Drie weekjes Afrika

“Halloooo, Diederik. Pieter hier. Kerel, ik dacht bij mezelf, ik bel eens om te zien hoe het op de zaak is. Kan ik meteen controleren of mijn iPhone X wel echt werelddekking heeft. Nou? Hoe klink ik? Loepje zuiver hè! Maar vertel eens, hoe staat het met de workload? Alweer stronthard aan het werk? Doe maar niet alsof je het redt zonder mij. Haha!

Wist je niet, hè? Inderdaad, drie weekjes Afrika. Moet kunnen. Ik heb er het hele jaar hard genoeg voor gewerkt, dus nu lig ik hier ongegeneerd te genieten. Jaja, ik zeg altijd maar zo: je hebt werkpaarden en je hebt luxe paarden. Hè? Wáár in Afrika ik lig te genieten? Jezus, Diederik, daar vraag je me wat. Black Angel Windsor Hotel heet het hier. By the way, vijf sterren, kerel. Mieterse faciliteiten, wat dacht je van een 18-hole golf course óp het hotelterrein en dagelijks een cocktailuurtje met hors d’oeuvres bij de Beach Club Poolbar? En het zwembad is uitgerust met waterval! Ja, inderdaad, dat mag ook wel met deze warmte. Het is hier trouwens nog niet beneden de vijfenveertig graden geweest. Te warm? Ach welnee! Heerlijk! Komt door de lage luchtvochtigheid. Warmte in Afrika is héél anders dan in Nederland. Prima temperatuurtje.

Of ik al bruin ben? Ach, je weet hoe dat gaat. Je bent lekker loom en onderschat de zon een beetje. Wat? Ja, de tweede dag al. Naast de waterval in slaap gevallen. Nee, Samantha was winkelen in het shopping palace. Zo’n jonge vlam houd je anders niet in toom. Maar goed, mijn rug flink verbrand, dus ik doe het verder wat rustiger aan. De schaduw opzoeken? Nou, nee, dat was volgens de arts niet voldoende. Ik geniet nu op onze kamer van een gewéldige airco. Volledig computergestuurd, echt perfect. Plus satelliet-tv, dus deze jongen verveelt zich not a single moment. RTL 4 en SBS 6 zijn hier ook te ontvangen. Gisteren nog naar Jerry Springer gekeken. En op de BBC een hele cricketwedstrijd gevolgd. Veel leuker dan golf. Wat zeg je? Jawel, natuurlijk kom ik nog wel buiten. Tenminste, misschien over een dag of wat, wanneer de compressen eraf mogen. En zon is ook niet goed in combinatie met pijnstillers. Welnee, dat is helemaal niet vervelend. Trouwens, zo bruin als het personeel hier kan ik toch nooit worden. Hahaha!

Samantha? Ja hoor, die vermaakt zich ook prima. In het shopping palace heeft ze iemand leren kennen die haar een beetje op sleeptouw neemt. Een grote, gespierde neger. Wel een veilig idee met al die loslopende hoetsies en doetsies. Ja, ik zal haar de groeten doen. Vanavond eten we eindelijk weer eens samen. Gaan we het ook hebben over de toekomst. Tenminste, dat stond op dat briefje. Volgens mij wil ze kinderen.

En jij Diederik, wat ga jij nog allemaal doen vanavond? Vertel eens iets leuks. Wat? Nee, ja, oké, ik snap het, je moet weer aan het werk. Nou, dan zie je me volgende week maandag weer. Ben ik als herboren. Dag, Diederik.”

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!