Dick gedemoniseerd?

“Luister Frits. Zestien miljoen bondscoaches hebben we. Hoe kan het dan in godsnaam dat we de slechtste van allemaal naar Portugal sturen?”
“Weet je, Jan. Ik was laatst in Amsterdam. Daar bezocht ik het Achterhuis, waar Anne Frank zestig jaar geleden ondergedoken zat in erbarmelijke omstandigheden. In haar dagboek schreef zij: ‘Ik hoop maar één ding: Dat de Nederlanders tóch zullen laten zien wie zij zijn!’ Anne moet toen al gevoeld hebben dat het slecht zou aflopen.”
“Met haar, bedoel je?”
“Nee, niet met haar, Henk. Met die wissel tegen Tsjechië natuurlijk.”
“Precies Frits. Advocaat heeft zijn masker afgeworpen. Nu is duidelijk wat hij wil: een Nederlands elftal dat zich ní­ét plaatst voor de kwartfinales van het Europees Kampioenschap. Nederland, word wakker!”
“Wat denk je Jan. Is Advocaat met de wissel van Robben een grens over gegaan die hij niet mocht passeren?”
“Mij-len-ver! Hij is een minderwaardig mens! Een bedrieger van het Nederlandse volk en een gevaarlijk man!”
“Vind je dat nu echt, Jan?”
“Die zucht van Advocaat naar verkeerde wissels, waar komt die vandaan? Is dat menselijk? Wat zit daar achter, Henk? Wat is het überhaupt voor levend wezen dat het plan beraamt om Robben, de beste speler van het veld, te wisselen? Onbestaanbaar! Dat kan alleen maar de duivel geweest zijn.”
“Wacht even, Jan. Je zegt nu…?”
“Advocaat is de duivel. Ik zie plots het grotere geheel. Het kan niet anders of hij zit ook achter de economische crisis, de invoering van de euro, de oplopende werkloosheid en de afschaffing van het prepensioen.”
“Dus Dick heeft dat allemaal…?”
“Ja Henk. Maar dat waren nog maar de Voortekenen.”
“De Voortekenen?”
“De echte ramp moest nog komen, Frits. Nostradamus heeft het voorspeld. Het Kwaad, de Antichrist zal ingrijpen op een tijdstip dat hij zelf bepaalt. En dat heeft Dick Advocaat, de Antichrist, dus gedaan.”
“Hoe dan, Jan?”
“Die wissel van Robben!”
“Verrek, nu begrijp ik het…”
Die Kleine Generaal heeft alle macht naar zich toe getrokken, Henk. Hij is de Mussolini uit de polder die ons land willens en wetens in het verderf stort.”
“Uit de polder?”
“Een poltergeist, Frits! Daarom wilde Davids niets zeggen tijdens de persconferentie. Je zag de doodsangst in zijn ogen. Eén verkeerd woord en Advocaat dringt ’s nachts je kamer binnen, draait brullend zijn hoofd 360 graden in de rondte en kotst je vervolgens onder.”
“Ja, Henk. Jan heeft hier een punt, vind ik.”
“Oké, maar hoe kunnen we het Nederlands elftal dan redden? Jan?”
“Dick Advocaat moet dood.”
“Dood?”
“Ja, dóód. Een nekschot graag. Of nog beter: bij terugkomst in Nederland volgens goed Irakees gebruik stenigen en in de fik steken. Daarna mogen de Teletoeters zijn verkoolde resten door de Arena slepen en met oranje pylonnetjes op hem inhakken. Drijf hem uit, de Satan!”
“Lijkt me een prima idee, Jan. Gaan we over naar de reclame en daarna onze stelling: ‘Wordt bondscoach Advocaat gedemoniseerd’?”

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!