Diepe inkijk in Katja Schuurman

Nog zes nachtjes slapen en dan is het zover. Dan mag ik via mijn mobieltje – twee maanden lang, 24 uur per dag en 7 dagen per week – live meekijken in het leven van Katja Schuurman, de actrice die zo graag serieus genomen wil worden. Al die tijd wordt ze door de nog onbekende reporter annex fotograaf Damian Hoop gevolgd. Hij maakt de foto’s en bijschriften voor ’24-7 Reporter’ zoals deze eerste mobiele reality soap gaat heten.

De serie is ontwikkeld door Media Republic, het bedrijf van Winston Gerschtanowitz, die in interviews meldt hoge verwachtingen te hebben van deze reality soap: “Katja Schuurman live in haar leven kijken. Alles tussen opstaan en naar bed gaan, is te volgen. En wie weet nog wel meer.”

Dat laatste is inderdaad de essentie, want als gezonde Nederlandse man ben ik niet bepaald geïnteresseerd in – ik noem maar een dwarsstraat – Katja’s mening omtrent de broze relatie tussen conceptuele kunst enerzijds, en wetenschap als het empirisch ideaal anderzijds. Nee, ik wil inkijk in haar leven, en dan het liefst zo letterlijk mogelijk. Laat zien, die schier eindeloze diepte van dat decolleté. Gezellig tijdens de pauze samen met collega’s staren naar het postzegelgrote schermpje van je mobiele telefoon. “Wat denk jij, Karel. Heeft ze haar tieten nou laten opblazen of niet?”

Ik heb goede hoop op diepe inkijk, want naar verluidt heeft Katja haar gluurreporter geen restricties opgelegd. Op www.24-7reporter.nl staart ze me met vochtige lippen aan. Haar blouse hangt al open en als ik de intentie van haar linkerhand goed begrijp, kan die ene tiet er net als bij Janet Jackson zo uit floepen. En Reporter Damian Hoop staat nu al op springen, als we zijn tekst naast de foto van Katja mogen geloven. “Wil jij ook weten wat Katja doet overdag, ’s avonds en .. ’s nachts?” En even verder de klapper: “Eén ding is zeker: waar Katja komt, kom ik …” De dubbelzinnigheid spat er van af.

Het geile zweet breekt me nu al uit, en dat is maar goed ook, want anders had fabrikant Axe zich met zijn 24-7 Axe Deodorant nooit als sponsor aan de soap verbonden. Adriaan Thierry, de brand manager van Axe is niet te beroerd uit te leggen waarom: “24-7 Reporter Damian Hoop is 24 uur per dag actief. Daarom gebruikt hij Axe deodorant. Die werkt tenslotte de hele dag en nacht lang. Axe ondersteunt de 24-7 Reporter, omdat mannen die 24 uur per dag fris moeten blijven ruiken, het beste Axe kunnen gebruiken.”

Het is maar dat u het weet. Axe, bekend van het Axe-effect en de reclamefilmpjes waarin een dertien-in-een-dozijn-jongen zich de schaars geklede dames nauwelijks van het lijf kan houden. Ze cirkelen zo bereidwillig om hem heen dat je als kijker automatisch associaties krijgt met vliegen en de spreekwoordelijke verse drol.

Wat dat betreft is Damian Hoop prima gecast – zeker wanneer je op de website zijn fotootje bekijkt. Kalend van voren en met een gepermanent matje in de nek, lijkt hij in niets op wat je zelf ooit zou willen zijn.
Toch wordt deze anti-held de komende maanden het alter ego van mannelijk Nederland, want de échte hamvraag waar deze reality soap om draait, is natuurlijk: Gaat Damian Hoop Katja Schuurman voorbij haar remmingen lokken?

Waarschijnlijk wel, want sponsor Axe heeft een reputatie hoog te houden. De boodschap aan de Nederlandse man is duidelijk: Vergeet die rol pepermunt. Met zo’n ergonomisch gevormde deo roller van Axe in je broekzak scoor ook jij bij de dames! Een hattrick vanuit de heupen. Iedereen kan een David Beckham zijn.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!