televisie”

  1. De bewuste uitzending ‘Sex Sells’ is niet meer te bekijken op uitzending gemist, omdat het niet de werkelijkheid weergeeft, maar slechts excessen. Uiteraard pakt Rouvoet dit alles met beide handen aan, want de jeugd ontspoort! Weet hij al dat de gemiddelde leeftijd dat jongeren voor het eerst sex hebben op 16,zoveel staat? En dat maar een klein percentage jongeren sex heeft op 12 of 13-jarige leeftijd (of jonger). En dat, wanneer de gemiddelde leeftijd 16,zoveel is, ongeveer de helft van de jongeren dus ouder is bij de eerste keer sex.
    Het valt dus allemaal wel mee, Rouvoetje!

  2. Net of een meisje van 14 tijdens een hevige zoenpartij met een vriendje ineens keihard STOP roept omdat “iemand” in Nederland een regeltje heeft gemaakt over wat ze wel en niet met haar lichaam mag doen……

  3. Zeg, waar kan ik die 14 jarige meisjes vinden die me wel even willen pijpen voor een breezertje?

  4. Beste vieze man,

    je moet echt reageren op wat koelman schrijft,niet wat je zelf graag wilt.

    gr.jonas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top