Echt Crisis met Natasja Froger

“Hallo, ik ben Natasja Froger. Het aantal kabinetscrisissen is de afgelopen jaren fors toegenomen. Een kabinet dat de eindstreep haalt, komt nauwelijks nog voor. Vaak zijn partijen dusdanig verwikkeld in een onderlinge strijd dat er geen goede communicatie meer mogelijk is. Met alle gevolgen van dien voor de kiezer.” Camera zoomt uit. Natasja Froger staat op het Binnenhof. “In Echt Crisis staat het belang van de kiezers centraal. In deze aflevering volgen we Mark, Maxime en Geert.”

Beelden uit de tuin van het Catshuis. “Mark en Maxime zijn al anderhalf jaar samen met huisvriend Geert. Zij hebben een bijzondere relatie.” Shot van Mark die zijn arm om Geert slaat. Maxime rookt tevreden een sigaret. Nieuwe scène: flash back van Mark die vertelt dat dit een driehoeksverhouding wordt om de vingers bij af te likken. Voice over: “Voor Mark en Maxime komt het dan ook als een grote schok wanneer Geert vertelt dat hij besloten heeft een punt achter de relatie te zetten.” Treurige pianomuziek. “Mark en Maxime kunnen niets anders dan dit accepteren. Ze zitten met hun handen in het haar en weten niet waar ze moeten beginnen om deze crisis op te lossen.”

Nieuwe scène. Natasja praat met Mark. “Het was niet jouw keuze, hè?” Mark heeft rode oogjes van het huilen: “Je weet dat je kabinet niet goed zit, maar je wilt niet uit elkaar gaan. Niet voor de kiezers!” Natasja: “Maar de kiezers willen ook niet dat jullie ruzie hebben!” Mark barst in tranen uit. Natasja slaat troostend een arm om hem heen, blikt zwijgend in de camera. Nieuwe scène, Natasja praat met Geert. “Geert, jij voelde je gevangen in de relatie?” Geert knikt: “Als je het gevoel niet meer hebt, moet je voor jezelf verder gaan kijken. En niet alleen maar voor de kiezer bij elkaar blijven.” Daarna vertelt hij de kiezer, recht in de camera, waarom hij vertrekt: “Ome Geert heeft zijn spulletjes gepakt. Ome Geert gaat weg. Dus nu moeten jullie heel lief zijn voor Mark en Maxime. Maar weet wel dat ome Geert heel veel van jullie houdt!”

Nieuwe scène, close up van Natasja: “Een kabinetscrisis is niet alleen emotioneel zwaar, ook financieel worden er rake klappen uitgedeeld. Maar al deze ellende valt in het niets bij de pijn en ellende die de kiezers hebben. Zij zijn altijd het kind van de rekening.” De camera zoomt uit. Natasja zit in de Tweede Kamer, op de stoel van Kamervoorzitter Gerdi Verbeet: “Om dat zoveel mogelijk te voorkomen, zal ik Mark, Maxime en Geert de komende maanden begeleiden. Vandaag is de eerste stap gezet.”

2 reacties op “Echt Crisis met Natasja Froger”

  1. knelistonie

    De verbaasde weeskinderen zouden het zich later anders herinneren. Hoe er donkere wolken boven het huis verschenen. En dat de voogden deze keer niet gezellig-stoer “de koppen bij elkaar” hadden gestoken in het Catz-huis maar aan het smoezen waren geslagen in het achterkamertje. De sfeer werd om te snijden toen “het beraad” van de omes niet twee daagjes of drie, vier dagen, maar meer, langer, al een week, alweer veertien, nu al vijftien dagen duurde. Bij het instoppen hield Ome Mark de stemming er nog het beste in, “Kinderen, het komt allemaal goed.” Ze wisten niet

    Maar ome Geert zei niets en begon al vaker al bezorgder te kijken. Ja, we moesten allemaal meer gaan betalen. Zouden de kinderen hem niet de schuld geven ? Hij kwam toch altijd voor hen op ? Als we nou eens net doen of de schuldeisers er niet zijn ? Maar ome Mark en ome Maxime hadden hem op de eerste dag hartelijk uitgelachen. En op de tweede dag weer, toen hij had voorgesteld om wat minder personeel te houden. “We kunnen de kopjes toch ook zelf afwassen ?” En op de derde dag niet anders, want de overbuurman was aangeschoven met de nieuwste folders van de supergrasmaaier die ze samen met de buurt zouden gaan kopen. Ome Geert wist niet

  2. een vrolijke fan

    Het verbaasd mij inderdaad dat Eyeworks/Endemol hier nog geen programma over heeft gemaakt. Aan de andere kant, komedie is er genoeg op TV….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top