De vrijheid van Geert

Geert Wilders wil premier van Nederland worden. Afgelopen maandagavond sprak hij tweehonderd sympathisanten toe in cafézaal De Vriendenkring te Steyl (gemeente Venlo). De bijeenkomst was besloten, maar natuurlijk filmde een aanwezige het begin van de avond met zijn mobieltje. De beelden staan op GeenStijl.

Cafézaal De Vriendenkring heeft een bruin plafond en veel, heel veel tl-licht. We zien een rij tafeltjes op een podium met daarachter de acht PVV-Kamerleden. Achter hen hangt een immense Nederlandse vlag. Naast het podium staat een katheder. Iedereen is in afwachting van wat komen gaat.

Dan schalt het nummer The Eye Of The Tiger uit de luidsprekers, de soundtrack van Rocky III. De acht Kamerleden springen overeind. Ze applaudisseren. Het publiek gaat staan. Gejuich en geklap. Onder het tl-licht beukt de muziek: just a man and his will to survive…! Daar is Geert. Onbewust verwacht je dat hij opkomt in een glimmende badjas met capuchon. Een dartshirt met drie pijlen in het borstzakje mag ook. Maar niets van dit alles. We zien Wilders speechen in een klein zaaltje met een veel te grote vlag aan de muur, voor volgelingen die klappen wanneer dat van hen wordt verwacht.

Vreemd? Nee, dit past precies bij de PVV; een politieke partij waarvan slechts één persoon lid is: Geert Wilders zelf. Wilt u ook lid worden? Dat heb ik vervelend nieuws voor u. U mag vrijwilliger worden bij de PVV, u mag donateur worden, u mag stemmen op de PVV, maar een lidmaatschap zit er niet in. Sterker nog, zelfs de acht PVV-Kamerleden zijn geen lid van de PVV. Alleen Geert Wilders is lid. Dat maakt hem tot de enige persoon die stemrecht heeft bij de Algemene Ledenvergadering, alwaar de koers van de PVV wordt bepaald. Met andere woorden: als Geert de behoefte voelt, belegt hij in zijn eentje zo’n vergadering. Na afloop wachten de acht Kamerleden hem applaudisserend op en vertelt Geert welk voorstel hij nu weer met 100% vóór en 0% tegen heeft aangenomen. Het mag, dankzij een maas in de Kieswet.

Stel je voor: de PVV haalt bij de volgende verkiezingen 76 zetels. Dan krijgen we een regering die uit één partij bestaat. Of beter gezegd, uit één man: Geert Wilders. O heerlijk uur, wat zullen we dan VRIJ zijn.

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!