„Dit tuig hoort niet bij ons!”

Ik sprak een imam. „Wij vinden het triest wat er in Parijs is gebeurd. Ik verzeker u: dit heeft niets met de islam van doen. Die lui zijn geen gelovigen. Het zijn extremisten! Gehersenspoelde terroristen die ons geloof te schande maken! Ware moslims willen niets met dit tuig te maken hebben.

Oké, één van de terroristen was actief in onze moskee, maar verder heeft dit niets, maar dan ook niets met de islam van doen. Een echte moslim brengt zijn geloof niet in diskrediet. Wat daar op die Parijse redactie gebeurde, valt niet goed te praten. Laat dat duidelijk zijn. Maar enige nuance is wel op zijn plaats. Of denkt u soms dat cartoonisten zulke lieverdjes waren? Zij gaan ook niet vrijuit met hun beledigingen. Nogmaals, ik probeer niets goed te praten, maar er zitten wel twee kanten aan de zaak.

Eerlijk gezegd begint het me langzamerhand aardig te irriteren. Moslims zijn een makkelijke groep om weg te zetten. Steeds maar weer de opmerking ‘fijn geloof, die Islam!’ na elke aanslag. Terwijl dit niets maar dan ook niets met ons geloof te maken heeft. Moeten nu duizenden zich goed gedragende moslims lijden onder de misdragingen van een kleine groep hersenlozen? Een absolute schande. Islam is juist vrede.”

Ik sprak een Feyenoord-bobo. „Wij vinden het triest wat er in Rome is gebeurd. Ik verzeker u: dit heeft niets met Feyenoord van doen. Die lui zijn geen supporters. Het zijn hooligans! Doorgesnoven idioten die onze mooie sport te schande maken! Echte voetbalfans willen niets met dit tuig te maken hebben.

Oké, één van de relschoppers is medewerker van onze Feyenoord Fanshop, maar verder heeft dit niets, maar dan ook niets met Feyenoord van doen. Een echte supporter brengt zijn club niet in diskrediet. Wat daar in Rome bij die fontein gebeurde, valt niet goed te praten. Laat dat duidelijk zijn. Maar enige nuance is wel op zijn plaats. Of denkt u soms dat Italiaanse voetbalfans zulke lieverdjes zijn? Zij gaan ook niet vrijuit met hun provocaties. Nogmaals, ik probeer niets goed te praten, maar er zitten wel twee kanten aan de zaak.

Eerlijk gezegd begint het me langzamerhand aardig te irriteren. Voetbalsupporters zijn een makkelijke groep om weg te zetten. Steeds maar weer de opmerking ‘fijne sport, dat voetbal!’ na ongeregeldheden. Dit heeft niets, maar dan ook niets met Feyenoord te maken. Moeten nu duizenden zich goed gedragende supporters lijden onder de misdragingen van een kleine groep hersenlozen? Een absolute schande. Voetbal is juist verbroedering.”

De pure ontkenning van rotte appels binnen de eigen groep. Met de kop in het zand. Treurig.

5 reacties op “„Dit tuig hoort niet bij ons!””

 1. Canis Spurcus

  Als ik het verhaal van de fanshopmedewerker mag geloven, heeft hij niets illegaals gedaan. Hij was op de verkeerde plaats op het verkeerde moment. De oproerpolitie kent dan ook geen enkele nuance.

  Waar ik me echt kapot aan erger zijn de spontane ‘hulpacties’ van iedereen en zijn malle moer. Lekker in februari al met je glazen-huis-waas voor de ogen opduiken in Hart van Nederland-achtige programma’s: ‘Kijk mij eens goed doen!’

  Een Nederlandse beeldhouwer heeft overigens al aangeboden om die theatrale pisbak gratis te herstellen. Dus wil je de Italianen echt een plezier doen Elisabeth Bertrand, zuig gewoon een paar extra Italiaanse lullen af. In stilte.

 2. Ik sprak een minister. (EZ) :
  “Nee Louisa, het kabinet is niet verantwoordelijk voor het feit dat Nederland is verkocht aan het buitenland, dat Groningen is in elkaar gezakt na een voorspelbare reeks aardbevingen nadat wij al het gas uit de grond hebben gewonnen.”
  Ik sprak een andere minister: (Mijn oude burgervader, thans minister) “Nee Louisa, ik ben niet verantwoordelijk voor het feit dat wanneer er brand uitbreekt het appartementengebouw af fikt . ”
  En tenslotte sprak ik een vrouwelijke minister, (Volksgezondheid): “Nee Louisa, ik ben niet verantwoordelijk voor het feit dat ons land wordt bevolkt door Verwarde Mannen. Wij hebben geen geld om Verwarde Mannen in de gaten te houden.
  Helaas. U zult Verwarde Mannen tegen komen. Overal.
  Vooral op internet. Bijvoorbeeld bij de columnist Koelman.
  Zij opereren bijvoorbeeld onder de naam “Willem”.

 3. Ja Luuk. je hebt groot gelijk. Niet alles over één kam scheren..
  Maar ik sprak een VVD-er….een correcte liberaal uit Rotterdam-Kralingen, waar ik vriendschappelijke contacten heb…
  “Tja, wat die sjoemelende VVD-ers uitvreten is natuurlijk niet representatief voor alle liberalen”….
  Maar voor de rest houdt hij zijn mond en laat de boel de boel.
  En zolang iedereen de boel de boel laat …
  Ik heb deze man gezegd dat hij als hij een echte vent is hij zijn muil dient open te trekken maar gelukkig kreeg hij toen net een hoestbui en nam een extra grote slok uit zijn glas witte wijn en begon te wuiven naar zijn vriendjes die binnenkwamen bij het etablissement aan de Admiraliteitskade waar dit soort typen bijeen troepen.
  Nou, dat deed ik dus ook maar.
  Zucht.
  Is er iemand die mijn taak hiero als dagsluiter kan en wil overnemen ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top