Diepe inkijk in Katja Schuurman

Nog zes nachtjes slapen en dan is het zover. Dan mag ik via mijn mobieltje – twee maanden lang, 24 uur per dag en 7 dagen per week – live meekijken in het leven van Katja Schuurman, de actrice die zo graag serieus genomen wil worden. Al die tijd wordt ze door de nog onbekende reporter annex fotograaf Damian Hoop gevolgd. Hij maakt de foto’s en bijschriften voor ’24-7 Reporter’ zoals deze eerste mobiele reality soap gaat heten.

De serie is ontwikkeld door Media Republic, het bedrijf van Winston Gerschtanowitz, die in interviews meldt hoge verwachtingen te hebben van deze reality soap: “Katja Schuurman live in haar leven kijken. Alles tussen opstaan en naar bed gaan, is te volgen. En wie weet nog wel meer.”

Dat laatste is inderdaad de essentie, want als gezonde Nederlandse man ben ik niet bepaald geïnteresseerd in – ik noem maar een dwarsstraat – Katja’s mening omtrent de broze relatie tussen conceptuele kunst enerzijds, en wetenschap als het empirisch ideaal anderzijds. Nee, ik wil inkijk in haar leven, en dan het liefst zo letterlijk mogelijk. Laat zien, die schier eindeloze diepte van dat decolleté. Gezellig tijdens de pauze samen met collega’s staren naar het postzegelgrote schermpje van je mobiele telefoon. “Wat denk jij, Karel. Heeft ze haar tieten nou laten opblazen of niet?”

Ik heb goede hoop op diepe inkijk, want naar verluidt heeft Katja haar gluurreporter geen restricties opgelegd. Op www.24-7reporter.nl staart ze me met vochtige lippen aan. Haar blouse hangt al open en als ik de intentie van haar linkerhand goed begrijp, kan die ene tiet er net als bij Janet Jackson zo uit floepen. En Reporter Damian Hoop staat nu al op springen, als we zijn tekst naast de foto van Katja mogen geloven. “Wil jij ook weten wat Katja doet overdag, ‘s avonds en .. ‘s nachts?” En even verder de klapper: “Eén ding is zeker: waar Katja komt, kom ik …” De dubbelzinnigheid spat er van af.

Het geile zweet breekt me nu al uit, en dat is maar goed ook, want anders had fabrikant Axe zich met zijn 24-7 Axe Deodorant nooit als sponsor aan de soap verbonden. Adriaan Thierry, de brand manager van Axe is niet te beroerd uit te leggen waarom: “24-7 Reporter Damian Hoop is 24 uur per dag actief. Daarom gebruikt hij Axe deodorant. Die werkt tenslotte de hele dag en nacht lang. Axe ondersteunt de 24-7 Reporter, omdat mannen die 24 uur per dag fris moeten blijven ruiken, het beste Axe kunnen gebruiken.”

Het is maar dat u het weet. Axe, bekend van het Axe-effect en de reclamefilmpjes waarin een dertien-in-een-dozijn-jongen zich de schaars geklede dames nauwelijks van het lijf kan houden. Ze cirkelen zo bereidwillig om hem heen dat je als kijker automatisch associaties krijgt met vliegen en de spreekwoordelijke verse drol.

Wat dat betreft is Damian Hoop prima gecast – zeker wanneer je op de website zijn fotootje bekijkt. Kalend van voren en met een gepermanent matje in de nek, lijkt hij in niets op wat je zelf ooit zou willen zijn.
Toch wordt deze anti-held de komende maanden het alter ego van mannelijk Nederland, want de échte hamvraag waar deze reality soap om draait, is natuurlijk: Gaat Damian Hoop Katja Schuurman voorbij haar remmingen lokken?

Waarschijnlijk wel, want sponsor Axe heeft een reputatie hoog te houden. De boodschap aan de Nederlandse man is duidelijk: Vergeet die rol pepermunt. Met zo’n ergonomisch gevormde deo roller van Axe in je broekzak scoor ook jij bij de dames! Een hattrick vanuit de heupen. Iedereen kan een David Beckham zijn.

13 reacties op “Diepe inkijk in Katja Schuurman”

 1. Tjonge, en deze keer niet eens in gefingeerde-anekdote-vorm!

  Hoewel het onderwerp meer iets voor Dijkshoorn is, vind ik hem toch wel geslaagd. Weer eens iets anders.

 2. Lijkt me enig te weten wat Katja de hele dag en vooral ‘s-nachts doet. Kan ze niet eens gewoon gaan werken als cassiere bijvoorbeeld of bij Ikea?

 3. qoute:”Lijkt me enig te weten wat Katja de hele dag en vooral ‘s-nachts doet. Kan ze niet eens gewoon gaan werken als cassiere bijvoorbeeld of bij Ikea?”
  Doet mij gelijk denken aan dat nummer over die kassieres….. zegeltjes of airmiles ? En dan die memmen uit haar blousje hangend tegen de kasiere naast haar roepend …drie man ? Vuile slet Houdoe!

  Tsja weer een real life soap…die van Joling is al zo enerverend gaaaaaaaaaaaaaaaaap

 4. goh……die Winston schijnt toch slimmer dan ie er uit ziet………….

 5. Wie is die Pool, die Gerschtanuswitz of zo. Kennen we die? Hoe kan het zo zijn dat zo´n ex-Oostblokker onze Kat mag uitmelken! Opzoute! Katje is ´van ons, hè Poes?

 6. Kunnen ze daar bij Axe geen deodorant uitvinden voor vrouwen. Ik vind David Beckham veel interessanter.

 7. Nou weet ik wat ik heb gemist tijdens mijn 6 weken vakantie… die schaterlach om de week op donderdag in de trein:-))

  Allemaal even scherp!

 8. Het 24-7 Reporter project met Katja Schuurman kan tot onze grote spijt wegens omstandigheden voorlopig geen doorgang vinden. De lichamelijke gesteldheid van Katja vereist dat ze een paar maanden rust houdt. Wanneer het project wel van start kan gaan is nog niet duidelijk. Een werkelijk ongelofelijk aantal mensen hebben deze website al bezocht en hun e-mail adres achtergelaten, we willen iedereen bedanken voor de getoonde interesse.
  Wij willen Katja veel sterkte wensen de komende periode en hopen op een spoedig herstel.

  Team 24-7 Reporter.

  Mmmm. Terwijl we toch niets liever zien dan Katje vochtig in bed liggen.
  Of zou ze deze column zelf ook hebben gelezen en daar ziek van zijn geworden?
  Mijn eigen meisje klaagt nogal over 24/7. Hij mengt niet zo goed met m’n eigen lichaamsgeur. En dat maar liefst 24 uur lang!

 9. Nederoverheembeek

  Hallo
  ik ben het brandwondencentrum
  ik woon in Nederoverheembeek

 10. The Wizard

  Gaap. Schoolkrantniveau. Kun je echt niet beter dan dit?

  En zoiets geeft nota bene gastcolleges “columns schrijven” op hogescholen.
  Nou ja, ‘hoge’scholen… als je ziet wat daar zoal rondloopt, nee, daar krijg je intellectueel gezien geen aangenaam gevoel van.

  En ja, ik kan het zelf inderdaad een stuk beter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top