De feestdagen in met Albert & Onno

“Niemand houdt van Kwalbert,” las ik op Twitter. Een prima samenvatting van Onnogate. Burgemeester Onno Hoes van Maastricht bedroog zijn echtgenoot Albert Verlinde niet alleen met de 24-jarige Ruud, maar ook met de 25-jarige Danny. Beide toyboys leerde hij kennen via Grindr, een website voor snelle homo-seks. Onno had er een eigen profiel, inclusief halfnaaktfoto.

Inmiddels heeft toyboy Danny zijn verhaal verkocht aan weekblad Privé. De burgemeester en hij waren „echt los gegaan,” in het bed van Onno en Albert, in de master bedroom van hun penthouse. Altijd op doordeweekse dagen, want dan was Albert er niet en kon Onno zich naar hartelust in Danny boren. Dit tot Danny’s volle tevredenheid: „Ik ben Onno ook nog steeds dankbaar voor de twee mooie jaren die we samen hebben gehad.” Nou Danny, dat laat je dan op een fijne manier blijken!

Rijst de vraag: brengt burgemeester Onno Hoes de stad Maastricht in diskrediet met zijn seksuele escapades? Welnee! Tijdens carnaval gaat half Maastricht vreemd, inclusief alle notabelen, dus welbeschouwd is de burgervader niets meer dan de eerste tussen zijn gelijken. Een prima voorbeeldfunctie. Evenmin is Hoes chantabel, want alle ranzige details liggen inmiddels op straat.

Oké, toegegeven, hij speelde niet direct open kaart naar de gemeenteraad toe. Maar waarom zou hij? Hoes is op seksueel gebied vrij om te doen en te laten wat hij wil, net als iedere andere Nederlander. Zolang hij zich aan de wet houdt, hoeft hij niemand verantwoording af te leggen – behalve dan aan echtgenoot Albert die „boos en moe” aangaf van niets te weten.

Dat probeerde Onno afgelopen weekend. De twee waren even uitwaaien in het Belgische kustplaatsje Knokke. Weekblad Privé heeft foto’s (vanaf 6 min 50). We zien Onno en Albert tegenover elkaar op een verlaten, winderig, ja, ronduit droevig strandterras. Niet samen, maar elk alleen. Ze staren vreugdeloos wat langs elkaar af. Je voelt als kijker de kilte, het hoekig ongemak, de spanning. Medelijden steekt bijna als vanzelf de kop op. Arme Onno, hij kan er ook niets aan doen. Het is dat onnoemelijke ding tussen zijn benen, het is sterker dan hijzelf.

En Albert? Ach, hoe eenzaam kun je zijn binnen een relatie. Snijdend verdriet. Het vreemdgaan moet hem midscheeps hebben getroffen. Ik denk dat Albert daar, op dat strandterras, voor het eerst fantaseerde over alleen wonen. Het liefst nog vóór kerst. Waarom ook niet? Heeft hij meteen een goed voornemen voor het nieuwe jaar. Iemand vinden die wél van hem houdt.

6 reacties op “De feestdagen in met Albert & Onno”

 1. In een wipje een kandidaat voor het bed gevonden op Grindr, als ik het goed begrijp. Albert zelf met een profielfoto in ontbloot bovenlijf. Verdere visuele aspecten wil ik liever niet op mijn netvlies… Maar echte liefde nog vóór de kerst? Dat wordt lastig hoor.

 2. VanAarsbergen

  Houd je al niet van dat Limburgse Sauerfleisch… ligt het ook nog gewoon in je bed. Hm. Spare me the details, niet visualiseren, NIET VISUALISEREN! Wel zuur, dat wel.

 3. Knap hè van Onno? Dat hij zijn gebrek aan privé-normbesef, niet verwart met het normbesef dat voor zijn werk nodig is…

  En tegelijk; vreemd dat de ‘top-regisseur’ Albert, privé zo de regie kwijt is. Maar die had op TV sowieso geen normbesef.

  Verhip; die twee hebben meer gemeen dan ze denken. Ik zou zeggen: trouwen!

  Hup, met je snaai in een vlaai.

 4. Totaal oninteressante leuterkoek en dorpsroddel waaruit blijkt dat veel inwoners van ons land meer interesse hebben voor dit soort geneuzel dan voor het feit dat ons land zijn status als democratie en zijn onafhankelijkheid verliest aan de dictators van Europa.
  Misschien daar eens een stukje over, Luuk ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top